Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Dacă vrea să cîștige Războiul cu Statul Paralel, PSD trebuie să renunțe la Liviu Dragnea

Luni, 13 noiembrie 2017, după convocarea la DNA, prefațată de presa noastră cu trîmbițe mai dihai decît cele folosite la anunțarea tăierii capului pe butuc, la Instanbul, domnitorului ghiaur, s-a dat publicității deschiderea unui dosar penal lui Liviu Dragnea acuzat de o infracțiune de corupție petrecută în 2002, cu 15 ani în urmă, de pe vremea cînd era bunica fată și Codruța Kovesi, fetița dulce a tătucului procuror comunist.

Deschiderea unui dosar pentru o infracțiune petrecută în antichitatea post decembrismului e deja un tic al DNA.
Așa cum am mai scris, unul dintre instrumentele prin care Binomul SRI-DNA și-a impus dictatura pe șest a fost și practica ținerii dosarelor în sertare, la dospit. Practic, cred că puțini sînt politicienii români, dintre cei pe care nici măcar n-au fost nici măcar concepuți, cărora să nu li se fi pus în sertare documente pe cale de a primi doar o copertă pentru a deveni dosar penal. Cînd interesele politico- mafiote ale Binomului o cer, filele devin dosar și politicianul sau jurnalistul devine pe loc penal.

Vestea punerii sub acuzare a lui Liviu Dragnea de către DNA nu m-a luat prin surprindere.
Ba chiar, sincer să fiu, mi-a stîrnit o oarecare jubilație:
Cea a unuia care vede cum i se îndeplinesc profețiile.
La puțin timp după propulsarea lui Mihai Tudose în fruntea Guvernului, mi-am spus că pentru Liviu Dragnea Ceasul a început să ticăie.

Nu trebuia cine știe ce agerime a minții, pentru a-ți da seama că Răsturnarea Guvernului Sorin Grindeanu fusese marea, uriașa capcană întinsă lui Liviu Dragnea. Decizia de înlăturare a lui Sorin Grindeanu a stupefiat prin caracteru-i neașteptat. Experiența îmi spunea că atît Liviu Dragnea, cît și Sorin Grindeanu au fost manipulați cu abilitate de Statul paralel prin oameni infiltrați în anturaj. În cazul lui Liviu Dragnea n-a fost prea greu. Orice sergent major din Servicii îi știa, în cadrul profilului, principala slăbiciune:
Suspiciunea paranoică.
Era de-ajuns să i se sufle în ureche că Sorin Grindeanu îl lucrează, că vrea să pună mîna pe putere și în PSD, pentru ca Liviu Dragnea să cadă în capcana mortală care a fost Răsturnarea de către PSD a propriului Guvern.
Odată cu această cădere în capcană, era limpede că Liviu Dragnea intra în faza Ticăitului de Ceas.
Pe de o parte, i se putea impune de către Klaus Iohannis drept premier un copil alintat al Serviciilor.
Pe de alta, el nu-și mai putea permite răsturnarea premierului impus de Klaus Iohannis.

Capcana s-a văzut în clipa în care, potrivit Planului, Mihai Tudose s-a trezit TeFeL-ist. Sub pretextul că penalele îi dau bătăi de cap în Guvern, premierul a bătut din picior pentru o remaniere. Altfel demisiona. Dacă ar fi fost vorba de primul premier PSD-ist, Liviu Dragnea i-ar fi zis:
Foarte bine, demisionează!
Acum însă, o dată căzut în capcană, n-a mai putut face nimic. S-a supus șantajului. Firește, cu un pic de nebunie, necesară oricărui mare bărbat de stat, Liviu Dragnea putea juca la rupere. Rezistînd șantajului, el l-ar fi pus pe Klaus Iohannis în postura de a avea cartoful fierbinte al Guvernării în brațe. Cu o uriașă criză politică (să fim serioși, cum ar fi făcut Klaus Iohannis un Guvern cu PNL și USR?!) poate că președintele ar fi cedat.

Mihai Tudose s-ar fi trezit cu soneria unui nou buton:
Nu demisiona încă!
Din Istorie știm că nu există ce-ar fi dacă.
În cazul confruntării Liviu Dragnea – Mihai Tudose, Liviu Dragnea a cedat ușor. Din acel moment, la capătul tunelului a apărut nu luminița, ci lumînarea.
Lumînarea de înmormîntare politică.

Operațiunea și-a arătat de îndată rotițele în mișcare.
Asupra lui Liviu Dragnea s-a năpustit deja cunoscuta Diversiune:
Împărțirea în Căpcăun și Făt Frumos.
În ce constă ea?
Un șef al PSD, pus de Sistem și nu de dialectica naturală a Bătăliei politice, nu mai e pe placul Băieților.
Se caută și se găsește atunci un înlocuitor.
După care, printr-o odioasă mașinărie de propagandă, făurită de Sistem în ultimii ani, cel care trebuie dat jos devine întruchiparea Răului, iar preferatul, întruchiparea Binelui.
Diversiunea, folosită și de Americani în țările bananiere, cînd un dictator ajunge să-i supere sau doar să-i plictisească pe portarii de la Washington, se numește Răsturnare de imagine.

A funcționat perfect în cadrul Operațiunii de înlocuire a lui Victor Ponta cu Liviu Dragnea.
În toamna lui 2015, cînd Liviu Dragnea a fost plantat în fruntea PSD- sper să vă amintiți- Victor Ponta era Băiatul Rău al PSD, iar Liviu Dragnea, Băiatul Bun. Ca prin farmec, Mașinăria de propagandă uită acuzațiile de pînă atunci aduse lui Liviu Dragnea de corupt, de baron local, de anacronic. În timp ce Liviu Dragnea e albit, Victor Ponta e înnegrit. A venit, iată, rîndul lui Liviu Dragnea să intre în malaxorul vîrtelniței de Răsturnare a imaginii.
Demonstrațiile de protest erau concentrate împotriva lui Liviu Dragnea.
Toate lozincile vizau anchetarea lui Liviu Dragnea de către DNA, ba chiar și trimiterea acestuia la pușcărie. Colaboratori ai Serviciilor contra unei fripturi îl atacau pe Liviu Dragnea, pe unde îl găseau, cu acuzația de penal și cu urarea de a merge la pușcărie.

Că asupra lui Liviu Dragnea se năpustește o mașinărie infernală ne-o dovedește intrare în joc a lui Victor Ponta.
O simplă trecere în revistă a evenimentelor din ultimul timp arată că Victor Ponta s-a detașat pe scena publică drept principalul adversar al lui Liviu Dragnea.
Nici un lider de Opoziție, nici un jurnalist dușman al PSD n-a administrat PSD-ului lovituri mai multe și mai groaznice decît Victor Ponta.
Întrebarea De ce a făcut asta Victor Ponta? devine și mai neliniștitoare dacă ne gîndim că întreaga campanie angajată de Victor Ponta reprezintă de fapt o categorică sinucidere politică.
La fel ca în cazul Operațiunii Înlocuirea lui Victor Ponta cu Liviu Dragnea, înlocuitorul lui Liviu Dragnea- Mihai Tudose- trece printr-o operațiune de albire și chiar de idealizare.
S-au uitat plagiatul, condiția de student întîrziat, afacerile de corupție, ghiorțănismul lui Mihai Tudose. Premierul e răzgîiatul Mașinăriei de propagandă prin raportare la Liviu Dragnea, așa cum Liviu Dragnea a fost răzgîiatul Mașinăriei prin raportare la Victor Ponta.

Că la această provocare Liviu Dragnea n-a reacționat pe măsură, demonstrînd încă o dată falimentul politicii de negociere cu Sistemul, e un fapt indubitabil.
Așa s-a ajuns la ziua de luni, 13 noiembrie 2017, cînd Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare de către DNA.
Că e vorba de o Operațiune nu mai încape îndoială.
Am denunțat-o și o voi denunța fără osteneală.
Nu de alta, dar să nu creadă Sergenții majori mesianici că în țara asta toți sînt guguștiuci dispuși să înghită pe post de parfum duhoarea obielelor lor murdare.
Numai că din Istorie am învățat că în lupta pentru putere nu există nici Călăi, nici Victime.
Există Cîștigători și Perdanți.

Punerea sa sub acuzare e finalul unei bătălii pe care Liviu Dragnea a pierdut-o.
În aceste condiții, marea problemă a vieții politice rămîne ca PSD să nu piardă și el bătălia politică.
Și pentru asta, PSD trebuie să-l sacrifice pe Liviu Dragnea.
Acuzat pe drept sau pe nedrept, Liviu Drangea e deja – cum ar spune cei din Servicii – un „consumabil”.
Orice încercare de a-l păstra pe Liviu Dragnea în fruntea PSD înseamnă pentru partid și chiar pentru țară costuri uriașe.
Aceste costuri sînt cu atît mai mari cu cît, spre deosebire de dosarul Referendumului și de cel al Bombonicăi, noul Dosar are credibilitate.

Înainte de a i se deschide o uriașă campanie lui Liviu Dragnea i s-a creat imaginea unui personaj corupt.
Liviu Dragnea n-a reușit să contracareze imaginea asta.
Nici nu cred c-ar fi reușit cîtă vreme a fost bolnav de ceea ce Arghezi numi Lăcomia Bogăției nemăsurate.
PSD trebuie să renunțe la Liviu Dragnea.
Nu însă pentru a-l înlocui cu un alt Liviu Dragnea.

Vineri, 5 octombrie 2015, comentînd opțiunea PSD pentru Liviu Dragnea președinte al Partidului, scriam pe cristoiublog.ro:

„Cu ceva timp în urmă, întîrziind nițel cu Traian Băsescu după un taifas la B1Tv, dînd curs unei tradiții a relațiilor dintre invitați și autorii de interviuri, a venit vorba de desemnarea lui Liviu Dragnea ca președinte interimar nestatutar la ședința CExN.
Liviu Dragnea are în față un proces care se poate încheia oricînd cu o sentință de condamnare cu executare.

Cum dracu! am exclamat eu, liderii PSD, politicieni hîrșiți, cu responsabilități față de soarta Partidului, au decis să fie conduși de cineva aflat cu pistolul la tîmplă. E ca și cum călătorii dintr-un Boeing s-ar lăsa pe mîna unui pilot care, din cînd în cînd, poate să-și piardă cunoștința. Poate să conducă avionul pînă la aterizare. Dar la fel de bine, poate să cadă cu tot cu avion.
Apoi, Liviu Dragnea, deși un bun politician și un bun manager de partid, are o imagine catastrofală ca Baronul baronilor locali. Au crescut între timp generații de alegători care vor altfel de politicieni decît cei întruchipați de Liviu Dragnea.”

Dacă PSD optează tot pentru un lider cu probleme, cum s-a petrecut acum doi ani în cazul Liviu Dragnea, și nu pentru un lider scutit nu numai de suspiciuni de corupție, dar și de imaginea de îmbogățit peste noapte, pentru un veritabil lider de Stînga prin viața modestă pe care o duce, schimbarea lui Liviu Dragnea nu-și are rostul.
PSD trebuie să taie pînă la urmă nodul gordian, optînd pentru un președinte ales de membrii și activiștii Partidului și nu pentru un președinte impus de Sistem.
Dacă nu face asta, PSD riscă nu numai Puterea. Riscă și un alt lucru, mult mai important.
Riscă să eșueze în îndeplinirea făgăduielilor electorale de a Sparge în Bucăți Sistemul, pentru a instaura, în fine, democrația autentică.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

13 comentarii pentru articolul „Dacă vrea să cîștige Războiul cu Statul Paralel, PSD trebuie să renunțe la Liviu Dragnea”

  • Pentru cineva care se pretinde ca are memorie sa scrie „Mașinăria de propagandă uită acuzațiile de pînă atunci aduse lui Liviu Dragnea” e de rasul curcilor. Poate Antena 3 si Romania TV pe unde va duceti sa le faceti jocul au uitat fiind televiziunile de casa ale PSD !

    Ponta vroia sa o faca pe Rovana Plumb presedinte, Dragnea spunand cu putin timp in urma ca demisioneaza de la ministerul Dezvoltarii si sta deoparte ca are dosar, nimeni nu se astepta sa ii ia locul lui Ponta, nici Ponta ca o sa ii bage Dragnea cutitul in spate. Doar colegii dvs. dragi „politologi” Chirieac, Pieleanu si Ciuvica spuneau ca Dragnea e baiat bun !

    Eu ma mir ca sustineti prosteala asta cu „statul paralel” cand de fapt e statul „paralel” si nu sunteti suparat ca s-a dus naibii inventia dvs. cu „binomul” si „sistemul” !

  • …sper sa nu cedam nici 1 mm ! felicit pe oricine reuseste sa jefuiasca fonduri eu care nu sint decit o momeala …si as vrea sa le facem lu globalizatorii-jefuitori ORICE pentru a reusi sa-i punem la respect ca sa ne respecte – vorba aia baaa , ce trebuie sa-ti fac pentru ca sa ne respecti si sa nu ne mai umilesti , vrei sa te bat ca sa intelegi ?! atentie ca acesti colonizatori vor extermina atit pe colaborationisti cit si pe opozanti , nu va faceti iluzii , vae victis ! si imi vine sa rid sau sa urlu cum ne tot sugereaza propaganda ca am putea fi in zona de-f-gb etc cind de fapt ro este aici si nu avem voie sa stam in genunchi …si sa nu dam vrabia din mina pe cioara de pe gard …si va spun toate acestea dupa 6 ani in infernul de-nl al muncii la negru , fara nici o asigurare , platit de 5 ori mai putin decit localnicii – adica sclavie , vreti sclavie pe aiurea sau chiar aici acasa , ca e clar ca globalizatorii vor face lagarul chiar aici daca nu stim sa luptam-negociem si sa le impunem respect chiar si prin metode extreme , bataie – la figurat etc …to be continued

  • Daca n-ai fi batut in cap, ai fi realizat ca postarea era impotriva tefelistilor, nu in favoarea lor..

  • In afara de tefelisti, toti ceilalti se kk pe ei sa scoata oameni in strada. Ar trebui sa studieze un pic ce s-a intamplat in Barcelona, unde independentistii au fost singurii care s-au manifestat in strada in ultimii 2 ani, pana au ajuns sa creada ca reprezinta 90% din populatie. Cand, in sfarsit, s-a mobilizat si multimea tacuta, sau redusa la tacere, s-a vazut ca sunt cel putin la fel de multi (in pofida faptului ca-i numara in minus politia locala condusa de primarita independentista). Cert e ca independentistii si-au luat cu aceasta ocazie o serioasa palma peste bot, atat pe plan national cat si international..

    • Ba prostanacule, cand au avut tara catalanii in istorie?

    • Precizari pt handicapatii care au sarit la beregata
      1. Postarea nu e in favoarea tfl ci impotriva lor
      2. Gruio, ¨catalonii vor sa-si ia tara inapoi¨? Cand au avut catalanii tara, imbecilule?

  • 😛
    Hehe
    Ba Nostradamus, daca traversai o strada in India, te declarau aia bou sfant. Pe strada in Romania esti un simplu bou, tefelist jegos.

    • Ai dreptate! Să fii fericirt în rudimentarismul tău. Gândești prea repede și, culmea, de unul singur. Ca un bou părăsit de vacă. Sictir!

  • Dimpotrivă, Ion Cristoiu este unul dintre puținii Ziariști care scrie excelent și poate fi citit cu plăcere. De obicei o și nimerește, chiar dacă mai are și câte o rafală pe lângă țintă.

  • Părerea lui Ion Cristoiu contează mai puțin, când e vorba de o realitate cunoscută de toată lumea. Plagiatoarea cu frunte îngustă crede că ea este Dna și nu se va lăsa.

  • Da’l in closet si trage apa, e altu care suge de la tefelisti pana ii ustura coaele pe liderii din „Piatza”. 😀 Ignora javra. Ba nostradamus, idiot sinistru, daca nu te-ai prins aici nu e o coada la Lidl, la cozonace, de sula a ne trage 😀 Ce bou. Nu va invatat aia de la tefeleu si altceva in afara de injuraturi? Niste idei filozofice de genu „Sint bou si nimic din ce e bovin nu mi-e strain. „?

  • La jigniri suntem buni, n-aşa?
    Să ne postăm un gând, o idee, ceva relevant pentru o dezbatere prin ARGUMENTE nu suntem în stare, n-aşa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *