Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Gîndul de la ora 18

Cînd Antena 3 confundă creierul cu testiculul

Marți, 3 iunie 2014, Antena 3 a reușit să intre în Cartea recordurilor, capitolul Gogoși de presă, dînd fără să obosească știrea potrivit căreia șeful STS, aflat în stare gravă, a fost internat de urgență la Spitalul din Viena.

În dimineața în care Antena 3 ne anunța să pregătim florile pentru mormîntul lui Marcel Opriș, acesta și-a făcut apariția la Parlament, viu și nevătămat, neatins nici măcar de o bătătură.

Autorul acestui incredibil fals mediatic se numește Ionuț Cristache.
Mi-l amintesc dintr-o altă împrejurare în care, la fel, amesteca presa cu strînsul frunzelor din parcuri.

Aflat la Cotroceni, la o conferință de presă, se încăpățîna să-i pună lui Traian Băsescu o întrebare fără nici o legătură cu tema, provocatoare, care-i fusese pusă-n gură, din redacție, de șefulețul său Mihai Gâdea.
Din punct de vedere profesional, fapta îl descalifică pe Ionuț Cristache pînă sub nivelul de guguștiuc.
E ca și cum un medic ar confunda creierul cu testiculul, iar o farmacistă ar da unui client șoricioaică drept ulei de ricin.

Pentru Antena 3, fapta lui Ionuț Cristache ar fi trebuit să fie motiv de sinucidere în direct a lui Mihai Gâdea, îndemnat de Mircea Badea, gol de la brîu în jos, ca să apară mai inteligent decît e.

În orice instituție de presă din lume, inclusiv într-una din Caraibe, unde se dau știri despre stîlpii de telegraf care înfloresc după prima ploaie, conducerea postului ar fi purces la:

  1. Scuze publice față de Marcel Opriș, dat fiind că știrea potrivit căreia e în stare gravă putea produce infarcturi celor apropiați;
  2. Sancționarea drastică a lui Ionuț Cristache, fie și pentru că a făcut de rîs postul;
  3. Scuze publice față de telespectatorii trași pe sfoară.

Nimic din toate acestea nu s-a întîmplat.
De ce?
E Ionuț Cristache drăguțul lui Mihai Gâdea sau, mai știi?, nepotul din flori al lui Dan Voiculescu?
Pentru că și dacă ar fi fost așa, cînd vine vorba de un fals de asemenea proporții, conducerea unei instituții de presă trebuie să fie nemiloasă.

Motivul e altul.
Ionuț Cristache e unul dintre clistirele lui Dan Voiculescu.
E  printre cei care oferă, în disprețul normelor profesionale, dar și al normelor bunului simț, să îndeplinească orice comandă jegoasă dată de Patron prin Mihai Gâdea.

Cum să-l sancționezi pe unul care-ți face treburile murdare?
Păi, data viitoare devine brusc deontolog!

De aceea, CNA, sesizat de fals, trebuia să sancționeze Antena 3.
CNA-ul,  PSD-izat ca de obicei, s-a mulțumit să dea postului o somație.

N-a declarat public Victor Ponta că Antena 3 e întruchiparea deontologie în presa română din toate timpurile?
Cum să-l contrazici pe adevăratul șef al CNA?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

13 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 18”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *