Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 87,97 la sută

Gîndul de la ora 18.30

Cine-l somează pe Victor Ponta? Fostul PNL sau Noul PNL, ivit din fuziunea dintre PNL și PDL?

La proba Limba și Literatura română de la Bacalaureat pică deseori un subiect pe care elevii îl reduc la întrebarea:
Ce a vrut spună autorul prin asta?
Dacă, de exemplu, Eminescu scrie Pe lîngă plopii fără soț/ Adesea am trecut, elevii înțeleg că poetul a vrut să spună că trecea pe acolo în drum spre stația de metrou.

Asemenea elevilor pe cale să pice Bacalaureatul, m-am întrebat și eu ce-a vrut să spună autorul acestor rînduri apărute în presă în această după amiază:
Ii cer lui Victor Ponta sa renunte la evenimentul de astazi, de lansare a candidaturii sale pentru alegerile prezidentiale si sa il reprogrameze pentru o data ulterioara, dupa ce va trece situatia critica in care se afla in prezent mai multe zone din tara, afectate de inundatii si viituri puternice. A face un eveniment fastuos de lansare a candidatului la prezidentiale la numai cativa pasi de o zona puternic afectata de inundatii ar reprezenta un spectacol grotesc, o adevarata sfidare la adresa cetatenilor. Proverbul romanesc care ar caracteriza cel mai bine o astfel de situatie este tara arde si premierul Ponta se piaptana„, sustine purtatorul de cuvant al PNL, Alina Gorghiu, intr-un comunicat remis marti agentiei Mediafax.

Cererea e corectă.
Numai că, oricît mi-am bătut capul n-am putut să-mi dau seama:

  1. Dacă respectivul Comunicat e al unui partid sau al unei persoane. Dacă e al unui partid, trebuia formula Îi cerem și nu Îi cer, deoarece solicitarea vine de la toți membrii partidului.
  2. Dacă e în nume propriu, nu știu care e poziția partidului față de această intervenție, iscălită, totuși, cu funcția în partid.
  3. Se vorbește despre purtătorul de cuvînt al PNL. Al cărui PNL? Al celui dinainte de fuziune sau al celui de după fuziune, tot PNL denumit? Dacă e PNL după fuziune, adică noul partid, din care fac parte PNL vechi și fostul PDL, purtătoarea de cuvînt e Alina Gorghiu? Cine și cînd a hotărît asta? Și Adriana Săftoiu cu ce se ocupă?

Unora întrebările mele li s-a părea o nouă șicanare a Măreței Construcții.
Eu însă susțin că PDL și PNL trebuie să se pună de acord rapid asupra chestiunii dacă luările de poziție față de diferite chestiuni de interes public aparțin doar noului partid sau fiecare dintre cele două partide are libertatea de a interveni cînd și cum vrea.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

7 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 18.30”

  • bun,bun dar de ce era asa ingrijorata tocmai purtatoatre unui partid de opozitie zicese de soarta mitomanului pt. care cu inversunare m-am rugat ieri sa aiba parte de o zi teribila.la caragata de manifestatie pt. anuntul candidaturii lui care deja mi se pare un caraghioslac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *