Reprezentanții a 14 facțiuni palestiniene, inclusiv Fatah și Hamas, au semnat „Declarația de la Beijing”, document prin care se angajează să pună capăt disputelor interne și să consolideze unitatea palestiniană

Gîndul de la ora 21

Miza bătăliei lui Crin Antonescu: să nu dea șanse cîrtițelor PSD din PNL să înființeze Partidul Social-Liberal

 

De  luni seara, de cînd Crin Antonescu a anunțat depunerea Mandatului pe masa BPN, am scris că a cîștigat această rundă din PNL.

Din această încercare, repet,dorită de Crin Antonescu- liderul PNl a ieșit întărit la negocierile cu PSD.

Asta nu înseamnă că el a primit mandat să iasă din USL.

A primit  mandat să obțină mai multă putere în Guvern pentru PNL prin desemnarea  lui Klaus Johannis drept vicepremier și ministru de Interne.

Din cîte se știe, Victor Ponta vrea un Klaus Johannis doar ministru de Interne sau, eventual, ministru de
Finanțe și vicepremier.

De ce?

Foarte  simplu.

Un Klaus Johannis doar ministru de Interne înseamnă subordonarea față de Gabriel Oprea,vice cu Internele. Un Klaus Johannis vice cu Finanțele și Ministru de Finanțe înseamnă o funcție  de putere mult mai mică pentru omul lui Crin Antonescu decît cea de vice și ministru de Interne.

Crin Antonescu a primit mandat ferm să nu dea înapoi de la aceste propuneri, nu să iasă din USL.

De fapt strategia lui Crin e simplă. El vrea ca PSD să dea afară PNL din USL.

În aceste condiții, cîrtițele PSD din PNL n-ar mai putea alcătui un grup de așa zisi sociali-liberali care să rămînă în USl.

Altfel ar sta lucrurile dacă PNL ar pleca din USL din proprie inițiativă:

Partidul  Social-Liberal s-ar înființa imediat.

 

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

11 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 21”

  • Atunci sa faca el asta , PNL sa devina si social: in acest moment , in UE liberalismul popular nu are sanse , dreapta daca nu devine sociala nu are sanse 10 ani de acum inainte . Merkel a inteles asta .Si Crin va intelege . Deasemeni ,Johannis nu va fi vice pim ministru .Pentru asta nici nu e nevoie de cartite , sunt destui liberali cu cap in PNL.

  • Sunt de acord cu tot ce a zis Antonescu, mai putin cu cererea referitoare la desfiintarea USD care nu a fost suficient nuantata sau explicata. Fiindca spusa asa este inacceptabila. Spusa ca o cerere schimbare a denumirii care sa nu creeze confuzii si recunoasterea dreptului celor 3partide de a avea liste comune, ar fi altceva, foarte corect si justificat. Renuntarea la guvernare din interese politice superioare este un semn de mare forta politica, in conditiile in care nimeni nu a plecat de la guvernare in ciuda tuturor calculelor electorale. PSD-ul nu mai are nicio sansa atacat pe doua fronturi, de Basescu si de Antonescu si este primul interesat sa-l tina pe Antonescu cu gura cat mai inchisa, asa ca eu cred ca, cu multa propaganda, diversiune si negocieri pe la spate, vor incerca sa mentina PNL-ul aproape si sa-l lucreze la greu pe linie guvernamentala (liberalii au f. multe vulnerabilitati).

  • Daaa.Atit de preocupati au fost pnl-istii de dictatorul,ce vroia sa le distruga maretul partid,ca n-au mai privit in propia ograda,la ,,pretinii ”lor etc.Asa se intimpla,cind ai obsesii.Sunt de tot risul.

  • Maestre a mai făcut Cerveni o făcătură social-liberală de care s-a ales prafu’ !

  • Bucuros ca matale gandesti la ora fixa; in problema reletivitii einteiniene nicidecum orele fixe nu pot fi fixe, … ha ha ha ,,, matale gandessti doar cand bate orologiu la pendula timpului tau, …. jalnic sa ai gandirea legata de PENDUL

  • Spre deosebire de Balalau-Tonta, pe care chiar dvs l-ati catalogat drept „cacacios”, Cacarau chiar are oua. Isi asuma riscuri. Si da senzatia ca nu tine cu dintii de nimic. Chiar daca va prelua controlul partidului mai temeinic, in caz ca se rupe USL nu are sens sa-si mai pastreze statutul de candidat la prezidentiale din partea PNL ci sa-l convinga pe Johannis sa-si asume confruntarea electorala.

  • si care-ar fi diferenta doctrinara dintre USL creeat de ponta si antonescu si PS-L? daca liberalii s-au unit cu comunistii in cel mai cinstit guvern,de ce altii n-ar putea sa faca la fel?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *