Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Relația cu Alina Bica – Dosarul cu care Liviu Dragnea e șantajat de Binomul SRI-DNA

14 decembrie 2014.
Pe blogul său Robert Turcescu publică un document de 22 de pagini intitulat Ordonanța de disjungere a cauzei din Dosarul Bica.
Pe 15 decembrie 2014 Alina Bica e trimisă în judecată în Dosarul ANRP.

Potrivit Documentului publicat de Robert Turcescu, pe 8 decembrie 2014, Gheorghe Popovici, procuror șef secție, și Dănuț Volintiru, procuror șef adjunct secție din Cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupție, disjung din Dosarul ANRP alte fapte de corupție ale Alinei Bica și întocmesc un nou dosar:
„Un exemplar al prezentei ordonanțe împreună cu materialul de urmărire penală privind faptele disjunse menționate în prezentul dispozitiv în prezentul dispozitiv în pct. 1 – 6 se va înregistra separat la Secția de combatere a Corupției din cadrul Direcției Naționale Anticorupție.”

Ce spune Ordonanța de disjungere la punctul 3, unul dintre cele șase puncte?
„În baza aceluiaşi proces verbal de sesizare din oficiu, din data de 15.10.2014, al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a corupţiei s-a reţinut în fapt că, în contextul în care inculpatul Ioan Niculae era cercetat într-un dosar al DIICOT, inculpatul a apelat în cursul anului 2013, prin intermediul vicepremierului din Guvernul României, Dragnea Nicolae Liviu la Bica Alina Mihaela, procuror-şef al DIICOT pentru soluţionarea favorabilă a dosarului sau pentru tergiversarea soluţionării pînă la intervenirea prescripţiei.
Bica Mihaela Alina în scopul tergiversării soluţionării dosarului penal care îl viza pe inculpatul Iona Niculae a intervenit la nivelul procurorului de caz care avea în instrumentare dosarul pentru ca acesta să stopeze investigaţiile pe care le derula prin care a solicitat date privind utilizatorul unui anumit număr telefonic pe care îl folosea Dragnea Nicolae Liviu.
În schimbul acestui folos, inculpatul Ioan Niculae a oferit inculpatei Bica Alina Mihaela suma de 3,5 milioane euro şi promisiunea celor doi de sprijinire pentru promovarea acesteia în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.”

La atît se rezuma Documentul în privința lui Liviu Dragnea.
Deși Ordonanța se baza mai mult pe ca sigur pe documente, am fost sceptic la vremea respectivă în legătură cu soliditatea Dosarului. Am considerat publicarea Documentului o tipică scurgere în presă menită a compromite nițel pe cei implicați. Țin minte că l-am mustrat nițel pe Robert Turcescu pentru riscul de a lăsa impresia că face un joc de imagine al DNA.

L-am crezut pe cuvînt pe Liviu Dragnea care, în seara lui 14 decembrie 2014, declara presei că n-are nici treabă cu Alina Bica. Alina Bica era omul PDL și al lui Traian Băsescu. Nu vedeam legătura cu un PSD-ist de talia lui Liviu Dragnea.

Luni seara, la emisiunea sa de la România Tv, Victor Ciutacu a dezvăluit în premieră Documente din Dosarul creat prin disjungere, mai precis din ceea ce Ordonanța numește Materialul de urmărire penală.
Documentele dovedesc o relație neobișnuit de apropiată dintre cei doi Alina Bica și Liviu Dragnea.
Ele aduc argumente temeinice pentru acuzațiile din dosar lui Liviu Dragnea.

Iată cîteva fragmente din Referatul procurorilor luate de pe site-ul România Tv:
„În cursul anului 2013, mai exact după numirea în funcţia de procuror-şef DIICOT a numitei Bica Alina Mihaela, între aceasta şi Dragnea Nicolae Liviu, vicepremier al Guvernului României, au avut loc mai multe întâlniri la sediul firmei TAWIL, situat în Bucureşti, pe strada Mareşal Alexandru Constantinescu, nr 22. Dragnea a precizat că el ar fi de profesie inginer şi nu s-ar pricepe la justiţie şi doreşte să fie consiliat de către Bica. În acelaşi context, Dragnea i-a cerut procurorului-şef DIICOT să-l sprijine pe Ioan Niculae, inculpat într-un dosar al DIICOT, în sensul de a rezolva în mod favorabil dosarul acestuia sau, dacă nu se putea repede, să întârzie soluţionarea lui până după alegerile prezidenţiale, mai exact până la sosirea unui moment politic favorabil. Pentru acest serviciu, Dragnea i-a promis lui Bica suma de 3,5 milioane de euro, banii urmând a fi luaţi de la Ioan Niculae şi ulterior înmânaţi magistratului. Totodată, Dragnea a promis că o va sprijini să obţină funcţia de procuror general al României în scopul celor mai sus arătate”.

Cei doi țineau legătura într-un chip care seamănă cu cel folosit de amorezații adulterini:
„Legătura dintre Dragnea Nicolae Liviu şi Bica Alina Mihaela se ţinea cu ajutorul unor telefoane dedicate numai acestor convorbiri, un telefon fiind la un om de încredere sau şofer al lui Dragnea şi celălalt la Bica. Convorbirile aveau loc numai prin sms-uri, iar la momentul în care se stabileau întâlnirile dintre cei doi, respectiv între omul de încredere al lui Dragnea şi Bica, aceasta se deplasa în zona „Rondul Francis” aflat pe strada Ghe. Brătianu şi de acolo era preluată de şoferul lui Dragnea şi dusă la sediul firmei TAWIL, unde o aştepta Dragnea”.

Așa cum se arată în Ordonanța de disjungere, Alina Bica a intervenit pentru a salva de la monitorizare un număr de telefon folosit de Liviu Dragnea pentru a ține legătura cu ea:
„Procurorul de caz în cauza care-l priveşte pe Ioan Niculae, cu care Alina Bica nu se află în relaţii bune, a solicitat în timpul şi în interesul urmăririi penale un document unei firme care trebuia să arate cine era utilizatorul unui anumit număr de telefon. Acel număr de telefon ar fi aparţinut chiar lui Liviu Dragnea şi acesta, neştiind ce răspuns să ofere firma intervievată, i-a cerut sfatul Alinei Bica. Aceasta i-a indicat lui Liviu Dragnea ca firma să răspundă că era telefonul unui angajat. Ulterior, Alina Bica şi-a dat seama că vocea îi aparţinea lui Liviu Dragnea şi putea fi recunoscută, motiv pentru care a făcut presiuni asupra procurorului de caz să renunţe la solicitare sau să găsească o soluţie şi să nu se mai lege de acest număr de telefon, în scopul de a nu-l mai implica pe Liviu Dragnea”.

Suntem în 14 iulie 2015.
De la deschiderea acestui Dosar au trecut 7 (șapte) luni.
Dacă ar fi să credem Ordonanței de disjungere și documentelor dezvăluite de Victor Ciutacu, Dosarul viza un fenomen de corupție la nivel înalt și mai ales transpartinic.

Alina Bica a fost trimisă în judecată în 25 februarie 2015 într-un al doilea dosar, prezentat de DNA ca disjuns din primul.
Un dosar fără nici o legătură cu faptele disjunse în 8 decembrie 2015.

Ați mai auzit ceva de acest dosar? Ați auzit ca Liviu Dragnea să fi fost chemat la DNA măcar ca martor?
Să nu ne întrebăm atunci, văzînd hărnicia cu care Liviu Dragnea contribuie la dărîmarea Guvernului Victor Ponta dacă nu cumva Dosarul din 8 decembrie 2014 e cel cu care e șantajat liderul PSD de Binomul SRI-DNA?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

32 comentarii pentru articolul „Relația cu Alina Bica – Dosarul cu care Liviu Dragnea e șantajat de Binomul SRI-DNA”

 • LIVIU DRAGNEA SI MAZARE SI-AU INCEPUT VIATA POLITICA IN PD ,OARE AU SI INCHEIAT-O ? Cine a trecut prin PD ramane legat precum lucratorii din SERVICII .

 • E foarte „misto ” chestia asta scrisa de dl Traian Basescu:

  „Ponta, te rog, trădează-mă !!!!!
  Rămîn consecvent ideii că acuzaţia de conflict de interese nu este justificată, dar participarea la fals şi spălare de bani în relaţia cu Dan Şova în afacerea Rovinari – Turceni pare a fi temeinic documentată de procurori şi numai un judecător poate decide definitiv, indiferent ce eforturi mediatice s-ar face pentru a-l spăla pe Ponta cu anticipaţie de mîzga groasă a minciunii.
  Mincinosul naţional încearcă să ne convingă că, dacă ar demisiona, ar trăda electoratul.
  Bietul mitoman a ajuns să creadă şi vrea să convingă o lume întreagă că el a fost ales de popor.
  Nu, dragule, pe tine nu te-a ales niciun popor, ci te-am desemnat eu pentru funcţia de PM respectînd principiul constituţional că o alianţă care a cîştigat alegerile cu 68% poate propune premierul.
  Acum nici măcar alianţa USL care a cîştigat alegerile nu mai există, deci tu cam vii de nicăieri la Palatul Victoria. Nu îndrăzni să mai vorbeşti de legitimitate cînd alianţa, dar şi înţelegerea politică ce te-a propulsat au dispărut.
  Între timp, ai devenit şi singurul PM din Europa urmărit penal.
  În concluzie, nu poporul te-a făcut PM, ci eu te-am desemnat pentru această funcţie, iar Parlamentul a aprobat propunerea mea.
  De aceea, te rog, TRĂDEAZĂ-MĂ PE MINE, care te-am desemnat, demisionînd şi nu trăda interesele ţării tale rămînînd în funcţie.”

  🙂 🙂 🙂 Adica un hohot de ras!

 • Monomul Cristoiu se intoarce 😛

 • Tovarase Ion Cristoiu, de ce te … apasa asa tare grija pentru PSD? Atentie pui prea mult suflet in apararea acestui PSD si te descoperi prea mult, e prea evident ordinul pe unitate executat sau ai si tu un mic dosarel cu ochi albastri? dinainte de 1989 pe care probabil ti l-a fluturat Tovarasul Iliescu si te-a impins la inaintare pentru salvarea PSD-ului! Acest cuib odios, cap al mafiei comunisto-securiste care a pus stapanire pe toata Romania trebuie destructurat pana la ultima samanta genetica pentru ca si copiii si nepotii nostri sa poata trai civilizat. Avand in vedere varsta pe care o ai cred ca este cazul sa tragi frana la gura cu scenariile manipulatoare si refrenul binomul … PS Precizare nu sunt sub nici o comanda , decat a propriei mele gandiri , nu am votat nici ponta nici iohannis.

  • Asta ai inteles din acest articol? Maestrul apara un principiu,nicidecum PSD.Ca si Traian Băsescu,maestrul spune ca nu te poti folosi de institutiile statului pentru a da jos un guvern.Pentru asta exista cai democratice si constitutionale.

  • Septar Ialcin pai si daca acest guvern este corupt , ce facem ???? Asteptam sa-si termine mandatul si apoi il cercetam???? Daca acesti politicieni si nu numai ei sunt invinuiti de fapte de coruptie dar fac parte din guvern , nu mai trebuie sa dea socoteala in fata legii pentru ca ,, institutiile statului dau jos un guvern”????? Acest guvern a fost ales de mortii din teleorman nicidecum pe cale democratica sau constitutionala , prin urmare institutiile statului sunt obligate sa-l inlature fiind , repet , profund corupt!!!!!

  • A ajuns să ne F. GRIJA LUI DRAGNEA????????????? Şi să cităm din stenogramele slinoase despre întîlniri în noapte „în acelaşi rondou, lângă fântâna arteziană şi susurări prin SMS? Cred că acuma îşi râde boxerul cu ceafă groasă Kovesi în gulerele cămăşii de îi curg balele!

  • @Radu Popescu: Pe cine ,,ne’’? Cu siguranţă pe Ţaţa Mecanică lovită de conspirativită şi pe ,,piţifelnicii’’ strânşi la umbra sa, înghiontindu-se care mai de care să-i încalţe ciobotele!

 • Unii zic:Bine ca ii baga pe aia,ca apoi cand se schimba vor fi bagati si astia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *