Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

La 65 de ani, după 45 de ani de gazetărie, iată-măși debutant! Pe TVR2!

Mai mult decît simpatici (dacă nervii limbii române permit o asemenea expresie), colegii de la Reporter virtual au postat azi următorul text:

„PREMIERĂ. Ion Cristoiu debutează diseară la TVR 2
Emisiunea lui Ion Cristoiu, “Om cu carte”, debutează în această seară, de la ora 21.10, pe TVR2.
Cartea pusă în discuţie se numeşte “Adevăruri incomode – Decembrie 1989″ şi în ea foşti ofiţeri de securitate îşi expun memoriile şi punctele de vedere despre evenimentele de acum 24 de ani. Despre această carte Ion Cristoiu va discuta colonelul (rez.) Filip Teodorescu, fost locţiitor al şefului Direcţiei Cotraspionaj a Securităţii.
Dezbaterea va fi ilustrată, pe parcursul a 50 de minute, cu secvenţe de arhivă şi alte interviuri cu oameni care au avut şi au mare acces la informaţii. În premieră, se va difuza şi un film cu monumentul dedicat întâlnirii de la Malta (2-3 decembrie 1989), pe litoralul maltez, realizat de Ion Cristoiu.”

Într-adevăr, profitînd de mașinăria de profesioniști ai TVR, voi ilustra discuția cu secvențe de arhivă, declarații în premieră, reportaje de la fața locului, toate menite a aduce în prim plan ipoteze îndrăznețe despre evenimentele din decembrie 1989.

Sunt superstițios și, de aceea, evit să mă bat cu pumnul în piept înainte ca produsul muncii mele să fie supus judecății telespectatorilor și cititorilor.
De aceea, țin să precizez c-am reprodus textul confraților de la Reporter virtual numai și numai pentru că ei au ghicit, prin titlu, o știre.

La vîrsta de 65 de ani, după peste 45 de ani de gazetărie și 12 ani de televiziune, Ion Cristoiu debutează la TVR.

Realitatea, de neclintit, ca orice realitate, mă obligă să remarc:

  1. Deși de a lungul timpului, pițifelnicii din presă au pus pe seama mea tot felul de tîrguri încheiate cu premieri și președinți, în genul, vă ajut cu scrisul, îmi dați postul de director la TVR! Iată că timp de 24 de ani nu numai că n-am ajuns director, sau măcar redactor, dar nici măcar o emisiune culturală n-am avut. Și asta în condițiile în care am avut an de an emisiuni pe televiziunile de știri și am fost un invitat permanent al multor talk-showuri.
  2. Unii roboței de la TVR, în frunte cu locotenentul Adelin Petrișor, neras dinadins ca să pară mai soț, s-au burzuluit pentru că eu, Ion Cristoiu, voi realiza pe TVR 2 (nu pe TVR 1, canalul principal!), o biată emisiune despre cărți (pentru care am muncit de m-a luat dracu’) și nu una de guru politic. Ce să cred eu despre respectivii?

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

22 comentarii pentru articolul „La 65 de ani, după 45 de ani de gazetărie, iată-măși debutant! Pe TVR2!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *