Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

PNL tot speră că Binomul SRI- DNA o să-l dea jos pe Victor Ponta de la Guvernare!

La 19.30, am postat pe cristoiublog.ro un Gînd de Breaking news, iscat de anunțul făcut de Victor Ponta că se autosuspendă din funcția de președinte al PSD pînă „la momentul in care imi voi demonstra nevinovatia fata de acuzatiile aduse (in ce ma priveste nu functioneaza prezumtia de nevinovatie prevazuta de Constitutie!). In cazul in care nu voi avea o solutie a justitiei in acest sens pana la data Congresului PSD, nu voi candida la nicio functie si voi lupta din simpla si onoranta calitate de membru de partid.”

Făgăduiam în finalul textului că deoarece ne aflăm în fața unui eveniment în desfășurare, dacă se întîmplă ceva, mă voi grăbi să scriu pe cristoiublog.ro, după întoarcerea acasă de la emisiunea lui Cătălin Striblea, de la B1Tv.

Am fost la emisiunea de la B1tv și m-am întors acasă.
Nu s-a întîmplat nimic deosebit în privința anunțului făcut de Victor Ponta.

Cu toate acestea, simt nevoia unui nou comentariu. Intervențiile din emisiune ale lui Teodor Stolojan, Călin Popescu Tăriceanu și Traian Băsescu mi-au confirmat ipoteza lansată în Gîndul de Breaking News:
Nu e vorba de nici o demisie, nu e vorba, așadar, de ceva care merită o prea mare atenție mediatică.

Victor Ponta nu și-a dat demisia. Dacă ar fi făcut-o, ar fi vacantat funcția de președinte al PSD. Ar fi pierdut și Guvernul. Victor Ponta doar s-a autosuspendat. Rovana Plumb a anunțat că Victor Ponta va participa la toate ședințele conducerii PSD.

Cît despre Congres, am lămurit la B1Tv că:

  1. E convocat la solicitarea Consiliului Național. Șefa Consiliului e Rovana Plumb. O vedeți pe Rovana Plumb lucrîndu-l pe Victor Ponta ca să-i ia locul?
  2. Congresul nu alege președintele PSD. Potrivit Statutului Președintele e ales prin scrutin intern al Partidului. Congresul doar validează rezultatul scrutinului.

Așa cum au arătat toți cei care au intervenit în emisiune, premierul e și șeful partidului de Guvernare, chiar dacă s-a autosuspendat.
Dacă din punct de vedere practic autosuspendarea n-are nici o însemnătate, ce-a urmărit Victor Ponta cu anunțul și Scrisoarea? În Gîndul de Breaking news am concluzionat că e vorba de o mișcare politică abilă, de marketing politic.
O mișcare gîndită cu mult înainte de duminică, încă de pe vremea statului în Turcia, în cadrul a ceea ce mi se pare a fi contraofensiva politică a lui Victor Ponta. De remarcat astfel, pe lîngă alegerea momentului potrivit pentru acaparare mediatică – duminică după amiaza, cînd evenimentele dorm – și alte cîteva elemente:

  1. A fost mai întîi anunțul pe Facebook, menit a declanșa Breaking news-urile și presupunerile.
  2. A venit apoi Scrisoarea.
  3. În tot acest timp, Victor Ponta n-a intervenit la nici o televiziune. Asta pentru a păstra misterul și a spori dominarea temei asupra media.
  4. În schimb, comunicatorii partidului au fost pe baricade. Rovana Plumb, Gabriela Firea, au făcut turul televiziunilor pentru a explica în locul lui Victor Ponta.

Reacția PNL la această lovitură politică? Una de tot rîsul:
Alina Gorghiu i-a cerut din nou demisia pe Facebook.
I-o ceruse și ieri și alaltăieri.

E limpede, după cum spunea Traian Băsescu în intervenția de la B1Tv:
Impotentă, Opoziția mai speră că Binomul SRI-DNA o să dea jos Guvernul Ponta și să aducă la Victoria Guvernul Alina Gorghiu.
Și dacă așteaptă degeaba?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

19 comentarii pentru articolul „PNL tot speră că Binomul SRI- DNA o să-l dea jos pe Victor Ponta de la Guvernare!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *