Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de la ora 17

Cîștigătoare indiscutabilă a Referendumului din Crimeea: Compania americană Chevron!

Chiar dacă fătucile și guguștiucii de la televiziunile borș de știri continuă să gîfîie că vine Războiul cu Rusia, prilej pentru Victor Ponta să fie avansat de la locotenent la general și pentru Traian Băsescu de la căpitan la mareșal, nu va fi nici un război. Va fi însă un rezultat al Referendumului din Crimeea în favoarea lipirii la Rusia.

Cine va cîștiga?
Rusia! vor striga românii în cor.
Chevron! voi șopti eu veninos.

Recent, Polonia a anunțat scutirea de impozit pînă-n 2020 a firmelor care exploatează gaze de șist pe teritoriul polonez.
Guvernul polonez s-a confruntat, ca și guvernul român, cu proteste ale populației împotriva exploatării gazelor de șist.
Noua măsură nu numai că închide gura protestatarilor, dar, mai mult, înlesnește profituri uriașe pentru Chevron.

Motivul invocat de Guvernul polonez?
Criza provocată de chestiunea Crimeii a dovedit că trebuie să fim independenți de gazul rusesc.

În toată Europa, noul slogan e:
Cît mai puțin dependenți de gazul rusesc în condițiile în care Criza Crimeii ne-a dezvăluit o Rusie agresivă, ba chiar, vorba lui Traian Băsescu, agresoare.

Iar cea mai bună soluție pentru ca țările europene să fie independente de gazul rusesc rămîne exploatarea gazelor de șist.
Cu care se ocupă – ați ghicit! – Compania americană Chevron!

Glorie firmei Chevron, cea care ne va salva de Rusia cotropitoare!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

14 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 17”

  • Este foarte adevarat ca presiunea pe gazele de sist va fi uriasa si va fi motivata mai ales prin prisma acestui conflict. Nimic nu justifica insa lipsa de transparenta, acceptarea ca reteta din care se compune mixul de substante care se injecteaza pt. fracturare sa fie secreta in conditiile in care exista mari suspiciuni legate de toxicitate, si alte probleme majore legate de chestiuni esentiale de mediu. Dar referendumul din Crimeea are mult mai multe efecte si consecinte.

  • Maestre hai sa stam o leaca si sa cugetam :de accord ca va castiga Chevron dar castiga si Romania iar despre marele urs stim f bine ca nu renunta asa usor la Europa de rasarit ,deci chiar daca nu este vorba de razboi acest referendum creeaza un precedent periculos in zona

  • Cand ne vine si noua randul ???

  • Adevar graita-i maestre! Mai bine aveam razboi si scapam mai ieftin.

  • Prestigiul UE si SUA s-au facut in schimb tandari cu prilejul evenimentelor din Crimeea. Palida consolare victoria Chevron …

  • Cititi-o pe D-na Mungiu si postarile România Curată , sa vedeti gafaieli si spaime !Nu fiti nedrept numai cu unii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *