Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Cazul Bodnariu sau cum ar fi să vedem un tip venit din junglă revoltat că nu-i lăsat să se plimbe în p…a goală prin București

Am istorisit undeva cu ani în urmă că, în postura de fiu de ţăran fiind, am cunoscut pe pielea mea învăţătura străbună, venită din trecut o dată cu behăitul jalnic al Mioriţei:
Bătaia e ruptă din Rai.

În cazul meu nu era vorba de o palmă la fund, cum zic azi tăticii şcoliţi pe Internet, nici măcar de un tras de ureche, botezat urecheală, ci de ditamai parul.
Maică-mea, pentru că ea era în familia copilăriei mele premierul, Executivul, iar taica-meu, Preşedintele, un preşedinte de republică parlamentară, era cea care mă bătea.
În ogradă fireşte, dat fiind că în casă, cu încăperile sale strîmte, nu putea mînui parul în voie.
Mă bătea dintr-un dublu motiv:
Mai întîi, pentru că făcusem o boacănă.
Mai apoi şi mai crunt, pentru că n-o rupeam la fugă după primele lovituri.

Încăpăţînat, cum sînt şi acum, şedeam de-al dracului pe loc în timp ce mă lovea.
Pe maică-mea, care lansase Operaţiunea pariind pe faptul c-o voi rupe la fugă şi, atunci, ea va fi obligată să renunţe, o scotea din sărite statul meu pe loc, în care ghicea debutul unei rebeliuni.

Am reamintit aceste lucruri nu pentru a dezvălui ce copilărie nefericită am avut, supunîndu-mă unui clişeu care te loveşte la anii bătrîneţii, ci pentru a-mi închipui cum ar fi reacţionat autorităţile din Norvegia dacă întîmplarea s-ar fi petrecut pe teritoriul lor naţional.

Ar fi dus-o pe maică-mea direct la Psihiatrie, unde studenţilor le-ar fi fost prezentată drept un caz ţinînd de Omul de Neanderthal. Iar pe mine, sînt sigur, m-ar fi luat în custodie, făcînd în aşa fel încît toată viaţa nici măcar fotografia maică-mi să n-o văd, ca să nu mă stresez.

Prin urmare, întreaga mea experienţă de viaţă e una românească, neaoşă.
Asta nu mă împiedică, dînd curs unui fel al meu de a judeca lucrurile, să-i înţeleg pe norvegieni.
Au ajuns cu subtilităţile de civilizaţie pînă acolo încît se supun unor legi care interzice pînă şi să te uiţi urît la copil, chiar dacă, vorba românilor, eu te-am făcut, eu te omor.

Într-una din călătoriile mele în străinătate, am văzut la Berlin o demonstraţie de protest faţă de vînarea crocodililor.
Tot în Germania fiind, am băgat de seamă că peste tot – în parcuri, în magazine, în metrou – omului îi era interzis o sumedenie de lucruri, pe cînd cîinelui, nu.
Dacă l-a început, am fost contrariat, ulterior am sfîrşit prin a-i înţelege.

Sub semnul acestei înţelegeri a unor legi din alte ţări care pe noi, românii, aflaţi faţă de ţările respective pe undeva prin Evul Mediu, am rămas uluit de zarva pe care a stîrnit-o în România de cazul copiilor luaţi de autorităţile norvegiene unei familii pe motiv că respectivii erau trataţi cu brutalitate.

E drept – zice tatăl copiilor, brav român, pe la televiziunile care-i culeg lacrimile în căușul ratingului – le-am dat acolo o palmă la fund, dar asta nu înseamnă să mi-i ia.

Că tatăl nu pricepe prăpastia de mentalităţi dintre români şi norvegieni mai e de înţeles.
Dar că presa românească, în cuprinsul căreia lucrează tipi presupuşi a fi trăit şi-n altă parte decît în creierii munţilor noştri, s-a năpustit asupra autorităţilor norvegiene şi, mai grav, s-a apucat să facă presiuni asupra autorităţilor noastre pentru a lua poziţie oficială faţă de „fasciştii” norvegieni, asta nu mi se pare de înţeles.

N-ar fost nimic dacă televiziunile, ziarele, site-urile s-ar fi mărginit la compătimirea românului nostru și eventual ar fi făcut chetă pentru banii ceruți de proces.

Instituțiile noastre de presă au declanșat o campanie de presiune asupra Autorităților române pentru a impune statului norvegian să comande Barnevernet să-i dea copii românului nostru.

Autoritatea pentru protecția copilului din Norvegia e o instituție independentă de Guvernul norvegian.
Singura care poate soluționa problema declarînd abuz luarea copiilor e Justiția norvegiană.
Justiție căreia i s-au adresat norvegienii confruntați cu deciziile Barnevernet, norvegieni văduviți de norocul de a fi români și prin urmare lipsiți de solidaritatea moldo-valahă.

De ce nu face nimic Guvernul norvegian? – se revoltă ziariștii noștri, cei care ar trebui să știe mult mai bine decît nea Gigel de la Sculărie- că unei instituții independente prin lege într-o democrație nu-i poate ordona nimeni.

Împotriva autorităţilor norvegiene s-au organizat proteste de stradă, petiţii, emisiuni (Mihai Gâdea şi-a consumat pentru un an întreg rezerva de pişat ochii în chip teatral), s-au scris articole cu titluri insultătoare.

Dacă aş fi norvegian aş întreba:
– De ce protestează românii, maică?
– Pentru că sînt uluiţi că în Norvegia n-ai voie să-i dai copilului o palmă la fund.
– De ce?
– În România sînt zicale precum:
Bătaia e ruptă din rai!
Unde dă tata creşte!
Eu te-am făcut, eu te omor!

Imaginaţi-vă că-n România de azi vine unul din junglă şi, potrivit tradiţiei sale din străbuni, se plimbă în p…a goală prin Bucureşti.

Autorităţile îl iau pe sus şi-l amendează.
Ce se va întîmpla în junglă?
Babuinii vor protesta indignaţi:
– Cum adică, n-are voie omul să umble în p…a goală pe stradă?!

N.B. Mihai Gâdea, şeful Antenei 3, a împlinit nu ştiu ce ani.
Dînd curs năravului moldo-valah, politicienii n-au scăpat prilejul de a se pune bine cu Şeful Antenei 3, mai ales acum, cînd postul lui Dan Voiculescu e în graţiile noului Regim.
Printre numele celor care s-au grăbit să-i transmită pupici public lui Mihai Gâdea, am întîlnit şi numele Elenei Udrea.
Biata Elena Udrea!
Ce face DNA dintr-un om!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

75 comentarii pentru articolul „Cazul Bodnariu sau cum ar fi să vedem un tip venit din junglă revoltat că nu-i lăsat să se plimbe în p…a goală prin București”

 • Domnule Cristoiu, cum comentati ce a declarat
  Ambasadorul Norvegiei în Lituania, Dag Malmer Halvorsen, care a recunoscut că problema copiilor luați de la părinții străini care locuiesc în Norvegia devine o preocupare majoră (…)

  „Există o mare problemă de ani de zile în Norvegia pentru că există o incidență mare a sindromului Down în rândul copiilor norvegieni”, a declarat Ambasadorul Norvegiei în Lituania, Dag Malmer Halvorsen, pentru canalul de televiziune norvegian NRK. „Prin urmare, este important ca autoritățile norvegiene să recurgă la aceste soluții pentru a obține copii proaspeți, străini, cum ar fi cei de la lituanieni, pentru a consolida materialul genetic al țării.” (nota traducătorului: cuvintele ambasadorului sunt clare: fresh, foreign children – copii proaspeți, străini). http://www.cunoastelumea.ro/exploziv-ambasador-norvegian-norvegia-ia-copii-imigrantilor-pentru-a-si-improspata-sangele/

 • D.le Cristoiu eu cred ca parul tati te -a lovit putin la cutiuta de nu pricepi aceste abuzuri facute la afapostul LEGII NORVEGIENE da intelegi perfect cum stau barfele de Dambovita imi pare rau ca nu mai e tatal sa ia parul.

 • Un băiat de doar 17 ani, Vlad Steiner (pe jumătate japonez), îi informează corect pe români despre situaţia din Siria! Citiţi un scurt interviu cu el: http://bit.ly/1UMgsye

 • Cazul Bodnariu, inca o tema data de cineva presei romanesti, pe care o freaca pana cand primesc alta tema !!!

 • Cand ai 5 copii probabil ca se intampla sa le mai aplici si pedepse.Sant de varste apropiate ș i se mai cearta intr ei.

 • Aveti dreptate, dar pedeapsa e exagerata. Ca si cum ai furat o gaina, te execut. Trebuiau parintii avertizati, pedepsiti. Mai mult, ns daca aveti copii, dar cand erati copil, nu va amintiti sa fi exagerat in povestiri? Cum poti sa iei copiii pe povestile lor. Cand vor creste mari si vor afla copiii cum ei au determinat ruperea de parinti si cresterea langa niste straini, cum se vor simti?

 • Si cum ramane , maestre, cu ”mama spala cu prea mult sapun”, „fetei nu-i plac chiftelele de peste” etc etc ? Nu era mai simplu sa scrie in raportul ala ca sunt niste sadici babuini si atat ? Ce inseamna plimbarea asta la chiftele si la sapun ? Am inteles ca au incalcat legea de la inceput nefacandu-se o ancheta sociala iar copiii trebuiau dati rudelor apropiate, nu institutionalizati. Si-apoi, daca se pretind o specie evoluata, nu era logic sa fi trimis parintii sa faca niste cursuri unde sa fi invatat ce inseamna sa fii parinte intr-o civilizatie superioara si sa fie monitorizati ca sa constate daca au priceput sau nu decat sa fi smuls copiii aia brutal din bratele mamei ? Cine-i babuinul sadic ?

  • Dana dragă, în primul și-n primul rând, nu-i treaba absolut nimănui din România situația familiei Bodnariu! Chiar n-avem noi nicio calitate în care să ne-apucăm să ”rezolvăm cazul” cum cerea o imbecilă undeva! E o țară suverană, cu legile ei, cu particularitățile ei, iar dacă pentru ăia săpunul și chiftelele sunt motive de luat copiii, repet, asta nu ne privește pe noi! Ăia s-au dus acolo din proprie inițiativă, să fie sănătoși și să respecte dracului legile de-acolo! Și dacă-s babuini sadici, ce treabă avem noi? Iar aberațiile alea, scuză-mă, dar sunt greu de crezut! Și nu, niciun stat nu-i obligat să facă cu tine cursuri de ”așa-i legea la noi”, ci tu ești cel care trebuie să te informezi, plus că mama copiilor e norvegiancă, de ci nici măcar scuza asta n-o avea, că n-ar fi știut! Și tot norvegieni sunt și copiii, iar tatăl, din câte-am înțeles, are dublă cetățenie. În concluzie, repet: chiar nu-i treaba noastră, nici a poporului român, nici a guvernului, a președintelui și nici măcar a lui Băsescu! (Care Băsescu oricum e de vină, dar a uitat Gâdea să menționeze :D)

  • Dana Baumgärtner Nu, eu nu vreau sa rezolv nimic, vreau sa inteleg. De aceea pun intrebari. Mi se pare ultimul lucru de facut sa iei copiii dintr-o familie exceptand cazurile in care e impetuos necesar si reclama urgenta. Dar babuinul sadic pare a fi Elena – in cazul asta. Dupa ce au trecut-o prin garle mocirloase, i-au dat cu fulgi si funingine, cu posetele in cap si i-au scos tocul cui pe ochi, mai vii sa-i vezi ?! Basescu e de vina !

  • Nu putem înțelege dacă nu avem și poziția celeilalte părți, iar cealaltă parte, respectiv protecția copilului din Norvegia, nu dă relații decât celor în cauză și nu înainte de încheierea anchetei.

  • Dana, asta nu e poziția celeilalte părți! Iar datele din articol sunt tendențioase, păi în toate țările normale la cap cei care iau copii în plasament au avantaje materiale, chiar și la noi, sau credeai c-o fac din bunătate nemărginită? Iar concediul cu și fără copii este prevăzut și la noi, din câte știu. Bine, ăia plătesc la nivelul lor și au și alte avantaje, că-și permite statul norvegian, fiind un stat bogat.

  • Dar in momentul in care iti faci din a lua copiii din familii un business infloritor NU se mai trateaza de interesul minorului. Vezi pe Politic Scan un articol al Deutsche Welle, vezi ce spune europarlamentarul lor , profesoarele acelea din Norvegia …

  • Am mai citit niște articole din presa germană despre Barnevernet și am găsit o situație asemănătoare cu o familie din Cehia: Mama a încercat să-și recupereze cei doi băieți ani de zile și chiar și la CEDO i-a fost respinsă cererea, dat fiind că a recunoscut ”că le-a mai dat câte-o pălmuță”. Cică diferența culturale, zicea cehoaica. Iar ăia i-au dat flit, că aia nu-i cultură, să bați un copil!

  • Am mai găsit o informație interesantă: lege aia din Norvegia care interzice absolut orice fel de pedeapsă fizică sau psihică aplicată copiilor există din 1953, deci au crescut 3 generații cu ea! Au mia făcut niște litanieni garagațe pe un caz asemănător, dar pe urmă au revenit cu un articol de scuze, că ăia n-au spus chiar tot, și anume le-au mai dat ”câte una la fund” copiilor. Pentru mine devine din ce în ce mai clar că ăsta-i motivul real pentru care iau ăia de la Bernevernet copiii, nu săpunul și chiftelele!

  • Atunci de ce nu o spun clar ? Nu asa era normal ?Era argumentul suprem care nu ar mai fi avut nevoie de „rufele nu erau bine impaturite pe rafturi”, sapun , chiftele, mama-i scunda si alte abnormitati.

  • Dana Daniela, nu-s datori să ne spună nouă, lui nenea guvernul sau lui Băsescu! Singura instituție căreia îi sunt datori ăia cu răspunsuri e una de justiție din Norvegia! Copiii ăia sunt cetățeni norvegieni, iar faptul că România s-a grăbit să le dea cetățenia după ce au fost luați e egal cu zero, Norvegia nerecunoscând dubla cetățenie. Cât despre rufe, săpun sau chiftele, alea-s balivernele altora care-au pățit-o la fel, și fac pariu că și-n cazurile ălora reieșea la sfârșit că au ”diferențe culturale”!

  • Cand la mijloc sunt bani, permite-mi sa ma indoiesc de foarte multe bune intentii.

  • Doar că nu Barnevernetul câștigă banii ăia, ci îi dă!

  • ”În același timp, ”industria” de protecție a copilului oferă slujbe mai multe și salarii mai mari pentru asistenții sociali. În 2010, de exemplu, cheltuielile cu salariile au atins 2,8 mld. NOK, o creștere cu 6% față de anul precedent.Numărul copiilor înregistrați în cadrul evidențelor Barneverent a crescut într-un singur an (2009-2010) cu 7%, ajungând la 5700.”

 • when in Rome….

 • Cum sa desparti fratii? Cum sa-i desparti? Pentru ce? Se merita? Asta-i interesul lor? Cine le-or mai restitui anii pierduti, pentru totdeauna? Iertati-ma, nu, nu pot fi de acord cu asta, nici cu lipsa de transparenta a autoritatilor in acest caz.

 • DA DOMNULE CRISTOIU , NU CREDETI CA ABUZURILE DE 25 DE ANI DIN ROMANIA , DIN LUME A ROMANILOR, A ROMILOR AU ADUS TOTUL SUB NASUL SI ATENTIA LUMII, FELUL IN CARE COPII ROMANIEI ZAC IN CASE DE COPII, SINT LASATI LA BUNICI, SINT TRIMISI DE ROMI LA FURAT, SINT NEGLIJATI, DE CE CERETI SA FIE TOTUL CA IN MERICA , CA IN EUOPA FARA LEGI SI FARQ CERINTE. OK IN TOATA LUMEA COPII TRAUMATIZATI DE ORICE FEL SINT IN ATENTIA ORGANELOR IN VIGOARE A FOST PREA MULT DEZINTEREST IN CE PRIVESTE COPII, SE STIE MERG LA LUCRU AFARA , LASA COPII CU BUNICI SI COPII SINT NEGLIJATI, ESTE MULTUCULTURALISM SI CINEVA DACA VEDE ANUNTA , CE E RAU IN ASTA, DACA MULTI AU FACUT COPII SA TRAIEASCA DE PE URMELE LOR ATUNCI INCA O DATA,…RUSINE ROAMANIA

 • Ingrid Antal

 • Am fost socata de Elena Udrea!

 • Cred ca au folosit brutalitatea si nu numai o palma la fnd. Trebuie sa se inrolze la legile statului in care traiesc.Ipocriti, se pling dupa ce au fost atentionati sa nu fie agresivi..Bine le-a facut guvernul norvegian!

 • Ei, domnule, Ion Cristoiu. Probabil ai rămas cu tare din copilăria nefericită…Dar nu putem generaliza…Şi încă nu s-a dat publicităţii rezultatul anchetei de la Barnevernet.

 • In mare parte aveti dreptate ! Cazul este speculat de presa si politicieni doar in interes personal , mizand pe prostia , lipsa de informatie si incultura celor …..multi !

 • Norvegia e țară așezată. Noi exagerăm. Iar dvs ați surprins realitatea exact așa cum e.

 • Un cacat de articol , Gidea a pisat ochii si tu borisi niste fraze aiurea . Sub al cui clob de sticla stai nea Ioane ?

 • Asa domnule Ion Cristoiu, exact asa stau lucrurile. Mai trebuie doar sa inteleaga asta si cateva milioane de romani. Acum, multi sunt ocupati, ca daca sistemul romanesc tot merge struna, se implica in a-i pune la punct pe norvegieni cu sistemul lor de rahat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *