După România educată și România climatizată, se prefigurează un nou Proiect de țară: Schimbarea becurilor (Ion Cristoiu)

Gîndul de la ora 17

Complicitatea CNA la abjecțiile postului PSD România Tv împotriva Sorinei Matei

Intelectualii care au ieșit să strige, ca la Bumbești–Livezeni, pentru rochița pătată a lui Andrei Pleșu, ar fi trebuit, dacă erau, într-adevăr, intelectuali adevărați și nu membrii unei găști, să protesteze împotriva infamiei întruchipate de campania dusă împotriva Sorinei Matei de România Tv, postul făcut cadou de SRI lui Sebastian Ghiță, printr-una dintre cele mai banditești operațiuni de preluare prin forță a unei firme.

Am văzut la viața multe multe abjecții comise sub fusta Presei libere.

Cea la care s-a dedat România Tv, la ordinele exprese ale amicului de cont al lui Victor Ponta, a întrecut orice măsură. Nu numai a audiovizualului, dar și a minimului comportament civilizat. În alte vremi, dacă Sorina Matei ar fi avut un frate, mai mult ca sigur acesta l-ar fi împușcat pe derbedeul cu numele de cod Dragoș Pătraru și l-ar fi pălmuit în plină stradă pe autorul moral al abjecției, multimiliardarul Sebastian Ghiță.

În aceste condiții, CNA ar fi trebuit să sancționeze România Tv, fără prea multe discuții (banda video stă mărturie) prin întreruperea emisiei cîteva zile bune.

Cele spuse despre Sorina Matei pe gură de către derbedeu și pe burtieră, de către Sebastian Ghiță, se sancționează ca huliganism și dacă apar scrise despre o persoană pe pereții WC-ului din Gara de Nord.

Spre stupoarea tuturor, CNA se dă peste cap pentru a amîna dezbaterea, convoacă pe urangutan să spună (să spună ce? cînd banda video stă mărturie că atacul a fost abject, fără limite în materie de huliganism).

De ce?
România Tv, postul cu care Sebastian Ghiță a fost împroprietărit printr-o operațiune despre care arhivele, cînd se vor deschide, vor arăta c-a fost una mafiotă, la care au participat, în serviciu ordonat, procurori, judecători, ofițeri și politicieni, e oficiosul Guvernului Ponta. Mai mult decît Dan Voiculescu, Sebastian Ghiță nu trebuie supărat de CNA, pentru că e amicul lui Victor Ponta, îl însoțește în Dubai, plătește micile și marile cumpărături ale doamnei domnului premier.

Și mai știi? Dacă îi picură domnul mic domnului premier în urechea deschisă la pîre ceva despre șefa CNA?
Teze CNA-ul PSD-izat să sancționeze România Tv?

În nici un alt caz ca în cel al terfelirii Sorinei Matei la ordinele Patronului nu s-a văzut ce înseamnă o instituție publică transformată de Partidul-Stat în spălătoarea sa pe picioare.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

19 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 17”

 • Pe de alta parte, nu cred ca aceste operatiuni mai lasa urme in arhive, fie ele si secrete. Daca ar lasa urme ar putea ca o alta putere sa vada acele urme, secrete fiind si sa le utilizeze in fel si chip. Totul se face verbal.

 • tipa are limbarnita ; latra cu succes dupa vrerea stapanului; la RTV a latrat bine, la B1 latra bine, tipa mercenara se descurca un arta latratului…. : referitor doar la Sorina

 • D-le Cristoiu si d-voastra sunteti vinovat ca s-a ajuns aici !.de 25 de ani se intampla aceleasi lucruri, inceputul l-a facut Romania Mare si a fost preluat apoi de intregul audiovizual.Ce ati facut,d-voastra si altii??Nimic.V-ati multumit sa scrieti cateva cuvinte si gata. Ca si recentul caz Plesul sau cel de care amintiti ,al Sorinei Matei.Nu reusiti sa va organizati intr-o asociatie,fie a ziaristilor fie a celor din mass media. Cine doriti sa faca dreptate?Orgoliile sunt ,ca si in politica prea mari. De aceea s-a ajuns aici.Cand D-voastra sau altii sunt terfeliti, o parte a mass mediei se bucura ,aproba si invers.Ce doriti sa aratati prin astfel de articole?Va erijati in comentator , analist etc. si gata,considerati ca v-ati facut treaba. NU.Nu este suficient.

 • Nea Ioane, aperi pe cine nu merita! Sorina Matei a intrecut-o in pupincurism basist pe dna Pora, care parea maximul posibil! Eu cred ca pupincuristii basisti, nu trebuie aparati, orice li s-ar intampla!

 • „România Tv, postul cu care Sebastian Ghiță a fost împroprietărit printr-o operațiune despre care arhivele, cînd se vor deschide, vor arăta c-a fost una mafiotă, la care au participat, în serviciu ordonat, procurori, judecători, ofițeri și politicieni, e oficiosul Guvernului Ponta.” Asta este esenta mecanismelor reale de putere care functioneaza in societatea romaneasca. Legat de aceste realitati fundamentale trebuie sa vorbim cat mai des si cat mai clar. Traim intr-o mare de aprente si asta ne va costa scump la un moment dat. Sa ne intelegem, s-a intamplat cand PSD-ul era in opozitie si Basescu era destul de bine infipt la butoane. Mecanismul este transpartinic si se intareste cu fiecare schimbare de putere (sprijina politicieni din ce in ce mai controlabili).

 • ce vara frumoasa o sa fie, in sfirsit jurnalistii se incaiera. era timpul.ce frumos.

 • Maestre,scrieţi în funcţie de cum vă vedeţi cu o clipă în urmă în oglindă.
  Prefer să cred că duceţi o luptă între orgoliul dumneavoastră exacerbat şi datoria unui ziarist de a-i lua locul lui Zeus.
  Sunt convins însă, că ce vă ghidează acum ,nu sunt decît omeneştele păcătoase, ranchiune! Vă doresc să spargeţi oglinzile,pentru a recăpăta greutate cuvîntul dumneavoastră.

 • maestre, te paste un nou proces. dar daca tot o sa fie scoateti tunurile si trageti. dimineata, la pranz si seara. tunul de la „ceaiul de la ora 5” e cel mai asteptat. totusi, nu a cazut nimeni dupa salvele „de salut” pe care le-ati tras. bagati munitie de razboi. succes!

 • Maestre, ce opinie aveti: incepe razboiul?