Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de la ora 17

15 ani de la agresiunea NATO împotriva Serbiei. Înjurătura cu care mă mîndresc

Pe 24 martie 2014, s-au împlinit 15 ani de la debutul a ceea ce a fost Agresiunea NATO împotriva Serbiei, cîntată însă de presa occidentală și, prin imitație slugoasă, de presa noastră drept o intervenție umanitară. Deși au dovedit eroism, după aproape trei luni – 24 martie la 11 iunie 1999 – de pisat cu 1000 de avioane și numeroase rachete de croazieră, sîrbii au fost nevoiți să cedeze. Kosovo, un teritoriu care făcea parte nu numai din istoria, dar și din teritoriul Serbiei, a fost rupt de către occidentali și dat rebelilor kosovari. Aceiași occidentali care, azi, denunță anexarea Crimeii ca act criminal deși Rusia n-a făcut altceva decît să imite toate instrumentele folosite de Occident pentru ciopîrțirea Serbiei.

Azi, cu excepția generalilor din conducerea NATO, care duc o viață de lux și din taxele și impozitele unor amărîți precum românii generali care, iată!, își doresc un nou război, pentru că alții vor muri în locul lor, ca de obicei, nimeni în Europa nu mai crede c-a fost altceva decît o agresiune.

În primăvara lui 1999, cînd Emil Constantinescu a pus România, de parcă ar fi fost a lui, la dispoziția agresorilor, am fost printre puținii jurnaliști care au cutezat să denunțe agresiunea și să-și expună scîrba față de slugărnicia lui Emil Constantinescu. În volumul său de memorii, în dreptul zilei de 28 martie 1999, fostul președinte mă înjură zdravăn pentru poziția mea singulară. E o înjurătură pe care azi, la 15 ani de la agresiune, o reproduc cu mîndrie. Nu fără a medita amar la slugărnicia ștabilor moldo-valahi, care cred că lingînd ciubotele Stăpînilor americani își asigură șefia pe viață. Emil Constantinescu s-a iluzionat că slugărnicia îi va aduce un nou mandat de președinte. Stăpînii lumii de azi, asemenea tuturor stăpînilor, nu știu ce-i recunoștința. Mai ales cînd e vorba de slugi.

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

21 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 17”

  • Maestre … de data asta chiar sunteti PROVOCATOR ! SE VEDE TREABA FOARTE CLAR … PRIVIND LA CEI CARE SCRIU AICI PE FORUM … SI DVS. PROFITATI DIN PILIN DE NECUNOASTEREA LOR ! DUMNEAVOASTRA STITI FOARTE BINE DESPRE CE A FOST VORBA CU KOSOVO … DAR DOAR ATI STARNIT LUCRURILE ! De ce nu explicati tuturor ADEVARUL DESPRE KOSOVO ! ???? Ma uimiti maestre … Nu va mai faceti ca ploua ! De ce nu dati date complete sau macar schitate despre PLANUL HABSBURG – UN PLAN SECRET gasit „intamplator” intr-o geanta „diplomat” si care urmarea crearea unei asa numite : „Confederatia Dunareana”, finantata de o organizatie francmasonica! Planul avand un caracter geostrategic si geopolitic si prevedea crearea treptata a unei Confederatii largi in Europa centrala,plan structurat pe baza catolicismului si a influentei covarsitoare a Vaticanului ! ??? Mai exersati maestre in ale … iluminarii … eventual luati niscaiva niste gaz lampant !…
    Cu drag,onoare si consideratie …. *MultaViata* *Lupul*Alb*GetoDac* *Vicentiu*I*Voiculescu* *Zamolxienii*Zegetini*

  • bineinteles ,ca tu soldat tinstruit,dar fara arme, nu ve iputea trage un partz,vei fi eutanasiat . Rrazboiul modern este o eutanasiere a celor fraieri, de catre cei destepti si puterniciș))))

  • Lumea se teme de razboi,se teme de moarte. . Dar ce e mai frumos ,decat sa mori intr un razboi modern???Nici nu stii cand mori,nici nu stii ce te loveste-ca e bomba,ghiulea de piatra,ciomag de lemn,nu conteaza,toate sunt electronice,fiabile,cu acuratete mare de lovire (adica te omoara garantat, 100%,nu incap abateri si rateuri ) Nu vezi lumina,nu auzi bubuitura,doar mori,nu apuci sa te sperii,mori cu zambetul pe buze,acolo unde te afli,in tanc,pe nava de lupta,avion sau in cea mai adanca si intortocheata transee,,nu te chinuiesti precum cancerosii in spitalele romanesti sau sa ti pice un stativ in kapȘ)))))

  • Nu poti „te-ajutam” , nu vrei te-obligam = DEMOCRACY

  • da, au atacat chiar de Pasti, imi amintesc cum am plans toata ziua, pt ca eram in USA … aveam un coleg fugitiv din Serbia, a suferit mult …

  • Exista o diferenta totusi intre alipire si acordarea independentei pentru a preveni acte violente cu o singura motivatie, ultra-nationalism?

  • Mă numesc EMILIAN DUMITRU şi sunt din VRANCEA .Sunteţi fericit,Simioane?

  • Simioane,Simioane…nu-i elegant să mori de grija mea.Osă creadă lumea că…!Dacă m-ai fi urmărit
    ai fi văzut că postez şi în clar.
    Apoi ce nu-i interzis este permis. Uite,chiar dacă-ţi citesc numele şi-ţi văd faţa nu cred că eşti altcineva decît acela care zice toată viaţa:-Să trăiţi!

  • Si ce putea face Constantinescu?

  • Cand vad „dezbateri” la TV (pe B1, RTV, A3, Realitatea , Nasul TV, etc.) pe teme de coruptie, de „agresiune” rusa (impotriva Ucrainei), de „infierare” a comunismului (cand de fapt se refera la ..totalitarism), etc., indiferent de participanti, scarba mea, fata de ipocrizia, nesimtirea si iresponsabilitatea participantilor, se materializeaza in expresia:
    ‘RATI AI DRACU DE CACATI !

    Cu aceeasi expresie ii „gratulez” si pe liderii politici (Ponta, Basescu, Crin, Blaga, DD, MRU, Udrea, Neamtu, Pavelescu, Funar, etc.) care dovedesc o iresponsabilitate de boschetari, atunci cand nu doresc sa ALEAGA varianta de „democratie”, pe care ei o considera mai buna pentru Romania, dintre cele doua prezentate pe http://dumitrurizoaica.blogspot.com/.

    Acesti lideri nu merita mai multa consideratie, pentru nesimtirea si iresponsabilitatea pe care le dovedesc fata de romani si de viitorul Romaniei!

  • D-le „Patru Munți” cât timp va ascunderii lasitatea sub un pseudonim hilar aveți măcar bunul-simt si nu comentati pe site-ul unuia care-si asuma identitatea onorabila si reala.

  • Cu sarbii le-a mers celor de la NATO. Cu rusii nu. Si uite asa Kosovo e rupt de Serbia iar Crimeea e cotropita si alipita la Rusia …

  • asa este insa nu poti sa raspunzi la o palma cu un pumn … sau poate trebuie, nu mai stiu ce sa spun …

  • Aia a fost agresiune,si asta nu?!!Si aia a fost,n-am fost de acord-desi,era altceva…Nu vedeti,e unic,o zona e a rusiei,dar nu are granita comuna…,e ca o…colonie ruseasca,baza militara?,sau cum?! Asta e grav,se creeaza un precedent si mai periculos.De ce n-o spuneti?

  • Agresiunea?
    Scrieţi numai pentru cei încremeniţi în proiectul pe care Ceauşescu l-a gîndit pentru ei?
    Dacă scrieţi numai să vă dovediţi că încă sunteţi viu,vă spun un secret apoi…adio!,Maestre, ce este viu se ‘îndoaie’,înţepeniţi sunt doar morţii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *