România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Operațiunea Mihai Tudose, acest copil alintat al Serviciilor

Joi seara, în direct fiind la emisiunea România9 de la TVR, am avut prilejul de a urmări secvențe din Piața Victoriei, de la Protestul TeFeList împotriva Modificărilor la Codul fiscal.
În dese rînduri mi-am exprimat scepticismul de tip I.L. Caragiale față de nivelul intelectual al Poporului român, dominat de amestecul de sînge din mahalalele marilor orașe și, prin urmare, întruchipare a Prostiei care se crede Deșteptăciune.

Demonstrația de miercuri seara m-a clătinat în acest scepticism.
Cum adică niște români – români, nu japonezi, nu nemți – demonstrau împotriva modificărilor la Codul fiscal?!
Ca să demonstrezi împotriva unor modificări la Codul fiscal înseamnă că ești cel puțin doctor docent în domeniul financiar.
Eu, de exemplu, deși absolvent de facultate, deși om de bibliotecă, deși presupus a mai ști cîte ceva măcar din frecventarea cărților, n-am înțeles nimic din modificarea Codului fiscal. Chiar și în emisiune, am întrebat în dreapta și-n stînga ce s-a urmărit prin aceste modificări, dar nimeni nu m-a putut lumina. Din cînd în cînd mă uit seara la talk-showuri despre Revoluția fiscală. Domni distinși stau în fund pe scaune, ca la un depănușat sub formă de clacă, și vorbesc pro și contra Revoluției fiscale. Îi urmăresc pe cei care spun că e o Minune. Nu-i înțeleg. Îi urmăresc pe cei care spun că-i un Dezastru. Nici pe aceștia nu-i înțeleg.
Și dacă nu înțeleg nici de ce e bun, nici de ce e rău, cum să ies să protestez pro sau contra?

Dacă o mie și ceva de cetățeni, între care am dibuit și persoane fără bacalaureat, ba chiar folosind deștu pe post de semnătură electronică (zilele trecute a trebuit să iscălesc niște hîrtii pe o tabletă și cel care m-a pus să fac asta mi-a zis să fac iscălitura mea cu deștu, vă imaginanți ce ușor mi-ar fi fost dacă mă mulțumeam să pun deștu?!), au ieșit să demonstreze miercuri seara împotriva modificărilor la Codul fiscal, înseamnă că, în materie de cultură financiară, noi, românii sînt superiori nemților, japonezilor, americanilor și altor nații care ni se dau drept exemplu de urmat, așa cum barbarilor li se dădea drept exemplu Luminatul Bizanț.

Pentru mine a fost un moment de descumpănire și capacitatea celor din piață, români, nu caraibieni, de a se revolta, altfel spus, de a trăi o emoție intensă, devastatoare, provocată de chestiuni abstracte. Toți cei pe care i-am văzut discutînd pro și contra la televizor despre Revoluția fiscală erau calmi, plicticoși de calmi. Și cum să nu fii calm, detașat, cînd discuți despre impozitul pe venit, despre trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, despre – citez din Ordonanță – „neadaptarea cadrului fiscal la actualele tendinţe de erodare a bazei impozabile aferente impozitului pe profit”? Aceste abstracțiuni, care mie îmi dau dureri de cap și dacă doar le citesc, le-au trezit celor o mie de români o revoltă atît de mare încît, fără să se gîndească la faptul că a doua zi trebuie să meargă la servici și, dacă sînt bărbați ar mai putea bate vreun cui pe acasă, iar dacă sînt femei, ar putea spăla o cadă de rufe, s-au dus la minimarket și, dînd curs indicațiilor primite de la Corupția care ucide, ONG-ul tipului în chiloți prin metrou fără a fi dus la Mărcuța, au cumpărat suluri de hîrtie higienică, s-au suit în mașini sau în mijloacele de transport în comun, străbătînd Bucureștii, pentru a ajunge în Piața Victoriei, unde au dat declarații pe placul Realității Tv și a lui Digi24. Nu cred să existe în Istoria, destul de bogată a protestelor din lumea întreagă, o mie de oameni atît de devastați de emoție, pentru că se modifică Codul fiscal. Da, dacă s-ar fi modificat prețul la pîine aș mai fi înțeles, amintindu-mi imediat de amărîta aia de Maria Antoaneta care ar fi zis (deși unii istorici spun că e un fake news, că dacă n-au pîine să mănînce cozonac), aș mai înțelege. Dar să te devasteze de revoltă modificarea Codului fiscal? Mai ales că, judecînd după faptul că cei o mie de români au stat în Piață pînă pe la 22 noaptea, fără să grăbească să meargă acasă, să se culce, pentru ca a doua zi să fie freș la muncă, toți cei o mie n-aveau serviciu, și dacă n-aveau serviciu, de ce să-i supere atît de tare modificarea Codului fiscal, care vizează pe cei care muncesc.
Acestea au fost mirările mele de bază, ca să le zic așa, după cartea celebră a lui Lucrețiu Pătrășcanu, Problemele de bază ale României (nici nu știți cît de actuală e cartea comunistului!).

Cînd s-a termintat transmisia în direct, mai precis, transmisia în direct a unei tanti cu încîlceli ale minții mai ceva decît Trahanache, mi-a dat seama de marea ciudățenie a acestei demonstrații, cea mai nedumeritoare din toate.
Ordonanța de urgență zisă și Revoluția fiscală a fost dată de Guvernul Mihai Tudose.
Orice om care e om și nu pătlăgică știe că principalul responsabil într-un asemenea caz e premierul. În cazul lui Mihai Tudose, aparatul de propagandă al Băieților care stau în păduri și nu le cutreieră, precum băietul Mihai Eminescu dintr-o poezie celebră, a lăsat să se înțeleagă că Mihai Tudose n-a vrut nici în ruptul capului să dea OUG, dar l-a forțat Liviu Dragnea. Acum, sincer să fiu nu-mi dau seama cum poate forța un simplu absolvent de facultate de Transporturi un doctor în SRI și nu unul oarecare, ci un doctor pentru a cărui laudă directorul SRI și prim adjunctul SRI au lăsat deoparte spionii și teroriștii și s-au apucat de scris.

Indiferent de relația dintre Mihai Tudose și Liviu Dragnea, un lucru e limpede:
Mihai Tudose e principalul responsabil de Revoluția fiscală prin OUG.
Dacă voia își dădea demisia și nu o promova prin Ordonanță de Urgență.
Mihai Tudose nu numai c-a promovat-o, dar mai mult, pe la prînz, în prefața publicitară a ședinței de Guvern, a declarat în văzul întregii națiuni că mișcările de protest sînt puse la cale de multinaționale. Pentru o astfel de afirmație cei de la România Tv s-au trezit lipsiți de publicitate de la multinaționale, la cererea celor din Piață.

Ei, bine, ce-am putut observa eu?
Că, deși desfășurată în fața Guvernului, deși OUG fusese dată de Guvernul României, principalul vinovat – Mihai Tudose – n-a fost ținta nici unei lozinci, a nici unui spectacol cu manechine. Cei beșteliți, întinși pe jos sub formă de manechine cu ținută de pușcăriaș, au fost Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. Doi lideri politici care n-au condus ședința de Guvern care a dat OUG în stare să-i scoată din minți pe TeFeLiști.

A doua zi am urmărit Divizia Presă a Binomului. Nici un site, nici o televiziune din Rețea nu l-a atins pe Mihai Tudose nici măcar cu o floare. Să zicem că TeFeLiștii, coborînd în stradă noaptea, n-au văzut bine. Dar ziariștii? Ziariștii au scris ziua. Cum de nu l-au luat în tărbacă pe Mihai Tudose, mai ales că Liviu Dragnea a fost prins de mustață și tăvălit prin cerneală ca prin balegă?
Multora, acest paradox – ocolirea de către protestatari și de către presă – a principalului responsabil pentru mult hulita Revoluție fiscală ar putea să li se pară inexplicabilă.

Mie însă mi-e perfect explicabilă.
Așa cum am mai scris, Mihai Tudose e l’enfant gâté al Sistemului, al Statului Paralel, al lui Deep State.
Cum au fost pe rînd și alții, Gabriel Oprea, de exemplu.
Operațiunea trecerea PSD din mîna lui Liviu Dragnea în mîna lui Mihai Tudose presupune în chip necesar o campanie diversionistă de albire a premierului, de ocolire a problemelor sale, de prezentare a lui Mihai Tudose ca alternativă europeană la coruptul Liviu Dragnea. Deși lider PSD, deși baron local, cu toate notele definitorii, Mihai Tudose e prezentat drept un luptător împotriva corupției, un european, un modern, într-un cuvînt, un lider contrapus total lui Liviu Dragnea.

Se rezolvă astfel, ca și în cazul lui Gabriel Oprea, două chestiuni. Pe de o parte drogarea premierului cu credința că el e un Ionel Brătianu combinat cu Iuliu Maniu, astfel încît să fie și mai TeFeList decît e , pe de altă parte, pregătirea opiniei publice pentru transferul de putere din PSD.
Da, dar Mihai Tudose a denunțat multinaționalele.
Nu s-a temut că astfel își strică imaginea de lider european? ar putea întreba cineva.
Nu, deoarece știa că TeFeLiștii au primit ordin să nu ia în seamă această ieșire tipic PSD-istă.
În schimb, atacarea multinaționalelor a avut rolul de a-și apropia electoratul PSD, de a trece drept un naționalist.
Transferul de putere din PSD nu e posibil cîtă vreme Mihai Tudose e suspectat de electoratul PSD ca fiind TeFeList.

De altfel, nu știu dacă s-a observat, dar pînă și aprobarea OUG a fost manipulată în așa fel încît să pară că Mihai Tudose n-a avut încotro, că Liviu Dragnea l-a forțat: ședința de Guvern a fost amînată dinadins pentru asta de Mihai Tudose, mașinăria de dezinformare a lansat zvonul că premierul a fost obligat de Liviu Dragnea să de OUG.
În presă a apărut știrea că Liviu Dragnea a fost convocat luni la DNA.
Face parte convocarea asta din Operațiunea Mihai Tudose?
Tare mă tem că da.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

11 comentarii pentru articolul „Operațiunea Mihai Tudose, acest copil alintat al Serviciilor”

 • Oare chiar atît de moi și trefilabili vor fi fiind „ poporul psd-ist ” maestre încât să stea drepți „ că vine maiorul (Tudose) beat ?”
  Cel mai mare partid al țării o fi chiar așa de inert și nevleg încît să-l lase pe Tudose la comandă ?
  Mira-m-aș !
  Sau subtil cum sunteți , încercați o mică provocare ?

  • calu bălan

   Buna intrebarea. Dar ia gandeste-te putin. Abea a plecat Grindeanu, fost premier , este?. Daca il schimba si pe tefelistu vopsit Tudose, cine vrodata o sa mai creada in PSD care nu e-n stare sa aduca un sef in fruntea guvernului? ar fi dezastru la urna de vot.. Dragnea e in probleme, nu Tudose.

   • ana tema e vulgară. are teme. obligațiuni. e ”vrodată” tot timpul analfabetă. ochii pe ea. e masculină.

 • Maestre f buna observatia, deci Codul il da Tudose dar Tflul il injura pe Dragnea. Ca sa vezi ce „spontani” e unii, ceva de speriat. cu twitteru lor cu tot

 • In chestia monarhistă,
  sunt contra Monarhiei ca formă de guvernare, dar pro Regele Mihai ( am scris mult pe acest blog de ce sunt pentru Republica Parlamentară). Sunt pro Regele Mihai pentru acțiunea sa excepțională de la 23 august 1944 când a dus la indeplinire Planul comunist de inlăturare a dictatorului nazist Ion Antonescu si a regimului Antonescu, urmată de intrarea RO in război alături de Națiunile Unite contra nazismului. Regele Mihai era singurul care avea posibilitatea practică de a duce la indeplinire acel Plan care avea ca punct central arestarea lui Ion Antonescu. După arestare, Ion Antonescu a fost imediat predat gărzilor Partidului comunist (dovada supremă că PCR făcuse Planul – prin col. Bodnăraș – asistat de omul Regelui, maresalul curții Mocsony – Stârcea). Gărzile comuniste erau singurele care aveau posibilitatea de a-l păzi pe Dictatorul inlăturat de la putere.
  P.S. Pt. cei cu mintea infierbântată. Era normal ca PCR să fie singura fortă cu Gărzi in dotare dacă ținem cont de mersul Frontului de Est. La 23 august 1944 Armata Roșie in ofensivă era aproape de intrarea in RO, peste 7 zile unități militare sovietice defilau prin Bucuresti. Era vremea comunistilor care mai aveau si alte gărzi, din soldați români dezertori in afara țării se formaseră diviziile comuniste Tudor Vladimirescu si Horia Closca si Crisan, care au luptat pe frontul de Vest contra hitleristilor, ca mari unităti compacte, distincte.

 • TFL -istii sunt buni că sunt idioți. Sunt buni pt. PSD. Cu asa adversari idioți, PSD defilează prin politică. Să tot aibă lume TFL -istă in stradă, dacă este atât de idioată, PSD nu scade deloc in sondaje. Era limpede că Ordonanța 13 era legală și constituțională incă din ianuarie 2017. Doar idioții n-au priceput, d-aia au ieșit in stradă cu milionu. Mulți dar proști. Reforma fiscală nu ia și nici nu dă bani salariaților, ea are scopul de a face dreptate fiscală, de a obliga evazioniștii la intrarea in legalitate. Cine ar protesta contra ar fi fie evazionist fie idiot. TFL-istii nu sunt evazioniști. Pe acest blog, doar academicianul Cernat n-a ințeles cum vine treaba nici cu Ordonanța 13 nici cu Reforma fiscală, două probleme pur tehnice care i-au creat lui Cernat dificulțăți serioase de percepție.

 • Marian Georgescu, boule, daca Ion Cristoiu e ultimul comunist din presa tu esti ultimul om de pe siteul asta. Te intrece chiar si zdreantza de Petre Ionescu. Ala macar are creierul nefolosit, poate sal vinda oricand in Turcia pe 20 de dolari. Da tu ba Georgescule? 😀 Daca Cristoiu scrie de subiecte care altora le e frica sa scrie, asta se numeste’comunism” la tine cretinoidule? 🙂

 • Marian Georgescu
  nul mai vezi pe „monarhistu” Petre Ionescu? Uite că i-o vede Adriana petrescu. 😆
  Lăsați-l dracu pe Ionescu, nu-l cheamă așa, e monarhist de la casa regală a lu Cioabă. Nu-ți pui bă Ionescule puradelu la geam să-ți aștepte pensia de handicapat? 😉

  • Petre Ionescu 😛 , ba e real ca curva de ma-ta tine mancare de pisici in pantaloni ca sa-si hraneasca pizdada? 😆

   Tu ai ajuns acu sa vorbesti de santzuri lu Cernat ma dihorule, sugea-ne-ai toata rafa din curu lu proasta de nevasta-ta..

   • Pai Ionescu, santzu e principala forma de relief in devla care- ti tine loc de capatzana. Cand lumea cauta pe Teleshoping saltele Relaxa, tu cauti santzuri la rubrica de meteo 😀

    Cernate, da-i mortului o ue ca nu ti-dus dorul prapaditu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *