Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Gîndul de la ora 18

Traian Băsescu – un comandant de navă care se implică în jocurile celor din sala mașinilor

CCR a respins pur și simplu sesizarea făcută de Victor Ponta împotriva lui Traian Băsescu, pe motiv că încalcă Legea Fundamentală prin implicarea în campania electorală  pentru un partid politic: PMP.

Indiscutabil Traian Băsescu n-a încălcat Constituția pledînd public pentru PMP, ba chiar și lăsîndu-se postat pe Facebook cu un tricou publicitar al  formațiunii.
Constituția prevede doar că președintele nu poate face parte dintr-un partid politic.

Din 1990 și pînă acum, președinții au făcut însă politica formațiunilor care i-au propulsat la Cotroceni. Ion Iliescu, după spargerea FSN, s-a implicat în 1992 în formarea PDSR, partidul său de suflet.

Din punct de vedere constituțional, Traian Băsescu nu încalcă Legea fundamentală.
Din punct de vedere politic greșește enorm implicîndu-se în favoarea unui partid.
Asta deoarece, adversarii politici – în frunte cu Victor Ponta – îi contestă și deciziile corecte ca președinte, acuzîndu-le de părtinire politică.

Deși CCR i-a dat voie să se implice în campania electorală, poate că după 25 mai 2014, indiferent de rezultatul obținut de PMP, Traian Băsescu renunță la implicarea de pînă acum, concentrîndu-se exclusiv asupra funcției de președinte.

Ce Dumnezeu, cînd era comandant de navă cobora în sala mașinilor și se implica în  jocurile mașiniștilor?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

12 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 18”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *