Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Gîndul de la ora 12

Cum cultivă România Tv întrebarea împuțită

Duminică, 15 iunie 2014. Ora 19, 59. România Tv, postul tv făcut cadou de SRI lui Sebastian Ghiță, se ocupă de  recentele măsuri ale Guvernului  Ponta vizînd reducerea CAS.

Deloc anormal ca moderatoarea Cristina Șincai să apeleze la premierul Victor Ponta, inițiatorul și susținătorul acestor măsuri:
ROMÂNIATV (15 iunie, ora 19:59) – Realizator: Cristina Şincai – Breaking news la România TV, doamnelor şi domnilor. Ultimele decizii legate de salarii şi reducerea contribuţiilor la asigurările sociale. Toate acestea le aflaţi în această seară, în /…/ de la primul ministru al României. Domnul Victor Ponta, în legătură directă cu noi chiar acum. Bună seara, domnule prim-ministru! Mulţumesc că sunteţi în direct!

Urmează o  intervenție a lui Victor Ponta cu  nimic deosebită de altele prin uriașa capacitate de a vorbi fără a spune nimic, doar  așa ca să nu adoarmă cu telefonul în mînă.

Că moderatoarea nu pune nici o întrebare incomodă, gen, de unde veți lua banii pentru ca deficitul bugetar să nu se mărească?, dezvoltînd un  substanțial ciripit de amabilități față de interlocutor nu mă face să tresar. Cum să-și permită un salariat al lui Sebastian Ghiță să-i pună lui Victor Ponta, amic de Familie al Patronului, altfel de întrebări decît cele gen, Nu-i așa că veți ajunge președintele României, pentru că o meritați?

Mă face  însă să tresar  ivirea  următoarei întrebări:
Realizator: Nu pot să nu mă abţin să vă întreb dacă consideraţi că Traian Băsescu are legătură cu această unificare a dreptei, pentru că şi domnul Ţiriac azi a fost întrebat, dar multă lume vorbeşte despre faptul că, nu ştiu, prin faptul că domnul Iohannis este băgat la înaintare în detrimentul domnului Crin Antonescu, ar fi şi mâna preşedintelui Traian Băsescu.

Din cîte am înțeles duduia Cristina Șincai a făcut o facultate particulară de jurnalistică – Hyperion.
Eu însă, care  n-am făcut o facultate de jurnalistică, nici măcar Hyperion, îmi permit să observ două grave abateri de la profesia de gazetar:

  1. Emisiunea era consacrată, așa cum se vede chiar din anunțul moderatoarei, măsurii Guvernamentale de reducere a CAS. Întrebarea despre legătura  dintre Traian Băsescu și Klaus Iohannis   e o întrebare hodoronc- tronc.

Ea pică în context ca nuca-n perete. E ca și cum duduia Cristina Șincai ar întrerupe o discuție cu un distins  domn despre Teiul lui Eminescu pentru a-l  întreba dacă i-a trecut diareea.

  1. De fapt nu avem de a face cu o întrebare de gazetar, ci cu o acuzație adusă lui Klaus Iohannis, sub semnul campaniei ticăloase angajate de România Tv, la ordinul lui Victor Ponta, împotriva celui care se profilează deja ca un concurent serios la prezidențialele din acest an. I-am putea spune, întrebare împuțită, folosită pe scară largă și guriștii lui Dan Voiculescu.

Ceea ce a făcut duduia absolventă a Facultății de jurnalism Hyperion n-are nici o legătură cu jurnalismul.
Are în schimb o legătură – și  încă una  substanțială – cu propaganda.
Cea PSD-istă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

7 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *