Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Cum l-au lucrat cei din Comisia juridică a Camerei Deputaților pe Traian Băsescu salvîndu-l pe Florin Popescu

Comisia Juridică a Camerei Deputaților, condusă de un om al lui Dan Voiculescu, pe numele său Bogdan Ciucă, a respins cererea de arestare preventivă a lui Florin Popescu, acuzat de DNA c-a dat drept mită electorală pui obținuți prin șantaj de la o firmă.

Poate și pentru că Florin Popescu e omul Elenei Udrea, presa noastră independentă de mulți, nu însă și de Elena Udrea, n-a mai explodat de indignare la noul scut parlamentar împotriva Justiției.
Și totuși afacerea e deosebit de importantă din punct de vedere politic.

Florin Popescu e un fost baron local PDL trecut cu arme și bagaje în PMP, copilul politic născut cu handicap al lui Traian Băsescu.
Trecerea a fost primită de Elena Udrea cu manifestări de entuziasm, printre acestea numărîndu-se și înscrierea pîrîtului pe lista pentru europarlamentare, în speranța că la Bruxelles se găsesc doar pui fripți, de mîncat, și nu de dat mită.

Investigația deschisă de DNA a fost o lovitură strașnică pentru PMP, partid declarat anti-corupție.
Cererea de arestare preventivă se anunța ca un dezastru.
Cum ar fi fost un candidat – Florin Popescu nu se poate retrage de pe listă – aflat în pușcărie?

Votul din Comisia juridică apare ca un ajutor dat Elenei Udrea și, desigur, lui Traian Băsescu.
Am serioase îndoieli să cred că e așa.

Penalilor din Parlament cererea le-a picat cum nu se poate mai bine.
Prin respingerea cererii (în chip absurd, cică votul e secret!!), Penalii au obținut următoarele cîștiguri:

  • Au acum posibilitatea să respingă cerea de arestare și-n cazul unui șobolan PSD-ist.
  • Îi dau o lovitură grozavă lui Traian Băsescu, lăsînd impresia că și liderul PMP se bucură de același scut ca și cei acuzați pînă acum de președinte.

Desigur, lucrătura ar fi fost imposibilă dacă PMP nu-l primea în rîndurile sale pe Florin Popescu.
Dar asta-i altă poveste.
Una care ține de formarea unui partid nou care e de fapt tot vechi.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

13 comentarii pentru articolul „Cum l-au lucrat cei din Comisia juridică a Camerei Deputaților pe Traian Băsescu salvîndu-l pe Florin Popescu”

  • De ce putem, si trebuie sa fim primii in Europa cu o participarela vot de peste 90%, si sa avem doar voturi valabile?

    Pentru ca oferta este suficient de diversa, si fiecare poat sa voteze, fara sa vomite!
    Cei “alergici” la partide politice, pot vota independenti, intre care Mircea Diaconu.

    Cei saraci, care formeaza electoratul de Stanga, TREBUIE sa voteze partidele de Stanga PAS si PDS, aflate la pozitiile 13 si 8 pe Buletinul de vot, pentru a elimina monopolul PSD pe zona politica de Stanga!

    Este logic ca PSD-ul, sa fie votat DOAR de cei din reteaua lui de interese si de rudenie, precum si de cei care se mai lasa manipulati!

    Cei bogati, care formeaza electoratul de Dreapta, pot sa voteze pe unul dintre urmatoarele partide de Dreapta: PNL, PDL, PNTCD, PMP, FC sau Noua Republica.

    Cei care nu fac deosebire intre Stanga si Dreapta, pot sa voteze unul dintre partidele:
    PER, PRM, PPDD, Partidul Verde sau Alianta Nationala a Agricultorilor.

    Ati vazut ca exista “marfa” pentru toate optiunile? Nimeni nu poate spune ca nu are de unde sa aleaga!

    PS. 1. TREBUIE sa fim peste 90% la vot, pentru ca Tokes si echipa lui sa nu faca pragul, sau sa fie in numar minim!

    Si mai trebuie sa fim peste 90% la vot, pentru ca Listele PDL si PMP sa nu faca pragul, lasandu-i fara “colegzi” pe M. Macovei si Cristian Preda, care au urlat in Europa ca romanii au dat o lovitura de Stat cand l-au DEMIS pe Basescu!

    2. Sa nu mai votam acele partide, care folosesc “BANII FURATI” din buzunarele noastre, pentru instalarea de panouri stradale, corturi electorale, banere si postere pe strazi!

    Sa aratam acestor NESIMTITI ca ne-am trezit, ca nu ne mai pot manipula!

    Mergeti la vot romani, si votati cum va spune mintea voastra!

  • Toate partidele au asemenea fripturisti…

  • Cristoiu este „copilul politic nascut cu handicap” a Presei romanesti.Ce treaba are Basescu cu parlamentarii PSD-isti care apara Penalii?Cristoiule,PMP a facut zid in fata Justitiei pentru Popescu?Ti-am scris si pe blog si anume ca,asta se cheama transfer de ura.Daca Popescu isi da demisia din Parlament,este optiunea lui personala si nimic mai mult,important este ca PMP sa nu-l apere.

  • Cea mai buna decizie ar fi acum ca Florin Popescu sasi dea demisia sau sa se suspende pentru a demonstra ca nu obstructioneaza justitia ! astfel stica si jocul comisiei !

  • Daca vor sa dovedeasca sa sunt altfel (dar nu sunt!) sa isi dea demisia din Parlament si sa se puna la dispozitia parchetului! Restul sunt discutii!

  • Daca tot se declara un partid anti-coruptie, PMP cel putin sa-l suspende din partid pana se lamureste problema juridica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *