Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de luni, 12 octombrie 2015

Klaus Iohannis îl binecuvîntează pe Marian Oprișan!

La Focșani, sub Eternul patronaj al lui Marian Oprișan, s-a desfășurat între 8-11 octombrie 2015, Festivalul Viei și Vinului Bachus 2015, ediția a XXXIII-a.
Joi, 8 octombrie 2015, în deschiderea Festivalului, Marian Oprișan a ținut un discurs.
Singurul politician pomenit în discurs a fost Klaus Iohannis: „Vreau să mulțumesc președintelui României, Klaus Werner Iohannis, care astăzi ne-a trimis un mesager, pe consilierul prezidențial al domniei sale care este alături de noi.”

Într-adevăr, la deschiderea Festivalului a fost prezent, ca trimis special al Președinției, consilierul prezidențial Andrei Muraru.
Gestul lui Klaus Iohannis de a binecuvînta o acțiune pe plan local a lui Marian Oprișan ridică următoarele întrebări legitime:

  1. România e plină de Festivaluri locale dedicate unor produse ale băștinașilor: de la Festivalul verzei pînă la Festivalul castanelor. Chiar și Festivalul de la Focșani nu e unic în materie de vin și Mai sunt cîteva în țară. De ce dintre toate manifestările locale, Klaus Iohannis a socotit că trebuie să-l binecuvînteze pe cel din Vrancea lui Marian Oprișan?
  2. Klaus Iohannis se străduie din răsputeri să nu dea nici un semn că România are un președinte. Pe acest fond – de gesturi publice cît mai puțin făcute de Klaus Iohannis, cum se explică brusca activare în cazul Festivalului din Vrancea?
  3. Sunt din Vrancea, dintr-o comună viticolă. Toată stima pentru un Festival al Viei și Totuși, nu pare ciudat că președintele nu onorează cu prezența unui trimis de la Cotroceni manifestări culturale de excepție din țară, în schimb binecuvîntează o chestie cu ghiurghiuliu?
  4. Ce temeiuri politice au stat la baza deciziei prezidențiale în cazul de la Focșani? Cumva o încurajare a echipei lui Liviu Dragnea din PSD, axată pe colaborarea partidului cu Klaus Iohannis?

Acestea sunt întrebările pe care mi le pun eu.
Dvs ce întrebări vă puneți? Vi se pare firesc gestul președintelui? Dacă da, de ce? Și mai ales, ce-a urmărit Klaus Iohannis prin binecuvîntarea prezidențială dată lui Marian Oprișan?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

23 comentarii pentru articolul „Gîndul de luni, 12 octombrie 2015”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *