Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Gîndul de luni, 11 iunie 2018

Condusă de Hans Klemm, țuțărul Luluței, Ambasada SUA a aruncat o nouă găleată cu lături în capul românilor

Sîmbătă, 9 iunie 2018, au avut loc în București trei manifestații de stradă, toate aprobate de Primărie în urma unor cereri făcute, potrivit Legii, de către organizatori.
Ultimul miting, cel al PSD, s-a încheiat la 22 și ceva.
O dată cu acest miting a luat sfîrșit și ziua celor trei mitinguri.
Atît mitingul PSD, cît și Marșul Diversității și Demonstrația de Noii Drepte, n-au fost noutăți în România din ultima vreme. În fiecare an, adepții ies în priveală în București, dînd curs unei mode venite din Occident. În fiecare an, în replică, Noua Dreaptă organizează un miting de protest față de spectacolul membrilor LGBT.

Mitingul PSD, indiferent de proporții, desfășurare și polemici stîrnite, a fost un banal miting politic. Astfel de mitinguri au organizat toate partidele politice mai acătării în postdecembrism. Toate au fost acuzate de adversari că au fost rezultatul aducerii cu japca sau contracost, toate au dat prilejul liderilor efemeri să se iluzioneze că Poporul de partid îi iubește, pentru a constata, după debarcare, că iubirea Poporului de partid e una față de funcția de ștab și nu față de omul care deține funcția. La mitingul PSD n-au fost incidente. Chestia cu laserul de pe peretele Guvernului mi s-a părut, prin raportare la mamutul politic care e PSD, ca urinarea unui șoricel pe copita unui elefant. Acest fel de a face Opoziție la Majoritatea zdrobitoare deținută de PSD, adus în politică de USR, partidul glumițelor ieftine de dormitor de cazarmă, e totalmente contraproductiv. Cu Mamutul PSD nu te lupți sîcîindu-l cu bîzîit de musculiță.
Nimic nou, așadar, în cuprinsul zilei de sîmbătă.

N-a fost nouă nici tendențiozitatea stridentă a televiziunii prezidențiale Realitatea tv în abordarea mitingului. Dacă Digi 24, prudentă, a apelat la un ton neutru, practicînd o manipulare subtilă, televiziunea lui Klaus Iohannis s-a dat în stambă cu un partizanat rar întîlnit în ultima vreme la televiziunile de știri. De la burtierele imbecile ( Realitatea tv e unică prin prăpastia dintre ce se vede pe micul ecran și ce scrie pe burtieră, în studio invitatul zice Am mîncat un cîrnat și mă doare burta, iar pe burtieră scrie Sîntem mîndri c-avem un președinte ca Klaus Iohannis!) pînă la văicărerile de bolnav de podagră ale lui Octavian Hoandră), isteria antiPSD a postului aflat sub înalta Protecție a lui Klaus Iohannis în materie de taxe și impozite reușea să ni-l facă simpatic pînă și pe Liviu Dragnea.

Că nu se va întîmpla nimic deosebit ne convingeau experiențele anterioare. Nu s-au produs incidente grave nici în ianuarie 2017, cînd de buna desfășurare a demonstrațiilor din Piața Victoriei n-a răspuns nimeni din punct de vedere legal și în consecință un incident grav nu atrăgea responsabilitatea nimănui. Cum să se întîmple acum ceva grav cînd buna desfășurare a manifestărilor a fost garantată de organizatori? Absența incidentelor grave își are explicația și în inteligența dovedită de forțele de ordine, care au știut pînă acum să țină sub control orice zarvă din stradă fără a provoca prin exces de forță.

Greșesc cînd spun că ziua celor trei manifestații, culminînd cu mitingul PSD, n-a avut nimic deosebit.
A avut, desigur.
E vorba de premiera absolută în România membră a UE și membră a NATO pe care a constituit-o alerta de securitate emisă sîmbătă dimineața de Ambasada SUA și adresată cetățenilor americani aflați în București, în legătură cu manifestațiile de stradă anunțate pentru această zi.

În România din ultimul timp, în care demonstrațiile au devenit o realitate cotidiană și sînt tratate de cetățeni ca un fapt firesc, alerta emisă de Ambasada SUA e o premieră.
O premieră care stupefiază.
Din start, ambasada americană puiește un fals în stilul celor deja tradiționale pentru o instituție care a sprijinit și sprijină fățiș abuzurile comise de instituțiile de forță din România ultimilor ani. Cînd se trec în revistă manifestațiile de stradă de sîmbătă se invocă și un așa-zis miting de protest împotriva PSD:

„Mitingul de protest împotriva PSD: nu se cunoaşte intervalul orar, însă el va corespunde probabil cu cel al mitingului PSD.
Localizare: zona Piaţa Victoriei.”

Acest miting de protest există doar în mintea înfierbîntată de adorație față de Codruța Kovesi a lui Klemm, acest Vîșinski al SUA în colonia numită România.
Organizațiile Rezist, dînd dovadă de înțelepciune politică, au anunțat că nu fac nici un contramiting la mitingul PSD. Acțiunea grupului de huligani agitați condus de Mălin Bot n-are nici o legătură cu societatea civilă. N-are legătură nici cu ceea ce se cheamă un miting.

De ce a comis Ambasada Americană acest fals grosolan?
Pentru a justifica alerta de securitate adresată cetățenilor americani din București, unul dintre cele mai jignitoare insulte aduse României, tratată de Klemm, ca de obicei, ca o Babuinie.

Cum sună alerta de securitate?

„Personalul Ambasadei SUA este sfătuit să evite mulţimile agresive sau agitate şi să rămînă constant în stare de alertă, atent la evenimentele din jur.

Măsuri recomandate:
Identificarea de rute alternative, planificarea programului în concordanţă şi păstrarea în minte a unei căi de «ieşire» în cazul deplasării prin zone aglomerate pentru a evita rănirea în caz de incidente.”

Ce imagine a României se degajă de aici?
Una a unei lumi în care mulțimi agresive umblă pe străzi fără ca autoritățile să intervină. Una în care personalul ambasadei americane trebuie să se uite mereu în jur și să găsească o cale de ieșire dintr-o încăierare care s-ar putea lăsa cu răniți, dacă nu chiar și morți.

Care sînt temeiurile din realitate ale acestei alerte de securitate, valabile, poate, într-o provincie mexicană, bîntuită de războiul traficanților de droguri sau în Afganistan, unde pun bombe talibanii?
Mai multe demonstrații de stradă, autorizate, garantate de organizatori ca ținute sub control, vegheate de organele noastre de ordine.

A zugrăvi o Românie în a cărei capitală cetățenii nu știu să demonstreze în chip pașnic, o capitală în care cetățenii americani trebuie să se păzească singuri, deoarece nu există autorități, depășite de situațiile conflictuale, mi se pare o insultă adusă românilor.

Că ambasada americană a ținut să se amestece în viața noastră politică încercînd să compromită mitingul PSD împotriva abuzurilor printr-o alarmă delirantă, menită a sugera că la miting vor veni pitecantropi, nu e de mirare.
Hans Klemm a ținut să-și reafirme astfel, în numele Americii lui Hillary Clinton, sprijinul pentru abuzurile instituțiilor de forță.
Că ambasada americană ne tratează a nu știu cîta oară ca pe niște sălbatici, ca un popor primitiv, care nu-și poate exprima opțiunile decît dînd cu pumnul în dreapta și în stînga, fără să se uite, astfel încît bieții cetățeni americani nimeriți în jungla asta, trebuie să se protejeze singuri, ca cetățeni ai unei țări în anarhie, cu autorități care nu țin nimic sub control, nu e de mirare.

De cînd a venit în fruntea ei Hans Klemm, țuțărul Codruței Kovesi (unde ați mai văzut ambasador al unei superputeri precum America jucînd într-un film publicitar făcut în cinstea unei șefe de instituție de forță? Nu în cinstea unei sportive – ca Halep, de exemplu –, nu în cinstea unei mari artiste, a unei mari cîntărețe, ci în cinstea șefei unui departament al Parchetului general), ambasada americană s-a dovedit o bucătărie pe fereastra căreia s-au aruncat sistematic lături în capul românilor.

E de mirare (a nu știu cîta oară) că nici o autoritate din România (președinte, ministru de Externe, ministru de Interne) n-a protestat față de această insultă adusă românilor tratați din nou ca babuini.
Am fost tentat să scriu Culmea e că nici liderii PSD n-au zis nimic. Mi-am amintit însă cine sînt liderii PSD în materie de demnitate națională și am renunțat.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „Gîndul de luni, 11 iunie 2018”

 • Acum doua zile am intrebat un politist care se afla in holul unui hotel, ce cauta acolo si de ce este in uniforma. Se intampla ceva si eu nu stiu? Mi-a raspuns ca prezenta sa face parte din protocolul politiei cu hotelul (Grand Hyatt) pentru asigurarea linistii. L-am intrebat daca orasul este sigur, caci as vrea sa ma mut acolo. Raspunsul lui a fost copie a alertei date de catre ambasada de la Bucuresti, mentionand sa evit cartierele cu mexicani si negrii. Informatia lui nu m-a convins si am mai intrebat alti cinci politisti aflati in fata magazinelor, dar si la aeroport. Raspuns identic, adica daca vrei sa traiesti uita-te bine in jur si fii pe faza. Apoi, ce viata este asta!? Cum poate receptiona alerta un om de 80 de ani (America este o tara de batrani) care se tarie cu sacosa tinand ochii in caldaram sa nu cada. Am trait clipe de groaza la Aeroport, cand dupa inchirierea unei masini Toyota Rav, am oprit la o intersectie (numai la dreapta) la ora zece noaptea sa verific luminile. M-am asigurat ca nu era nimeni, pentru a nu bloca traficul. Cand am privit in oglinda retrovizoare, in spatele masinii era o alta masina, un sedan american de culoare gri, cu luminile stinse. Nici nu stiu cand am demarat in „tromba”catre autostrada. Masina din spatele meu m-a urmarit cand pe o banda, cand pe alta banda ostentativ. Sunt un bun sofer, iar masina inchiriata era noua, asa ca am scapat de sedan-ul american. Acum trei ani un cuplu din Germania, care venise sa-si petreaca luna de miere in Florida, Orlando, a patit la fel ca mine, numai ca din masina care ii urmarea s-a tras un foc de arma si proaspatul mire a fost ucis pe loc. A fost scandal mare. Politia dormea. Americanii erau indiferenti. A sarit in aer statul german de i-au prins pe talharii americani. Daca si eu eram impuscat de banditii din spatele masinii inchiriate, oare cine mai sarea in aer? Ambasadorul american ar trebui sa priveasca in ograda sa, ograda care este plina de crime si talharii.

 • Geo Matei, MALIN BOT??? Pe bune? Si inca ceva: ¨notificare¨ nu inseamna nimic (avizare, aprobare, legalitate…)

  • Da bai Geo, dar asa trimit si eu o notificare ca voi juca tenis cu piciorul, zilnic, in urmatorii 5 ani, in Piata Victoriei, intre 19-21…E egal cu ZERO. Daca Ambasada Americii ia in considerare nivelul asta de alerta, sa stea ca sobolanii, baricadati in ambasada, 24/7. 🙂

   • Din nou vorbesti doar ca sa te afli în treaba, bai, Nikola! Malin Bot este unul din organizatorii mitingurilor împotriva PSD, iar tu poti juca tenis cât vrei, ca nu ai priceput nimic.

   • Nikola, bai,tu ai probleme grave de întelegere!!!
    De unde, naiba, ai dedus ca Malin Bot este mentorul meu???!!!

 • Am impresia că unora le pare rău, că mitingul a decurs fără incidente majore !
  Și, când spun asta, mă gândesc în primul rând la cei de la rareș-tv, care au căutat, în cursul transmisiei, să creeze, chiar ei, false incidente !
  In privinţa … „alertei” ambasadei, lui nea klemm, ce pot să mai spun, decât că, cei de-acolo, s-au … „senilizat”, complet, publicând un asemenea … „document”, in care arată că-i … f**e grija, de noi !!!
  Oare Trump, fiind așa de ocupat, chiar l-o fi … uitat aici pe nea hans ?
  Problema, mai gravă, este că, pe blog, sunt niște postaci, care s-au lăsat duși de valul anti-psd, promovat de o parte a mass-media ! Și, zău că asta nu-i … „a bună” !
  Concluzionând, unora le-a părut tare rău că, la sfârșitul mitingului, in piaţă, n-a rămas … „sânge”, ci … doar niște pet-uri goale !!!

  • Nu, problema mai gravă, pt. tine, e că ești pesedist și abia acum te-ai deconspirat! Hai, nu te jena, spune tot ce ai pe suflet!

   • Ei vezi, n’ai … ghicit !
    Chiar nu sunt psd-ist, dar, în mod sigur, sunt … realist, iar asta nu cred că e o … rușine !!!

    • Ok, dar, realist vorbind, fiindcă obișnuiești să pui o groază de virgule, mai taie din ele, dă-le dracu, cum ar fi cele de după „rău” și „postaci”! Dacă nu, poți să-mi faci în ciudă și să pui câte două virgule, ca să-mi dai mie de lucru! Bine?

     • MESAJUL CONTEAZĂ, nu … virgulele !
      Atât timp cât doar … „corectezi”, poţi s-o faci liniștit, că nu mă deranjează !
      Totul este să nu înjuri !

     • La mine contează și MASAJUL, nu numai mesajul! Și doi, eu înjur numai când sunt înjurat și provocat! Doar cu Tectonic fac excepție, căci am un meci mai vechi cu el! În plus, la cât e de diliu, nici nu realizează când îl înjur!

 • Jos pălăria, Maestre! Un articol scris de un adevărat jurnalist, contemporan cu mine. Sperăm ca noua diplomație americană să nu dezamăgească.

 • – Câtă #m â r l ă n i e…, din partea lui Klemm,
  Nb: Maestre “cărțile se scriu din cărți”
  Așa cum am mai scris odată – până la urmă, istoria se repetă – în sensul că…
  –Înainte ne-nchinam la poarta Wienei și a Imperiului Otoman,
  …iar acum Președintele Iohannis, Dna Kovesi, unde s-a mai pomenit, una, două fuge la Ambasada SUA…unde nu știm ce face neoficial. Oficial se plângea, mai nou caută sprijin pe umărul Dlui Klemm!
  — B ă s e s c u, a “furat-o” de la americani;
  — Asta trebui să priceapă și Iohannis…și Kovesi…., Coldea “și-a luat-o”…!
  Americanii, nu iubesc pe nimeni, este normal, americanii își urmăresc interesele, folisindu-se de toți “vremelnicii”, după care nu-i mai cunosc!
  — Oameni dragi și buni, nu vedeți cat de simplu este, întodeauna-și gasesc un a l i a t, acolo, în țara unde au interese;
  — A fost Basescu linia-ntâi, Coldea și el pe-acolo;
  — Acum Kovesi …și Presedintele Iohannis, care “e-ntins” pe roată….și de americani și de nemți (prin Dna Merkel..)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *