Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Gîndul de luni, 12 decembrie 2016

Românii au sancționat drastic nenorocitul experiment numit Revoluția Colectiv

Dacă cifrele date de exit-poll-uri nu sînt contrazise spectaculos de numărătoarea voturilor, putem vorbi de o surpriză uriaşă, una dintre cele mai mari din istoria postdecembristă.
Ea nu constă în situarea PSD pe primul loc, ci în înfrîngerea catastrofală a PNL.

Cînd spui PNL, spui două partide foste de Guvernămînt – PDL şi PNL – care au obţinut nu mai departe, în 2008, un scor împreună de peste 50%.
PDL, 33%, PNL, 18%.

Aceste două partide au fuzionat în 2014 în numele necesarei unităţi a Dreptei. PDL, cel puţin, şi din cauza nebuniei lui Vasile Blaga, s-a sacrificat pînă la pierderea identităţii, iar în 2016, pînă la renunţarea la postul de copreşedinte.
Acum PNL a obţinut doar 20%.

În 2012, anul unui alt dezastru pentru Dreapta, PDL obținea, împotriva colosului USL, 16%.
O asemenea înfrîngere e suferită, de regulă, de un partid la finele unui ciclu de 4 ani de Guvernare dezastruoasă.
Aşa s-a întîmplat cu CDR în 2000.
Guvernare dezastruoasă, și nu guvernare, pentru că în 2004, după 4 ani de guvernare, PSD a cîştigat alegerile.

A guvernat PNL dezastruos timp de 4 ani?
Nici vorbă.
PNL n-a guvernat de loc.
Din aprilie 2012 pînă în februarie 2014, cînd s-a rupt USL, PNL a guvernat împreună cu PSD.
Deoarece PSD a fost vioara întîi prin premierul Victor Ponta, putem spune că PNL n-a fost perceput ca fiind la Guvernare.
Din februarie 2014, PNL (pe stil vechi) n-a fost practic la guvernare.

PDL a intrat în Opoziţie în aprilie 2012.
De atunci, timp de patru ani n-a fost la Guvernare.

E drept, în noiembrie 2014, candidatul PNL a ajuns preşedinte.
Deşi într-un fel PNL a deţinut o parte din Putere, prin caracterul bezmetic al mandatului prezidenţial, PNL a fost practic în Opoziţie.
Şi atunci cum se explică dezastrul? Dezastrul unui partid care a fost în Opoziţie concomitent cu victoria unui Partid – PSD – care a fost la Putere din 2012 pînă-n 2015.

Mulţi analişti vor pune dezastrul pe seama actualei conduceri a PNL, întruchipate de nefericita Alina Gorghiu.
Vor fi şi analişti care vor pune dezastrul pe seama infiinţării USR.
Sînt explicaţii care nu pot fi trecute cu vederea.
Numai că aceste explicaţii ţin de campania electorală şi nu de realităţile electorale profunde, cele cele care dau trendul și singurele care ar putea explica dezastrul unui partid care n-a fost la Guvernare.

Explicaţia o dă – şi-am mai scris despre asta – iresponsabilul, criminalul experiment numit impunerea Guvernului Dacian Cioloş împotriva voinței populare sub numele de Revoluția Colectiv.
Nu, nu mă refer la vreo vinovăţie a lui Dacian Cioloş şi a membrilor Guvernului.
Mă refer la cei care au impus acestei ţări experimentul Guvernul Dacian Cioloş.

Să ne reamintim:
În octombrie 2015 la putere se afla Guvernul PSD, Victor Ponta.
Eşecul din noiembrie 2014 arăta un proces de erodare a PSD la Guvernare.
Se eroda şi prin alianţa cu UNPR.
Cu toate acestea, toate sondajele de la vremea respectivă arătau că voința populară era de continuare a Guvernării Ponta pînă la alegerile din 2016.
Dacă Guvernul Ponta ar fi guvernat pînă în 11 decembrie 2016, PNL ar fi cîştigat alegerile la scor.

Ce s-a întîmplat însă în noiembrie 2016?
La finele lui octombrie 2015 are loc Tragedia de la Colectiv.
O tragedie avîndu-şi cauza în marile slăbiciuni ale administraţiei româneşti.
În nici un caz, tragedia nu-şi avea cauza în corupţia Guvernului Ponta.
Sistemul găseşte de cuviinţă să-i facă pe plac lui Klaus Iohannis.
Manipulează o mişcare de stradă care era mai mult de durere și de revoltă în sine decît de protest antiguvernamental, astfel încît să capete note antiguvernamentale.
Guvernul Ponta cade.
Căderea Guvernului Ponta nu e prezentată drept cel mult reacţia unui Guvern care se consideră vinovat.
Căderea e prezentată ca sfîrşitul unei Lumi.
A felului vechi de a face politică.
Un fel de 23 august 1944 postdecembrist.
Căderea Guvernului ar fi trebuit să ducă, aşa cum se întîmplă în Italia acestor zile, la instalarea unui Guvern PSD, cu un alt premier, sau a unui Guvern PNL.
În locul acestui proces firesc, democratic, se impune românilor un Guvern tehnocrat.
Nu un Guvern care să gestioneze ţara pînă la alegerile din 2016, ci un Guvern prezentat ca un început de Eră, ca un Guvern emanat de tragedia de la Colectiv, ca un Guvern impus de românii disperați după un alt fel de a face politică.

Guvernul Dacian Cioloş n-avea nici mandatul, nici talentul, nici oamenii cu care să ia decizii de însemnătatea celor luate de un Guvern politic.
Cu toate acestea, în loc să se mulţumească cu administrarea treburilor ţării, Guvernul Dacian Cioloş purcede la măsuri spectaculoase, pe care nu le-ar fi luat nici măcar un guvern sprijinit de un partid care a cîştigat scrutinul parlamentar cu peste 50%.
În conflict cu Programul, cu sprijinul în Parlament, cu priceperea, cu experienţa, Guvernul Dacian Cioloş se poartă ca un Guvern desemnat parcă pentru patru ani.
Repet, Guvernul Dacian Cioloș nu se comportă cu modestia cerută de un Guvern de tranziție, ci cu ifosele unui Guvern instaurat printr-o Revoluție:
Revoluția Colectiv.

Nici un român normal n-a perceput tragedia de la Colectiv ca o Revoluție.
Dumnezeu să-i ierte pe cei morți, dar ei nu muriseră în confruntarea cu tancurile dictaturii, nici pe frontul de la Mărășești pentru apărarea teritoriului național.
Muriseră la o distracție care s-a transformat într-o tragedie din cauza tembelismului administrativ românesc.
Cum dracu să invoci pe morții de la Colectiv pentru a impune și susține un Guvern pe care nu-l alesese electoratul?!

Greşelile uriaşe nu sînt sancţionate de PNL.
Dimpotrivă PNL, forţat de Klaus Iohannis, îşi asumă Guvernul Dacian Cioloş.
Pînă și un puradel într-ale vieții știe că nimic nu poate fi mai nenorocit pentru cineva decît să-și asume activitatea a ceva pe care respectivul n-o poate controla.
Imaginați-vă că eu, deși simplu colaborator al Evenimentului zilei, mi-aș asuma responsabilitatea pentru tot ce publică ziarul, fără a avea vreun cuvînt de spus în activitatea redacției.

Așa și PNL.
Deși nu avea nici un cuvînt de spus în activitatea Guvernului Dacian Cioloș, PNL nu numai că nu putea critica prostiile făcute de Guvernul Dacian Cioloș, dar mai mult era obligat să le susțină în public.
Astfel s-a ajuns la o situație unică în Istoria democrației românești:
Un partid care n-a fost la guvernare o zi a ajuns să se erodeze ca și cum ar fi fost un deceniu.
Tot ce-a greșit Guvernul Dacian Cioloș a fost decontat de PNL.
Cine e de vină?
Indiscutabil, la o primă vedere, conducerea PNL care a acceptat comanda lui Klaus Iohannis de a sprijini Guvernul Dacian Cioloș.
La o privire mai profundă, vom găsi principala responsabilitate în eterna slugărnicie a partidelor postdecembriste față de Jupînul de la Cotroceni.
A plătit asta și PDL.
Nu atît de tare ca PNL de acum, dar a plătit.

Dacă în PNL se găsea un bărbat, un singur bărbat care să se revolte public împotriva pilotării partidului de la Cotroceni, altul ar fi fost scorul obținut de PNL la 11 decembrie 2016.
Pupincurismul zelos al elitelor noastre în fața Stăpinilor interni și Externi se dovedește încă o dată cea mai mare nenorocire pentru țară.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

14 comentarii pentru articolul „Gîndul de luni, 12 decembrie 2016”

 • Bravo PSD !!!!!!!!!!

 • Toata lumea doreste sa traiasca in limita decentei,,,mi-as dori sa nu mai avem batrani pensionari in preajma sarbatorilor la coada la imprumuturi C.A.R.,,,sa aibe ce pune pe masa , sau pentru medicamente,,, multe mi-as dori si cred ca nu sunt singura,,,dar ce s-a intamplat este jale,,,Am asteptari mari de la acesti parlamentari,,,oare se va intampla ceva bun??? Eu sper
  ,,,Doamne ajuta!!!

 • Domnule Cristoiu, analiza facuta de dvs. naste 2 intrebari: 1. „Orchestratorii din umbra (printre care specialisti cu experienta in tehnici de manipulare, angajati in servicii secrete) au fost atat de prosti incat nu au anticipat rezultatul votului, desi toate sondajele de opinie serioase l-au prevazut cu o luna inainte (iar seviciile il stiau chiar cu cateva luni mai devreme si nu au incercat nicio diversiune gen „Colectiv”) ?
  2. Nu cumva Iohannis, conducerea PNL, Ciolos, au fost lasati sa se discrediteze singuri, tocmai pt. a se ajunge la acest rezultat (nu pare mai plauzibila aceasta varianta) ?

 • Off, domnule Cristoiu !
  ? Gulagul ?

 • Off ,domnule Cristoiu ?
  Observi totusi cati mai iesira la vot ?

 • Dincolo de tragedia faptelor, a fost o operaţiune de intelligence active, reuşită. Scopul a fost atins, a produs suficientă emoţie pentru căderea unui guvern cu majoritate parlamentară.
  După cum se ştie, astfel de diversiuni sunt executate de agenţii criminale externe, deplin conspirate care au sarcina de a şterge şi urmele. Nimeni nu recunoaşte pe nimeni. Politicile promovate de Soros pot fi beneficiarul major, Cioloş este doar un pion care va fi sacrificat pentru protecţia pieselor mai importante.
  Scenariul a cuprins mai multe tablouri, aparent fără legătură şi cu actori diferiţi.
  1. Comanda pentru realizarea unui eveniment – diversiune cu mulţi “oameni morţi” putea veni de la ong-uri interne sau externe. Posibil ca tragedia să fi fost scăpată de sub control.
  2. Declanşarea orbirii emoţionale colective. Se cunoaşte că în creierul uman sunt trei nivele de analiză şi decizie. Cortexul, creierul limbic sau emoţional şi creierul amigdalian zis şi reptilian deoarece este cel mai vechi din scara evoluţiei, este în capul măduvei spinării şi el este şeful, adică dă decizia finală prin da sau nu. Manipulatorii de orice fel, încearcă să scoată cortexul din procesul decizional, acţionând emoţional la nivel limbic cu transfer la amigdalian, sau direct pe amigdalian prin frică, elemente de supravieţuire, protecţia familiei, etc. Un zombie. Fraza ancoră din NLP rostită la câteva ore de preşedinte a fost “- Corupţia ucide!” făra alte amănunte. Ancora a fost rostogolită de mass-media şi nimeni nu a mai întrebat dacă nu a fost un act terorist care trebuia să fie altfel tratat procedural.
  3. Declanşarea de mişcări de stradă în toată ţara sub sloganul “Corupţia ucide” pentru judecarea guvernului Ponta ca principal vinovat. Aici şi-a dat mâna mass-media, ong-urile sorosiste şi anumite structuri de intelligence. Civilii, prin promovare pe reţelele sociale nu reuşesc niciodată singuri să facă mase critice de demonstranţi dacă nu sunt sprijiniţi de servicii prin neimplicare în sigilarea evenimentelor, însă le sprijină prin rostogolire, în rezonanţă. Vezi primăvara africană.
  4. Stergerea urmelor şi scoaterea din ineresul mass-media al evenimentului reuşit. Nimeni nu a dorit să facă o încercare de reconstituire în aceiaş incintă, cu materiale similare, cu camere video în loc de oameni.
  5. Recompensare şi scoatere din décor a protagoniştilor valoroşi.
  Intoxicările sunt şi ele o parte a războiului informaţional, dacă cineva chiar are probe, care structură a sistemului să le judece? Recent a apărut modelul Erdogan şi mai nou Trump. Nu sunt foarte încrezător, războiul este pe viaţă şi pe moarte iar mass-media este o armă fără milă, fără judecată. Vezi Yugoslavia, Ukraina, Libia, Egipt, Tunisia etc.

  • Foarte bine analizat Domnule Mihai!
   Daca aveti un blog personal faceti-l public pe aceasta pagina sau mai reveniti cu comentarii aici!
   Multumesc.

  • De acord , pe soros si pe globalisti nu-i opreste nimic si in sua au incercat tot felul de intoxicari sa speram ca trump ii va anihila pentru ca planeta s-a desteptat sunt curioasa ce va face trump

  • @ Mihai . „Aici şi-a dat mâna mass-media, ong-urile sorosiste şi anumite structuri de intelligence.”
   Deci tehnocratii au fost impusi dinafara . [ e ceea ce am gindit si eu ditru inceput ] Se pare ca azi s-au oparit cu mamaliga .

  • Mihai, asa e este. Clar ca ceva nu era in regula in incendiul de la Colectiv. Unii care mai stiu cate ceva si despre false flags, psy- ops, ….macar isi pun niste intrebari.
   Foarte interesant si acel video aparut asa din „neant” cu putin timp inainte de alegeri : Anonymous …despre Colectiv. Majoritatea l-au considerat fake si repede au aparut glume pe seama asta. Si absolut nimeni din media nu a facut o analiza serioasa pe aceasta tema -acest video.
   L-am vizionat si eu si poti observa usor niste chestii simple.
   Vocea nu este a unui roman vorbitor de engleza (cum sustineau unii romani care habar nu au) (chiar si asa voce alterata-modificata), accentul e ala original de la mama lui -engleza. Luand doar un ex. din video : pronuntia cuvantului Soros, dar mai ales pronuntia numelui Dacian Ciolos, cuv. Ciolos aproape ca nu il poate pronunta. Asta demonstreaza ca cel ce vorbeste NU este roman. Ci un vorbitor innascut de lb. engleza (americana eventual).
   A doua chestie cred eu importanta: mentiunea : Operatiunea AM-04K. Putea sa nu zica asta, ci doar denumirea Colectiv, INSA acest cod sau ceea ce reprezinta s-a vrut un semnal (avertisment), (opinia mea), ca e real tot din video si faptul ca unii stiu multe (adevarul ?) despre Colectiv. Faptul ca a precizat asta : AM-04K nu e pentru ochii (urechile) publicului larg, asa cred, ci pentru unii vizati si avizati care stiu exact acest cod sau ce reprezinta AM-04K.
   Dar mai sunt si alte detalii in video, insa media noastra, ca de obicei e „autista” nu vede, nu aude. Si presupunand ca ar fi fost un fake, intoxicare etc… chiar nimeni din media nu dorea o analiza minima pe acest mesaj, video, text, voce ?…etc.. Ei bine NU.
   Prin urmare ramane si asta in „ceata”, cum au fost si altele din spatiul media…lasate in ceata sau in aer, … fara nici un rezultat, explicatie.

 • Ca de obicei Dle Cristoiu, o analiza perfecta!
  Concluzie corecta: „Pupincurismul zelos al elitelor noastre în fața Stăpinilor interni și Externi se dovedește încă o dată cea mai mare nenorocire pentru țară.” Absolut purul adevar.
  Asa este, Iohannis, PNL si poate altii au crezut ca romanii sunt de-a dreptul tampiti si inghit pe nemestecate : Colectiv egal vinovat Guvernul Ponta si prin urmare Guvernul sa plece. NU, asta a fost o fortare, proasta de altfel, perceputa de f. multi ca o lovitura de stat, pentru a fi inlaturat Guvernul.
  Acesta a fost momentul zero si de alarma pentru majoritatea romanilor. Cred ca putini s-au gandit ca romanii chiar nu sunt tampiti, nu uita si contabilizeaza tot, iar la prima ocazie vor penaliza dur acest act.
  Vine si urmarea …. Guvernul Tehnocrat, o greseala si mai mare, ceva iar fortat-IMPUS, demonstrand ostentativ ca vocea si vointa romanilor chiar nu mai conta DELOC. Intr-o regula de baza a democratiei – greseala fatala o „solutie” IMPUSA. Romanii iarasi au contabilizat negativ si acest act.
  Cum a „guvernat” Guv. Ciolos nici nu mai e cazul sa se explice – pareau toti rupti dintr-o piesa proasta, pe care o jucau niste surzi si orbi, cu toate ca „publicul”, vizibil, ii huiduiau si aruncau cu rosii in ei. In tot acest timp PNL le tinea trena de dimineata pana seara, intr-un mod rusinos-slugarnic!.
  Asadar, era logic faptul ca PSD va fi castigator – maxim! zdrobitor- scorul putea sa fie si mai mare.
  Bulgarele s-a tot marit si rostogolit pe GRESEALA celorlalti, un cumul de greseli de fapt, pe care romanii nu le-au uitat exact pana in ziua alegerilor.

 • Cel mai interesant pentru mine este comportamentul liderilor partidelor:
  PSD: multumit dar fara euforie si fara dispret pentru adversari, constient de sarcina primita
  PNL: tot cu coada pe sus, aroganta, „batalia ñu s-a incheiat”, viseaza in continuare
  USR: mare victorios, uitand ca visa de 19% si a luat 11%
  ALDE: prudent si indemnand la vigilenta
  PMP: „o sa va FAC viata foarte grea!”, uitand ca poate nici nu trece de 5%
  Ciudat, nu?

 • Principala eroare majora a PNL-ului a fost acceptarea in partid a relicvelor PDL-ului, oamenii lu Basescu.

  • Corect, ati pus punctul pe i ….Oamenii nu au uitat
   De trădarea PNL cand s- a inhaitat cu PDL-ul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *