Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

De ce a renunțat Victor Ponta să mai joace teatrul surîsurilor față de presă

Marți dimineața, jurnaliștii care l-au întrebat pe Victor Ponta despre dezvăluirile privind miș-mașurile sale cu arestatul Adrian Duicu, au avut surpriza neplăcută a unui ins agresiv, mojic, arogant, cum îi stă bine, de altfel, unui lider al partidului-Stat.

Cum se explică această renunțare la teatrul surîsului de tip iliescist pentru năpustirea de tip Adrian Năstase?
Un răspuns ni-l dă victoria lui Victor Orban la scrutinul din Ungaria.

Duminică seara, după anunţarea exitpool-urilor, France 24, un fel de CNN francez, şi-a bătut capul să explice victoria lui Victor Orban la scrutinul din Ungaria după un mandat în care a stîlcit pur şi simplu statul de drept. Invitată prin videotelefon să spună ceva, o doamnă de la o revistă din Budapesta, în genul lui „22“ de la noi, a pus victoria Dreptei radicale pe Sindromul Trianon.

Potrivit dînsei, maghiarii au votat Fidesz şi Jobbik, pentru că formaţiunile Dreptei radicale au reuşit să bocească mai artistic decît Partidul Socialist amărîta soartă a Ungariei Mici după ce-a fost Ungaria Mare.

Explicaţia succesului e alta şi ea poate fi descoperită prin trimiterea la victoria lui Erdogan în Turcia.
Situaţiile lui Orban şi Erdogan sînt asemănătoare.
Amîndouă personajele sînt naturi autoritariste, incapabile prin naştere să înţeleagă Statul de drept.
Amîndouă personajele agită un naţionalism agresiv.
Pentru derapajele grave de la democraţie Victor Orban şi Erdogan au fost criticați de CE, de Occident.
Deşi au aşezat ţara pe drumul abuzurilor, cei doi au cîştigat scrutinul în chip zdrobitor.

Explicaţia poate fi neliniştitoare pentru România.
Apărarea statului de drept, respectarea Justiţiei, libertatea presei lasă indiferentă majoritatea populaţiei din Turcia şi din fostele ţări comuniste.

Atît în Ungaria, cît şi în Turcia, democraţia autentică nu e o realitate adînc înrădăcinată în realitate. Instituţiile statului de drept funcţionează ca şi cele din regimul comunist.

E suficient să ajungă la Putere un partid al cărui dispreţ faţă de Statul de drept e moştenire genetică, pentru ca el să calce în picioarele normele democraţiei fără să scadă în sondaje.
În România a parvenit la Putere un asemenea partid: PSD Partidul-Stat, avînd în frunte Famiglia Ponta.

Pentru PSD, pentru Famiglia Ponta, victoriile din Ungaria şi Turcia, ivite în dispreţul criticilor aduse de CE, de Occident, nu pot fi decît o confirmare că politica de abuzuri, de încurajare a Penalilor din România, de înăbuşire a vocilor critice, politica dusă pînă acum cu o anume prudenţă, poate fi continuată şi chiar întărită prin renunţarea la preşedinte. Din această victorie Victor Ponta a înțeles că și el poate face ce vrea în România.

Numai că el nu ține cont de un adevăr:
România nu e pentru Occident ce sunt Turcia și Ungaria.
În consecință, ce li s-a îngăduit celor doi nu i se va îngădui și lui Victor Ponta.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

17 comentarii pentru articolul „De ce a renunțat Victor Ponta să mai joace teatrul surîsurilor față de presă”

  • le-au venit facturile ,iar ei credeau ca sunt scutiti de plata faptelor lor

  • asa se va intimpla si la noi sigur

  • Inainte sa vanezi scaparile dintr-o conversatie, inerente, cand sunt scrise de pe telefon, ar trebui sa intelegi logica unei conversatii.A3 te-a transformat in specimenul conflictual si frustrat, care esti, gata sa muste pe oricine nu este de acord cu tine.O propunere mai am si inchei: Stinge din cand in cand televizorul.Te prosteste!Si spre deosebire de mine tu nu ai toata viata inainte..

    • Te dezamagesc din nou: nu ma poti jigni! Vad ca te-a deranjat f.tare ca nu sunt basista. Ei bine, Basescu si Voiculescu au fost colegi la securitate, chiar daca in departamente diferite, deci amandoi se pricep la prostit poporul. Si unii sunt transformati in „specimene conflictuale si frustrate” de A3/RTV, altii de B1. Lasa frustrarile, basisti sau anti-basisti, suntem la fel de romani. Si asta ar trebui sa primeze in relatiile din lumea reala, dar si virtuala. Procentul de frustrati este acelasi la ambele orientari politice. Imi cer scuze pentru corectura pe text, am constatat ca stii sa scrii f.corect. Cat despre viata…eu mi-am propus sa traiesc 140 de ani cu mintea intreaga. Seara buna!

  • Dna Nela, cu respect, dar daca dvs vi se pare ca basescu a facut mai multe „mizerii” de cat usl-ul , atunci articolul maestrului va este dedicat.

    • Dle Neacsu Ciprian, mizerii obscene fac si al’de Badea sau Bendeac, dar nu despre genul ala de mizerii vorbeam, ci despre altele care se incadreaza la tradare de tara de pilda cum a fost contractul cu FMI-ul. Cu acelasi respect, „decat” se scrie intr-un cuvant. Succesuri, ai toata viata inainte!

  • Dle Poenaru, nu se pot fura mai mult de 500 mii voturi, dovada ar fi chiar Basescu la prezidentialele din 2009 cu cele 400 mii „aranjate” de Videanu&Bakonski. Dar, nu-ti face probleme, l-as fi demis si pe Geoana daca ar fi facut tooooate mizeriile pe care le-a facut Basescu. Eu vreau un presedinte mediator pentru societate nu un presedinte jucator, de poker sau alba-neagra, cred. Pentru mine, A3=B1.

  • Tontache e nervos pe faptul ca baronii psd-isti sunt blocati in anchete pe la DNA. Si nu se pot ocupa linistiti de „masinaria de vot” acum in prag de alegeri. In loc sa-si faca stocurile de faina, galeti si pungi cu pui congelati, sa se ocupe de programarea strategica a chiolhanurilor cu mici si bere ei dau cu subsemnatul prin audieri cat ziulica de lunga!

  • nela buseaga privitul la wc3 dauneaza grav sanatatii,doar la ei ati fost 7,4mil,in realitate eu cred ca ati fost cam jumatate,aaa pardon,am uitat ca au votat si mortii ai dreptate,dragnea stieee!!!

  • Sa inteleg de la Ponta ca toti cei 7,4 mil. care am votat demiterea lui Basescu, suntem baroni PSD???? Eu zic asa: DNA-ul sa se opreasca din curatenia de primavara la PSD ca ramanem fara partid de stanga!!! O fi oare vreun soricel mai curatel prin PSD, ca de pisoiasul Ponta ne-am convins ca nu prinde soareci, doar miorlaie la „pasarici” ca sa-l citez pe clasicul Basescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *