Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de la ora 21

După Iurie Leancă, un alt străin intervine nepermis în ciorovăiala noastră internă: ambasadorul Ucrainei la București

Teofil Bauer, ambasadorul Ucrainei la București, numit de Ianukovici, trecut rapid de partea Poporului, cu o iuțeală pe care am întîlnit-o, în decembrie 1989, la ai noștri, a acordat un interviu României Libere, ziar tot mai anti-Rusia cu cît patronul Dan Adamescu are tot mai multe probleme cu legea.

Invitat să comenteze ce așteaptă Ucraina de la România, excelența sa, euromaidanizat peste noapte, a zis:
”România a răspuns prompt tuturor aşteptărilor, inclusiv prin declaraţiile preşedintelui, prin reacţia Ministerului de Externe, prin poziţia Parlamentului, dar poate mai puţin din partea premierului”

Din cîte se știe, în România există o ciorovăială între premier și președinte, care împarte și pe politicieni și pe liderii de opinie. În această ciorovăială, incredibil, ambasadorul unui stat străin, intervine de parte președintelui. Din cîte se vede, Teofil Bauer îi dă un ghiont lui Victor Ponta după ce i-a ars o limbă lui Traian Băsescu. Firește, într-un cotidian eminamente anti-Ponta. Numai că distinsul e diplomat acreditat la București și, în această calitate, nu-i e permis să intervină în ciorovăielile interne ale României.

Cu puțin timp în urmă, un alt abia descins din copac, premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, zis și Treancă-Fleancă, s-a dus la Antena 3, post anti-Băsescu, pentru a-i da o flegmă celui care e, totuși, președintele României.
Despre încălcarea normelor diplomatice de către numitul Leancă am scris.
Scriu acum, iată, despre aceeași încălcare, venită însă de la ambasadorul Ucrainei la București, numitul Bauer.

Evident că degeaba.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

7 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 21”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *