Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Cum a fost pusă la cale Lovitura de palat de la PSD, prima parte a Operațiunii Debarcarea lui Victor Ponta de la Guvern

Istoria consemnează, nu fără uluire, că mai toți dintre cei trimiși de Stalin la Plutonul de execuție mureau strigînd Trăiască Partidul Comunist!
Nu era nimic uimitor în reacția asta.
Cei trimiși la moarte erau bolșevici din cap pînă-n picioare, oameni pe care-i ținuse tari credința în partidul care nu greșește niciodată.
Nu-și puteau imagina că Partidul greșește în cazul lor. Mai mult ca sigur ei greșiseră, și Partidul avea dreptul să-i împuște.

Victor Ponta nu e vechi bolșevic și nici n-a fost trimis în fața plutonului de execuție.
Dialogul care a avut loc miercuri seara, la România Tv între el și Răzvan Theodorescu mi-a amintit însă de strigătele celor trimiși la moarte de Stalin:
„Răzvan Theodorescu: Aţi folosit adineauri un cuvant foarte dulce şi drag în România şi foarte românesc: trădare. Partidul, PSD, un partid pe care l-am iubit şi eu, din care am făcut parte, are în el ca orice partid mare gena trădării. (…) Nu vă este frică că veţi fi al treilea lider trădat de proprii colegi?
Victor Ponta: Deloc, domnule academician şi am să vă spun şi de ce. (…) Pe lângă faptul că mie PSD, Partidul Social Democrat mi-a dat maxim ce se poate da unui om. Am fost preşedinte la tineret, am fost ministru de două ori, am fost prim-ministru….
Răzvan Theodorescu:
Şi celorlalţi le dăduse.
Victor Ponta:
Ascultaţi-mă o secundă. Deci, orice se va întampla, oricum eu nu pot să fiu trădat de PSD că am primit foarte mult, poate mai mult decât meritam. Doi, în cazul, şi am fost prezent într-adevăr şi îmi aduceaţi aminte şi fizic la momentele şi congresul din 2005 şi acel vot de la Hotelul RIN cu Adrian Năstase, cazul meu nu a fost, nu mi-a cerut nimeni să demisionez. Eu am demisionat din convingerea mea, ba chiar colegii mei au insistat să rămân, dacă vreţi să vă spun, şi am spus nu, nu-i bine să rămân. La fel, nu pot fi tradat pentru ceva ce eu sunt deja la dispoziţia PSD.”

Cunosc prea bine istoria PSD din clipa cînd s-a născut ca FSN ca să nu surîd la aceste bla-bla-uri ale lui Victor Ponta despre credința sa nestrămutată în Partid, dar mai ales despre faptul că n-a fost trădat.
A fost trădat printr-o lucrare tipic PSD-istă, prin nimic diferită în mizeria sa de cea prin care a fost debarcat Adrian Năstase.
Și cel care l-a lucrat a fost chiar Liviu Dragnea, „amicul” Liviu, cel care din clipa cînd a ratat șefia PSD în 2010, pentru că Victor Ponta i-o luase înainte cu înscrierea în cursă, n-a avut alt scop în viață decît să-l dea jos pe Victor Ponta ca să se cocoațe el în fotoliul de președinte.

Liviu Dragnea e cel care în vara lui 2014 aproape că l-a forțat pe Victor Ponta să candideze, calculînd că el îi va lua locul la șefia PSD indiferent de rezultatele scrutinului.
Liviu Dragnea e cel care l- a convins pe Victor Ponta să nu deschidă noi secții în străinătate. Nu pe motiv c-ar fi pierdut prin vot, ci pe motiv că alegerile din Diasporă vor fi fraudate sub pretextul c-au venit noi alegători la vot.

În timp ce Victor Ponta se afla în Turcia, Liviu Dragnea a făcut un turneu prin țară pentru a transmite baronilor locali următoarele mesaje:

  1. Victor Ponta v-a predat Binomului SRI-DNA pentru a rămîne el în fruntea PSD.
  2. Klaus Iohannis nu vrea să mai lucreze cu Victor Ponta. Cîtă vreme Victor Ponta rămîne la șefia PSD, partidul va avea de suferit, deoarece Klaus Iohannis are în mîinile sale toate instituțiile de forță.
  3. Binomul SRI-DNA i-a pus gînd rău lui Victor Ponta. Atît de tare e pornit Binomul împotriva lui Victor Ponta că SRI și-a sacrificat omul, Sebastian Ghiță.
  4. Dacă scăpăm de Victor Ponta mi s-a făgăduit că Binomul va reduce presiunea de pe PSD.

Ca urmare a acestei lucrături, pornite de Liviu Dragnea în schimbul promisiunii că la ÎCCJ, unde va fi judecat de Tovarășa Livia Stanciu, omul Binomului, va beneficia de clemență, se pusese la cale o Scrisoare a unor lideri PSD prin care i se cerea lui Victor Ponta să se autosuspende din funcția de președinte, așa cum el le-a cerut-o pînă acum celor anchetați de DNA. În capul listei, era Ion Iliescu, dușman de moarte al lui Victor Ponta de cînd îi fusese pusă în cîrcă înfrîngerea din 16 noiembrie 2014.

Duminică, 12 iulie 2015, Victor Ponta o ia înaintea complotiștilor.
Redactează și dă publicității, prin surprindere (dacă făcea asta mai întîi la ședința BPN conspiratorii îl rădeau pe loc), Scrisoarea prin care anunță că se autosuspendă din funcția de președinte al PSD pînă-și rezolvă problemele în Justiție. Avea nevoie de anunțul cu autosuspendarea pentru a putea s-o impună pe Rovana Plumb ca președinte interimar. Planul lui Victor Ponta era de a demisiona în clipa cînd era sigur de președinția Rovanei Plumb, care-i păstra puterea asupra partidului.

Miercuri, 15 iulie 2015, Biroul Permanent Național, la care vine și Mumia stalinistă Ion Iliescu (pentru prima dată de mult timp), deoarece e una dintre piesele de bază ale complotului, decide în unanimitate ca Rovana Plumb să fie președinte interimar. Marian Oprișan se grăbește să salute decizia. Liviu Dragnea susține că se mai gîndește dacă-și depune candidatura sau nu.

Sigur că Rovana Plumb a fost impusă la șefia PSD, Victor Ponta anunță la B1Tv, seara, c-a demisionat din funcția de președinte al PSD, că vrea să se consacre activității guvernamentale, că nu va mai candida niciodată pentru o funcție în PSD.

Greșeală fatală!
Greșeală pe care o așteptaseră conspiratorii.

Rămas la autosuspendare, Victor Ponta putea în orice moment să revină în fruntea PSD. Acum, după ce anunțase c-a vacantat postul, se putea trece la acțiune. Pentru asta era nevoie ca vigilența lui Victor Ponta să fie adormită. Exact cum au procedat Serviciile între cele două tururi. Liviu Dragnea, care se gîndea să meargă la Realitatea Tv, renunță, pentru că prezența la un post dușman al lui Victor Ponta i-ar fi atras atenția lui Victor Ponta. Merge, totuși, duminică seara la emisiunea lui Radu Tudor de la Antena 3. Aici Liviu Dragnea o scaldă cînd vine vorba de candidatură. De menționat că presa Binomului nu mai contenea cu prezentarea lui Liviu Dragnea drept un erou al luptei împotriva lui Victor Ponta. Se uitaseră acuzațiile de baron local, de corupt, de fraudator al Referendumului, revărsate pînă atunci asupra lui Liviu Dragnea.

Joi, 16 iulie 2015, are loc diversiunea Valeriu Zgonea. Pentru a abate atenția de la adevăratul concurent – Liviu Dragnea – Valeriu Zgonea dă deja româncei Alisson Mutler, de la AP, un interviu prin care lasă impresia că va candida, dar mai ales că-l consideră pe Liviu Dragnea un condamnat penal.

Toate loviturile de palat din PSD s-au bazat pe luarea prin surprindere a șefului care trebuia răsturnat. Deși se hotărîse demult că el va fi președintele, Liviu Dragnea anunță că va candida abia marți, 21 iulie 2015, cu o zi înainte de ședința CEXN, care păruse pînă atunci o simplă formalitate pentru Rovana Plumb.

La ședință vine și Ion Iliescu.
Rolul său e de a-i trage pe sfoară pe nehotărîți mințindu-i că Liviu Dragnea e o soluție temporară, doar pînă la Conges, el, Liviu Dragnea fiind un bun organizator.
Și astfel, a avut loc lovitura de Palat prin care Victor Ponta a fost scos din joc ca președinte al PSD.

Potrivit Planului pus la cale de Poliția politică a lui Klaus Iohannis, urmează a doua etapă:
Scoaterea afară a lui Victor Ponta din Guvern.
Dar nu oricum, ci cu picioare-n fund.
Atacul virulent și neașteptat al lui Mugur Isărescu la adresa Codului fiscal (pînă acum Mugur Isărescu n-a lansat nici măcar un sughiț la adresa Codului) face parte din Operațiune.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „Cum a fost pusă la cale Lovitura de palat de la PSD, prima parte a Operațiunii Debarcarea lui Victor Ponta de la Guvern”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *