Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de la ora 12

Cum nu vrea Victor Ponta să candideze la Președinție, deși ar cîștiga din primul tur!

Bucuroasă de parcă Sebastian Ghiță ar mai fi obținut un contract baban cu statul, România Tv trîmbița ieri, vineri, 6 iunie 2014:
Răsturnare de situaţie în politica românească, după alegerile europarlamentare 2014. Victor Ponta ar câştiga alegerile prezidenţiale din primul tur, potrivit ultimului sondaj CSCI, realizat după alegerile europarlamentare şi unificarea dreptei.

Sondajul e făcut de un institut al consilierului de imagine al lui Victor Ponta, pe numele său Dan Sultănescu.
E același institut care a dat la exit poll-ul din seara de 25 mai 44% pentru PSD!
Sebastian Ghiță e omul de casă al lui Victor Ponta.
Țineți minte pînă la finalul textului, aceste două adevăruri.
Ele ne arată cu o evidență zdrobitoare că Victor Ponta vrea să candideze la președinția Republicii.

Cine spunea că ziarele noastre nu se pot întîlni într-un punct comun?!
Ei, uite că se pot întîlni!
Punctul se numește Victor Ponta.
Nu, nu e vorba de Victor Ponta care a plagiat.
Aici sunt în presă noastră și puncte de vedere divergente.
E vorba de Victor Ponta care, vezi Doamne! nu vrea să candideze la Președinția României, în timp ce perfizii amici, dar și perfizii dușmani îl împing s-o facă.

Printre perfizii amici, la loc de frunte e plasat Liviu Dragnea.
Cică Liviu Dragnea l-ar îmboldi pe Victor Ponta să candideze la Președinție ca să-i ia locul în fruntea PSD.
Mă rog, o fi vrînd Liviu Dragnea să-i ia locul lui Victor Ponta.
Asta nu înseamnă că Victor Ponta nu vrea să candideze nici în ruptul capului.

Păi dacă nu vrea să candideze, de ce n-o spune tranșant?
Ce l-ar opri s-o facă?
Vine Liviu Dragnea și-l împinge cu umărul pe drumul candidaturii, cum ai împinge o balercă pe panta care duce în cramă?

Dar nu numai atît.
Dacă ar fi vorba de împingerea lui Victor Ponta pe drumul candidaturii, un sondaj de opinie care-l dă cîștigător chiar din primul tur e mult mai perfid decît declarațiile lui Liviu Dragnea.

Dacă Victor Ponta s-a luptat ca un paraleu să nu candideze, de ce nu le-a spus celor doi amici – Dan Sultănescu și Sebastian Ghiță – să facă un sondaj unde premierul nu intră nici în turul doi?

Să fim serioși!
Fițele astea le făcea și Adrian Năstase prin iunie 2004.
Fostul premier luase decizia de a candida.
Juca însă teatrul refuzului în cadrul unei campanii electorale.

De ce o face Victor Ponta?
Pentru ca, în cazul unui eșec, să nu-i poată nimeni lua gîtul.
Nu de alta, dar el n-a vrut.
I s-a dat sarcină de partid.

Presa de toate culorile se întrece în a cultiva ipoteza unui Victor Ponta care nu vrea să candideze.
Prin asta cu sau fără voia ei presa independentă îi face jocul lui Victor Ponta.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

10 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

  • Inca unul care nu stie Constitutia Romaniei.Ca sa fii ales din primul tur nu-ti ajunge sa ei 50 % +1 din total voturi exprimate.

    Poti sa iei si 99%, daca nu ai 50 % +1 voturi din total alegatori inscrisi in listele electorale, adica 18.226.996 : 2 +1=9.113.499 voturi , nu esti ales din primul tur.
    De abia in al doilea tur poti sa strangi vreo 6 milioane de voturi.

    CONSTITUTIA ROMANIEI, Articolul 81

    (2) Este declarat ales candidatul care a întrunit, în primul tur de scrutin, majoritatea de voturi ale alegătorilor înscrişi în listele electorale.

    (3) În cazul în care nici unul dintre candidaţi nu a întrunit această majoritate, se organizează al doilea tur de scrutin, între primii doi candidaţi stabiliţi în ordinea numărului de voturi obţinute în primul tur. Este declarat ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi.

  • Eu nu cred ca pune cineva in mod serios problema ca Victor Ponta nu ar vrea sa candideze fiindca nu ar vrea sa ocupe functia. Este clar ca si-ar dori sa fie presedinte. Cred insa ca este posibil ca Ponta sa nu vrea sa candideze daca sansele de a castiga sunt incerte. Chiar cred ca o infrangere pentru Ponta personal ar insemna un dezastru mai mare decat pentru Geoana. Iar Ponta a invtat destul de bine lectiile din trecut, asa ca este cat se poate de prudent si de activ in acelasi timp. Ponta nu are garantate nici functiile actuale decat in cazul in care presedinte ar deveni o persoana care sa-l sustina, ceea ce este foarte putin probabil. Cine, in mod realist, ar putea fi presedinte la sfarsitul anului astfel incat Ponta sa nu aiba probleme cu pozitia sa actuala?. De aceea este intr-un fel obligat sa candideze (nu ca nu i-ar place), fiindca nu are o optiune sigura de a nu candida si a ramane presedinte al PSD-ului si prim-ministru. A mers un timp pe varianta Isarescu, dar a abandonat-o si as fi curios sa aflu de ce. Sa nu uitam de Maior despre care cred eu ca tinteste functia de presedinte PSD si prim-ministru, fiindca pe astea le poate obtine prin jocuri de putere, pe cand presedintia e inca pe voturi.

  • dap. e de rasul curcilor, maestre…insa curcile sunt mult mai inteligente decat cei mai multi din cetatenii votanti. daca nu ar fi multi prosti, nici nu ar avea curaj sa iasa cu aberatii din astea, comice

  • Nu prea vrea sa candideze dar nu are ce face. La cat e de fricos, Dottore Tontache s-ar multumi doar cu scaunul de premier, asigurat teoretic pana in 2016. Dar decat sa-l vada pe Geoana-Prostanacu’ instalat la Cotroceni, se sacrifica el.

  • La cati ” telespectatoti” Antena 3 vad in jurul meu…..nu m-as mira sa iasa Ponta din primul tur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *