După România educată și România climatizată, se prefigurează un nou Proiect de țară: Schimbarea becurilor (Ion Cristoiu)

Gîndul de la ora 12

Victor Ponta mai că n-o face proastă în public pe madmoazela Ioana Petrescu, zisă și Usturoiu

În orice Guvern, chiar și-n cele din dictaturi, Ministrul Finanțelor e unul dintre cei mai importanți demnitari.
Importanța sa și, prin asta, și autoritatea sa sporesc dacă premierul e total străin de domeniul Finanțelor.
Ministrul Finanțelor în guvernul Ponta 3 e madmoazela Ioana Petrescu, alintată și Usturoiu.

Premierul Victor Ponta, de profesie procuror amator, n-are habar nici de meseria sa (n-a reușit nici măcar să plagieze el lucrarea de doctorat, i-a dat altuia comandă s-o facă!), d-apoi de Finanțe, profesie care presupune ceva școală.
În aceste condiții, intervențiile publice ale ministrului de Finanțe se presupun a fi marcate de autoritate.

Ia să vedem ce zice ministrul Finanțelor, ca să vedem ce ne așteaptă! spun cetățenii decoperind la televizor făptura ministrului.

Ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu, a declarat ceva la tv despre electorată.
Presa, luînd-o în serios, a difuzat și comentat pe larg declarația.

Reacția premierului?
”Asta încearcă să spună ministrul, dar nu are cum să spună în cuvinte foarte simple lucruri complicate. Încearcă şi ea, săraca, ce să facem…eu sunt traducătorul”.

Că fostul procuror Victor Ponta, care n-a reușit să întocmească un dosar nici de furt de găini, o contrazice pe cea pînă nu demult înfățișată drept un geniu al Finanțelor, nu e de mirare.

Am mai scris că madmoazela Usturoiu a fost pusă în vitrina guvernului Ponta numai și numai pentru ca noi, trecătorii, să ne uimim de CV-ul ei european, uitînd că dincolo, în încăpere, stau rîtanii PSD.

Păi dacă Victor Ponta o contrazice pe cea despre care noi credam că-i face politicile financiare, cu ce se ocupă madmoazela în Guvern?

Dar nu numai atît.
Premierul Victor Ponta mai că n-o face proastă pe Ioana Petrescu, totuși, unul dintre cei mai importanți miniștri ai Cabinetului.

La o asemenea golănie, o persoană cu o minimă demnitate s-ar fi supărat și și-ar fi dat demisia.
Nu e cazul madmoazelei Usturoiu.
Dacă avea o minimă demnitate nu accepta nici în ruptul capului să fie prostuța rîtanilor din PSD.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

21 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

 • Aveti un soi de rautate fata de petreasca!

 • fiti fericiti! Aveti si voi in ce lovi! Ce repede a uitat Cristoiu ca il pupa pe ceafa pe Voiculescu,si acum a devenit mare critic…

 • fiti fericiti! Aveti si voi in ce lovi! Ce repede a uitat Cristoiu ca il pupa pe ceafa pe Voiculescu,si acum a devenit mare critic…

 • ” Saraca ” este di com Cornu , vecina cu Bombonel si Plagiatorul ! Se vede ca a numarat bine…ouale !

 • nu am crezut nici un moment ca domnisoara ministru este pusa acolo ptr competenta ,ptrca este clar ca politicile financiare le fac baronii .Problema este daca domnisoara se va complace multa vreme in aceasta situatieParerea mea este ca da ,ptrca dat fiind caracterul de soricel de biblioteca ,premianta cu coronita incepand din clasa intai ce vreti sa-si doreasca mai mult decat tot un premiu constand din functia de ministru

 • Cred ca e o greseala din partea ei ca a acceptat acesta functie. Ii poate afecta cariera. Vom vedea daca rezista pina la europarlamentare.

 • O piesa pentru decorarea guvernului ,o sa fie sfatuita sa nu dea interviuri duar aranjate de televiziuni prietene.

 • si ce te mira maestre ? Ponta nu da doi bani pe niciunul dintre ministrii sai, doar el apare sa spuna ce si cum face Guvernul daca este OK in sondaje, daca nu…reapare si o plimba. Toti oamenii de forta ai PSD au devenit niste catelusi care se gudura (sau fac pe prostii si-l asteapta la …cotitura) lasundu-i destula sfoara ca sa se spanzure singur…sapunul ii este oferit inclusiv de posturile TV si media care-l scot in prim plan ca o simpla reclama , un produs inca vandabil !

 • Miroase a înțelegere între PNL si PSD ca sa poată rămâne in funcție! Viceprimarul Capitalei, Marcel Nicolescu, trece la PSD după ce PNL i-a retras sprijinul politic: Viceprimarul … http://t.co/tRVaP7wSJm

 • O idée care ar trebui sa-l inspire pe piticul Titulescu: Le dirigeant de la Corée du Nord Kim Jong-Un impose sa coupe de cheveux à tout le pays http://t.co/gSPNAxClBG http://t.co/XlI1htWM4g

 • Me voilà, à nouveau, d’accord avec vous!

 • Sforile sunt trase în ministerul de finanțe tot de banditul Georgescu F., „mare ministru’ ” între ’90-’96 în guvernul Văcăroiu, atunci când s-a declarat că economia românească este moartă și au vândut-o/furat pe nimic.

 • e pacat de ea pentru ca Ponta a pus o intr un loc in care sa o compromita, inainte de a sti cum este in economia reala pe care sigur nu o intelege.Teoria ca teoria dar practica te omoara….

 • Adevarul e ca o avantajeaza si fata! Se potriveste perfect cu acest rol! Supercasting!

 • Madmoazela Usturoi e pusa de masca acolo, deciziile le ia tot mazar end fazar of fainans.