Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de luni, 22 mai 2017

Ciorba reîncălzită din capul lui Klaus Iohannis

Joi, 18 mai 2017, România de la Carpați la Dunăre și invers a cunoscut un eveniment epocal:
Mădălina Dobrovolschi, fostă Pușcălău, cea care lasă tot mai mult impresia că e un fel de Regentă a președintelui neajuns la vîrsta de a conduce, i-a lăsat în fine locul lui Klaus Iohannis pe scena mediatică pentru a se pronunța asupra unui nou și viguros Scandal:
Cel al SIPA.

Ce-a spus președintele despre Scandalul SIPA?

„Tema SIPA (oftează) a redevenit, să zic, foarte prezentă. Cred că aici avem de a face cu o chestiune care la vremea respectivă nu a fost tratată cu suficienta atenție si, cu certitudine, nu cu suficientă transparență. Această arhivă SIPA a ajuns prin lipsa de informație în spațiul public un fel de mare secret național, ceea ce nu cred că este. Si cred că ministerul Justitiei, ministrul Justitiei, trebuie să facă tot ce poate, dar transparent si tranșant, ca să clarifice această chestiune. Dacă se poate sau nu desecretiza e prima chestiune care trebuie lămurita, trebuie lămurit încă o dată, ministerul Justitiei trebuie să lămurească ce anume conține această arhivă (…).

Este interesant de urmărit cum apar astfel de ciorbe reîncălzite în spațiul public la anumite momente politice și cum dintr-o dată unii devin amnezici, alții devin tăcuți, alții devin vorbăreți.”

Ce-a vrut să spună autorul, vorba unei întrebări de Bacalaureat?
Înainte de a purcede la interpretarea textului prezidențial, pentru a-i desluși adîncimile, să vedem esența Scandalului SIPA.
Scandalul a fost stîrnit de episodul XV din Noi suntem Statul! serial prin care Dan Andronic încearcă să demonstreze existența și în România a lui Deep State din America, a Statului Paralel, a Sistemului, în fapt a unei rețele de tip mafioți cu grade prin care persoane care nu răspund nici electoratului, nici opiniei publice, nici Constituției, conduc țara la modul discreționar. Aceste persoane se constituie ulterior în grupuri care se bat între ele, arestîndu-se reciproc sau compromițîndu-se prin scurgeri în presă, după care se împacă la o zi de naștere sau la un botez. Episodul XV, urmat la scurt timp de episodul XVI, dezvăluie o vastă Operațiune de scotocire a Arhivei SIPA pentru ca informațiile compromițătoare din dosare, obținute prin metode securistice, să fie folosite pentru șantajarea judecătorilor, mai ales a celor de la nivele superioare ale Justiției. Drept temei al acestor dezvăluiri, Dan Andronic citează masiv dintr-un document secret de serviciu: Raportul Comisiei Chiuariu-Predoiu, trimis la CSAT potrivit Legii, un exemplar aflîndu-se însă la Ministerul Justiției.

Spre deosebire de alte dăți, cînd s-a mai discutat despre Arhiva SIPA, dezvăluirile lui Dan Andronic au luat o amploare uriașă. Cauza stă în contextul actual, dominat de lungul șir de dezvăluiri privind abuzurile Binomului SRI-DNA, aberațiile din unele sentințe judecătorești, miș-mașurile din Justiție, într-un cuvînt, un context definit prin ofensiva democrației împotriva Statului Paralel.

Esența discuției publice e simplă.
Există suspiciuni cu valoare de indicii că din Arhiva SIPA au fost scoase ilegal informații, folosite ulterior la șantajarea unor magistrați.
Dan Andronic susține, pe baza Raportului, că aceste ilegalități s-au petrecut pe vremea Monicăi Macovei, sub pretextul lucrărilor Comisiei de inventariere a Arhivei.
Eu nu cred ca doar sub Monica Macovei s-a umblat la Arhivă.
Cum nu cred ca Monica Macovei a putut șantaja în forță, chiar dacă și-a aranjat dosarul său și al complicilor.
Desecretizarea Raportului ar fi însă un prim pas în descoperirea Adevărului.

Repet, ca și în cazul Scandalului Alegerilor din 2009, e vorba pur și simplu de Descoperirea Adevărului, nu de descoperirea vinovaților.
Poate ca Arhiva conține nu informații compromițătoare, ci poeme scrise de lucrătorii SIPA despre magistrați.
Poate că acuzații au dreptate cînd spun că n-au comis nici o ilegalitate.
Pentru indicii mult mai mici, DNA a deschis zeci de dosare de anchetă, unele vizînd șefi de partide, șefi de guvern, patroni de presă.
De ce ar fi chiar atît de nefirească deschiderea unei anchete parlamentare sau administrative sau chiar penale, pe baza puternicilor indicii din prezent în legătură cu arhiva SIPA, mai precis cu suspiciunile că s-a umblat la Arhivă în scopuri de șantaj?
Nu sunt interesați și acuzații să se stabilească Adevărul?
Descoperirea Adevărului e importantă, crucială chiar și pentru încrederea cetățenilor în Justiție.

Dezvăluirile în cazul SIPA, ofensiva împotriva unor sentințe, schimbările spectaculoase față de dosare instrumentate de DNA din cursul proceselor, înregistrări precum cele date de Antena 3, autodetonarea lui Sebastian Ghiță au creat un climat mai mult decît primejdios pentru statul de drept:
Cel pe cale de a convinge ca magistrații sunt doar aparent independenți, în realitate ei depinzînd acum, după o perioadă în care au fost supuși puterii politice, de puterea Statului Paralel.
În aceste condiții, descoperirea Adevărului în cazul SIPA e o chestiune de interes național.

Ce spune textul prezidențial?
Că Afacerea SIPA e o ciorbă reîncălzită în spațiul public.
Se vede limpede strădania lui Klaus Iohannis de a bagateliza Scandalul.
Poate fi bagatelizat un Scandal în care s-au pronunțat imediat atît CSM, cît și Uniunea Națională a Judecătorilor?
Poate fi bagatelizat un Scandal în care, reamintindu-se afirmația generalului Dumitru Dumbravă de la SRI despre cîmpul tactic din Justiție, s-a invocat posibilitatea ca mulți judecători să fi fost șantajați cu informațiile șterpelite din Arhiva SIPA?
Poate fi bagatelizat un Scandal în care apar pe zi ce trece tot mai multe dovezi ca la Arhiva SIPA s-a umblat în chip ilegal?
Poate fi o bagatelă Scandalul care adîncește suspiciunea că în România dictează Statul Paralel?
Dincolo de aceste întrebări, pe care, înainte de a deschide gura, orice președinte ar trebui să și le pună, conștient de responsabilitatea sa de șef de stat și nu de șef de nevastă, se cuvine a menționa ca Klaus Iohannis minte fățiș vorbind de reluarea unei teme bătute și răzbătute pînă acum. Dezbaterea despre umblarea ilegală la Arhiva SIPA a fost prezentă în spațiul public postdecembrist doar o singură dată, în 2007, cînd s-au ivit dezvăluiri despre neregulile comise de Comisia Macovei. La vremea respectivă nu se știa nimic despre cîmpul tactic, nu fuseseră arătate cu degetul sentințe cu cîntec, nu apăruseră Dezvăluirile Elenei Udrea și ale lui Sebastian Ghiță, și Traian Băsescu nu susținuse încă teza Sistemului nefast pentru democrația românească. De altfel, în condițiile de atunci, ale președinției lui Traian Băsescu și ale unei mari încrederi în acțiunile făcute în numele statului de drept, dezbaterea s-a stins repede. Acum însă e altceva. Acum sunt toate șansele unei dezbateri largi, profunde și mai ales ale descoperirii Adevărului în privința folosirii dosarelor SIPA la șantajarea unor magistrați.

Din cîte de vede, în cor cu Divizia Presă și cu Tudorel Toader, Klaus Iohannis purcede la deturnarea fără complexe a esenței în cazul SIPA. Nu e vorba de desecretizarea Arhivei, asta ar fi nu numai o operațiune complicată, dar și una imorală și ilegală, ci de desecretizarea Raportului Comisiei Chiuariu-Predoiu, care dă în vileag ilegalitățile comise în mandatul Monicăi Macovei în privința Arhivei SIPA.
Acest Raport e clasificat doar ca secret de serviciu.
Desecretizarea poate fi făcută atît de ministrul Justiției, cît și de CSAT.
Tudorel Toader, așa cum putem observa, are ordin de la Băieți să nu desecretizeze Raportul.
L-ar putea desecretiza Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis refuză.
Are și el ordin de la Băieți?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

25 comentarii pentru articolul „Gîndul de luni, 22 mai 2017”

  • Ştiţi cum se pişă siamezii?
    – Ca Dâncu şi Maior pe banii excursioniştilor internaţionali de talia lui Ghiţă.

  • Nu de multă vreme, am probat pe-aici legătura multilateral dezvoltată Dragnea – Dâncu, cu meci în Irlanda de Nord, cu decklaraţii de dragoste, cu chemări la piept şi cu destul tras în piept, inlusiv pe Ponta, premierul care a pierdut în Preşedinţia în 2014 pe mâna moartă a lui Dragnea

    • În 2014, Vasilică s-a tras cu sondajul la DIGI-SRI, adică s-a retras un pic la Depou.
      Tocmai trăsese într-o exclusrie o altă tocana de Toscana a la Ghiţă, dar cu banii lui Dragnea.

  • Comisia parlamentară împotriva ciorditorilor din 2009 nu va reuşi să găsească explicaţia unicităţii lui Vasilică Dâncu.
    omul care a dat chix cu exit-pollul din Modova cu abatere incredibilă de 14%, după marea precizie din decembrie 2009. La noi K la nimeni! 🙂
    Singurul care l-a dat căştigător pe TB , în timp ce alţii aveau în exit-poll 51-52% pentru Geoană.
    Cum sunt posibile asemenea minuni?

    Numai cine ştie la ora 20 cam câte voturi s-au furat în România, până la ora 19, poate să scoată un exit-poll atât de aproape de rezultatul oficial.
    În Moldova e mai greu de aflat. 🙂

    Evident, celelalte exit-polluri erau la furat… cu Geoană şi n-au avut aceleaşi surse de informaţii.

    • Numai cine ştie cam cât s-a furat… în ambele tabere, fiecare cu porţia proprie.

      • Episodul X:
        „Se mută atenţia pe reacţia PSD, unul dintre cei prezenţi (nu pot dezvălui cine) primea date în direct de la celula de criză din PSD, care număra voturile şi stabilea strategia.”

        Se mută, nu în plic. 🙂
        Vasilică Dâncu se muta… Când pe stânga, când pe drepta. iaca-iac-aşa!

        • Agentul dublu este un creier împărţit în două părţi: una o spală pe cealaltă şi amândouă obrazul sondorului Vasilică. Ăla cu cască de protecţie, în timp ce prima parte cască la fel ca a doua. Ambele tabere de căscaţi se cască la cască. 😛

        • Sondorul cu cel mai precis exit-poll din toate timpurile posdecembriste nu fură, el doar este informat cât s-a furat.

          Dragnea a fost informatorul lui Dâncu
          Blaga a fost informatorul asociatului lui Dâncu, îl chemă Dorel de la Sculărie, de la aceeaşi sculărie IRES-CSOP. Adică fiecare din cei doi asociaţi, o viaţă pentru o idee, a venit în sculărie cu căte o sculă:
          -IRES scula lui Vasilică;
          – CSOP scula lui Dorel (lucrător cu PDL-ul; în buletin îl cheamă de Andrei Muşetescu).

  • Acum trebuie să-l înţelegem şi pe autorul serialului eveniment zilnic. În ep X a zis că după aflarea rezultatului exit-pollului era euforic, cel mai precis din istorie – singurul exit-poll de siguranţă naţională; nu se cădea să ne dea mură pe şleau adevărata veste telefonică de la 20:10, cu tonalitatea şi acordul cuvenite cititorilor

    -„Dane, am câştigat! Este 50,4 la 49,6 pentru mine”

    Nu se cade să prezinte acordul corect între veste şi câştigător, fără acordul celuilalt beneficiar al veştii “Euphoria e cu noi!”
    Între timp Dan Andronic tot n-a primit aprobare de la Pirateria Portului şi totuşi periscopul e cu noi. 😀

  • Ha, ha, ha, ce-mi plac glumele lui Dan Andronic!
    Am scris ieri una dintre ele şi azi s-a confirmat.

    Era vorba despre Anonimul care l-a sunat pe Dan Andronică să-i dea vestea victoriei în seara de 6 dec 2009, pe la ora 20:10.
    În renumitul episod X din serialul „Noi suntem Statul”, autorul nu vrut să ne spună cum se numeşte.
    În Gândul de ieri, 21 mai, am zis că ştie Traian Băsescu cine-i Anonimul protejat. 😀

    Adică ieri am divulgat gîndul lui Băsescu

    „Nu v-aţi prins de ce spune Dan Andronic că-n noaptea ciorditorilor el a aflat înaintea tuturor cine-i cîştigătorul?
    Vreţi să vă spun de la cine l-a aflat?
    De la altul, care ştia înaintea tuturor, adică şi înaintea lui Dan Andronic, ha, ha, ha, ce-mi plac hglumele lui Andronic!” 🙂

    Azi, la comisia parlamentară Dan Andronic a declarat pentru prima dată cine l-a sunat atunci.

    Conform episodului X, i-a spus:
    – „Dane, am câştigat! Este 50,4 la 49,6 în favoarea lui Băsescu”

    În realitate i-a spus un pic altfel:
    „Dane, am câştigat! Este 50,4 la 49,6 pentru mine” 😀

    „De ce l-a ascuns” este mai uşor de înţeles.
    Mai complicat ar fi: „De ce s-a răzgândit Dan Andronic şi l-a dat in piroscop pe TB?”

  • Cum comentați despre afirmația care vă este atribuită de publicația „Știri pe Surse” cå manipularea vă este permisă ca gazetar , că susțineați odinioară că ați fi „o instituție” ? Vă considerați egal cu ceilalți jurnaliști în privința respectării codului deontologic al profesiei de jurnalist, la care, care cu deosebită considerație ,nu cu mulți ani în urmă, făceați dese referiri ?

  • – V-ar plăcea să fiţi judecaţi într-un proces în care stimata doamnă judecătoar – preşedinte de instanţă – a fost filmată de cameramanii SIPA, într-un hotel, când şi-o trăgea complet într-un complet de cinci judecători?

    – Sau preferaţi ca doamna judecător să fi fost surprinsă cu patru reprezentanţi ai societăţii civile?

  • Pe măsură ce revedem înregistrărie declaraţiilor lui Sebastian Ghiţă, înţelegem mai clar ce-a vrut să ne transmită… şi atunci când am înţeles altceva sau nimic. 😀
    România lui Cristoiu de-aseară este un exemplu edificator în acest sens.

    Masculul alfa îi spune soţei.
    – Simt că mă înşeli, văd în ochii tăi, orice faci, orice gest de-al tău, orice vorbă şi orice tăcere îmi trasmit acelaşi mesaj: mă înşeli şi abia aştepţi să ieşi din casă, să te întâlneşti cu iubitul. Abia aştepţi să plec în deşegaţie, abia aştepţi să recunoşti din nou, în gând, ce intuiţie precisă am.
    – Mă torturezi atât de tare şi des cu intuiţiile tale, până mă vei face curioasă să văd cum simţi altel când voi gândi şi eu altfel.
    – Ce vrei spui cu asta? Că te-am ghicit atât de bine, încât abia îţi stăpâneşti curiozitatea şi ardoarea de a face primul pas? Adică asta ar trebui să mă liniştească?
    – Uite că n-ai ghicit… de data asta. Nu mai pot să fac primul pas chiar dacă aş vrea. Vreau să fac paşi şi sper să mă liniştească.

  • Iar ne tâmpeşte ştiinţa lui Tudorel Toader.

    „Arhiva SIPA – o pată pe obrazul justiției române !
    Plăcut sau neplăcut, adevărul trebuie să fie scos la suprafață.
    Primul pas – voi publica numele celor care au „vizitat” arhiva, eventual și numărul „vizitelor” efectuate !”

    Nimeni nu cedează în faţa populimii desconsiderate din cauza probelor irefutabile:
    – picaţi dovediţi la testările istorice;
    – aplecaţi (spăşiţi) din slugărnicie tradiţională.

    Mai pe româneşte:
    – Cine te ia de prost şi câştigă, acela nu te va reabilita doar de dragul de a merge la pierdere.
    Acesta este cel mai mare handicap al forţelor de ocupaţie SRI-DNA şi nici clasa politică nu gândeşte altfel; unul din testele istorice de picaj al populimii este votul dat contra complimentelor idioate:
    – „Tu mă alegi, tu decizi, tu ştii ce vrei, tu eşti dragostea mea, pentru tine m-ai votat, pentru acest popor de… admirat”

    În concluzie: e posibil ca Tudorel Toadel să-şi dorească să ne dea un semn de profesionalism, dacă îl lasă cei care au impresia nepătată… 🙂 despre poporul român şi harnic şi bun, mai ceva ca Moş Crăciun.

  • Aşa cum desecretizarea arhivei SIPA-DGPA nu înseamnă etalarea ei publică, etalarea Raportului comisiei de inventar Chiuariu-Predoiu nu înseamnă nici renunţarea la practicile arhivate de SIPA-DGPA şi nici pierderea caracterului lor transmisibil.

    Cu alte cuvinte, avem cel puţin două motive întemeiate de îngrijorare:
    1. Există toate condiţile favorabile perpetuării modului de operare înrădăcinat în SIPA – chiar dacă ni s-ar da satisfacţie cu desecretizări de tot felul şi deconspirări de rapoarte istorice – adică vorbim doar ca să ne tocmim cum să nu se schimbe mai nimic.

    2. Tupeul incredibil al autorităţilor dirijate de a de codi într-o coială nesimţită, adică ţinând morţiş să-şi apere, cu dinţii încleştaţi şi arma la picior, blazonul de intangibili pe toate planurile marcate, denotă preocuparea lor dispreţuitoare de a-şi păstra la piept – şi bătându-se cu m-inile în piept, ca Tarzan, apărătorul democraţiei de junglă – ca să aibă siguranţa infantilă că gestionează impecabil în perpetuum mobile toate pârghiile… chiar şi cele care nu le produc pabube, dintr-un instinct de conservare extrem de periculos.
    De parcă se tem c-ar pierde esenţa puterii de dominaţie la pokerul trişorilor de securitate naţională, dacă ar pierde unul din toate poturile de pe masa. Nicio excepţie nu le onorează şarlatania democratică perpetuă!

    Nicio masă fără toate cărţile… în mâna trişorului!

    • m-am grăbit cu o exprimare ciuntită:
      vor să-şi conserve într-o permanenţă toate pârghiile… chiar şi pe cele a căror pierdere nu le-ar produce nicio pagubă.

    • Când afirm că strategii justiţiei de sorginte securistă nu vor să cedeze nicio pârghie din arsenalul de şantaj pe toate planurile, nici măcar pe cele ale căror pierdere nu le-ar produce nicio pagubă, mă refer la pagupa imediată, corespunztătoare unei anume pârghii din panoplie, în cazul cedării.
      De ce? Cum e posibil să nu cedeze nici instrumentele cu valoare de resturi menajere?
      Nu de paguba limitată la bucată se tem ei, ci de avalanşa cedărilor provocată pas cu pas… pe principiul bulgărelui de zăpadă.

      Asta-i sperie:
      Azi cedez un ou, mâine sunt un bou castrat. 🙂

  • De când mă ştiu, mi-am dorit să mă simt liber, nu să fiu declarat român liber.

    Bagatelizăm, bagatelizăm, dar până când şi până unde?
    Din aceste dileme se iese cu picioarele la înaintare sau nu se iese nicicum acum. De ce acum şi de ce acum nu? 🙂 Din cauza idealurilor revoluţionare îndesate pe îndopate cu forţa îndobitocirii în masă, de-atunci şi până acum.
    Din 1989 jucăm acelaşi meci aranjat al democraţiei cu multe goluri, înscrise după o singură regulă prestabilită şi îngheţată. Cine s-ar fi opus atunci mişcării naturale, adică ar fi îndrăznit să-i alunge pe capturanzii şi teroriştii revoluţionari, ar fi devenit colecţionar de gloanţe în cap. La fel ca acum; adică nici atunci nu aveai de ales după regula jocului stabilită de capturanzii şi teroriştii din armata lui Iliescu:

    ori marcai un gol şi primeai la schimb un glonţ în… egalare, ori recunoşteai garantata suveranitate a poporului român cu capul plecat şi acceptai să te declare român liber, în aplauzele tineretului tefelist precoce… de mâine, la fel ca azi.

    Cât timp te joci după această regulă prestabilită fără să crâcneşti, toată lumea-i fericită, adică avem toate motivele să zburdăm luând-o de la capăt:
    – Bagatelizăm, bagatelizăm, dar până când şi până unde?
    În niciun caz nu se poate ieşi din dileme la liman cu ein klein Pudel Prezidel, ditamai gross, gross colecţioner de Suppen băgate cu forţa în uriaşul lui frigider de ciorbe.
    Mit Ciordel de ciorbe wir haben Kaputten Democratitzen Republik.
    El consumă numai ciorbe de regim prezidenţial îngheţat, felul doi zupă sleită din peşte congelat în prostituţie de forţă politică, cu găluşte de înghiţit cu sânge rece şi pe nemestecate, iar la desert îngheţată cu ea în mână. Toate pe tronul înfipt în vârful aisbergului numit ideal revoluţionar.
    În natura frigidului Ciordel de ciorbel, nimic nu se reîncălzeşte, totul se rostogoleşte.

    • Într-un cuvânt:
      #rezistîncurcuduş 🙂

      Fără duş e riscanat şi-n limbajul generaţiei tefeliste de poimâine.

      • Fără duş e riscant…
        Fără iluzia pentru toţi – marea transformare victorioasă a cacealmalei din decembrie – nu am vedea-o cum se ascunde (şi) în două expresii de îndoctrinare postdecembristă:
        -„idealurilor Revoluţiei”;
        – „spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român”,
        ambele strecurate în Constituţie la art. 1 alin. 3.
        Ca să le ţinem minte tot înainte!
        Una-i să fie ambele autentice, alta-i să-mi fie strigte în ureche de fariseii democraţiei care mă declară român liber.

        Cine a ratat „spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român” a ales să se nască într-o perioadă neinspirată. 🙂
        Mai trage o dată!

  • Considerați că domnul Adrian Năstase este de acord cu Traian Băsescu, „că să fie „piua” la lupta anticorupție” ?

  • Cum comentați totuși despre perioada de „piua” cerută de Traian Băsescu în desfăurarea luptei anticorupție ?

    • 😛

      Si Dan Andronic carui grup de „baetzi” apartzine, Maestre?

      A stat sireacul asa , niste ani de zile si ce si-a zis Andronic si cu EVZ-ul lui „Patria e in primejdie, stau ca pe jar, procurorii e cu bunghiul pe mine ca fac afaceri cu Paul de Romania, petrecerile protipendadei e nasoale, Serviciile tre sa actioneze, presa are nevoie de oxigen si de Dezvaluiri” si s-a pus Andronic pe Dezvaluiri. Singurul lucru pe care nu l-a spus e marca de whisky care-I place lu Coldea, ca doar o stie, nu?

      • 😛

        Publicarea arhivelor SIPA, e o gluma? Romania e o tara atipica si primitiva, am uitat cu totii, ..Condusa cu prosti si cu corupti. Nu au reusit ei sa publice Arhivele Securitatii CNSAS cum se promitea inca din anii 90 si noi ne hazardam in speculatii stiintifice despre arhive cu judecatori corupti.
        In Romania conduce o mafie a gulerelor albe care a fost formata din puii lui Ion Iliescu si care, pe parcurs s-a diversificat.. Ca un singur exemplu, asa-zisii „liberali” ai lui Tariceanu. Astia sunt statul parallel care s-a intarit in ani cu amici din Servicxii secrete, administratie si Justitie..
        Romania nu e o mafie a pistoalelor ci a furtului pashnic, organizat, fratzesc.

        • Exista evident o ciorba reincalzita in capul lui Iohannis, confirmam cu totii.

          Maestre Cristoiu, dar ce tocanitza cu pilaf e in capul lui Dan Andronic. Incercati si cititi articolul de azi despre „jurnalistii acoperiti”. Credeam cu totii ca se screme muntele si nashte ceva. Nimic. A dat cateva nume care erau deja cunoscute, de genul Zaschievici sau Turceascu. Marele „jurnalist” Andronic pierde timpul si pe-al lui, si pe al cititorilor, nu a invatat prea multa meseerie de la Dvs si probabil se si teme, e santajabil..
          Nu se intelege prea bine nici de ce apare numele Dvs acolo, in economia articolului. Daca astea sunt „dezvaluiri”, inseamna ca Andronic e razna pe aratura si e cazul sa revina intr-o redactie de ziar. E el Andronic sigur ca in momentul asta, in redactia lui de faimoshi sau semidocti EVZ nu are „acoperiti”? De ce nu o fi inceput cu asta?

          EVZ fara Cristoiu a ajuns cam jalnic, ca o struto-camila, intre tabloid,media si Urzica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *