Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Da, există o Conspiraţie împotriva lui Liviu Dragnea. E iniţiată şi condusă chiar de Liviu Dragnea

Duminică, 9 iulie 2017 seara, Liviu Dragnea a acordat primul său interviu după halucinanta aventură care a fost răsturnarea propriului Guvern de majoritatea PSD-ALDE printr-o Auto Moțiune de cenzură.
Și unde în altă parte decît la România Tv putea da Liviu Dragnea un interviu care să-i convină?
Un interviu, adică, în care întrebările să fie de treabă, reacțiile moderatoarei să nu treacă dincolo de uimirea admirativă față de Bărbatul de stat din fața sa, iar el, interlocutorul, să poată depăna în direct basme fără teama că i s-ar înroși nasul.
Ce alt post decît România Tv îi putea asigura lui Liviu Dragnea un astfel de interviu echivalent în presă cu momentul de plajă cînd te unge nevasta pe față și pe dos cu cremă împotriva Soarelui?!

Din acest interviu au fost desprinse și transformate în sămânță de Scandal mediatic vorbele lui Liviu Dragnea despre Războiul său Sfînt cu George Soroș.

„În ultimele luni am avut poziţii destul de dure şi le am în continuare vizavi de acest personaj malefic care este George Soros şi îi transmit şi acum: Nu o să cedez! Totul pleacă de la Soros, de la răul pe care vrea să-l facă în această ţară şi nu numai în această ţară.”

Citită doar, sintagma Nu o să cedez! lasă impresia unei ziceri istorice, în genul Proclamației lui Ion Antonescu Ostași, vă ordon, Treceţi Prutul! din dimineața lui 22 iunie 1941 sau al Ordinului 227, Nici un pas înapoi! dat de Stalin în 28 iulie 1942.
Cine a văzut interviul sau, mai bine zis, cine a avut tăria să vadă interviul, deşi ispita îl îndemna să meargă la o bere, şi-a dat seama, după tonul molcom, de bunică pe cale de a-și adormi nepoții printr-o poveste fără cap și coadă, că a fost vorba doar de o banală tentativă a lui Liviu Dragnea de a se victimiza în faţa publicului telespectator al României Tv, alcătuit în mare parte din persoane cărora le plac mustăţile.
Liviu Dragnea a zis Nu cedez! invocînd o vastă conspirație împotriva sa, o conspirație internă și externă pusă la cale de forțe obscure, dar teribile în amploarea lor:

„Este o campanie de ceva timp începută din februarie – martie 2016. Este bine concertată, este bine finanţată, este foarte bine organizată, pentru că îi deranjează cîteva lucruri: nu pot opri creşterea popularităţii PSD, care este un fapt şi se întîmplă, şi creşterea popularităţii actului de guvernare, care începe să-şi revină după instalarea noului guvern. (…) Nu au alt obiectiv, nu au alt plan, nu au altă strategie decît să mă înlăture pe mine sau să facă în aşa fel încît PSD-ul să nu fie unit. (…) Am vorbit cu foarte mulţi colegi din partid zilele acestea, şi cu unii oameni de presă. Este o certitudine că este o chestiune foarte organizată. Nu am de unde să ştiu cine apasă butonul central, care sunt toţi ceilalţi,dar se vede cu ochiul liber.”

Liviu Dragnea nu e nici primul nici ultimul politician român nu numai din postdecembrism, dar și din întreaga Istorie modernă a țării, care-și supraevaluează importanța prezentîndu-se drept ținta unei Conspirații planetare.
Nu de alta, dar prin asta politicianul român se așază singur într-o galerie din care fac parte Iulius Cezar, Napoleon, Lady Diana, personaje istorice pentru a căror scoatere din joc s-au pus în mișcare forțe enorme.
Din acest punct de vedere, președintele PSD nu ne-a surprins.

Ne-a surprins în schimb teza despre o așa zisă campanie politico-mediatică bine concertată, bine organizată împotriva persoanei sale fizice.
Cine nu ştie la ce se referă Liviu Dragnea dar mai ales cine nu ştie capacitatea politicianului român de a o lua razna, ar crede că Liviu Dragnea e în ultimul timp ţinta unor incredibile asalturi mediatice în genul celor la care e supus zilnic Donald Trump sau măcar în genul celor îndreptate în 2009 de Coaliţia politico-mediatică împotriva lui Traian Băsescu.
O simplă privire aruncată asupra realităţilor sesizează imediat o uriaşă disproporţie între ceea ce invocă Liviu Dragnea a fi o campanie fără precedent împotriva sa și ceea ce se întîmplă în realitate.

De ceva vreme site-ul Rise Project publică informaţii şi documente menite a-l acuza de afaceri de corupţie pe Liviu Dragnea.
Da, ceea ce face Rise Project se numește campanie de presă.
Ca proporții și ca eficiență însă, această campanie e una normală în presa noastră postdecembristă. Ea nu diferă cu nimic prin spectaculozitate de cea dusă de unele ziare și posturi tv împotriva Codruței Kovesi.
Altfel spus, în cazul Rise Project avem de a face cu o campanie dusă de un organ de presă.
Și atît.
O campanie de presă, una dintre sutele de campanii duse în postdecembrism de cîte un ziar împotriva unui om sau a unui partid.

Din acest punct de vedere, campania angajată de Rise Project împotriva lui Liviu Dragnea e floare la ureche față de campania dusă de Evenimentul zilei împotriva lui Ion Iliescu între 1992 – 1996 sau cea dusă de Realitatea lui SOV împotriva lui Traian Băsescu.
Informaţiile şi documentele publicate de Rise Project au fost preluate de cîteva site-uri (Hotnews şi Ziare.com) şi de Realitatea Tv, un post care pe măsură ce sporesc anii de insolvenţă devine tot mai isteric și prin asta tot mai puțin convingător. Și Realitatea și cele două site-uri sunt însă esențial anti- PSD și, prin urmare, ele nu ajung pînă la electoratul care a dat PSD majoritatea parlamentară din 11 decembrie 2016. Din punct de vedere al eficienței electorale, ele nu ating nici cu o frunză capitalul politic al lui Liviu Dragnea. Altfel spus, avînd un electorat anti- PSD din născare, cele două site-uri și Realitatea Tv n-au depășit, în reluarea și comentarea informațiile de pe Rise Project, hotarele unei acțiuni gazetărești de rutină.
Cam aceasta ar fi campania politico-mediatică despre care se tînguie Liviu Dragnea.

În schimb, două dintre televiziunile de rating – România Tv şi Antena 3 – îl spală pe picioare de dimineaţă pînă seara.
Restul presei îl critică pe Liviu Dragnea cu o tărie nu mai mare decît cea reclamată de incredibilul dezechilibru al scenei noastre politice.
Ca şi în anii 1990-1992, cînd FSN-ul domina zdrobitor prin absenţa Opoziţiei, de la alegerile din 11 decembrie 2016, cînd PSD a obţinut cea mai puternică majoritate postdecembristă, doar presa independentă ce mai cîrîie împotriva PSD şi a lui Liviu Dragnea.
Opoziţia, întruchipată de un PNL transformat de Ludovic Orban într-un organizator de petreceri cu lăutari, nu există.
Despre alte partide, inutil să mai vorbesc.
Unde e campania „bine concertată”, „foarte organizată” pornită la apăsarea pe un buton central?

Am văzut din decembrie 1989 numeroase campanii împotriva unui om, împotriva unui partid.
Nu putem vorbi de o campanie de acest gen în cazul lui Liviu Dragnea.
Nici în planul instituţiilor de forţă nu putem invoca o asemenea campanie.
Klaus Iohannis n-a mişcat un deget împotriva aberaţiei care a fost răsturnarea propriului Guvern de către majoritatea PSD-ALDE.
CCR şi-a făcut un ţel al vieţii din a-l ajuta pe şest pe Liviu Dragnea.
Procesul cu abuzul în serviciu a fost amînat mai ceva decît al lui Radu Mazăre, beneficiar al unei sentinţe echivalente cu un pupic pe obraz la capătul a 9 ani de Proces şi a opt amînări de pronunţare.
Strada a reușit cu greu duminică seara să strîngă cîteva sute de persoane într-un protest care n-ar fi existat dacă Realitatea Tv și Digi 24 nu l-ar fi transmis în direct supraevaluîndu-l pînă la face din el un soi de Asalt al Palatului de Iarnă de la Petrograd.

Da, există o întreagă campanie de presă împotriva lui Liviu Dragnea.
Ea, campania, are drept principală cauză nu George Soroş, nu conspiraţia, ci aberaţiile lui Liviu Dragnea.
E răsturnarea propriului Guvern pe un motiv pueril efectul unei campanii „bine finanţate”?
E desemnarea drept premier a unui FSN-ist din anii ’90, ţinut pînă acum la conservare, în pivniţă, rezultatul unei campanii concertate ?
E halucinanta bîlbîiala cu noul Program de Guvernare, produsul unei Conspiraţii anti-Dragnea?
Toate cele despre care e criticat Liviu Dragnea sunt produse nemijlocit de Liviu Dragnea.
Există o conspiraţie împotriva lui Liviu Dragnea?
Fireşte că da.
E o conspiraţie iniţiată și condusă chiar de Liviu Dragnea!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

12 comentarii pentru articolul „Da, există o Conspiraţie împotriva lui Liviu Dragnea. E iniţiată şi condusă chiar de Liviu Dragnea”

 • Din miezul realităţii, problemele adevărului se simt altfel conturate şi se evaluază în punctele nevralgice. Asta face Ingrid Mocanu.

  Eu observ că Dragnea etalează o discordanţă vizibilă între fizionomia relaxată şi gravitatea vorbelor rostite, ca şi cum ar povesti zâmbind despre victimele unui accident grav sau ar râde în timpul unui cutremur.
  De altfel, el nici nu pare să fie interesat de esenţa lucrurilor şi fenomenelor chiar de el analizate; îşi urmăreşte doar efectul vorbăriei proprii, parcă repetată în prealabil acasă în faţa oglinzii. Totul pentru imagine, totul pentru pace. La orice problemă, el are soluţia unică: pacea. Numai că împăcarea între popoare, batistele pe ţambal, mâna intinsă celorlalţi din jur – în propunerile lui obsesive – sar în ochi sub forma unui scop în sine, vizează doar confortul propriu. Ceva din linişltea iliesciană, dar cu doză maximă de interes personal.
  Dau un cal breaz pentru un Regat de Teleorman.

  Fost director în Ministerul Justiţiei, atac furibund la adresa lui Dragnea: ‘V-aţi măsurat nivelul de CURAJ?’

  http://www.stiripesurse.ro/fost-director-in-ministerul-justitiei-atac-furibund-la-adresa-lui-dragnea-v-ati-masurat-nivelul-de-curaj_1207045.html

 • Care este in Romania presa independenta? Nu exista asa ceva, toti gazetarii si toata media sunt partizani, de o parte sau alta. Singurii omisi de dvs., ProTV si B1 nu pot fi considerati modele de independenta, mai ales avand in vedere datoriile foarte mari fata de bugetul de stat.
  Dragnea este cum scrieti dvs, poate chiar mai rau. Dar aceste ONG-uri, cum isi justifica existenta, sursele de finantare si cheltuielile? Rusia a interzis functionarea lor. Ma rog, Putin e un tiran si in Rusia nu exista democratie. Si Ungaria a interzis unele dintre ONG-uri, iar cele care mai sunt active trebuie sa-si justifice sursele de finantare si modul de cheltuire a banilor. O sa spuneti ca si Ungaria are probleme la capitolul democratie, mai ales ca a inchis o universitate finantata de Soros.
  Dar Cehia si Polonia, au si ele probleme de democratie?
  De fapt problema o constitue activitatea lor, lipsita de transparenta, , cu actiuni de multe ori la limita legii, finantari de campanii electorale etc.
  ex.
  1. Nenumaratele ONG-uri pentru protectia cainilor fara stapan, care se pot lauda ca in 25 de ani au avut ca rezultat cresterea fara precedent a numarului de maidanezi.
  2. Si cele pentru integrarea minoritatii tiganesti. Ce mai vile s-au construit cu banii din donatii, sponsorizari etc.
  3. Guvernul tehnocrat a fost alcatuit in buna masura din reprezentanti ai ONG-urilor, inclusiv cele ale lui Soros. Prestatia a fost …

 • „Noi suntem Statul” a jonglat şi manipulat prin copiii de mingi – interpuşii politici slabi de înger, alintaţi, momiţi şi folosiţi… până la loc comanda – iar mingile nu sunt altceva decât propriile bube ale interpuşilor, adunate cu migală de SRI-DNA pentru a fi şantajate la discreţie. Cu câţ te crezi mai intangibil şi te încrezi mai mult, lăsându-te pe mâna şanajistilor de profesie, cu atât devii mai vulnerabil şi fără putere de reacţie. La o adică, oricât de mică – ca de la extaz la agonie – te poţi trezi în bezna cu frontispiciu de ospiciu:
  „De ce ţi-a fost frică, n-ai scăpat”

  Protocolul ascuns în continuare demonstrează perseverenţa binomului în hellvigargară.
  De unde autoritate militară şi trâmbiţata schimbare a obiceiurilor la un director politic-civil?
  Fără recunoaştere transparentă nu există îndreptare.

  Soţul vine acasă cu o faţă răvăşită, privirea în gol; agitat, cu mâinile nestăpânite, îşi invită soţia să ia loc pe canapea şi, vizibil preocupat de solemnitatea momentului, o avertizează că vrea să i se destăinuie, urmează să-şi golească sufletul încărcat şi astfel să se asigure că nu se va mai întâmpla niciodată să se lase atras de ispită.
  Nedumerită şi îngrijporată, soţia îi întinde o mână de ajutor:
  – Bine, dar spune-mi întâi ce s-a întâmplat, să te înţeleg, să evaluez sinceritatea ta şi încrederea mea în viitor.
  – Îţi promit să nu mai fac, da’ nu pot să-ţi spun ce.

  • Cea mai periculoasă schimbare se produce din complicitatea pasivităţii tale la menţinerea aceleiaşi stări de fapt.

   Jalnica pomenire sistematică a supremaţiei organului – persistent în pasivitatea producătoare de schimbarea pomenită mai sus- nu-i decât strigătul propriei noastre indolenţe.

   Democraţia originală, semănată în duminica orbului, se cunoaşte după producţia ei de orbi din ce în ce mai surzi. Când vom comunica prin semne, ne vom înţelege mai bine ca niciodată.

   • Cel mai bun prieten al parlamentarilor români este necunoscutul bugetofag şi mândru de propria-i prezentare:
    „Nici nu ştim câţi suntem, în primul rând”.

    Bumerangul le cade în cap parlamentarilor români… întors ca din necunoscut. 😆 Pe măsură ce-i decimează, supremii sunt din ce în ce mai convinşi că aşa ceva nu există.

   • Nu vă mai pierdeţi timpul în comisia de desluşire a evenimentului anului 2009!
    Acasă la Oprea s-a organizat o întâlnire – intimă – numai între cei care nu se implică în alegeri şi politică. 😀

    Sunt mincinoase afirmaţiile potrivit cărora sondajele electorale efectuate de Vasile Dîncu pentru SRI ar fi fost plătite din banii lui Dorin Cocoş – la comanda lui Coldea şi Maior – iar asta denotă interesul reprezentanţilor SRI faţă de rezultatele din alegeri şi implicarea acestora în jocurile politice:
    – banii nu erau ai lui Dorin Cocoş; 😀
    – din motive de securitate naţională, Coldea, Maior şi SRI aveau tot dreptul să ştie din vreme dacă alegerile parlamentare şi prezidenţiale nu vor fi cumva câştigate de vreun partid terorist;
    – nerecunoscătorilor! – fără sondajele lui Dâncu, acum am fi avut un preşedinte necunoscut.

    • Interesul SRI faţă de rezultatele din alegeri nu înseamnă implicare ci pevenţie. Ce ştim noi? 😀

     La intrarea într-un bordel, un anunţ cât un perete, cu majuscule:
     – Intraţi cu încredere, ne-am reformat. Cele două curve cu sifilis au murit. 😀

 • Bocitoarele politice pompează bani în neantul SRI pentru a-şi primi – pe merit – recompensă poliţienească politică.

  Dragnea nu pare afectat din direcţia asta. Mai aruncă uneori câte o aluzie, cât să nu sară în ochi imunitatea lui de aproape un deceniu – anormal de firesc 😆 unora, în comparaţie cu găinăriile pedepsite de binom în aşa-zisa luptă anticorupţi.

  Continuaţi să pompaţi, fără să ştiţi pentru ce! 😆

  „Abia acum ar trebui să înceapă tărăboiul”
  Cu cine? Întreb şi eu, pentru un vecin,

  „Prin urmare, iată încă o dovadă, de data asta venită de la domnul Guccifer, că domnul George Maior a făcut la greu poliţie politică. A utilizat mijloacele generoase ale SRI, puse la dispoziţie de societatea românească, în schimbul unor sume consistente din banii publici, pentru a face poliţie politică”.

  „Ei bine, toate aceste informaţii, conform datelor din dosarul penal, au ajuns pe mâna autorităţilor americane. Fiind predate acestora de către autorităţile judiciare de la Bucureşti. Prin urmare, la Washingtion se ştie de-a fir a păr cu ce se ocupa domnul George Maior când conducea Serviciul Român de Informaţii, care erau deciziile şi aspiraţiile sale ascunse şi în ce mod utiliza serviciul secret partener cu cele ale Statelor Unite”.

  http://www.stiripesurse.ro/intoarcerea-lui-guccifer-abia-acum-ar-trebui-sa-inceapa-taraboiul_1206855.html

 • 👿

  Ca sa vezi, microcefalul Nick Cernat, marele „corector”, si-a luat mecla lui de vulpe fiarta in ulei de motor si si-a pus in schimb o poza cu mos Ion Roata si Unirea, deh! mai e putin si vine 1 Decembrie..

  Ai procedat bine, agramatule, aveai fruntea asa de lucioasa ca vedea toata lumea ce gandesti.. 😯

  … Cand era cazul.. 🙂

 • 😎

  Maestre, sunteti jurnalist,.. Investigatia celor de la Rise Project e nimic, ne asteptam si noi la ceva spectaculos, care sa-l puna la zid in fata plutonului. Ca a stat pe mosia unuia din Brazilia si ca E POSIBIL ca Dracnea sa fie in Tel Drum-ul lor, pai Soros a dat cu banii degeaba cu bashini de-astea. Asta nu e campanie de presa, Maestre, e doar bocet de jale, unde ni sunt jurnalistii?
  Daca nu avea Dan Andronic procesele la DNA, ce anchete mai baga el cu mosiile de la Teleorman…

 • Strategia lui Dragnea e sa se mentina cu orice pret in atentia opiniei publice. Pana si domnul Maestru ii toarna zilnic o cescuta de apa la radacina sub pretextul ca a pus de un nou text de asteptare, un text facut din vorbe despre vorbe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *