Alegeri locale, rezultate parțiale: – Consilii locale: PSD – 36,26%, PNL – 29,41%, AUR – 9,35% – Primari: PSD – 38,47%, PNL – 32,72%, AUR – 6,29%

Gîndul de luni, 12 septembrie 2016

Rechizitoriul DIPI ne anunță că urmează SRI!

După publicarea de către subsemnatul a dezvăluirilor despre Dosarul DIPI, mai mulți confrați s-au năpustit asupra subiectului căutînd documente, dar și ipoteze senzaționale. Cum singurul document public rămîne Rechizitoriul din 10 mai 2016 din Dosarul nr. 20/ P/2016, în cazul Nicolae Gheorghe, site-uri, agenții de presă și televiziuni de știri au preluat fragmente din Document pentru a le da deseori o notă senzațională. Pe un site pe care-l stimez de altfel pentru informațiile de excepție date pînă acum din lumea serviciilor – e vorba de Flux24- se scrie negru pe alb, pornind de la Rechizitoriul din dosarul Nicolae Gheorghe că SRI l-a interceptat pe Petre Tobă. Lectura Rechizitoriului nu poate fi făcută însă fără cunoașterea unor date de culise. Din acest punct de vedere, vorbele lui Petre Tobă despre cabina de duș, care nu e cabină de duș, totuși, ci altceva despre care nu pot scrie fără desecretizarea unui mandat de siguranță națională, nu sînt transcrise în Rechizitoriu din interceptarea ministrului, ci din înregistrarea de către unul din denunțători a lui Nicolae Gheorghe, care redă spusele lui Tobă.
Băgînd de seamă că Rechizitoriul a intrat în atenția presei, îmi propun mai jos să redau unele fragmente din el, comentîndu-le de pe poziția unui jurnalist care știe mai multe lucruri despre cauză decît ceea ce apare în Document.

Rechizitoriul debutează astfel :

01-11-09-16

02-11-09-16

Așadar, ancheta a pornit de la transformarea unor lucrători DIPI în denunțători la DNA și purtători de tehnică de înregistrare. Ușor de imaginat situația mai mult decît comică. Șefii DIPI, ofițeri specialiști în înregistrarea altora, erau înregistrați ca niște guguștiuci de proprii subordonați !

Cum s-a ajuns la această situație?
Ne explică chiar Rechizitoriul:

03-11-09-16

04-11-09-16

05-11-09-16

Așadar, Nicolae Gheorghe și-a făcut-o cu mîna lui. Pentru că cei trei lucrători DIPI, membrii ai Comisiei la indicațiile șefului DIPI, au dat fuga la DNA și s-au transformat în denunțători.

06-11-09-16

Din acest moment,  avem acces direct la felul cum justifică Nicolae Gheorghe, care nu știe că-i înregistrat, cheltuirea fondurilor operative și pentru acțiuni de protocol :

07-11-09-16

08-11-09-16

09-11-09-16

Cea mai importantă dezvăluire abia acum urmează. S-a scris de către unii că Dosarul DIPI n-are nici o legătură cu conflictul DNA- SRI. Cum n-are ?  Din cele de urmează se desprinde limpede că următoarea țintă de investigație penală a DNA e SRI:

10-11-09-16

Despre ce-i vorba?
La venirea de la SRI la DIPI Nicolae Gheorghe a decis ca ofițerii DIPI să facă niște cursuri de două săptămîni la SRI pentru a învăța meșteșugul de agenți secreți. La finele fiecărei ture, cei care urmaseră cursurile erau preluați de  ofițeri pensionari ai SRI care făceau cu ei practică pe teren. De exemplu, ofițerul DIPI era dus la un restaurant și învățat de ofițerul pensionar pe post de actor cum să fezandeze pe cineva pentru a-l recruta ca sursă. Pentru asta ofițerului  i s-a plătit consumația de către DIPI. De asemenea, ofițerul pensionar a primit o sumă modică de bani. Se înțelege că toată operațiunea a avut loc prin colaborarea DIPI – SRI. Denunțătorii văd  în asta o deturnare de fonduri. Nu altceva vede DNA, care anunță în Rechizitoriu crearea unui nou Dosar de corupție, special pentru cursul respectiv, organizat, repet, cu sprijinul SRI. Să credem că acest Dosar va ocoli SRI?

11-11-09-16


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

13 comentarii pentru articolul „Gîndul de luni, 12 septembrie 2016”

 • Dan Ivanov, judecați mai mult cu capul Dv.decât cu Guiță și B1Tv.

 • Generalul/petre tóba noi acuzatii

 • Vasazica, dle Cristoiu, ancheta DNA a pornit de la 3 denuntatori, niste specialisti corecti ai DIPI, si nu e vorba de un joc politic, sau o razbunare a lui Kovesi! In acest caz, ce putea sa faca DNA, sa se faca ca n-a citit denunturile, numai pt ca e vorba de „colegii” ei?! Apreciez initiativa chestorului Gheorghe, dar se pare c-a avut ghinion, cazand in propria-i plasa! Cineva trebuie sa lamureasca lucrurile, pt ca nu e admis ca serviciile sa deturneze fondurile pt actiuni operative! Daca ele nu sunt in stare, sau nu au interesul, sa-si rezolve problemele, atunci ii ajuta „colegii” lor de la DNA! Simplu!

 • Cuvântul palavre incumbă suburbanism si neseriozitate sistemică…..Găgeștizarea in bâlbe mentale și complexe de tot felul ale autorului , arată clar lefegismul și mărginirea acestui” câine de veghe al democrației „…….
  Dv.cand primiți un cadou,stiți ce valoare are ??? Dna Codruța , să decangrenizeze , toată societatea purulentă românească…,In caz de lepră, se impun masuri speciale, de la carantină, izolare si tratament adecvat , până la izolarea lor pe o însula… !Deschide poarta soarelui, să poată răsări….de ceață și gheață la mal, ne-am săturat…!

 • Daca Florin Coldea se retrage, in locul lui venind o persoana agreata de Nemarginimea Sa ,atunci SRI scapa ,dar MRU nu va scapa. D-nule Cristoiu,mai bine un condei care imprastie smog,decat un stilou care imprastie razbunare!

 • Poate aveți un volum mare de informații , dar va lipsește logica nobila a unui mare condei….vezi doamne, daca a băut din coniac, de ce nu a dat stiloul înapoi….de parcă is – a spus ce va bea si cine a plătit….si daca a consumat, de ce nu da tocul inapoi…..Logica de găinar….”Maestre” ! Asta a rămas pt. Dv. nepus la locul lui, nelămurit….din tot rahatul politic in care suntem…..Deliberat, răvășiți ceață…pentru ce( cât) și in interesul cui ? Hhmmîîîî…….

  • Primirea unui cadou de peste 500 euro si absenta din declaratia de avere este ilegala. Restul palavrelor va apartin Dionisie

  • Deci pt tine e mai important de ce nu a trecut stiloul in declaratia de avere, decat fondurile din care a fost cumparat!

  • Pentru stilou putea căuta pe eBay pretul ca doar avea experiența anterioară ! De la poșeta Elenei Udrea, nu ? Mai ales ca stiloul fusese cumpărat din bani publici !

  • Nicusor Cernat deci -in opinia ta- fondurile fiind necurate, Kovessi e complice la infractiune. Si tot in opinia ta daca oferi o cafea unui invitat oficial (demnitar) comiti abuz in serviciu. In opinia mea cel ce FALSIFICA PRIN OMISIUNE o declaratie de avere comite un „abuz” mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *