Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Gîndul de la ora 18

Victor Ponta a creat deja presa care tace atunci cînd trebuie

Luni seara, la emisiunea moderată pe Realitatea Tv de Andra Miron, a venit vorba de conflictul dintre Victor Ponta și Trustul lui Adrian Sârbu în chestiunea posibilului trafic de influență în cazul Adrian Duicu.
Agenția Mediafax reprodusese în chip corect fragmentul din Rechizitoriul DNA în care se menționa că șeful Poliției române fusese chemat de premier pentru a rezolva un trafic de influență al baronului local PSD.

Mă despart de confrații care consideră DNA ca un fel de Dumnezeu al investigației. Procurorii DNA pot fi comparați cu jurnaliștii. Unii dintre ziariști sunt adevărați profesioniști. Alții sunt ageamii. Din faptul că un cetățean lucrează la un ziar nu înseamnă că e ziarist adevărat. Din faptul că un cetățean lucrează la DNA nu înseamnă că e procuror adevărat.

Referatul DNA nu înseamnă în chip automat că Victor Ponta a fost implicat în  traficul de influență pentru care e la pîrnaie Adrian Duicu. De fapt, ca să fim riguroși, Rechizitoriul pare în acest punct un articol prost de ziar cîtă vreme cel despre care se face vorbire – Victor Ponta – n-a fost chemat la DNA nici măcar ca martor, d-apoi ca suspect.
Agenția Mediafax a procedat corect în acest caz. Știrea difuzată a fost că Victor Ponta e citat în Rechizitoriul DNA.

Cum trebuia să reacționeze premierul la această știre?
Confirmînd sau dezmințind afirmația din Rechizitoriu.

Cum a reacționat Victor Ponta?
Într-un mod parșiv.
A pus la îndoială gestul profesionist al Mediafax:
Cum are domnul Băsescu o problemă în justiţie, cum mai trage un taliban de-al lui sau un mujahedin de la Mediafax la unu noaptea mai trage o rachetă„.

De observat, tehnica sconcsului.
În loc să răspundă dacă afirmația din Rechizitoriu e corectă sau nu, Victor Ponta lansează un lichid rău mirositor diversionist:
Pune gestul gazetăresc profesionist pe seama unei manevre a lui Traian Băsescu!

Culmea e că trucul sconcsului a fost eficient.
Nimeni din presă – cu excepția celor de la Gîndul – nu s-a ținut de el întrebîndu-l de dimineață pînă seara dacă afirmația din Rechizitoriu e adevărată.

Așa cum arătam în emisiunea de la Realitatea Tv, obiectivul candidatului Victor Ponta nu e o presă care să-l laude, nici măcar una care să nu-l înjure.
Obiectivul candidatului Victor Ponta e o presă care să tacă atunci cînd trebuie.
Poate să-l înjure ca la ușa cortului, cum fac unele televiziuni și ziare ce se pretind anti-Ponta.
Totul e să tacă atunci cînd e nevoie.
Ca în cazul afirmației din Rechizitoriu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

6 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 18”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *