Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Gîndul de la ora 12

Cum l-a lucrat Klaus Iohannis pe binefăcătorul său Crin Antonescu

Nu încape vorbă că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a ajuns președintele celui de-al doilea partid al țării grație lui Crin Antonescu.
În 20 februarie 2013, cînd PNL se afla deja la Putere, Crin Antonescu se dă peste cap pentru a-l face prim-vicepreședinte.

Deși sîmbătă, la Congres, Klaus Iohannis a declarat, în replică la Discursul lui Ioan Ghișe, că s-a simțit liberal de cum s-a născut, istoria postdecembristă nu-l consemnează, ca pe alții, între luptătorii pe baricadele liberalismului.
În aceste condiții, promovarea de la nivelul primarului de Sibiu la nivelul celui de-al doilea om în PNL poate fi considerat drept gestul prin care Crin Antonescu l-a făcut om.

La începutul lui 2014, Crin Antonescu pleacă de la Putere, pentru că propunerea sa ca primarul Sibiului să devină ministru de Interne e respinsă de Victor Ponta.
După europarlamentare, Klaus Iohannis e contactat de dușmanii lui Crin Antonescu pentru complotul menit a-l răsturna pe Crin Antonescu din fruntea PNL. Omenește s-ar fi impus ca primarul să-i spună asta lui Crin Antonescu. Klaus Iohannis n-o face. Cînd Crin Antonescu anunță că nu va mai candida la Președinție, Klaus Iohannis se grăbește să-și anunțe înscrierea.

Întors din America (puțină lume știe c-a fost plecat peste Ocean), Crin Antonescu îi spune lui Klaus Iohannis c-ar vrea să candideze. În aceste condiții, omenește ar fi fost ca amicul Klaus să renunțe în favoarea lui Crin Antonescu. Klaus Iohannis nu renunță. Nu-i ajunge parvenirea peste noapte în fruntea celui de-al doilea partid al țării. Mai mult, el trage sfori pentru ca Congresul să-l desemneze pe el candidat. Renunță însă cînd își dă seama că sala era de partea lui Crin Antonescu.

Despre uluitoare parvenire a lui Klaus Iohannis, scriam în Evenimentul zilei din 4 iunie 2014:
Într-o săptămînă numai, cel adus de mînă de Crin Antonescu în politica mare de la București din provincia Sibiului a reuşit să devină preşedinte interimar al PNL şi, evident, pretendent la postura de candidat la Preşedinţie.
Numai că noi ăştia, muritorii, nu ştim mai nimic despre Klaus Johannis.
Și nu e în regulă.
E ca și cum Crin Antonescu ar fi venit în vizită la noi, aducînd cu el un necunoscut pentru noi, Klaus Iohannis, pe care ni l-a prezentat drept amicul lui.
Cît a durat vizita mare lucru n-am aflat despre amicul amicului nostru, deoarece a tăcut tot timpul.
La plecare, Crin Antonescu ne-a spus însă că ni-l lasă pe Klaus Iohannis să stea la noi, în casă, pentru totdeauna.
Crin Antonescu a plecat.
Iar noi, ne uităm la necunoscutul pe care ni l-a lăsat pe cap și ne întrebăm neliniștiți:
Dar dacă ne ia nevasta?!

Textul mi-a adus multe ghionturi de la deontologii lui Băsescu, trecuți peste noapte de partea lui Klaus Iohannis.
Da, știu din Istorie că-n bătălia pentru putere, nu există nici legătură de sînge, d-apoi de amiciție.
Cu toate acestea, luînd seamă la felul în care Klaus Iohannis se poartă cu binefăcătorul său, parcă n-aș avea curaj să merg singur cu el într-un compartiment al unui tren de noapte.
Dvs ați avea curaj?

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

29 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *