Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Gîndul de la ora 12

Victima războiului electoral dintre Traian Băsescu și Victor Ponta: Crin Antonescu!

Se va împlini în curînd o săptămînă de la sporul dobîndit brusc de războiul de vorbe dintre Traian Băsescu și Victor Ponta. Dînd fuga la diferite televiziuni, cei doi au epuizat depozitul de înjurături dintre două persoane care au uitat că sunt și personalități. Ca de obicei cînd scena politică devine scenă de mahala, televiziunile de știri au jubilat. În Săptămîna mare scandalurile lipsesc și, în afară de belirea mieilor, fătucele n-au despre ce să le turuie gurițele de oițe în blugi. Războiul dintre președinte și premier a pus la dispoziția televiziunilor o comoară în materie de știri de a gata de tabloid.

Nae Ionescu – am mai scris – își începea editorialele de geniu cu formula Iată faptele! Altfel spus, el propunea cititorilor să dea deoparte vorbele și să se aplece asupra faptelor.
Dacă aș căuta să-l imit pe Nae Ionescu, aș descoperi că n-am nici un fapt asupra căruia să vă propun să aplecați dînd deoparte vorbele ridicate în aer de cei doi, ca praful măturătorilor de la Rebu.

Ce s-a întîmplat de duminică pînă acum?
Nimic!
Acordul de coabitare dintre președinte și premier n-a fost rupt de niciunul dintre cei doi.

Plîngerea penală împotriva lui Traian Băsescu n-are nici o valoare juridică. E vorba pur și simplu de o acțiune de propagandă electorală ticluită de mașinăria de propagandă de la Victoria.

Declanșarea anchetei penale de către Parchet în Afacerea Nana va duce automat la desființarea Comisiei Nana. Raportul acestei Comisii e o gogoașă umflată cu banii de la Buget pe care i-a cheltuit inutil Comisia.

Am asistat, așadar, la un moment de campanie electorală pentru prezidențiale.
Candidatul PSD, Victor Ponta, s-a confruntat, prin vorbe și gesturi electorale, cu Traian Băsescu.
Victor Ponta a mai cîștigat cîteva procente de la electoratul anti-Băsescu.
Traian Băsescu a mai cîștigat cîteva procente de la electoratul anti-PSD.

Traian Băsescu nu candidează însă la prezidențiale.
Concurentul lui Victor Ponta la prezidențiale e Crin Antonescu. Numai că vocea lui Crin Antonescu nu s-a auzit în aceste zile.
Cum să fie auzită în hărmălaia stîrnită de războiul dintre Traian Băsescu și Victor Ponta?
Victima războiului dintre cei doi e un al treilea: Crin Antonescu!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

15 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

 • Daca suntem democrati si crestini , ce schimbari se impun ca sa nu mai fim saracii si mizerabilii UE , ca mie momentan imi scapa ?

 • Nu cred . Din contra Crin a fost foarte bun aseara la Rares Bogdan doar ca eu nu-l pot crede ca chiar crede sincer ce spune. Dar in concluzia buncarului lui Ponta de la MAPM este necesar sa spun

  Chiar daca nu ma intereseaza propaganda propontista constat insa ca si cei anti adica mai toti telectualii romani nu au inteles ca:
  a) Gestul acesta al unui PM ar trebui urmat imediat de demiterea acestuia caci este o abdicare de facto de la functie. Desigur Constitutia nu permite dar Basescu nu era impiedicat sa spuna ca din punctul lui de vedere Ponta si-a parasit functia si ca va cere avizul CCR pentru asa ceva
  b) Fata de cancelariille straine daca Romania mai inseamna cat un paduche pe picior, ce a facut Ponta este grav caci rezulta ori ca si-a pierdut mintile ori ca Romania nu mai poate sa-si achite nici-o obligatie de securitate interna sau externa daca fata de primul minisdtu institutiile nu pot sa actioneze asigurator
  c) Daca „de vina este Basescu” inseamna ca ni se comunica o stare de aproape razboi intern ceea ce de asemeni este inadmisibil

  Dar dragilor ce pretentie sa am de la o tara care este la portile Orientului(poate ale Rusiei) si unde nimic nu e luat in serios sau poate ca si mai exact totul este luat in bascalie , lucru exprimat artistic in mod senzational de Pintilie in filmul De ce trag clopotele Mitica ?

  Eu nu mai tin minte exact ce se raspunde acolo dar ca sa fiu in ton cu bascalia nationala as raspunde: Da aia!

 • Cacarau nu e victima e mort de mult timp ca si candidat cu sanse de castig al prezidentialelor. Numai ca nu prea intelege sau nu vrea sa accepte realitatea. El trebuie sa-l lase pe Johannis sa-si asume candidatura daca vrea ca un pnl-ist sa ajunga totusi la Cotroceni. Peste o luna cand va avea rezultatele de la europarlamentare poate se va trezi.

 • sistemul lucreaza din greu la eliminarea lui Crin…nu stiu daca l-ati vazut aseara, a zis ca el propune romanilor un presedinte LIBER. va dati seama ce lovitura pt sistem, nu?? plus ca nu-l vad pe Crin porcaindu-se si cazand in penibil ca ponta si basescu. pur si simplu, nu e in firea lui. e net superior celor doi, m-am convins aseara, dar poporului nostru ii place in troaca cu porci. si de ce ziceti ca nu s-a auzit, a fost destul de prezent, pentru cineva care are armate propagandistice impotriva lui.

 • Daca romanilor le place mahalaua, atunci, da, Crin a pierdut puncte din mahalageala celor doi clovni. Daca Basescu isi executa propriul plan, Ponta este un simplu „copilot” al consilierilor si plagiaza reteta de succes electoral a lui Basescu: victimizarea. Basescu era victima mogulilor, Ponta este victima insitutiilor statului: SRI, DNA. Ar fi pacat ca dupa niste ani portocalii sa petrecem niste ani rosii…ca si in meteorologie, codul rosu este mult mai periculos decat cel portocaliu.

 • Ooo da 🙂 „Războiul dintre președinte și premier a pus la dispoziția televiziunilor o comoară în materie de știri ” (Y)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *