Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Cînd Klaus Iohannis denunța revoltat Plagiatul. Plagiatul lui Victor Ponta, desigur, nu al lui Petre Tobă!

În numărul de duminică, 29 noiembrie 2015, am publicat pe cristoiublog.ro textul intitulat, Klaus Iohannis – Protectorul lui Petre Tobă?!
Porneam în țeserea acestui text de la înverșunarea cu care Klaus Iohannis îl apărase pe Petre Tobă de acuzațiile publice de pînă la propunerea de a fi Ministru de Interne, acuzații la care făcea referire Ramona Avramescu în interviul luat pentru TVR în seara lui 16 noiembrie 2015.
Remarcam că, deși era vorba de acuzații răsunătoare, cum ar fi cea că Petre Tobă se dusese la Guvern ca să ia la cunoștință de ordinele baronului Adrian Duicu în privința lui Constantin Punea, șeful IGJ Mehedinți, subordonat al șefului IGP, Petre Tobă, Klaus Iohannis se facea că nu știe și considera o alegere bună propunerea ca Petre Tobă să fie ministru de Interne.

Un alt scandal de care era imposibil să nu știe Klaus Iohannis se referă la plagiatul lucrărilor de doctorat de către demnitari.
La confruntarea de la B1Tv, din 12 noiembrie 2015, Klaus Iohannis și-a făcut un punct de atac din plagiatului lui Victor Ponta:
„Este o foarte mare problemă dacă un elev copiază. Este o problemă care se numeşte plagiat. Oricine care este prins că a copiat şi plagiat este obligat să se retragă prin politică. Unul dintre aceştia doreşte să fie preşedintele României.”

Ulterior, în timpul mandatului lui Klaus Iohannis s-a dus o întreagă campanie de presă în legătură cu plagierea lucrărilor de doctorat de către demnitari, mai ales de cei din domeniul Internelor și Apărării.
În cadrul aceluiași interviu, întrebat dacă a văzut și el lista celor propuși să fie miniștri, Klaus Iohannis a răspuns:
„Cum aţi spus, am discutat toate numele. Nu am dorit să refuz pe nimeni, fiindcă nu a venit cu niciun nume care mi s-a părut discutabil şi sunt convins, cel puţin la momentul acesta, când discutăm, că este o echipă care va performa foarte bine.”

Așadar, potrivit lui Klaus Iohannis, nici un nume de pe listă nu i s-a părut discutabil.
Nici al lui Petre Tobă, deși știa de Scandalul Adrian Duicu.
Dar nu numai atît.
Klaus Iohannis știa de năravul demnitarilor de a obține peste noapte, prin plagiere, lucrări de doctorat.
E de presupus că a văzut CV-urile celor propuși.
La Petre Tobă scria că și-a dat doctoratul în 2011, cînd era ditamai demnitarul.
Să nu-i fi trecut prin cap lui Klaus Iohannis o întrebare simplă:
Domnule Cioloș, și dacă ne vom confrunta după ce-l numim ministru cu acuzația că și-a plagiat lucrarea? N-ar fi bine, oare, să verificăm dacă e totul în regulă cu lucrarea sa de doctorat?!

Presa care nu-l simpatizează pe Klaus Iohannis a făcut mare caz de pompa cu care a fost primit Președintele Iohannis la ceremonia de instalare a lui Petre Tobă la Interne.
S-a vorbit mai puțin, dacă nu chiar de loc despre discursul ținut de Klaus Iohannis la instalare:
Klaus Iohannis: /…/ o bucurie să fiu aici împreună cu dvs în această seară, pentru a introduce pe noul ministru al afacerilor interne, domnul Petre Tobă. Este un minister, cum se spune, „cu greutate”, prin asta înţelegând, cel puţin eu, că este un minister greu de condus şi cu foarte multe responsabilităţi. Domnule ministru Tobă, faptul că proveniţi din interiorul structurilor Ministerului de Interne îmi garantează că ştiţi foarte bine care sunt provocările, care sunt oportunităţile, dar şi ce se aşteaptă de la conducerea ministerului. Lucrurile, în esenţă, în cazul dvs, se pot descrie în relativ puţine cuvinte: cetăţenii aşteaptă de la dvs să le asiguraţi siguranţa, se aşteaptă de la dvs, şi eu aştept, acest lucru de la dvs, domnule ministru, de la dvs din conducerea ministerului şi de la dvs din judeţe: să impuneţi legea. La noi se vorbeşte foarte mult despre cum facem legea, cum interpretăm legea. Eu vă cer să impuneţi legea! În acest fel vom crea cadrul în care cetăţeanul se simte luat în serios şi se simte sigur, dar responsabilităţile dvs merg mult mai departe. Securitatea naţională este un domeniu care fără Ministerul de Interne şi fără structurile Ministerului de Interne nu poate fi imaginat. Se aşteaptă mult de la dvs şi în acest domeniu şi sunt convins că veţi face faţă cu brio. Iar pentru anul 2016, aveţi sarcini mai complicate decât în alţi ani. 2016 este an electoral, două rânduri de alegeri, alegeri locale, alegeri parlamentare. În foarte bună măsură ţine de dvs, domnule ministru, de dvs din conducerea structurilor ministerului şi de dvs din judeţe ca aceste alegeri să fie organizate foarte bine, să fie corecte, cu proceduri transparente, în aşa fel încât să nu apară niciun fel de dubiu că rezultatul alegerilor reflectă voinţa alegătorului. Pentru toate acestea, vă doresc mult succes, domnule ministru, pentru activitatea dvs! Vă doresc mult succes şi, chiar dacă va fi un mandat doar de un an de zile, sunt convins că veţi ghida ministerul în aşa fel încât lucrurile intră pe un făgaş care poate fi dus mai departe de ori cine va veni după dvs!” .

Dincolo de noile elogii aduse lui Petre Tobă, discursul lui Klaus Iohannis ne explică într-un fel de ce Dacian Cioloș n-a îndrăznit să taie în carne vie în cazul noului Scandal de plagiat.
Petre Tobă va fi în 2016 organizatorul alegerilor locale și parlamentare.
Alegeri de rezultatul cărora depinde chiar soarta politică a lui Klaus Iohannis.
Ne imaginăm clar coșmarul lui Klaus Iohannis dacă alegerile din 2016 ar fi cîștigate de PSD.
Pentru ca fi sigur că acest coșmar nu se va petrece, la Interne trebuie să fie un personaj vulnerabil, aflat la mîna Președintelui, precum Petre Tobă.
Cu cît acesta depinde de bunăvoința lui Klaus Iohannis, cu atît va fi mai ascultător în materie de alegeri.
Scandalul cu Plagiatul a venit la fix pentru interesele lui Klaus Iohannis.
Atît de mult convine președintelui vulnerabilitatea lui Petre Tobă încît te trece gîndul că el sau oamenii săi au detonat Scandalul plagiatului!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

20 comentarii pentru articolul „Cînd Klaus Iohannis denunța revoltat Plagiatul. Plagiatul lui Victor Ponta, desigur, nu al lui Petre Tobă!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *