Marcel Ciolacu: Săptămâna viitoare stabilim la care dintre cele două date, 15 sau 29 septembrie, se va desfăşura primul tur al alegerilor prezidențiale

Prin Binomul SRI-DNA, Klaus Iohannis lucrează din greu la pregătirea congresului PNL

Vineri, 17 februarie 2017, Marian Petrache, secretar general al PNL, președinte al Organizației județene Ilfov, fost pus sub acuzare de DNA pentru șantaj și luare de mită.
Potrivit Comunicatului DNA, Marian Petrache ar fi fost denunțat de fostul primar de Jilava, aflat în pușcărie din 2016, pentru că în 2008, pe cînd liderul PNL era secretar de stat în Ministerul Internelor și Reformei Administrative, i-ar fi pretins plata a două excursii, una la Monte Carlo și alta la Saint Moritz, în schimbul unui așa zis ordin dat de secretarul de stat prefectului de Ilfov în favoarea fostului primar.
Ca urmare a acestei puneri sub acuzare, Marian Petrache a devenit penal. Și penal devenind, potrivit normelor impuse în PNL de Klaus Iohannis, cel care nu poate deveni penal, deoarece beneficiază de imunitate, Marian Petrache a demisionat din toate funcțiile deținute în partid: secretar general interimar și președinte al Organizațiile județene Ilfov.

Raluca Turcan, încredințată că se bucură, prin Klaus Iohannis, de protecția Binomului SRI-DNA, s-a grăbit să salute decizia lui Marian Petrache și să reafirme decizia PNL de a fi de acord cu orice abuz al Poliției Politice Prezidențiale.
Asta pînă îi va veni și ei rîndul.
Să vezi atunci denunțare a abuzurilor comise de Binom!

Întîmplările în urma cărora Marian Petrache nu mai contează din punct de vedere politic au trecut neobservate în presă și în clasa noastră politică.
În presă, pentru că Divizia Presă a Binomului e față de abuzurile Poliției Politice Prezidențiale ca Scînteia față de abuzurile Securității staliniste:
Le salută cu entuziasm revoluționar!
Presa independentă n-a făcut caz de ce i s-a întîmplat lui Marian Petrache, deoarece distinsul, pînă în dimineața dării de a berbeleacul, nu mai știa cum să cînte Binomul SRI-DNA. M-am nimerit și eu prin telefon alături de Marian Petrache în cîte un studio de televiziune și m-am trezit contrazis tovărășește de numitul cînd încercam să avertizez asupra folosirii luptei împotriva corupției pentru răfuieli politico-mafiote.
Clasa politică a tăcut, deoarece e paralizată de frică.
După prostia criminală a Guvernului PSD Grindeanu cu Ordonanța 13, Binomul SRI-DNA, ieșit întărit, nu mai respectă nici aparențele măcar. Înhață pe cine vor mușchii lui Klaus Iohannis și mușchiuleții Codruței Kovesi. Cum să cuteze vreun politician să semnaleze abuzul desăvîrșit din cazul Marian Petreche?
Noi însă, care ne-am făcut un steag din a denunța folosirea luptei împotriva corupției pentru răfuieli politico-mafiote, vom spune că Marian Petrache a fost victima uneia dintre lucrăturile tipice Binomului SRI-DNA pentru scoaterea din joc a unui politician.

În ediția de luni, 26 decembrie 2016, a cristoiublog.ro, am analizat modul de operare al Binomului pentru scoaterea din joc a unui politician:

„A pune un om sub acuzare e unul dintre cele mai simple lucruri în dictaturi, dar şi în democraţiile de faţadă, cum e cea din România de azi.
Cui dă socoteală un procuror DNA pentru o punere sub acuzare abuzivă?
Doar Binomului SRI-DNA.

Un om pus sub acuzare nu înseamnă mare lucru în alte părţi ale lumii.
Se presupune de la Magna Carta încoace că doar condamnat definitiv un om poate fi etichetat ca penal şi nici atunci dacă ne gîndim la cîte erori judiciare s-au întîmplat în Istorie.

La noi însă, pentru ca viaţa politică să fie controlată de Binom s-a impus partidelor, printr-o campanie deşănţată dusă de Divizia Presă, scoaterea din joc a unui politician sau funcționar public din clipa cînd e convocat la DNA.

Lista celor scoşi din joc prin convocare la DNA e lungă.
Pentru ca Ludovic Orban se contura drept un cîştigător din partea PNL a Primăriei Capitalei şi, prin asta, putea să-l concureze pe Klaus Iohannis la şefia PNL, i s-a întocmit unul dintre cele mai aberante dosare penale. A fost obligat să renunţe la candidatură. Se zbate să intre în cursa pentru şefia PNL. N-are nici o şansă. E deja Penal.

( N-are vreo șansă nici acum, cînd a fost achitat în primă instanță. Nota mea din 20 februarie 2017).

Din Dosarul Blackcube aflăm cum a fost scos din joc fostul consilier prezidenţial George Scutaru.
Tot prin ticluirea unui Dosar penal.

Despre scoaterea din joc a lui Gabriel Oprea inutil să mai vorbim.
L-au scos din joc prin mai multe dosare penale.

Era nevoie ca Binomul SRI-DNA să-şi pună un om în fruntea ANAF, după debarcarea lui Victor Ponta de la Victoria. Imediat i s-a întocmit lui Gelu Diaconu un dosar penal. A fost obligat să demisioneze. Nu demult, Justiţia a retrimis dosarul la DNA pentru refacere.
Ce folos?
Diaconu a fost dat afară.

Vasile Blaga se opunea asumării de către PNL a lui Dan Cioloş, împotriva dorinţei lui Klaus Iohannis.
A fost obligat să demisionze din funcţia de copreşedinte al PNL.
Cum?
Foarte simplu.
Convocat la DNA, a devenit penal.”

E limpede că fostul primar a fost pus să-și amintească printr-un denunț o faptă penală comisă de Marian Petrache în urmă cu nouă ani.
Imaginați-vă situație psihologică!
Din 2008, cînd Marian Petrache făcea parte din Guvernul Tăriceanu au trecut nu numai nouă ani, dar și o eternitate din punctul de vedere al evenimentelor:
S-au schimbat nouă Guverne, au venit și au plecat de la Victoriei cinci premieri, a plecat un președinte, Traian Băsescu, și a venit altul, Klaus Iohannis, au avut loc trei rînduri de alegeri generale și un Referendum pentru suspendarea președintelui, Anglia a ieșit din UE și Rusia a pus mîna pe Crimeea, iar în SUA a învins Donald Trump. Cu toate acestea memoria denunțătorului, intrat la pușcărie în iulie 2016 pentru cinci ani și 10 luni, a rămas intactă. Se pune în funcțiune ori de cîte ori are nevoie DNA, mai ales că e și la dispoziția procurorilor în ipostaza de condamnat definitiv. S-a pus în funcțiune pentru a-l denunța pe Cristian David, pe Cristinel Bîgiu, pe Geroge Scutaru. S-a pus în funcțiune și pentru a-l denunța pe Marian Petrache.

Nu ştiu ce se va întîmpla în Justiţie cu Marian Petrache. Luînd în calcul subţirimea acuzaţiilor va fi achitat, probabil. Ca şi Ludovic Orban, şi el scos din joc prin simpla convocare la DNA. Dar ca şi în cazul lui Ludovic Orban, destinul cazului lui Marian Petrache în Justiţie e lipsit de importanţă. Importanţă are, ca şi în cazul lui Ludovic Orban, scoaterea din joc în acest moment de Binomul SRI-DNA la ordinele lui Klaus Iohannis.

Convocarea lui Marian Petrache la DNA pentru o faptă denunţată de un puşcăriaş după opt ani de zile, de la producerea ei şi lesne de considerat un mezelic faţă de uriaşele afaceri de corupţie al celor protejate de Poliţia Politică, ar fi fost, poate, o întîmplare dacă tot vineri, n-ar fi fost pus sub acuzare Nicolae Robu, primarul Timişoarei, un alt lider important al PNL, sub acuzaţia aiuritoare c-a semnat vînzarea a două imobile care aparţineau primăriei.

De ce nu sînt întîmplătoare convocarea lui Marian Petrache şi a lui Nicolae Robu la DNA?
Întărit în chip periculos după Crima politică numită promovarea pe şest a Ordonanţei 13 de către Guvernul PSD Sorin Grindeanu, la ordinele iresponsabile ale lui Liviu Dragnea, Binomul SRI-DNA a devenit nu numai mai puternic, mai sfidător faţă de statul de drept, dar şi mai supus lui Klaus Iohannis.
Cei doi politicieni erau lideri de forţă ai PNL. Din prestația lor de pînă acum, se întrezărea o poziție mai aparte față de a roboțeilor cu cheița la Cotroceni – Cristian Bușoi, Raluca Turcan, Alina Gorghiu – față de relația PNL cu Klaus Iohannis. Cei doi păreau conștienți că dezastrul PNL la parlamentare și-a avut cauza în pilotarea partidului de către Klaus Iohannis. Acum, din cîte se putea vedea, cei doi, cărora li se adaugă alți lideri, care n-au avut curaj să iasă la bătaie (și bine au făcut, deoarece îi aștepta soarta lui Marian Petrache și a lui Nicolae Robu), pledau pentru un Congres care să aleagă o echipă a PNL și nu una a Cotrocenilor.

În perspectiva Congresului, Klaus Iohannis vrea să impună PNL o echipă condusă de Dacian Cioloş.
Împotriva acestei manevre bombăneau cei doi.
Prin scoaterea lor din joc s-a urmărit pregătirea terenului pentru ca viitorul Congres să accepte echipa impusă de Klaus Iohannis.
Ludovic Orban a pornit o campanie pe cont propriu pentru șefia PNL.
I-a cerut voie în prealabil lui Klaus Iohannis?
Dacă nu i-a cerut, nu va trece mult și un denunțător, poate chiar fostul primar de Jilava, își va aminti că, în 1996, cînd Ludovic Orban era consilier local la sectorul 6, i-a plătit acestuia o bere la un restaurant al cărui nume denunțătorul nu și-l amintește, deoarece memoria lor, a denunțătorilor, funcționează așa cum îi spune procurorul DNA.
Ludovic Orban va fi pus sub acuzare de DNA și devenit penal nu va mai putea candida la nici o funcție în PNL.
Raluca Turcan are deja pregătită declarația cu pricina.

N.B.: Potrivit declarațiilor lui Cristian Rizea și recunoașterii publice a conducerii SRI, generăleasa Elena Iftode, șefa acoperiților din Serviciu, ar fi beneficiat de o parte din cheltuielile de vacanțe de lux la Monte Carlo făcute de omul de afaceri Cristian Rizea începînd cu vara lui 2008.
Pe ea n-a convocat-o nici măcar conducerea SRI, d-apoi DNA pentru a da seamă de luare de mită.
Păi cum s-o convoace tocmai acum pe șefa acoperiților din presă?
Cine să mai dirijeze Divizia Presă astfel încît cazuri precum cel al lui Marian Petrache și al lui Nicolae Robu să fie trecute sub tăcere?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

14 comentarii pentru articolul „Prin Binomul SRI-DNA, Klaus Iohannis lucrează din greu la pregătirea congresului PNL”

 • Clarice Dinu, „Gândul”
  „Însă, în faţa unei asemenea provocări, Comisia de Control a SRI, prin vocea preşedintelui său Adrian Ţuţuianu ne anunţă că va vedea „dacă există, pe undeva, în dreptul comparat un asemenea tip de interdicţie” jurnalist-agent acoperit. Înainte de a căuta însă, pe undeva (sic!), dl. Ţuţuianu concluzionează că, din câte ştie el nu există şi găseşte un argument „istoric”: „Walt Disney la un moment dat a fost unul dintre cei care lucrau cu CIA”.

  Dacă vom accepta, din start, un astfel de deznodământ, nu ne mai rămâne decât să aşteptăm de la Comisia de Control a SRI să ne anunţe, în urma unor verificări, care din piticii din Albă ca Zăpada e securist. Pun pariu că şi asta ar fi breaking news.”

 • Denuntul trebuie sa fie si probat, altfel ancheta aceasta pare fi facuta de justitia stalinista. Pentru cele doua excursii, daca au fost, denuntatorul a platit max. 10.000 euro. Nu cred ca este un caz de competenta DNA, mai ales ca in atatia ani infractiunea putea fi prescrisa.
  Sper ca PNL sa poata sa renasca. Manevrele oculte de alegere a lui Ciolos sau Busoi nu cred ca vor avea succes, daca alegerile vor fi facute la nivel de organizatie, de jos in sus.
  Va fi greu sa manipuleze 41 de organizatii judetene, plus cele din Bucuresti. Dupa alegeri, vor fi desemnati candidatii pentru alegerile centrale. Acolo nu cred ca delegatii vor inghiti gogosa umflata Ciolos, indiferent cine va incerca sa o impuna.
  Constat ca s-au creat doua teme care au impartit natiunea: abuzuri ale binomului si mitingurile de sustinere/destituire ale guvernului.
  De fapt singura problema care ar trebui sa ne preocupe este ca Rusia cere o noua ordine mondiala (postoccidentala).

 • Felicitari pentru tot Maestre!

 • Sindicatul Europol a susținut la 22 ianuarie că procurorii DNA s-au grăbit să facă publice numele a 14 polițiști din județul Neamț, suspectați de fapte corupție, în luna noiembrie a anului 2016.

  După două luni, unul dintre aceștia, Nicolae Buga, a fost declarat nevinovat, iar cauza sa a fost clasată. Europol dezvăluie că această perioadă a fost un chin pentru Buga, care s-a îmbolnăvit și a fost internat într-un spital din Iași.
  Au fost două luni de umilință, de presiune mediatică, de hărțuiri, dar și de frustrare, pentru că Nicolae Cristian BUGA acuza că nu i se permite de către procurori să aducă probe în susținerea nevinovăției sale. Nici nu vorbim despre impactul emoțional pe care a trebuit să îl suporte și drama prin care a trecut împreună cu soția sa, care și ea este polițist. Dar, putem să ne punem în locul lui pentru câteva secunde și să realizăm că în asemenea momente ai impresia că totul în jurul tău se prăbușește.

  Aceste două luni au fost determinante pentru polițistul de numai 34 ani, iar după toată această corvoadă și tot acest stres, în care au fost momente când cei apropiați s-au lepădat de el, momente în care prietenii îl priveau suspicios, și perioada de control judiciar pe care a trebuit să o îndeplinească ca ultimul infractor, sănătatea lui a cedat și a suferit un stop cardiac.

  Ne întrebăm cine va răspunde pentru această greșeală.
  http://actualmm.ro/razboi-sindicatul-politistilor-europeni-europol-atac-fara-precedent-la-adresa-dna/

  • În orice domeniu, excesul de putere şi abuzul de putere sunt caractreristicile submediocrităţii, fariseismului, grandomaniei sau ale aproierii vertiginoase de zona patologică. În sistemul judiciar sunt bombe cu ceas şi efect de bumerang. Îţi explodează în faţă mai devreme sau mai târziu şi desfigurează încrederea în justiţie. De nerecunoscut, cu un stagiu de refacere greu de anticipat din cauza componentei pandemice. Mediul propice se întinde în progresie geometrică, galopant şi subteran, iar efectele ireversibile au cele mai mari şanse să prolifereze. DNA s-a organizat, cultivat şi întreţinut pe excesul de putere şi abuzul de putere, scăpate în mâinile unor iresponsabili periculoşi mai ales prin diversitarea armelor şi modalităşilor de manipulare în masă. Faţetele impresionante prezentate pentru cei slabi de înger şi săraci cu duhul au creat în minţile manipulate o imagine fantasmagorică pentru o galerie care cutremură stadionul într-un meci pierdut din cauza blatului. Aplauzele jalnice transferă trăiri dureroase celorlalţi aflaţi în afara terenului infestat. Justiţia funcţională este incompatibilă cu oferta DNA-ului. Din păcate, roadele vor fi binemeritate pentru toţi.

 • @Nikola
  Pe mine ma intereseaza daca delatiunea e adevarata sau nu, mai putin despre ce avantaje ar avea denuntatorul (si e normal sa aiba).

  E aproape comic daca nu ar fi tragic sa vorbesti de obiectivitate si evitarea extremismului in aceeasi fraza in care imi spui ca „bat campii” sau ca sunt idiot.

  • O dai cotita. In postul anterior te ingrijora ca denuntul nu mai e valabil dupa o perioada de timp, acu´te intereseaza daca e adevarat. Si nu, nu e ok sa fie recompensat denuntul.Exceptie poate face situatia in care este facut in aceeasi cauza si nu ca iti aduci aminte ca ai dat spaga uni medic acum 6 ani, doar pt ca anchetatorul iti promite sa-ti scada din pedeapsa daca mai versi ceva, orice. Si inca ceva, a alege una din extreme, in sensul ca adevarul e 100% in stga sau 100% in dreapta, nu inseamna extremism. Ramane cum am stabilit. 🙂

 • Am si eu niste intrebari:
  1. Daca tot facem noi judecata in media, in locul aparatului de justitie, ati vazut dosarul DNA? Puteti sa ni-l aratati si noua sa vedem cu ochii nostri despre ce vorba, ce probe are? E public? Din ce surse aveti aceste informatii?
  2. Daca ai facut o fapta penala, chiar si acum 9 ani (sa zicem ca ai omorat pe cineva, de ex), un denunt nu ar trebui sa mai fie valabil, ar trebui ca fapta sa fie trecuta in uitare?

  Parerea mea e ca s-a ajuns la un penibil aproape grotesc cu asa zisele abuzuri ale justitiei in media anti-occidentala, in curand o sa ajungeti sa spuneti ca si criminalii sunt condamnati pe nedrept. Cel putin asa-mi lasa impresia propaganda de pe la A3 si Rtv.

  • @dan
   denuntul e valabil, insa nu-si poate negocia denuntatorul conditii mai bune in baza delatiunii.Asa e proiectul de lege..documenteaza-te inainte sa bati campii.Oricum, ca orice idiot care alege, in detrimentul obiectivitatii, una din extreme, esti o cauza pierduta.

  • E bine sa ai intrebari, e rau cand faci pe prostul. Intraba si de ce in cazul Petrache „justitia” deschide dosar penal si in cazul Coldea si Iftode, pentru exact acelasi tip de fapte, nu deschide dosare penale, mai ales ca sunt militari. Inreaba si cum un detinut de „buna voie si nesilit de nimeni” are o remuscare si denunta din tot ce facuse el „penal” tocmai pe Petrache (exact in momentul politic potrivit). Intreaba si cum se face ca denuntul penal contra doamnei Kovesi a fost respins ca nu avea CNP-ul denuntatorului si aceeasi doamna a considerat legal denuntul contra Guvernului chiar daca denuntatorii nu si-au trecut CNP-ul, si exemplele pot continua. E bine sa intrebam, da daca tot suntem curiosi, macar sa avem o imagine globala. Nu albirea sau nealbirea lui Petrache e subiectul aici.

   • @GhM

    De unde stiti dvs atatea detalii? De unde stiti dvs ce a facut Coldea, seful SRI, sau sefa acoperitilor?! Ca are aceleasi fapte ca si Petrache?! De unde stiti ce fapte are Petrache? Aveti acces la dosare? Judecatorii, ca sa analizeze asemenea dosare, au nevoie de luni de zile, iar dvs si spikerii de la RTV si An3 stiu exact cine e vinovat, cine nu, cine e abuzat de justitie, etc.

    Ei numesc justitie televizata aia cu catusele, poate e si aia, dar ce fac ei ce este? Chiar nu va dati seama in ce penibil ati ajuns?

    • @dan
     Simplu. Din informatii publice. Trebuie insa sa ai rabdare sa le citesti. Exemplu: SRI a confirmat ca fam. Coldea a fost cu Ghita in concediu. SRI insa nu a confirmat ca facturile depuse de Coldea cum ca si-ar fi platit excursia sunt autentice. Alt exemplu : un martor a declarat public ca i-a platit lui tanti general cheltuieli de vacanta. DNA nu s-a autosesizat sa deschida dosar penal. Cand e vorba de un „abuz in serviciu” bazat pe spaga doua excursii, daca judecatorului ii trebuie luni de zile sa analizeze dosarul inseamna ca platim taxe degeaba. Pentru buna dvs intelegere sa stiti ca nu adevarul e „penibil”, ci ciorba „logica” pe care incercati sa o promovati.

 • Referendumul mobilizator tot pentru congresul fazanilor.
  Andrei Pleşu: “E decisivă întrebarea de la referendumul pe tema corupţiei” O, ce veste minunată! Săracu’! Ce face din om neadaptarea la înfrângere, după ce I s-a urcat la cap înţelepciunea – ghinion!- infirmată de inutilitatea ţipătoare de după 11 decembrie. Nu i-a ajuns cu câtă ardoare de învingător i-a scuipat pe protestatarii ramoliţi şi lipsiţi de originalitate de la Cotroceni. A scuipat cu materie cenuşie rodul bătrâneţil influenţate de un ceauşism cronic cu nimic mai prejos decât prestanţa intelectualului postdecembrist.Pe Andrei Pleşu l-a chinuit o teorie original – comparată cu Piaţa Victoriei. Cinste lui, cinste intelectualului! Dacă a descoperit la întrebarea pentru referendum o parte decisivă, înseamnă că şi-a redobândit umorul involuntar. În locul satisfacţiei de a-şi vedea împlinit visul democraţiei erotice de-a-ndoaselea (cu învinsul deasupra), odată cu răsturnarea guvernului Dragnea, merge orice ultimă zvâcnire intelectuală. Decisivă, la fel ca întrebarea de la referendum sau, de ce niu?, iarăşi de-a dreptul revoluţionară. În statul (de drept) de mahala, zvâcnirea asta s-ar traduce: “Luaţi-l de pe mine, că-l omor decisiv!”. După cât de greu îi cade la ficaţi întrebarea propusă de Gârbovan de la UNJ, numai bună de ignorat decisiv, se înţelege cât mizează Andrei Pleşu pe renaşterea gloabei “der Einstein” din cenuşa de la Cotroceni. Până atunci, potopul! Potopul minorităţii timp de câţiva ani consecutivi în stradă, măndră de rolul conducător al inconştientului de paie.

 • Titlul de fazan PNL-ist actual şi alte titluri anteriore. 1.07.2014 – „Omul meu”: „Iohannis şi-a impus omul: Marian Petrache, noul secretar general al PNL”.
  După 2 ani jumătate, 28.12.2016, pupici către Cotroceni: „Petrache îi ţine partea lui Iohannis şi acuză PSD de şantaj” (pe tema desemnării candidatului de premier). După mai puţin de 2 luni, „Facă-se voia noastră la congres!Jumuleşte fazanul!”. S-a dat liber la vănăoarea de fazani liberali. Ce rău îmi pare c-aţi luat ţeapă din săgeată!-„Povestea DNA: Petrache şi lupoaica (umflată în pene de cucuvea). După 9 ani, 9 săptămani şi 9 zile, un primar denunţător de Jilava a scăpat de amnezie în puşcărie şi a exclamat cu voce penală, la sânul gonflabil al cucuvelei, povestea „Petrică şi lupul” – varianta cioclilor cu papion. Robu lui Cel de sus s-a lăpsat prins de fazan în proclamaţia imobiliară de la Timişoara, pentru schimb de prizonieri pe timp de război. „Dacă-l prind pe Grindeanu, îl ridic în aer, dacă nu, ghinion!, fac sport cu fazanii PNL pe terenul binomului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *