Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

O manipulare grosolană: PSD și ALDE pregătesc un Roexit

De ceva timp Comisarul european Corina Crețu s-a mutat cu poșetă cu tot în România pentru a se implica în campania violentă dusă de Opoziție împotriva Guvernului PSD- ALDE.
Declarații de presă din postura de Comisar European prin care Guvernul e acuzat de a nu accesa fonduri europene, interviuri în cascadă în presa română prin care ea, Corina Crețu, apare opiniei publice de la noi drept Mămica națiunii, cea care vine de fiecare dată la București încărcată cu cadouri comunitare.

Se știe că PSD nu s-a grăbit pînă acum să proclame printr-un Comunicat cu bătaie națională, internațională și interplanetară că se simte onorat, fericit, beat de fericire s-o pună pe Corina Crețu pe lista sa la europarlamentare. Lovită dublu – în orgoliu și în interesul de a mai beneficia patru ani de o sinecură la Bruxelles – Corina Crețu a devenit dușmanul de moarte al Guvernării PSD-ALDE și, fără să-și dea seama, al României la Înalta Poartă de la UE. Profitînd și de relația sa mai aparte cu Președintele Comisiei Europene, Corina Crețu a dus și duce o campanie de turnat șoapte otrăvite în Înaltele Urechi ale Birocraților de la Bruxelles. Pornirea nu diferă ca temei de cea a Puciștilor din PSD. Liviu Dragnea, confundînd România cu județul Teleorman, i-a tratat cu sictir pe adversarii din PSD. Și aceștia, după cum îi mărturisesc prestațiile, și-au ieșit din minți și astfel au fost loviți de Sindromul Liviu Dragnea. Viața și activitatea lor, teoretic bogată dacă ne gîndim că umblă, totuși, în două picioare, s-a redus la ura față de Liviu Dragnea. Că politicianul adevărat, prin asta diferă de o vestală, că-și ține sub control hormonii și acționează calm, lucid, supunîndu-se exclusiv interesului politic, e o altă poveste. E povestea amatorismului infantil care bîntuie politica noastră din ultimul timp, în care stările sufletești – de la amor pînă la ranchiună – alcătuiesc temelii pentru vorbele și faptele celor care se pretind lideri politici. Sigur e că înfuriată la nivel de Mița Baston, Corina Crețu azvîrle cu vitrion în dreapta și-n stînga doar doar l-o nimeri pe Nae din Carnaval. Pentru că Liviu Dragnea a tratat-o altfel decît pe Cleopatra cu nas istoric de la Bruxelles, Corina Crețu s-a avîntat în bătălia politică din România. N-are importanță că un Comisar european n-are voie să se implice chibițărește în viața politică a unui stat membru și cu atît mai puțin a statului care a trimis-o la Bruxelles. Ar fi normal ca la Comisia Europeană să i se atragă atenția că pentru ea, cîtă vreme e Comisar, România e unul dintre statele membre. Cine să-i atragă atenția? Jean Claude Juncker? Dați-mi voie să rîd. În hohote, avînd în vedere ce se șoptește pe la colțuri.

Implicarea comisarului european Corina Crețu în chelfăneala din România ia două înfățișări. Pe de o parte angajarea împotriva Guvernului PSD-ALDE de partea Opoziției, folosind în chip penal postura de membru al Comisiei Europene, în numele căreia vorbește fără a fi mandată pentru asta sau cel puțin fără ca statutul să-i permită asta, pe de alta, supraestimîndu-și bunăvoința față de România pînă la proporțiile ridicole de Mămică a țării.

În această cheie trebuie să vedem noul interviu dat de Corina Crețu unei televiziuni de știri. Dincolo de reîntărirea fălirii cu ce face ea pentru țară în timp ce guvernul PSD nu face nimic, Corina Crețu a simțit nevoia să se adreseze poporului român din ipostaza de Fecioara Maria demult înălțată la cer:

„Mesajul meu este acela că România trebuie să continue drumul său european. (…) Nu trebuie să ne jucăm cu viitorul nostru. (…) Este surprinzător ca o ţară care a cunoscut atîtea beneficii din partea Uniunii Europene (…) să dai cu piciorul tuturor acestor oportunităţi. Nu cred că îşi doreşte cineva acest lucru şi îmi pare rău că a venit, nu ştiu, din neant, această posibilitate ca România să iasă vreodată din Uniunea Europeană. Deci asta, după părerea mea, ar fi o catastrofă naţională şi vom fi cu toţii responsabili pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri”.

Imaginați-vă un oaspete pe care l-ați primit cu toate gesturile și vorbele de rigoare. După ce ți-a mîncat friptura și ți-a băut vinul, înainte de înfige lingurița în prăjitura pe care nevastă-ta i-a făcut-o, respectivul se îndreaptă ca un băț a solemnitate și vă spune că mesajul lui e să trageți apa la WC, pentru astfel nu mai pute în casă. Tu, și nevastă-ta schimbați priviri descumpănite. Oaspetele n-avea cum să vadă că n-ați tras apa, nu numai pentru că voi o trageți, dar și pentru că oaspetele nu s-a cerut pînă atunci la WC. Ce l-a apucat? vă întrebați în mod firesc, pentru că mesajul lui e o clară trimitere la niște persoane al căror WC pute.

Corina Crețu, din cîte se vede, s-a arătat neliniștită de perspectiva ca România să iasă din Uniunea Europeană și sub acest semn a găsit de cuviință să avertizeze Poporul român ca nu cumva să se gîndească la așa ceva. Ca și oaspetele care te avertizează că dacă nu tragi apa, WC-ul pute. Numai că nimeni în România n-a pus, nici măcar la nivel de gînd răzleț problema unei ieșiri din Uniunea Europeană. Prin nimeni înțeleg lider de partid, autoritate, lider de opinie, partid, organ de presă. Apartenența la UE e unul dintre puținele axiome care definesc viața noastră publică din 2007 pînă acum. Nu-mi imaginez nici măcar pe Corneliu Vadim Tudor militînd pentru Roexit, d-apoi pe Liviu Dragnea. Și nu pentru că Liviu Dragnea ar cine știe ce euroatlantist, ci pentru că e un îmbogățit al tranziției. Îl vedeți pe Liviu Dragnea petrecîndu-și concediul la Soci în loc de Coasta de Azur?

E drept, în România se discută despre apartenența noastră la Uniunea Europeană. Se discută în sensul că slugărnicia unor ștabi în genul lui Klaus Iohannis sau a unor maimuțoi politici în genul lui Ludovic Orban sau a unor Gardieni de penitenciare extinse la nivelul unei întregi țări, în genul Monicăi Macovei, i-a făcut pe cei de la Bruxelles să creadă că pot trata România drept Proasta Europei de Est. Și nu o Proastă pur și simplu, ci o Proastă în tîrg, căreia îi spui că-i proastă și ea, în loc să-ți dea una în cap cu poșeta, rîde. Ca proasta-n tîrg, evident. Pe vremea campaniei electorale prezidențiale din 2014, mai precis în 22 septembrie 2014, seara, am avut un interviu cu candidatul Klaus Iohannis. Citez din discuția care a avut loc la un moment dat:

Ion Cristoiu: Mai e ceva de făcut pentru România în Uniunea Europeană? Ca poziție.

Klaus Iohannis: Noi, din păcate, și în NATO și în Uniunea Europeană, avem o poziție pe care aș descrie-o cel mai bine poate, cu cuvîntul insipidă. Inodoră, incoloră.
Suntem pe-acolo, întotdeauna suntem de acord cu partenerii, ceea ce în esență este absolut corect și voi face același lucru, dar de acolo se poate merge mai departe, putem s-avem și noi idei, putem să prezentăm abordări proprii, putem să venim cu o nuanță proprie, dar pentru asta e nevoie de foarte, foarte multă muncă.

Asta am de gînd. Eu vreau să ne profilăm mult mai bine și în cadrul NATO și în cadrul Uniunii Europene. După părerea mea, nu vă supărați, este total insuficient să spunem Da, da, da, mulțumesc și noi tot așa. Sînt atîtea lucruri unde putem să venim cu o opinie proprie, una pozitivă, evident, nu una negativă, și exact acest lucru am de gînd să-l fac. Eu vreau ca țara mea să fie auzită și ascultată, nu printre alții.”

Despre acest Klaus Iohannis candidatul, în care nu vei recunoaște în veci Rața Mecanică de azi, am vorbit la emisiunea Sandrei Stoicescu. Fiind vorba de o deosebire greu de închipuit între candidatul din 2014 și președintele din 2018, despre asta voi scrie mai pe larg. M-am oprit asupra acestui citat din stenograma emisiunii, deoarece aici candidatul Klaus Iohannis sintetizează marea problemă a relației noastre cu Uniunea Europeană, dar mai ales a percepției asumate de marea majoritate a românilor în privința felului în care ne tratează birocrații de la Bruxelles. Klaus Iohannis a fost ales și pentru că românii au văzut în el un președinte care va refuza unei țări ca România ipostaza de licurici al Bruxellesului. PSD a cîștigat zdrobitor alegerile generale și pentru că Guvernul tehnocrat al lui Dacian Cioloș a părut un simplu dătător din cap la tot ce venea de la Comisia europeană. Ce vor românii de la cei de la Putere? Ieșirea din UE? Doamne ferește! Vor o mai mare demnitate națională față de tendințele – lesne de explicat în cazul birocraților – de a ne trata ca pe niște babuini.

Relația actualei puteri cu Bruxellesul are o mie și una de erori. De la incapacitatea de a face lobby la Comisia Europeană pînă la luarea unor decizii peste noapte, fără a le explica și justifica în fața opiniei publice. În nici un caz între aceste erori nu se află și cea de a pregăti terenul pentru o ieșire din Uniune. Nu e vorba nici măcar de un Război declarat împotriva Uniunii, cum asudă să invoce Aripa Militară a presei noastre.

În bătălia politică internă, Opoziția, Klaus Iohannis, TeFeLiștii folosesc teza ieșirii din UE ca un instrument de atac împotriva PSD-ALDE. Evident, e vorba de o manipulare. Un post al Noii Securități, Digi 24, duce chiar o campanie de manipulare pentru a interpreta conflictul dintre actuala putere și birocrații de la Bruxelles ca semn categoric al unei încercări de Roexit. Prin această manipulare se urmărește sporirea antipatiei față de PSD și ALDE, mai mult crearea chiar a unei neliniști colective prin lamentările despre cum în curînd românii vor avea nevoie de vize ca să călătorească în străinătate.
Din nenorocire, amestecîndu-se în bătălia internă de partea Opoziției împotriva Partidului care a făcut-o Comisar European, Corina Crețu se dedă și ea la această manipulare. Grosolană de-a dreptul.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

22 comentarii pentru articolul „O manipulare grosolană: PSD și ALDE pregătesc un Roexit”

 • Măi, „BĂRBAŢILOR”, de jos, sau de sus, (dacă sunteţi, ce-i drept, ), mai raspundeti, și voi, la cate-o … „REPLICĂ”, chiar dacă-i de … prost gust și n-o … „ÎNGHIŢIŢI” !!!

 • Ce au in comun Corina Cretu, Ana Birchall, Alina Gorghiu, Raluca Turcan, Elena Udrea, Gabriela Firea?

  • S E X U L !!! He, he, heee !!!
   Feminin, … vreau să zic !
   V-aţi gândit la al’ceva, … e treaba voastră ! Ho, ho, hooo !!!

 • Nici usturoi nu au mîncat, nici gura nu le pute. Guvernantii pesedisti sustin pe de-o parte ca nu-si doresc un Roexit, iar pe de-alta parte, actiunile lor demonstreaza contrariul. Totul este dirijat din est, de catre cei carora le sta în gît apartenenta noastra la UE si NATO.

  • Daca poti sa-mi demonstrezi ca noi suntem mai in UE decat, sa zicem, R Moldova, astept cu nerabdare. Deci Schengen nu, euro nu, doar vize la liber ca si la moldoveni. Deci care e diferenta?

   • Intra, de exemplu, pe „curs de guvernare.ro” si cauta „10 beneficii ale accesarii fondurilor europene”. Exista si alte site-uri care te pot lamuri pe acelasi subiect. Important este sa te informezi din mai multe parti si abia apoi sa te declari, sau nu, eurosceptic.

    • profu
     lasa gargara oficiala, faptele sunt fapte: Schengen niet, euro niet, salarii ca-n R Moldova da, economie niet, banci niet, resurse niet. Pai eu am inteles ca daca traim in aceeasi casa, stam toti la ceeasi masa si mancam si bem la fel, chiar si muncim la fel. Ca nu poti sa spui ca un muncitor de la Dacia lucreaza mai prost ca unul de la Renault. Da’ nu, unii stau in salon si mananca icre si beau sampanie si altii dorm in hambar si mananca coaja de paine. Bai, daca nu eram de nasul lor nu trebuiau sa ne traga in kolhoz si stiam o chestie. Dar daca tot ne-au bagat, era cazul sa fim toti o apa si-un pamant, nu unii dulai si altii catei, ca nu merge taticu. Dar occidentalii s-au gandit ca nu mai aveau colonii de prin anii saizeci si s-au gandit ca au dat de alti prosti care sa le ia locul africanilor. Da, a mers o perioada dar acum a cam intarcat balaia. Oricum o sa le scoata refugees colonialismul pe nas iar eu o sa sarbatoresc cu sampanie !

     • cib,
      In loc sa faci reprosuri Uniunii Europene, ar trebui sa-i cauti pe vinovati putin mai aproape, în tara. Crezi ca este corect sa-i lasi pe guvernantii români sa-ti fure de la gura si sa acuzi UE pentru asta?! Ai grija ce-ti doresti! Izolarea duce la saracie, când am avut garduri si ziduri în Europa nu ne-a fost bine; sa nu repetam greselile trecutului, ca vom ajunge sa bem ca înainte, un nenorocit de vin spumos si nu sampanie.
      P.S. Renunta la acel „bai”, ca nu te prinde.

     • Este mai simplu sa dam vina pe Uniunea Europeana, în loc sa-i învinuim pe incompetentii si hotii care conduc România, cei din cauza carora am ajuns asa cum zici.
      P.S. Renunta la acel „bai”, ca nu te prinde.

 • Evidnet ca Romania ar trebi sa iasa din UE .. problema e ca nu se poate tine pe propiile picioare ..

  E ca unu care nu stie decit sa fie sluga – nu stie sa faca o afacere sau sa cultive un cartof ..

  Ungaria de ex este pe picioarele ei..
  Cel mia bine ar fi sa se construiasca un bloc al Europei de Est care sa contracareze asa zisele mari puteri care de fapt nu sint decit niste gogosi degenerate ..

  numai gura este de ei .. In afar de trump restulnu sint decit niste tari de copchii infantili condusi de femei si beta males.. adica de slugi ..
  si ca orice sluga fara skilluri de leadership.. fac ceea ce face orice sluga.. pupa in fund stapinul (soros si mafia globala) in tim ce da cu batul in slugie mia mici (romania etc)

  • Dacă tastezi pe telefon, ar fi ghine să schimbi deștele (groase), cu un … pix !!!
   Vezi că te cam … ‘trădează’ !!!

 • @Adriana Petrescu.
  Betivii sint de 3 feluri : pupaciosi , plingaciosi si agresivi.
  Junker apartine subcategorie „pupaciosi „.

 • @Dtru Rizoaica
  „Daca Romania ar fi avut un Presedinte care sa fie interesat de „lucrul bine facut” pentru Tara, iar nu de bete in roate „bine puse” pentru DEZBINAREA romanilor,”…”
  Ei vezi, „lucrul bine facut „al lui Johannis e ca al lui Richelieu , despre care se spunea ca „binele pe care l-a facut , l-a facut rau , iar raul pe care l-a facut , l-a facut bine ” . La acest „lucru bine facut „se referea el in campanie

 • Titanul scrie frumos, îmi place e subtil.
  Și Gabi Roman se pricepe la scris, îmi place cum îi taxează el pe toți. Bravo, Gabi Roman!
  UE tuturor!

 • Corina Creţu este o fiinţă cât se poate de perversă, fiind in stare să se ‘vândă’ pt a-si atinge scopurile !!! Dacă nu s-a și vândut, deja, că prea o ţine … de umeri, sciaticu’ !!!
  Episodul cu Powell este unul foarte sugestiv, și probabil că nu s-au rezumat, cei doi, doar la schimburi de … ‘mesaje’ !!! QED !

  • Dintre aia mari, primul a fost Ilici, pana a intrat Nina pe fir si a scos-o de par pe usa de la Palatul Cotroceni, dar tot a tucato babalacul la plecare cu un post de senator. Pana la si dupa Powell au mai fost si altii, mai mici si mai mari, care au rasplatit-o pentru prestatia avuta.

 • Liderii PSD au lansat discursuri anti-UE pentru a-si ascunde demersurile josnice de a da legi antidemocratice care sa-l salveze pe Dragnea si pe alti mafioti de puscarie. De aici si povestea cu Roexit. Ticalosii nu pronunta acest cuvânt, dar îl lasa sa se subînteleaga.

  • Nu te destepta, dormi in continuare, ca doar asa poti avea o minte odihnita!

 • Era pe vremuri o reclama simpatica la tv despre un ziar obscur numit „The Foamea”. Exact the foamea ii mana pe toti ciumetii de azi din politica romaneasca si internationala. Genul de oameni care n-ar scoate din propriul buzunar doi lei pentru o apa minerala, asteptand mereu ca totul sa le fie decontat in virtutea joburilor pe care si le-au inventat si pe care le ocupa cu multa mandrie prosteasca. Asta e birocratia in general iar aia de la UE a ajuns deja infioratoare. Exista totusi o speranta si anume ca mareata caracatita a sinecuristilor de la Bruxelles sa reuseasca sa prabuseasca UE prin deciziile cretine pe care le iau zi de zi in detrimentul popoarelor alcatuitoare ale maretului Kolhoz.

  • Am avut si noi un candidat la presedintie care ar fi scos Romania din UE si NATO daca ar fi ajuns la Cotroceni, dar nu prea si-a gasit adepti. Desigur ca nu PSD si ALDE isi doresc Romania afara din Uniunea Europeana, atata timp cat pot obtine foloase de pe urma ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *