Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Gîndul de la ora 12

Indiferent de răspuns, Victor Ponta sau e prost sau ne crede pe noi proști

Îmi povestea un cunoscut abia întors din America despre cum era el să treacă drept un mare idiot din cauza celebrei formule americane de întîlnire.
How do you do?
Crezînd că americanul e sincer interesat de ce mai face el, cunoscutul meu s-a apucat să-i deșire o poliloghie despre ce face el în America și în România.

Nedumerirea interlocutorului i-a sesizat că ceva nu-i în regulă. Românul care le făcuse cunoștință, trăitor în America, i-a explicat contrarietatea celuilalt:
How do you do? e o întrebare de politețe, tipică americană, în genul urării S-aveți o zi bună! zisă de casierița de supermarket în chip mecanic celor care trec prin fața ei cu căruciorul.

La întîlnirea cu președintele Traian Băsescu, Joe Biden i-a zis:
Mandatul dvoastra se termina mai repede decat al meu. O sa-mi lipsiti.”

Cunoscător al politeții americane, dublate aici de cea diplomatică, n-am dat zicerii lui Joe Biden o altă valoare decît cea a unei  expresii de protocol între doi politicieni din două țări mai mult decît aliate.

Nu mică mi-a fost mirarea cînd am văzut că bezafoanele Puterii PSD-iste – Antena 3 și România Tv – văd în zicerea lui Joe Biden proclamarea lui Traian Băsescu drept un politician mort pentru America, ba mai mult, un avertisment public să nu mai facă politică după încheierea mandatului.

Trebuie să fii  idiot sau, și mai rău, decît idiot: sluga Mogulului, pentru a crede că un vicepreședinte american, dacă ar vrea să transmită lui Traian Băsescu un asemenea mesaj apelează la spațiul public și nu la cel al întîlnirii între patru ochi.

Dar mă rog, avînd în vedere că slujba la Dan Voiculescu sau la Sebastian Ghiță lasă mari suprafețe lucii pe creierul angajatului, n-am reacționat în scris la asemenea prostie, atît de gogonată că m-aș fi făcut de rîs semnalînd-o.

Luni seara însă, la interviul de la România Tv, Victor Ponta a delclarat:
Din punct de vedere politic, Traian Basescu nu mai prezinta interes pentru partenerii internationali ca, dupa cum a zis Joe Biden: ‘You will be missed’. Adica, la revedere!

Iată-l pe premierul României, cetățean presupus alfabetizat, șef al partidului de Guvernămînt, candidat al PSD la Prezidențiale, repetînd idioțenia lansată și cultivată de Antena 3 și România Tv.

Credeți că Victor Ponta și-a însușit fără să clipească idioțenia patentată a celor de la Antena 3 și România Tv sau cei de la Antena 3 și România Tv au transpus în practică interpretarea comandată de Victor Ponta?

Indiferent de răspuns, Victor Ponta sau e prost sau ne crede pe noi proști.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

12 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

  • Mai sunt unii cărora dacă le dai „bună ziua” crede că le ceri relaţii despre „timpul probabil”

  • E propaganda pentru electoratul standard psd-ist. Vrea sa le explice alora, ca el Dottore Tontache e de acum preferatul americanilor. Si bineinteles ca e crezut.

  • Intrebarile sunt, mai degraba, retorice. Evident ca e o strategie si ca ne cred foarte prosti. Dar nu numai atat, fiindca prosti sunt peste tot in lume si sunt multi. Diferenta este ca in tarile civilizate politicienii au un oarecare respect si pentru prosti. La noi, nu numai ca ne cred prosti pe toti, dar ne si trateaza ca atare, cu maxim dispret.

  • Se adreseaza prostilor. Am devenit o natiune de prosti.

  • Nu e nici prost si nici nu ne crede pe noi prosti. El se adreseaza prostilor. Din toate rezultatele electorale si sondaje de opinie, se pare ca are succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *