Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de luni, 24 noiembrie 2014, seara

Escapada lui Victor Ponta la Abu Dhabi – o poveste de acoperire pentru o întîlnire ultrasecretă?!

Într-un comentariu anterior al escapadei lui Victor Ponta în Emiratele Unite, la circuitul de Formula 1, m-am mirat suficient ca jurnalist, pentru ca, la cîteva clipe de terminarea mirării, să nu-mi vină în minte cîteva întrebări de conspiraționist comunist. (Folosesc această formulă, cu care m-a înjurat în direct la tv un țuțăr de-al coniței Elena Udrea pentru cele 25 de întrebări puse de mine în legătură cu incredibila răsturnare de scor de la turul al doilea, deși ele nu puneau la îndoială geniul politic al șefei PMP.):

  1. Potrivit agențiilor de presă, luni, 17 noiembrie 2014, a doua zi după înfrîngere, Victor Ponta declara:
    Bineînţeles că sunt trist, îmi pare foarte rău pentru cei care m-au sprijinit, pentru cei care au crezut. În acestă seară, zilele următoare, o să stau puţin cu familia mea, care suferă mai mult decât mine, dar mâine avem şedinţă de Guvern şi de săptămâna viitoare ne facem datoria„.
    În plan omenesc, declarația e perfect explicabilă. În astfel de împrejurări  pînă și Stalin, văzut ca un Om de oțel, ar fi simțit nevoia să fie împreună cu familia. Cu toate acestea, la Abu Dhabi, Victor Ponta a fost surprins fără soție, fără copii.
  2. Sunt mult mai bătrîn decît Victor Ponta. Soția mea îmi respectă îndatoririle profesionale. Dacă, de exemplu, aș fi cu ea în concediu și ar trebui să merg urgent într-o altă țară, lăsînd-o singură în țara de concediu, chiar dacă nu i-ar conveni, pînă la urmă ar înțelege. Nu mă imaginez nici măcar deschizînd discuția pentru a-i spune că merg într-o altă țară ca să mă distrez la un meci, în timp ce ea ar urma să rămînă pe loc, de una singură. Nu știu unde a fost Daciana, soția lui Victor Ponta. Unii spun c-a fost la Viena. Se presupune că soțul a lăsat-o la Viena, singură, și s-a dus la Abu Dhabi, cu Sebastian Ghiță, ca băieții, la meci, prefațat de o petrecere la bar. Să fie altfel relațiile în familiile tinere, racordate la Internet, decît în familiile mai bătrîne, precum cea a mea?
  3. În cazul unor politicieni antrenați în campanii electorale, concediul de cîteva zile e o concesie făcută familiei și nu persoanei politicianului. Se presupune că Victor Ponta are suficientă energie pentru a nu fi fost nevoit să și-o refacă, luîndu-și concediu. Mai mult ca sigur, și-a luat concediu de dragul familiei. Păi cum vine asta? ar fi fost îndreptățită să replice Daciana, suntem și noi cîteva zile împreună și tu te duci să te distrezi ca băieții?!
  4. Oricît de iresponsabil ar fi Victor Ponta e greu de presupus că murea să meargă la bar noaptea, știind cine este și știind că va fi recunoscut. Pare c-a făcut-o dinadins.
  5. Am pus aceste întrebări, pentru că prin tîrg circulă zvonul că Victor Ponta a  ținut să se știe c-a fost la Abu Dhabi, că s-a distrat de minune, că s-a lăsat fotografiat și dat la Realitatea tv, post de care era sigur c-o va face, pentru a acoperi  ceva despre care nimeni dintre noi, muritorii, nu trebuie să știe. Poate că acolo a avut o întîlnire secretă cu vreun emisar. Sau poate că n-a stat tot timpul în localitate, poate c-a ieșit puțin, chiar  în afara țării, pentru a se întîlni cu cineva.

În limbaj al serviciilor secrete, asta se numește poveste de acoperire.
Chibiților electorali care au dat buzna pe cristoiublog.ro, vizitat pînă nu demult doar de oaspeți dragi mie, le spun de pe acum că nu încerc să-l absolv pe Victor Ponta de lovitura de imagine primită prin escapada la Abu Dhabi. Pur și simplu încerc să evi jignirea de a fi luat de prost de cei care ne joacă pe degete buna credință.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

45 comentarii pentru articolul „Gîndul de luni, 24 noiembrie 2014, seara”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *