Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de la ora 12

Un pericol de moarte pentru sănătatea morală a nației:
A fi corupt azi înseamnă a fi erou!

Am comparat, și nu odată, anchetele DNA cu investigațiile presei.
Chiar dacă în unele cazuri, judecătorul îl achită pe cel vizat de procurori, totuși, datele și documentele din dosarul întocmit de DNA pot fi folosite de scriitorul politic, ba chiar și de scriitorul pur și simplu, pentru a extrage din ele, ca dintr-un zăcămînt, concluzii de viață.
Din acest punct de vedere, rechizitoriul și documentele apărute pînă acum în cazul judecătorului Stan Mustață mi se par mai mult decît semnificative pentru Flagelul numărul unu al României tranzacționiste:
Corupția.

Procurorii arată că Stan Mustață – judecător la Curtea de Apel București, om de care depindeau destinele altor oameni – a comis fapte de corupție pînă în aprilie 2014. Dacă ar fi să credem realităților, în ultimul timp DNA și-a sporit efortul de a-i prinde pe guzgani. Mai mult, rînd pe rînd, au mers la pușcărie persoane crezute pînă nu demult ca intangibile. Și cu toate acestea, Stan Mustață nu se oprește din vînzarea de sentințe favorabile. E drept, el își ia unele măsuri, stîngace, după opinia mea, deoarece DNA  beneficiază de sprijinul logistic al SRI, instituție avînd printre altele menirea de a contracara măsurile de protecție luate de spioni, de spioni babani, nu de alde Stan Mustață, dar nu-i trece o clipă prin gînd  s-o lase baltă.

De ce?
Pentru că – zic eu –  nu vedea cine știe ce nenorocire în faptul de a fi prins.
Stan Mustață era lacom după bani.

De ce n-a jefuit o casă?
Foarte simplu.
Dacă era prins, pușcăriei i se adăuga oprobiul public.

În cazul Corupției, nu există această stare de spirit.
Avocații corupților se dau huța pe la televiziuni, atacă procurorii, care nu se pot apăra, corupții înșiși fac spectacole mediatice, lansînd acuzații politice, luîndu-i peste picior pe judecători, arătînd cătușele.
Dacă ești baron PSD, îți sare în ajutor premierul României, și te căinează ca victimă televiziunile de casă ale Puterii: Antena 3 și România Tv.
S-ar întîmpla același lucru dacă ai obține banii prin tîlhărie și nu prin corupție?!

Se schițează unul dintre cele mai grave pericole pentru sănătatea morală a nației:
A fi corupt înseamnă a fi erou!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

5 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

  • De cand cu consacrarea lui Bombo de catre Haznaua 3 drept martir si victima a anti-coruptiei, tot lumpenul pomanagiu priveste procurorii precum pe tortionarii securisti de pe timpuri. Care nu vor altceva decat sa le inchida baronul care le da socialul si puiul la punga inainte de sarbatori sau de vot.

  • O daaaa Maestre !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *