Gîndul de la ora 12

Cum cultivă România Tv întrebarea împuțită

Duminică, 15 iunie 2014. Ora 19, 59. România Tv, postul tv făcut cadou de SRI lui Sebastian Ghiță, se ocupă de  recentele măsuri ale Guvernului  Ponta vizînd reducerea CAS.

Deloc anormal ca moderatoarea Cristina Șincai să apeleze la premierul Victor Ponta, inițiatorul și susținătorul acestor măsuri:
ROMÂNIATV (15 iunie, ora 19:59) – Realizator: Cristina Şincai – Breaking news la România TV, doamnelor şi domnilor. Ultimele decizii legate de salarii şi reducerea contribuţiilor la asigurările sociale. Toate acestea le aflaţi în această seară, în /…/ de la primul ministru al României. Domnul Victor Ponta, în legătură directă cu noi chiar acum. Bună seara, domnule prim-ministru! Mulţumesc că sunteţi în direct!

Urmează o  intervenție a lui Victor Ponta cu  nimic deosebită de altele prin uriașa capacitate de a vorbi fără a spune nimic, doar  așa ca să nu adoarmă cu telefonul în mînă.

Că moderatoarea nu pune nici o întrebare incomodă, gen, de unde veți lua banii pentru ca deficitul bugetar să nu se mărească?, dezvoltînd un  substanțial ciripit de amabilități față de interlocutor nu mă face să tresar. Cum să-și permită un salariat al lui Sebastian Ghiță să-i pună lui Victor Ponta, amic de Familie al Patronului, altfel de întrebări decît cele gen, Nu-i așa că veți ajunge președintele României, pentru că o meritați?

Mă face  însă să tresar  ivirea  următoarei întrebări:
Realizator: Nu pot să nu mă abţin să vă întreb dacă consideraţi că Traian Băsescu are legătură cu această unificare a dreptei, pentru că şi domnul Ţiriac azi a fost întrebat, dar multă lume vorbeşte despre faptul că, nu ştiu, prin faptul că domnul Iohannis este băgat la înaintare în detrimentul domnului Crin Antonescu, ar fi şi mâna preşedintelui Traian Băsescu.

Din cîte am înțeles duduia Cristina Șincai a făcut o facultate particulară de jurnalistică – Hyperion.
Eu însă, care  n-am făcut o facultate de jurnalistică, nici măcar Hyperion, îmi permit să observ două grave abateri de la profesia de gazetar:

  1. Emisiunea era consacrată, așa cum se vede chiar din anunțul moderatoarei, măsurii Guvernamentale de reducere a CAS. Întrebarea despre legătura  dintre Traian Băsescu și Klaus Iohannis   e o întrebare hodoronc- tronc.

Ea pică în context ca nuca-n perete. E ca și cum duduia Cristina Șincai ar întrerupe o discuție cu un distins  domn despre Teiul lui Eminescu pentru a-l  întreba dacă i-a trecut diareea.

  1. De fapt nu avem de a face cu o întrebare de gazetar, ci cu o acuzație adusă lui Klaus Iohannis, sub semnul campaniei ticăloase angajate de România Tv, la ordinul lui Victor Ponta, împotriva celui care se profilează deja ca un concurent serios la prezidențialele din acest an. I-am putea spune, întrebare împuțită, folosită pe scară largă și guriștii lui Dan Voiculescu.

Ceea ce a făcut duduia absolventă a Facultății de jurnalism Hyperion n-are nici o legătură cu jurnalismul.
Are în schimb o legătură – și  încă una  substanțială – cu propaganda.
Cea PSD-istă.

Comentarii

7 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

📹 Videoblitz 📹
Loading