Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Gîndul de la ora 18

În desemnarea candidatului unic al Dreptei ar trebui să se țină cont de campania, deja anunțată de Ponta, în chestiunea religiei?

Discursul lui Victor Ponta de la Craiova a schițat liniile directoare ale campaniei sale electorale.
În istoria  postdecembristă a unor astfel de discursuri, cel de la Craiova a adus o noutate:
Referirea, mai mult decît deplasată într-o țară care se vrea modernă, la religia candidatului, referire dublată de mîndrie:
”Şi mai e un lucru, nu cred că un candidat la funcţia de preşedinte al României are vreo problemă dacă nu este ortodox sau dacă nu este de etnie română. Cred că are exact aceleaşi drepturi cu mine, cu dumneavoastră, cu toată lumea, dar vreau un lucru şi îl spun de fiecare dată. Nu vreau să mă acuze nimeni sau să-mi spună că e un defect faptul că sunt român sau ortodox în ţara mea. Aşa m-am născut, aşa o să mor. Sunt mândru de asta şi cred că trebuie să fiu respectat pentru acest lucru.”

E limpede.
Victor Ponta se pregătește să-l înfrunte pe Klaus Iohannis, de religie alta decît cea ortodoxă.

Dar dacă nu Klaus Iohannis, ci Cătălin Predoiu va fi candidatul?
Ce va face Victor Ponta?
Dvs ce credeți?
În desemnarea candidatului unic al Dreptei ar trebui să se țină cont de campania, deja anunțată de Ponta, în chestiunea religiei?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

19 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 18”

  • Sunt de acord cu comentariile lui Ion Cristoiu despre discursul lui Ponta -continut si livrare. Cred eu ca greseste in analiza discursurilor d-lor Predoiu si Iohanis. Daca am lua numai tarile civilizate si le-am presenta aceste discursuri sunt aproape sigur ca Predoiu ar pierde in majoritatea lor. Ar putea castiga in tarile balcanice poate. In continut, discursul lui Predoiu a fost mai bun, dar daca il urmaresti fara sonor ai putea crede ca Predoiu este deranjat mintal. Incercati experimentul asta si veti constata ca am dreptate. Discursul lui Iohanis la ultima lor adunare nu a fost grozav, emotiv, sau exploziv dar iti da un comfort si o asigurare ca nu va lua decizii pripite.

  • Daniel , Ponta, o campanie agresiva prin biserici cu ajutorul slugoilor de la RahatTv plus hasnaua3 ! Va las sa va convingeti singuri !

  • Da.!!!!!!!….trebuie sa se tina cont..Va fi un punc in care va fi lovit Iohannis .

    • Vor fi loviti habotnicii care-l vor vota pe Ponta in cazul in care el o sa cistige alegerile.

    • domnilor, eu cred ca ponta nu face nici cat o ceapa degereat, ma scuzati, dar tot ce spune te determina sa te indoiesti de ce va urma…. Catalin Predoiu mi s-a parut mult mai convingator…… e o parere !

  • nici vorba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *