Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 87,97 la sută

Gîndul de luni, 30 martie 2015

Traian Băsescu îi dă șah lui Klaus Iohannis de pe baricada anti-Ponta

Într-un comentariu anterior de pe cristoiublog.ro, gazeta de perete a intreprinderii mele intelectuale, notam că Traian Băsescu a fost incorect atacîndu-l pe Klaus Iohannis, pentru că s-a limitat, în cazul Dan Șova, la sesizarea Curții Constituționale.

Incorect mi se pare și atacul de duminică, 29 martie 2015, în chestiunea validării lui Eugen Teodorovici la Finanțe, pe motiv că respectivul a votat în Senat împotriva solicitării DNA de arestare preventivă.

Incorect, din două motive:

  1. Fostul președinte nu recunoaște Parlamentului nici un drept, în afară, desigur, de cel de a aproba prin ridicare de mînă, toate solicitările DNA de arestare prevntivă.
  2. Votul lui Eugen Teodorovici nu e un motiv pentru Klaus Iohannis să declanșeze o criză politică gravă, după ce timp de trei luni s-a arătat preocupat de ipostaza unui președinte anti-Scandal.

Aprecierile mele țin însă de domeniul minimei morale chiar și în politică.
Altele sunt aprecierile din punctul de vedere al bătăliei politice.
Din punct de vedere politic, atacurile la adresa lui Klaus Iohannis sunt o lovitură dată de Traian Băsescu, politician încă o dată confirmat ca posesor al unui instinct al situațiilor infailibil.

În ce constă situația exploatată abil de Traian Băsescu?
Salvarea lui Dan Șova de către Senat a trecut și trece drept o șmecherie a lui Victor Ponta în apărarea corupților. Electoratului PSD puțin îi pasă dacă Senatul votează arestarea preventivă sau decorarea cuiva cu Ordinul Lenin. Electoratului lui Klaus Iohannis îi pasă însă. Și nu atît pentru că ar fi adeptul arestărilor preventive cu orice preț, ci pentru că e anti-PSD. De aceea, șmecheria din Senat a sporit antipatia electoratului lui Klaus Iohannis față de PSD și, mai ales, față de Victor Ponta. Acest electorat a fost crescut de Traian Băsescu în cultul ieșirilor publice ale președintelui de Dreapta împotriva premierului de Stînga. Spre surprinderea electoratului de Dreapta, Klaus Iohannis a rămas mai departe în ipostaza de președinte care nu se ia la harță în public cu premierul.

Atacînd direct pe Klaus Iohannis pe motiv că prestația în cazul Dan Șova nu dă curs unei politici de mediator, ci unei politici de negustorie pe șest cu Victor Ponta, Traian Băsescu a speculat situația complicată a președintelui (Klaus Iohannis nu-și poate permite să renunțe la ipostaza de Președinte mediator, fără ea își pierde avantajul de a trece altfel decît Traian Băsescu ), fostul președinte i-a dat șah actualului președinte de pe pozițiile – deja asumate – de singurul lider politic din România care se bate mai departe cu Victor Ponta.

Dvs ce credeți?
Cîștigă ceva Traian Băsescu din acest șah?
Sau e vorba de un șah de dragul șahului?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

76 comentarii pentru articolul „Gîndul de luni, 30 martie 2015”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *