Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Gîndul de marți, 10 martie 2015

Ion Iliescu a fost salvat de la urmărirea penală de chiar Codruța Kovesi!

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție privind redeschiderea Dosarului Mineriadei din 13-15 iunie 1990, a fost primită cu satisfacție de o parte a presei, definită drept anti-PSD ca o continuare a luptei împotriva FSN. Aceeași presă e însă și o cîntăreață a Laurei Codruța Kovesi, eroina Anticorupției din România.

Explicabil de ce descoperirea de senzație privind salvarea lui Ion Iliescu atît de la Dosarul Mineriadei, cît și de la cel al Revoluției a fost trecută cu vederea de o parte a presei noastre, cea care-și zice presă de deontologi și deontoloage.

La emisiunea lui Robert Turcescu de la Nașul Tv am discutat pe larg un document descoperit în arhive de Nicoleta Savin și postat pe site-ul Nașul Tv. Potrivit acestui document, Ion Iliescu a fost salvat de la urmărire penală de nimeni alta decît Codruța Kovesi, la vremea respectivă Procuror general al României. Mai precis, așa cum arată prima și ultima pagină din Rezoluția semnată de mînuța Codruței Kovesi, Dan Voinea, procurorul de caz în Dosarul Mineriadei, a dispus începerea urmării penale împotriva lui Ion Iliescu. Ion Iliescu a făcut plîngere la Codruța Kovesi. Iar Codruța Kovesi a dispus pur și simplu NUP în dosarul instrumentat de Dan Voinea.

rezolutie iliescu1

rezolutie iliescu2

Dosarul, la care Dan Voinea lucrase mai mulți ani și care însuma peste 200 de volume, e trimis Secției de Urmărire Penală și Criminalistică a Parchetului General.
În 3 septembrie 2008, SUPC anunță decizia de Neîncepere a Urmării Penale a lui Ion Iliescu în Dosarul Mineriadei.
Explicabil:
Chiar dacă dosarul a fost preluat de la Dan Voinea, noii procurori de caz nu aveau competența unui procuror care investigase Mineriada timp de mai mulți ani.
Și astfel în Dosarul Mineriadei, Ion Illiescu are două NUP-uri!

Tot Laura Codruța Kovesi îl salvează pe Ion Iliescu și de la urmărirea penală în Dosarul Revoluției prin punerea NUP în 9 aprilie 2009.
Să zicem că Procurorul General Codruța Kovesi avea dreptate să dea ea NUP lui Ion Iliescu.
Dar atunci cum se explică Decizia Procurorului General Tiberiu Nițu din 5 februarie 2015 de infirmare a NUP-urilor anterioare, decizie confirmată de ÎCCJ, privind redeschiderea Dosarului în cazul Ion Iliescu?
Ceva nu-i în regulă în statul român poreclit și de drept. Aceeași persoană – Ion Iliescu – primește NUP în 2007 de la Procurorul General pentru ca peste 8 ani, să afle că NUP-ul nu mai e valabil.

Dvs. cum vă explicați aiureala asta?
Și-a vîrît coada politicul în ambele cazuri, atît în NUP-ul din 2007, cît și în Infirmare NUP-ului din 2015?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

35 comentarii pentru articolul „Gîndul de marți, 10 martie 2015”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *