Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Victor Ponta n-a cedat. Va ceda Gabriel Oprea? La șantaj, desigur

Nu întîmplător, Cristina Șincai și-a început interviul cu Victor Ponta de la România Tv întrebîndu-l dacă demisionează.
S-a desfășurat următorul dialog:
„Pentru că aici aş începe din start cu întrebarea care stă pe buzele tuturor, în principal ale opoziţiei, dar şi ale colegilor dvs, să ştiţi: vă daţi demisia de la guvern?
Victor Ponta: Nu.
Victor Ciutacu: E un răspuns definitiv?
Victor Ponta: Mă şi gândeam cum să vă răspund ca să nu îmi puneţi a doua întrebare.”

La emisiunea anterioară, cea de la 17, Cristina Șincai m-a invitat prin telefon să comentez zvonurile privind demisia lui Victor Ponta. Spre finele intervenției mele, moderatoarea m-a asigurat că la interviul de la 19 voi afla dacă Victor Ponta demisionează sau nu.
Am închis fără a-i spune distinsei moderatoarea că Victor Ponta nu va anunța în cadrul interviului că demisionează. În această privință n-aveam nici o îndoială.
Pentru că:

  1. Dacă ar fi vrut să demisioneze, Victor Ponta ar fi organizat o conferință de presă.
  2. Interviul trebuie totuși urmărit, pentru că deși n-avea cum să facă anunțul la o singură televiziune, Victor Ponta ar putea sugera ce intenționează în viitor ca premier.
  3. Văzusem deja brusca schimbare schimbare a informațiilor din surse despre Victor Ponta începînd cu asfințitul zilei de duminică, 9 august 2015.

Pînă la chestia asta făcută de astrul nostru (să asfințească aşa, fără un motiv temeinic), titlurile dădeau ca sigură demisia lui Victor Ponta.
Într-un text anterior de cristoiublog.ro am supus verificării raționale zvonul, pentru că zvon era, zvon pur şi simplu, şi-am demonstrat absența oricărui temei cît de cît serios. Cît despre aşa zisa ştire, observam că nu izvorîse nici măcar din nevoia de senzațional a presei noastre – ceea ce ar fi fost cît de cît scuzabil – ci din cancerul dezinformării, de care suferă jurnalismul nostru de la Afacerea cu teroriştii din decembrie 1989. Chiar din titluri se vedea tendențiozitatea trădată de o jubilație de chibiț PNL.

După asfințit, atmosfera din titluri s-a schimbat.
La început cu lunecosul parcă şi mai apoi cu sigur că-i aşa, titlurile au anunțat că Vivtor Ponta nu mai demisionează.
Zisese Victor Ponta că demisionează?
Fireşte că nu.
Îl dădeau deja demisionat oficinele Coaliției politico-mediatice anti-Ponta, ca să facă o bucurie stăpânilor lor.
Acum, aceleaşi oficine se dezumflaseră, dezamăgite, că nu li se îndeplinise dorința.

Așa cum s-a văzut din interviu, lui Victor Ponta nici nu-i trece prin cap să demisioneze.
Mai mult, la toate provocările celor din studio, ale lui Victor Ciutacu îndeosebi, pentru a-i zădărî orgoliul, premierul a dovedit încă o dată că înghite orice.
Și dacă Liviu Dragnea l-ar reduce la o simplă umbră chinezească în fotoliul de la Victoria, Victor Ponta n-ar demisiona.

Înseamnă asta că Operațiunea Totul pentru Guvernul Meu, condus de Cătălin Predoiu, a cărei disperare că nu mai ajunge odată premier al lui Klaus Iohannis naşte monştri de ridicol absolut, s-a contramandat?
Nici vorbă.
Mai întîi, pentru că Imperatorul, retras pe malul Mării, ca Împăratul roman, Tiberiu, la Capri, nu se va împăca cu gîndul că Băieții nu i-au făcut rost de Guvernul Meu.
Apoi, pentru că Binomul are un interes vital să fie la Victoria un Guvern marionetă:

  1. Legile Big Bruther, aclamate la sindrofia de la Cotroceni de toate partidele, zace în Parlament în aşteptarea unei noi majorități.
  2. În aprilie 2016, expiră mandatul Codruței Kovesi. Nu cred că-şi imaginează cineva un Victor Ponta propunînd-o pentru un nou mandat. E vital pentru Binom ca la Victoria să fie un premier friendly. Fără Lulutza la şefia DNA, Binomul e fără putere în politica internă. Și cum să fie exclus Binomul din bătălia internă, cea care dă beția adevăratei Puteri?!
  3. La alegerile locale de la anul contează enorm pentru PNL să fie la Guvernare. Partidul de la Guvernare are la dispoziție resurse însemnate pentru primarii în funcțiune.

Pe parcursul interviului, Victor Ponta a precizat de cîteva ori în ce condiții ar demisiona:
Realizator: Liberali, analişti, foarte multă lume, chiar şi oameni din PSD, să ştiţi, discutau despre faptul că vă întoarceţi şi poate cedaţi într-un fel şi vă daţi demisia. Ce dați?
Victor Ponta: Nu cedez.
Ionela Năstase: În ce condiţii aţi ceda?
Victor Ponta: Am spus de vreo o sută de ori, mai spun şi a 101-a oară. Dacă nu mai am sprijinul coaliţiei PSD-UNPR-ALDE, normal… ”

Așadar, potrivit lui Victor Ponta, plecarea sa din funcția de premier, care înseamnă și căderea Guvernului, pentru a se forma un Guvern PNL, depinde de soarta Coaliției.
Altfel spus, de Gabriel Oprea, al cărui partid, UNPR, are suficienți parlamentari pentru a face o nouă majoritate și, lucru important, e condus militărește de către General.

Dacă în cazul altor partide, o decizie precum plecarea din actuala Coaliție de guvernare, ar presupune, totuși, o minimă consultare a organismelor de conducere colectivă, în cazul UNPR Gabriel Oprea n-are nevoie să se consulte cu nimeni.
Nici măcar cu el însuși.

Dacă Operațiunea Totul pentru Guvernul Meu va merge mai departe și n-are cum să nu meargă, cîtă vreme Binomul SRI-DNA n-a ezitat să folosească Justiția pe post de femeie de serviciu, atunci în perioada următoare ținta Poliției Politice a Președintelui va fi Gabriel Oprea.
Cum și cu ce va fi șantajat Gabriel Oprea?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

35 comentarii pentru articolul „Victor Ponta n-a cedat. Va ceda Gabriel Oprea? La șantaj, desigur”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *