Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Gîndul de luni, 7 decembrie 2015

Buget tip Dacian Cioloș: Strîns la pungă pentru români, generos pentru Klaus Iohannis!

În Evz.ro am înfățișat pe larg diversiunea prin care SRI și SIE, cele două servicii secrete conduse de doi membri ai Camarilei de la Cotroceni care și-au împărțit puterea în Guvernul Dacian Cioloș, au făcut din actualul Cabinet un Pluton de îngeri trimiși la Victoria ca să salveze România de la dezastrul spre care o îndreptau politicienii.

Eu n-am luat o clipă în serios Iliadele prin care Guvernul Cioloș era cîntat drept un Guvern care nu se uită în dreapta și-n stînga cînd e vorba de interesul național.
Alții, însă trași pe sfoară de Noua Alba Neagra a Politicii moldo-valahe, numite Un alt fel de Politică, au crezut că Guvernul Cioloș va fi scutit de concesiile nefirești făcute pînă acum de Guvernele politicianiste în materie de Buget.
Pentru că – nu-i așa? – un tehnocrat se întreabă în orice clipă dacă banii care sunt dați din taxe și impozite sunt cheltuiți în interesul țării, orice cheltuire în alte scopuri fiind interzisă.

Bugetul pe 2016 ne aduce din acest punct de vedere o surpriză.
Dacă la capitolul Condiții de trai normale ale marii majorități a populației, Bugetul e strîns la pungă, la capitolul Condiții de trai de lux ale președintelui, e mai mult decît generos, e iresponsabil chiar. E de-a dreptul jegoasă graba lui Dacian Cioloș de a asigura Binefăcătorului său transformarea Palatului Cotroceni într-un serai de Republică Parlamentară.

Bugetul alocat Președinției pentru 2016 e cu 150 la sută mai mare decît cel alocat în anul anterior.
De ce are nevoie Klaus Iohannis de acest spor incredibil de cheltuieli alimentate din taxele și impozitele noastre?
Vrea să meargă prin țară infinit mai mult decît a făcut-o pînă acum (adică de loc!) pentru a vedea cum trăiesc românii și a decide în consecință?
Vrea să înființeze o Fundație după modelul Fundațiilor Regale care să subvenționeze apariția unor cărți, a unor filme, a unor spectacole de teatru, a unor monumente capitale pentru cultura română?
Nu.
Potrivit Proiectului de buget, acești bani suplimentari, sustrași de la alte domenii, de real interes public, vor fi cheltuiți pentru a asigura unui Președinte de republică democrată condițiile de lux oferite pe vremuri Sultanilor de Palatul Topkapi de malurile Bosforului.

Sunt prevăzuși bani, de exemplu, pentru reamenajarea parcului de la Cotroceni.
Să credem că pe aleile umbrite de copaci supuși unei creșteri miciuriniste, se vor plimba, îndulcindu-și auzul cu susurul havuzurilor, Klaus Iohannis și Răvășitoarea?
Parcul va avea chioșcuri din care Klaus Iohannis și consoarta să poată vedea Bosforul, adus la poalele Dealului Cotroceni prin Bugetul pe 2017, făcut tot de Vizirul Dacian Cioloș?

Presa independentă, cîtă a mai rămas în afara Diviziilor, se întreabă în aceste zile pentru hrana căror animale a alocat Guvernul Dacian Cioloș suma de 5000 de lei, cuprinsă în Bugetul Cotrocenilor.
Cum pentru ce animale?
Pentru leoparzii pe care Klaus Iohannis îi va mîngîia cînd aceștia, învățați de Servicii cum să se poarte, vor deschide boturile ca să-i ureze să apuce și un al doilea mandat!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

27 comentarii pentru articolul „Gîndul de luni, 7 decembrie 2015”

 • Cred ca la Cotroceni se va face un atelier de croitorie pt.doamna Iohannis si unul pt.presedinte caruia nu-i prea mai vin hainele.Presupun ca au in vedere si-o cantina de lux ca sa se justifice croitoria pt Iohannis!

 • Domnule Cristoiu, am impresia ca v-ati intors la nivelul profesional pe care il practicati cand erati la Scanteia Tineretului. Unii oameni nu pot pur si simplu sa traiasca in mizeria si delasarea cu care v-ati obsinuit dumneavoastra pe ulitele Bucurestiului. Bravo presedintelui ca vrea sa faca ordine in propria ograda si ca nu vrea sa traiasca intr-un spatiu lasat in paragina. Palatul Cotroceni este totusi sediul Presedintiei Romaniei, nu primaria din Gagesti. Un pic de curatenie nu strica in Romania, pe toate planurile si la toate nivelurile. In asa zisul jurnalism romanesc sigur! Probabil nu stiti ce frumos e sa traiesti intr-un spatiu dominat de ordine si ingrijire. Incercati!

 • excelent maestre!!!

 • Propun Romania sa se numeasca Hotia iar locuitorii sa se numeasca Hoti, deoarece romanii fura, secuii fura, romii fura…
  Romania sa se numeasca Hotia deoarece presedintii Romaniei fura, ministrii fura, parlamentarii fura, profesorii universitari fura, SRI fura, primarii fura…cine nu fura nu este cetatean Hot si nu are nimic.
  Boii din Academia romina nu au descoperit niciodata o teorie o teorie a Gravitatiei, o teorie a Evolutiei.
  Eu am descoerit o teorie a Gravitatiei, o teorie a Evolutiei si am scris ecuatii Transdisciplinare iar acad. Basarab Nicolescu nu a scris nici macar una.
  In teoria mea a Evolutiei am aratat ca 98% dintre romini sunt la nivel animal, deci politicienii sunt animale alesi de animale, care fura si nu produc Nimic la fel ca si profesorii universitari si studentii care fac galagie prin blocuri.
  Nici biserica nici constitutia Rominiei nu accepta Evolutia, inegalitatea dintre oameni deoarece nici macar Arsenie Boca, Arsenie Papacioc…nu au realizat existenta ei.
  In gunoiul de tara Rominia, sunt in Cluj sub ocupatia gunoiului de armata romina fara casa, servici, bani.
  Au casa, servici, bani idiotii de la SRI si turnatorii de la SRI care FURA!
  Cluj Napoca singurul oras unde nu sunt arestati gunoiele comunisto-securiste care FURA cu SRI!
  Rectorii, decanii, primarii, directorii in Cluj… sunt romini idioti!
  https://www.researchgate.net/profile/Adrian_Ferent2/publications
  MAMA DOARME IN URLETE DE STUDENTI SECUI OLIGOFRENI! SECUI OLIGOFRENI adusi in Cluj pentru ca niste profesori universitari IDIOTI sa faca bani! Sa se dea o lege sa se confiste apartamentele celor care inchiriaza la studenti care fac galagie si sa fie date unor cercetatori sa nu mai plece din tara!

  URLA SECUII SI AGRESIUNEA PSIHICA NU ESTE INFRACTIUNE CUM ESTE AGRESIUNEA FIZICA!

 • unde sunt „protestatarii” ca sa vada ce au facut?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *