Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Pentru că lui Sevil Shhaideh nu i se putea face atît de repede un dosar penal, Binomul SRI-DNA i-a ticluit un dosar de Siguranţă naţională

Pînă acum, Binomul SRI-DNA s-a implicat în politică, fie la comanda celui de la Cotroceni, fie pe cont propriu, printr-un instrument folosit cu brio pe vremea luptei de clasă.
Pe vremea luptei respective, eticheta de duşman de clasă te scotea din jocul politic mai întîi şi, automat, mai apoi, chiar din jocul libertăţii.
Cine stabilea dacă X e duşman de clasă sau nu?
Securitatea, fie la comanda celui care deţinea puterea în Partid, fie pe cont propriu.
Locul duşmanului de clasă l-a luat în România ultimului timp Penalul.
Cine e Penal?
Un politician pus sub acuzare de DNA.

A pune un om sub acuzare e unul dintre cele mai simple lucruri în dictaturi, dar şi în democraţiile de faţadă, cum e cea din România de azi.
Cui dă socoteală un procuror DNA pentru o punere sub acuzare abuzivă?
Doar Binomului SRI-DNA.

Un om pus sub acuzare nu înseamnă mare lucru în alte părţi ale lumii.
Se presupune de la Magna Carta încoace că doar condamnat definitiv un om poate fi etichetat ca penal şi nici atunci dacă ne gîndim la cîte erori judiciare s-au întîmplat în Istorie.

La noi însă, pentru ca viaţa politică să fie controlată de Binom s-a impus partidelor, printr-o campanie deşănţată dusă de Divizia Presă, scoaterea din joc a unui politician sau funcționar public din clipa cînd e convocat la DNA.

Lista celor scoşi din joc prin convocare la DNA e lungă.
Pentru ca Ludovic Orban se contura drept un cîştigător din partea PNL a Primăriei Capitalei şi, prin asta, putea să-l concureze pe Klaus Iohannis la şefia PNL, i s-a întocmit unul dintre cele mai aberante dosare penale. A fost obligat să renunţe la candidatură. Se zbate să intre în cursa pentru şefia PNL. N-are nici o şansă. E deja Penal.

Din Dosarul Blackcube aflăm cum a fost scos din joc fostul consilier prezidenţial George Scutaru.
Tot prin ticluirea unui Dosar penal.

Despre scoaterea din joc a lui Gabriel Oprea inutil să mai vorbim.
L-au scos din joc prin mai multe dosare penale.

Era nevoie ca Binomul SRI-DNA să-şi pună un om în fruntea ANAF, după debarcarea lui Victor Ponta de la Victoria. Imediat i s-a întocmit lui Gelu Diaconu un dosar penal. A fost obligat să demisioneze. Nu demult, Justiţia a retrimis dosarul la DNA pentru refacere.
Ce folos?
Diaconu a fost dat afară.

Vasile Blaga se opunea asumării de către PNL a lui Dan Cioloş, împotriva dorinţei lui Klaus Iohannis.
A fost obligat să demisionze din funcţia de copreşedinte al PNL.
Cum?
Foarte simplu.
Convocat la DNA, a devenit penal.

Convocării îi urmează terfelirea prin Agentura din Presă a Binomului.
Dacă pusul sub acuzare refuză să plece din funcţie, vai de mama lui în materie de terfelire!
De la DNA sînt trimise către Divizia presă documente compromiţătoare, multe dintre ele născociri.
Nu de puține ori, cîte unul se prinde ce se așteaptă de la el. Demisionează din funcție înainte de a deveni Penal.

Cînd Liviu Dragnea a zis că nu divulgă numele premierului desemnat din partea PSD-ALDE decît după ce-l spune la consultări, unii l-au crezut într-o ureche.
Liviu Dragnea ştia însă Mecanismul prin care Binomul SRI-DNA conduce România.
Dacă spunea numele lui Sevil Shhaideh imediat după alegeri, desemnata era demult Penală.
Și, Penală fiind, nu mai putea fi deveni premier, deoarece Klaus Iohannis a anunțat că el nu va desemnat premier un Penal nici dacă ar fi vorba de nevastă-sa.
Judecînd după ce a apărut peste noapte în presă la nici cîteva ore de la desemnare, Binomul avea pregătită campania de presă pentru a pune sub acuzare.
Cît ai clipi, Sevil Shhaideh devenea Penală.

Ce n-a luat în calcul Liviu Dragnea?
Că Binomul SRI-DNA înseamnă nu numai DNA, înseamnă şi SRI.
Prin DNA, SRI împarte pe politicieni în penali şi nepenali.
Da, dar SRI are şi un instrument propriu de implicare în viaţa politică:
Dosarul de Siguranţă Naţională.
Prin el, unii sunt o amenințare pentru siguranța națională, alții o binefacere.

Pe ce se bazează etichetarea cuiva ca amenințare la siguranța națională?
Asta doar SRI știe.
Și fiind vorba de Siguranță națională, opinia publică nu va afla în veci de ce un cetățean care pînă atunci păruse un bun cetățean a devenit amenințare la siguranța națională.

Dan Andronic a fost interceptat ani în șir cu mandat de siguranță națională, așa cum se vede din Dosarul Ferma Băneasa.
Era un apropiat al lui Traian Băsescu, ba chiar și al lui Liviu Maior, conducea unul dintre cele mai importante ziare din România, apărea la televizor, scria.
În tot acest timp era o amenințare la siguranța națională.
Vorbeam cu Dan Andronic fără să știu că mă aflu în fața unei amenințări la siguranța națională.

După ce i-am citit Dosarul, l-am întrebat pe Dan Andronic de ce a fost o amenințare la Siguranța națională.
Mi-ar răspuns că nici el nu știe.
Cînd s-a interesat i s-a răspuns că monitorizarea sa a ținut de siguranța națională și, prin urmare, e secret de stat.

Singura speranță a lui Dan Andronic ar fi o nouă Revoluție în urma căreia un nou CNSAS să primească dosarele de la fostul SRI, așa cum după Revoluția din decembrie 1989 s-au primit dosarele de la fosta Securitate.

Din Rechizitoriul în același Dosar Ferma Băneasa am aflat că sub mandat de siguranţă naţională Tal Silberstein a fost monitorizat 7 ani.
Din cîte-mi dau seama, în cazul israelianului monitorizarea a fost provocată de apropierea sa de demnitari români ai momentului în calitate de consultant politic.

Sirianul Akram Shhaideh a ajuns în România în 2010.
În 2011 s-a căsătorit cu Sevil.
E lesne de înţeles că Akram Shhaideh a fost monitorizat de SRI timp de cinci ani.

După ce Raţa Mecanică a zis în conferinţa de presă de joi, 22 decembrie 2016, că va decide în chestiunea desemnării premierului abia după Crăciun, ca la un semnal, presa Binomului s-a umplut cu date amănunţite despre Akram Shhaideh.

Ce ziar din România şi-ar fi pierdut timpul cu un anume Akram Shhaideh înaintea zilei de joi astfel încît cînd Liviu Dragnea a anunțat numele premierului desemnat, redacția să dețină date despre tot ce a făcut soțul lui Sevil înainte și după 2010?
Trebuie să fii sau idiot sau ofiţer acoperit ca să crezi că dezvăluirile din presă despre Akron Shhaideh începînd de joi după-amiază sînt rodul muncii celor din redacţii.
Sînt rodul muncii celor de la SRI, care l-au monitorizat pe străinul Akram Shhaideh timp de cinci ani.

O simplă privire aruncată asupra dezvăluirilor despre soţul lui Sevil Shhaideh din ultimele zile e suficientă pentru a sesiza:

1) Caracterul de campanie comandată pentru a crea presiune asupra lui Liviu Dragnea, asupra lui Sevil Shhaideh, dar şi pentru a da argumente publice refuzului prezidenţial de a o desemna.

2) Imaginea ţintită de această campanie e cea din intervenţiile lui Traian Băsescu de pe facebook.

Sevil Shhaideh nu poate fi premier, deoarece soţul e un admirator al dictatorului Assad, care Assad, vorba unui lider PMP, e răspunzător de tot ce se întîmplă rău pe întreaga planetă.
La o adică, soțul poate fi chiar agent sub acoperire al serviciilor secrete siriene.
Ce mai încolo și încoace!
Din cauza soțului, desemnarea lui Sevill ca premier e un atentat la siguranța națională.

Pentru implicarea Binomului în viaţa politică a ţării apelul la dosarul de siguranţă naţională în locul dosarului penal e o premieră.
În mod obişnuit, SRI se implica prin intermediul DNA.
Liviu Dragnea a luat Binomul SRI-DNA prin surprindere.
Dosar penal nu se putea face așa, cît ai clipi, fără fezandarea victimei de presa Binomului.
S-a trecut la facerea unui Dosar de siguranță națională.
Un dosar care se poate face mult mai repede decît unul penal dacă ne gîndim că:

 1. Akram Shhaideh a fost monitorizat timp de cinci ani de SRI.
 2. Cînd e vorba de siguranța națională, nu e nevoie de un Dosar, ca la Ajunge o foaie pe care se scrie că din surse sigure știm că…

Pentru a pregăti cît de cît opinia publică prin intermediul Diviziei Presă Binomul avea nevoie de cîteva zile, în care să se publice dezvăluiri cu cîntec despre Akram.
De aici anunţul cu amînarea Deciziei, făcut de Klaus Iohannis cu toate resursele în materie de pierdere de capitol electoral.
Pentru că lui Sevil Shhaideh nu i se putea face atît de repede un dosar penal, Binomul SRI-DNA i-a ticluit un dosar de Siguranţă naţională.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

10 comentarii pentru articolul „Pentru că lui Sevil Shhaideh nu i se putea face atît de repede un dosar penal, Binomul SRI-DNA i-a ticluit un dosar de Siguranţă naţională”

 • Maestre, cum de n-ati observat prigoana comunista impotriva celor care au lansat campania anti-Sevill, adica inclusiv pe dvs, cand a zis ca cei responsabili vor plati? Pai se poate asa ceva in democratie ?!

 • Domnule Cristoiu,

  Sa o luam pe rand: daca revedeti imaginile cu Ludovic Orban iesind de la DNA, o sa-i vedeti mutra spasita, vocea stinsa si anuntul renuntarii la candidatura la primarie si demisia din functia de vicepresedinte PNL. Consultati un psiholog expert in limbajul gesturilor si acesta va va confirma ca Orban arata, vorbea ca un vinovat! Un nevinovat nu se comporta cum a facut-o Ludovic Orban. A fost prea evident!

  George Scutaru – credeti ca un presedinte de tara isi indeparteaza un consilier care i-a fost alaturi in dificila campanie electorala, dupa foarte scurt timp, instrumentand cu ajutorul „Binomului” inventat de dvs. un dosar fals, cand poate doar sa-i ceara simplu, demisia? Care era miza in cazul acestui domn? Nu l-am auzit clamandu-si nevinovatia? Ce urmare presedintele prin mazilirea lui?

  Gabriel Oprea – glumiti?! doar aceste dosare are acest domn?
  Gelu Diaconu – nu stiu nimic despre acest domn si dosarul sau!
  Vasile Blaga – ca si in cazul lui Oprea, dvs. aveti mult umor! acest domn este cercetat doar pentru 700.000 de euro luati spaga?! mor de ras!
  Dan Andronic – daca acest domn a fost monitorizat 7 ani si nu a fost intrebat de sanatate pana acum, asta poate insemna ca a fost protejat de catre prietenul sau, Traian Basescu! Cand acesta nu a mai putut oferi protectie,Andronic a devenit penal. Acest lucru poate fi valabil si pentru Elena Udrea si multi altii… . Eu am fost un basist serios… asa ca sa nu ma banuiti de anti-udrism…
  Sevil Shhaideh – Dragnea nu a anuntat numele sau, nu de teama terfelirii acesteia sau a inventarii unui dosar penal. Dragnea stia ca aceasta doamna nu va fi acceptata de PSD, de electoratul PSD cat si de o majoritate uriasa a celor care nu voteaza PSD!
  In fond, cine este aceasta doamna si ce o recomanda pentru principala, in fapt, demnitate a statului roman?!
  A fost propusa si acceptata de PSD pentru aceasta functie? In niciun caz?
  A participat la campania electorala si am putut afla cate ceva macar despre calitatile sale intelectuale, nivelul cultural, carisma, comunicare, idei si viziune despre economie,probleme sociale, politica, geopolitica si multe altele? Bineinteles ca nu!
  Doamna nu a trecut prin toate astea? In ce tara normala la cap un cetatean care este un anomin chiar si in propriul partid, 99,5% din populatie a auzit acum cateva zile de existenta sa, careia aprope nimeni nu-i stie nici macar vocea? si dupa ce o fost propusa la aceasta functie continua sa se ascunde de public, este desemnat prim ministru?! Crede-ti ca acest joc politic a lui Dragnea ar fi fost castigator in vre-o tara care-si respecta alegatorii si cetatenii? Crede-ti ca un partid politic care nu este format din lasi si cacaciosi accepta sfidarea si propunerea lui Dragnea? Niste votanti care au pus stampila pe un partid care si-a facut campanie electorala pe apartenenta la romanitate si ortodoxie , ar fi acceptat in cunostiinta de cauza un minoritar etnic si religios? Sigur, nu? Daca dupa toate minciunile lui Dragnea, amenintarile, santajul, prostirea propriului partid si al propriului electorat, doamna intra in acest joc si accepta rolul de marioneta, eu atunci nu cred ca aceasta persoana este o persoana cu principii morale ridicate!
  In ziua de azi cand te duci sa te angajezi trebuie sa treci prin mai multe interviuri si verificari din partea angajatorului si trebuie sa ai si recomandari bune din partea fostilor angajatori.
  Cand esti angajat intr-un post de director general intr-o mare companie, procesul de recrutare se intinde pe mai multe luni, este foarte laborios, contine multe interviuri cu persoane diferite, multe teste si mute verificari! Daca aceasta doamna era cunoscuta si ideile si viziunea sa erau cunoscute macar din campania electorala,poate ca era deja desemnata. Dar in cazul unei persoane care continua sa se ascunda…ce doamne iarta-ma vreti sa faca presedintele?

  Doamna trebuia verificata amanuntit! Si de servicii si de presa. Dvs. daca acum erati director de gazeta, nu erati curios sa aflati cine e aceasta doamna si oamenii dvs. de investigatii nu primeau ordin sa faca acest lucru? Sigur ca da!
  Acum se fac verificari firesti, mai usor cu dosarele, domnule Cristoiu!

 • Oare e corect???! Johannis cu parintii si sora in Germania – DA, Shhaideh cu sot sirian dar cetatean roman – NU!

  Johannis, de religie evanghelist si cu parintii si sora in Germania de peste 25 de ani, acestia fiind de mult chiar cetateni germani (dupa acum afirma unele publicatii), a putut deveni Presedinte, Sevil Shhaideh insa, de religie musulmana prin nastere si de 5 ani cu sot de origine siriana, dar devenit cetatean roman si traind in Romania, NU poate fi Prim-Ministru!

  Oare e corect/drept respectabile autoritati/institutii si dragi cetateni/alegatori romani???!

 • Mare dreptate aveți! Un președinte atât de toxic – care să lucreze împotriva intereselor României, în cârdășie totală cu serviciile – cred că n-a avut România niciodată.

  În loc să lase orgoliile prostești deoparte, pentru a avea un guvern cât mai repede, acest președinte inventează dosare!

 • Eu cred ca tehnocratii si gasca lui Iohannes sunt real pericol pentru Siguranta Nationala,iar daca SRI-ul nu vrea sa ne spuna asta atunci si ei sunt complici.

 • Asa va fi . Un motiv in plus pt Dragnea sa lupte la baioneta cu binomul , fiindca daca vrea sa se odihneasca , il vor aseza astia la odihna indelungata. N-are alternativa.

 • Dle. Cristoiu, s-ar putea, la un moment dat, sa le multumiti acestor oameni din binom pentru posibilitatea de a spune liber ceea ce ganditi, chiar daca de foarte multe ori o faceti contra lor, si ca nu sunteti obligat sa scrieti ode de complezenta ca in vremurile cu marele urs in ograda.

 • Ma intreb, acum dupa ce Ponta a fost trecut pe banca de reserva de catre conducerea PSD, daca ii vor inchide dosarele sau vor continua pana la vreo condamnare.

 • D-le Cristoiu, m-as bucura sa nu aveti dreptate, dar banuiesc ca exact asta ni se va „unge pe paine” in cateva ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *