Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Gîndul de luni, 29 decembrie 2014

După 10 ani, Antena 3 și liderii PNL pregătesc o nouă Soluție imorală: Cea a lui Klaus Iohannis

Finele de an 2014 nu duce lipsă de ciudățenii, ceea ce înseamnă că și după așa zisul Miracol care a fost victoria lui Klaus Iohannis, formulă scoasă din puțul lingușirii depline a Conducătorului, România a rămas aceeași:
O țară definită prin democrație originală, altfel spus, o țară în care democrația de tip european s-a pervertit în democrație de mici și berici la întîlnirea cu fondul miticist.

Printre ciudățeniile finelui de an se numără – alături de transformarea purtătoarei de cuvînt a Prea Alesului într-un Dinicu Golescu al clădirii numite Palatul Cotroceni – asumarea de către Trustul de presă al familiei Dan Voiculescu a posturii de cîine de pază al onoarei de președinte a lui Klaus Iohannis.

Trustul de presă Intact, cu piesa sa de artilerie aruncătoare de rahat numită Antena 3, s-a implicat violent propagandistic în campania electorală. Candidatul lui Dan Voiculescu – Victor Ponta – a beneficiat de toți pupicii mediatici, în timp ce adversarul lui Victor Ponta – Klaus Iohannis – a fost ținta unei succesiuni de acuzații bazate pe născociri. Va rămîne în Istoria presei banditești spectacolul grețos de joi, 13 noiembrie 2014 de la Sinteza zilei – un fel de tăiere a moțului de deja președinte al lui Victor Ponta – în care Mihai Gâdea făcea temenele celui considerat deja învingător și sufla mucii zgomotos și a dispreț către scaunul lăsat gol dinadins al lui Klaus Iohannis.

Prin Trustul său de presă Dan Voiculescu a pariat pe Victor Ponta și a pierdut.
Va rămîne de data asta în Istoria proastei din tîrg Sinteza zilei din seara de duminică 16 noiembrie 2014. În timp ce toate televiziunile îl dădeau cîștigător pe Klaus Iohannis, Mihai Gâdea și ai lui continuau să creadă că Victor Ponta e deja președinte.

Prin raportare la angajarea totală, contrară normelor minime ale profesiei de jurnalist, de partea unuia dintre candidați – Victor Ponta – postura asumată după scrutin de Antena 3 stupefiază. Nu, nu e vorba de renunțarea la campania de insulte și calomnii față de Klaus Iohannis în favoarea uneri abordări neutre, reci chiar, a vieții și activității noului președinte.
Nu, e vorba de asumarea posturii de cîine de pază al lui Klaus Iohannis.
Cine îndrăznește să-l mustre nițel pe Prea Alesul se trezește cu un jet de rahat aruncat în față de furtunul pe care-l ține, pompierește, Mihai Gâdea.

Asumarea acestei ipostaze de către Trustul lui Dan Voiculescu a fost sesizată de numeroși jurnaliști.
Unii au făcut-o cu acreala tipică amantei care sare în sus cînd bărbatul se culcă cu nevastă-sa. Klaus Iohannis e pentru aceștia un Subiect al linsului lor exclusiv.
Alții au făcu-o încercînd și o explicație. Și anume că Antena 3 se află în căutarea unui nou stăpîn, dat fiind că vechiul Dan Voiculescu e la pușcărie.

Explicația îți dă dureri de dinți prin puerilitatea ei.
Dan Voiculescu a rămas Stăpînul absolut al Trustului Intact.
Asemenea altor pușcăriași cu parale, el își conduce afacerile din pușcărie la fel de autoritar ca și pe vremea cînd era în afara pușcăriei.
Schimbarea spectaculoasă a atitudinii față de Klaus Iohannis a fost comandată din pușcărie de Dan Voiculescu.
De ce?

Alte două fapte ne ajută să găsim răspunsul:

 1. Liderii PNL, în frunte cu madmoazela lui Klaus Iohannis, desemnata Alina Gorghiu, mai au puțin și-i întrec la prezență în studiourile Antenei 3 pe părinții fondatori ai statorniciei în aceste studiouri: Mugur Ciuvică și Bogdan Chirieac.
 2. De ceva timp, mai precis imediat după proclamarea lui Klaus Iohannis ca președinte, Antena 3 a lansat o campanie de schimbare a conducerii PC, a lui Daniel Constantin, mai ales. Campania nu se reduce la denunțarea așa ziselor greșeli ale liderului PC. Ea vizează și – dacă nu mai ales – poziția PC pe scena noastră politică.

Acoliții lui Dan Voiculescu folosesc amvonul Antenei 3 pentru a susține că Partidul Conservator trebuie să-și afirme mult mai profund identitatea de partid de Dreapta. Care identitate – ați ghicit! – e pusă la îndoială de participarea la Coaliția cu PSD.
E limpede că Dan Voiculescu a ordonat din pușcărie această campanie vizînd răsturnarea lui Daniel Constantin și, mai ales, trăncăneala despre adevărata identitate a PC:
Cea de partid de Dreapta.
Dacă PC e partid de Dreapta și, mai ales, dacă alianța cu PSD îi pune la îndoială identitatea, ce concluzie se poate trage?
Că Partidul Conservator trebuie să rupă alianța cu partidul de Stînga care e PSD și să între în alianță – de data asta naturală – cu PNL.

Cele două fapte aparent inexplicabile – Cultivarea lui Klaus Iohannis de către Antena 3 și prezența liderilor PNL la televiziunea lui Dan Voiculescu – se dovedesc perfect explicabile.
Ele fac parte din pregătirea unei noi soluții imorale:
Cea a lui Klaus Iohannis.

Desigur, manevra e pregătită de liderii PNL.
El, Klaus Iohannis, nu se va compromite asumîndu-și fățiș soluția imorală, cum a făcut Traian Băsescu în 2004.
Ca de obicei, va refuza să-și spună opinia despre trecerea PC – după debarcarea lui Daniel Constantin de către Familia Voiculescu – de partea PNL, pentru ca PNL să pună mîna pe guvernare.

Ofițerii acoperiți din presă vor lăuda din nou Tăcerea de Mărit Padișah a lui Klaus Iohannis.
Soluția imorală ar fi imposibilă însă dacă Antena 3 nu i-ar sufla în fund, cu trompeta, lui Klaus Iohannis.

Ca și prezența liderilor PNL în studio, cultivarea lui Klaus Iohannis de către Antena 3 e preludiul la marele coit care va fi Alianța dintre PNL și PC sub Înaltul Patronaj al lui Klaus Iohannis.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

31 comentarii pentru articolul „Gîndul de luni, 29 decembrie 2014”

 • Valea lui Mihai – Ardeal – România !

 • Se pare că toate gândurile dlui. Cristoiu sunt doar împotriva preşedintelui Iohannis, ca o durere mult prea personală!…

 • M-ati enervat cand nu v-ati raliat la entuziasmul lui 16 noiembrie. Inca o data ati avut dreptate. Sunteti cel mai bun analist politic din Romania.

 • avem de toate ….avem mai ales si totusi este tara cu cei mai miliardari bugetari in euro , este tara unde se stie ca fara spaga nu poti fi nici bandajat , tara unde multi medici se straduiesc sa omoare pacientul daca nu da spaga in loc sa ii salveze pacientii, unde multi profesori se straduiesc sa persecute elevii daca nu dau spaga , in loc sa ii educe , unde parlamentarii sunt impotriva poporului facand legi murdare doar pentru diverse interese de grupari , unde majoritatea sunt lacatusi , cizmari , muncitori , dar toti au diplome de studii superioare sau chiar doctorate , unde drumarii chinuie cetatenii in trafic, dau nu au contracte grase de furat , in loc sa le ofere conditii civilizate de calatorie , unde oamenii mor in zapada , copii mici , femei insarcinate , unde oamenii mor in spitale pentru ca niciodata nu sunt bani , sistem unde dispar anual cele 5 miliarde de euro de la contributii sanatate, unde salvatorii mor , pentru ca echipele de salvare a salvatorilor nu se deranjeaza sa munceasca *mai bine ar fi salvatorii sub conducerea ARMATEI , AR FUNCTIONA MAI BINE . ! Tara unde cei ce muncesc sunt saraci , cei ce invata si gandesc sunt eliminati , iar cei ce fura sunt Miliardari in euro , prin devastarea Bugetelor Nationale , ca in codru ! Tara unde merge totul pe dos, in haos …ca asa se FURA ! Tara unde mor oamnei cu zile ! Respectul fata de Hoti si Interlopi mai presus de respectul fata de om si contribuab

 • D le Cristoiu, ma insel eu sau va place cum va înjura noua generație de pupincuristi ai Prea Alesului? Le dați o noua ocazie acestor mizerabili pentru care iohannis a devenit noul Dumnezeu la originea a tot ceea ce este bine pentru aceasta țărișoară! Orice critica la adresa lui este o greșeala de „lèse-majesté”!

 • Aveti dreptate maestre.

 • da f. buna observatia ,nimic nu este imposibil si dupa cum se preffigureaza cam asa stau lucrurile si mai ales dupa vizita pupilei in latrina a3 si apoi dupa declaratia facuta in urma discutiilor cu partenerii din pdl.

 • Ce nu face Felix pentru gratiere ?

 • Inca de acum 2 saptamani am spus ca am luat plasa si ca iar am cazut de fraieri. Am omis cu totii faptul ca Iohannis s-a „nascut” in anul 2009 la „maternitatea” Grivco. !!! Ne-a mai ramas sa asteptam gratierea lui Felix !!!

 • Domnule Cristoiu…ati reusit. Prima postare cu care sunt de acord 100%.

 • Ca de obicei Maestrul are si acum dreptate.Cind se vor trezi berbecutii de dreapta faptul va fi consumat.APP .SA FACEM CHETA NATIONALA SA CUMPARAM DRAPERII SI PERDELE LA COTROCENI SA POATE LUCRA SI PURTATORUL DE VORBE PREZIDENTIALE IN LINISTE,NU DE ALTA DAR POATE NE SPUNE CE A DISCUTAT PRESEDINTELE CU PREMIERUL

 • prea complicat pentru omul de rand.

 • Din pacate pare ca incepe prost de tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *