Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de la ora 17

Traian Băsescu a căzut în fund, lunecînd pe căcăreaza care a fost cuvîntul de onoare al lui Victor Ponta

Miercuri, 6 martie 2014, ora 12.45. Ședința a noului Guvern Ponta 3.

Un Guvern în care strălucește țipla madmoazelelor și domnișorilor puși în fereastra Bordelului ca să creadă cei de afară că înăuntru e o mînăstire.
Guvern nou, cu premier vechi, la fel de iresponsabil și la fel de vesel ca și în guvernele anterioare.
Nu e de mirare că ședința debutează cu binecunoscuta scenetă în care Victor Ponta se umflă în pene fără să poată face cucurigu, deoarece e castrat.

Pentru că televiziunile de știri îl mănîncă din ochi (ne-a mai dat ceva bani cu sacoșa, mînca-l-ar mama pe el!), Victor Ponta se grăbește să facă mișto de Traian Băsescu:

”Noul guvern (…) îşi va angaja răspunderea pentru un program, nu program de guvernare, ci un program, aşa spune Constituţia şi aşa facem. Este un program care va cuprinde principalele acţiuni şi principalele direcţii de acţiuni ale guvernului, în perioada următoare. Evident că nu l-am inventat peste noapte, ci este inspirat aproape în totalitate din programul de guvernare aprobat în 2012, dar sunt lucruri care s-au realizat deja şi nu are rost să ni le mai propunem încă o dată şi sunt şi lucruri noi care au apărut într-un an şi jumătate şi evident că acestea trebuie să fie asumate de către guvern şi aprobate de către Parlament.
E vorba de Articolul 114 din Constituţie şi e vorba despre un program, nu de program de guvernare, ci este un program de acţiuni pentru care cerem sprijinul Parlamentului în perioada imediat următoare. Fac aceste precizări pentru că am văzut un val de optimism, că e pace între guvern şi preşedinte. Eu nu îmi fac asemenea iluzii şi n-aş vrea să iluzionez pe nimeni. Nu e deloc pace şi nici nu cred că va fi pace până în decembrie, când vom avea un preşedinte care va înţelege să fie preşedinte arbitru şi nu preşedinte jucător. Aseară a fost doar un armistiţiu impus de două lucruri: de votul Parlamentului de marţi – şi mulţumesc încă o dată tuturor parlamentarilor de la toate grupurile politice care ne-au sprijinit – şi de realitatea regională şi europeană. Uniunea Europeană şi partenerii noştri transatlantici au nevoie de o Românie stabilă, democratică şi serioasă, tocmai în momente foarte dificile şi foarte apropiate de graniţele noastre. ”

Miercuri seara, Traian Băsescu a ieșit în public pentru a ne anunța încheierea crizei politice. Victor Ponta și-a dat cuvîntul de onoare că va prezenta Parlamentului Programul de guvernare al Guvernului Ponta 3.
Bazat pe acest cuvînt, el, Traian Băsescu, va investi noul Guvern fără a mai aștepta să vadă dacă într-adevăr Victor Ponta va prezenta Parlamentului Programul noului Guvern.

Din cîte se vede, Victor Ponta nu va prezenta Parlamentului un nou program de guvernare, așa cum cere Constituția, ci fostul program, cu niște mici corecturi. Un fel de copy-paste cu mici corecturi. Un progres în viața lui Victor Ponta dacă ne gîndim că pînă acum a plagiat fără corecturi.

Cînd am scris că răzgîndirea de miercuri e o înfrîngere penibilă, fanii și fănițele lui Traian Băsescu au sărit în sus avertizîndu-mă că domnul președinte i-a întins o capcană luiVictor Ponta, că o să văd eu ce lovitură mortală va primi pisicuțul.
Din cîte se vede, n-a fost nici o capcană.

Traian Băsescu a căzut în fund, lunecînd pe căcăreaza care a fost cuvîntul de onoare al lui Victor Ponta.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

27 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 17”

  • Aveti …si NU aveti dreptate ! Pai ia sa vedem. Daca Basescu nu voia sa accepte depunerea juramantului ministrilor – toti – poate si dumneavoastra domnule Cristoiu, i-ati fi sarit in cap, pretinzand ca in virtutea impamantenitei dihonii dintre Palate, el, Basescu, pune bete in roate bunului mers al Romaniei, impiedicand realizarea marilor angajamente ale acestui inflacarat prim ministru…. Acum insa, daca a acceptat sa faca un comporomis bazat pe o intelegere BARBATEASCA intre doi BARBAI de Stat, intelegere care era menita sa mai stinga putin din flacarile iadului in care suntem, cufundati pana la gat, – iar nu este bine… Pai cine este oare cel care DE OBICEI nu isi tine cuvantul, cel care DE REGULA spune una si face alta ? Cine se dovedeste a fi – inca odata daca mai era nevoie – un om lipsit de caracter, de cuvand si pe care nu poti sa pui baza ???? PONTA !!! Si ? Tot Basescu este de vina si acum ? Nu stiu cum, dar tare ma intreb ce se va intampla cu tara asta DUPA ce nu o sa mai fie Basescu Presedinte . Cine va mai fi acela datorta caruia Ponta nu isi poate indeplini minciunile ??? Dar stiu de pe acum. Tot Basescu. Si stiti de ce ? Pentru ca si in mom,entul in care nu o sa mai fie, o sa controleze in continuare „serviciile” si Justitia……..

  • De ce ar trebui sa ne intereseze daca Basila a alunecat pe o cacareaza sau pe o baliga de elefant? In general nu ar trebui ce face si ce bea detestatul national, sarlatanul Basescu!

  • Vom vedeea daca Ponta are onoare.

  • „Nu e de mirare că ședința debutează cu binecunoscuta scenetă în care Victor Ponta se umflă în pene fără să poată face cucurigu, deoarece e castrat.” 😀 😀 😀

  • Oare nu cunoaste valoarea cuvantului de onoare al lui Ponta…?

  • Cred ca Ponta va trece in programul pe care isi va asuma raspunderea chestiuni general formulate care sa acopere continutul acordului cu UDMR. Nu va supune aprobarii parlamentului textul din acordul cu UDMR, ci ceva despre care va spune ca e acelasi lucru.

  • Este posibil sa veti dreptate, dar eu zic sa asteptam decizia CC inainte de a emite judecati ferme. Atentie la art. 102 alin. 1 din Constitutie: „(1) Guvernul, potrivit programului său de guvernare acceptat de Parlament, asigură realizarea politicii interne şi externe a ţării şi exercită conducerea generală a administraţiei publice.” Deci guvernul nu poate asigura realizarea politicii interne si externe a tarii si nu poate exercita conducerea generala a administratiei publice in afara programului sau de guvernare acceptat de Parlament si nici nu poate face toate aceste lucruri fara un program de guvernare. In opinia mea, orice program politic asumat de guvern in parlament este un program de guvernare. Orice program de guvernare are caracter politic si orice program politic asumat de guvern in parlament reprezinta un angajament de guvernare.

  • un nemernic ce mai vreti ….

  • Onoare.Victor Ponta.He,he,he…o asociere chiar nefericita.

  • Bună ziua. Rămâne ”miercuri 6 martie”?

  • Eu ma asteptam sa nu se duca deloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *