Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de la ora 19

Kiev: Să nu confundăm Revoluția cu simpla răfuială dintre clanuri mafiote de tip răsăritean!

Bag seamă că evenimentele din Ucraina primesc în presa românească porecla de Revoluție.

N-ar fi prima oară cînd vorba asta e lipită pe evenimente care n-au nici o legătură între ele decît faptul că sunt comentate de fătuce și guguștiuci.

Revoluții s-au petrecut, dacă ar fi să credem gîfîiturilor care țin loc, la televiziunile de știri propozițiilor și simple, în ultimii ani, cam la o zi odată. Și-n Moldova, și-n Libia, și-n Egipt, și-n Siria, și-n Bosnia Herțegovina și-n Ucraina. Numai în capul celor care fac presă în România nu s-a petrecut, din păcate, o Revoluție, constînd în trecerea de la Regimul Prostiei la cel al Deșteptăciunii.

Analfabetismul își spune cuvîntul în strădania de a înghesui evenimente complicate și complexe precum cele din Ucraina în cutiuța unui cuvînt.

O altă explicație pentru folosirea aiurea a cuvîntului Revoluție pentru ceea ce e de fapt în Ucraina – o răfuială între clanuri mafiote de tip răsăritean, corespunzătoare răfuielilor de la noi dintre clanuri mafiote prin intermediul televiziunilor de știri – o dă credința secretă a unor talibani portocalii de la noi că s-ar putea repeta și-n România situația din Ucraina. Răsturnarea unui regim instalat prin alegeri recunoscute de Occident drept libere și corecte prin acțiuni ale unor demonstranți care nu strigă lozinci, așa cum se întîmplă în lumea civilizată, ci trag cu bazuca.

Firește, politicienii occidentali, mulți dintre ei incapabili să rezolve crizele din țările lor, nu-și dau seama că răsturnarea regimului Ianukovici prin mijloacele folosite de clanul Timoșenko nu contribuie nici cu o grivnă la democratizarea de tip occidental a Ucrainei.

În acela chip anticonstituțional, clanul lui Ianukovici poate răsturna regimul lui Timoșenko.

Iată de ce, dacă în presa noastră mai sunt și oameni care se pricep la politica internațională, ar fi bine să fie invitați pentru a-și expune opinia despre cele întîmplate în Ucraina.

Chiar dacă e week-end, perioadă în care televiziunile de știri rămîn pe mîna fătucilor și guguștiuciulor, cred că pentru noi, românii, situația din Ucraina e prea importantă pentru ca opinia publică să înțeleagă că la Kiev e vorba de o Revoluție și nu de o simplă răfuială între clanuri.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

10 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 19”

  • cum a zis adineauri Timoșenko, peste cei care au ieșit contra gloanțelor și peste morți nu se trece chiar așa. e mai revoluție așa ceva sau ceva de genul 89 decât ce au făcut robespierre sau lenin.

  • E cam mult spus Revolutie. Insa Ianukovici nu avea cum sa nu fie maturat de la Putere dupa ce a ordonat fortelor de ordine si armatei sa traga cu munitie de razboi in manifestanti. Timosenko e o figura destul de controversata. Cand e prezentata drept „printesa gazului” care face afaceri oneroase cu Rusia cand reprezentanta fortelor care doresc democratizarea si occidentalizarea Ucrainei.

  • Fii mai direct maestre,iluminează şi neiniţiaţii,nu-i lăsa să se scalde
    în ignoranţa lor ruşinoasă!

  • Revolutie scrie pe ecranele televiziunilor din Ukraina. Timoshenko n-a intrat decât târziu în scenă, abia după ce Rada Supremă a luat măsuri pentru a opri măcelul… Deocamdată sunt voci ce cer retragerea lui Timochenko din viaţa politică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *