România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Gîndul de marți, 15 ianuarie 2019

România i-a încîntat pe comisarii de la Bruxelles prin felul în care i-a servit la masă. Faină ospătăriță! Jean-Claude Junker, poznaș cum îl știm, o fi ciupit-o de fund?

Potrivit site-ului European Commission – Daily News, între 10-11 ianuarie 2019, președintele Juncker și Colegiul comisarilor au asistat la București la lansarea oficială a președinției române a Consiliului.
Momentul a înscris mai multe acțiuni semnate de cei de la Bruxelles. De la prezența și cuvîntările ținute la ceremonia de la Ateneu pînă la întîlnirile cu Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă.

Faptele de la București a fost aproape identice cu cele petrecute cu prilejul preluării președinției de către alte state.
Ceremonia de preluare de către Estonia a avut loc pe 29 iunie 2017, la Tallinn, la centrul cultural Kultuurikatel. Au ținut discursuri: Jüri Ratas, Prim Ministrul Estoniei la acea vreme, Donald Tusk și Jean-Claude Juncker. În cazul Bulgariei a avut loc pe 11 ianuarie 2018 la Sofia, la Teatrul Național Ivan Vazov. Discursuri: Rumen Radev – Președintele Bulgariei, Antonio Tajani, Donald Tusk, Jean-Claude Juncker, Boyko Borissov – Prim Ministrul Bulgariei. Colegiul comisarilor a descins și la Viena pentru a participa pe 6 iulie 2018 la Ceremonia de preluare a președinției de către Austria. Pînă și discursul lui Donald Tusk n-a diferit în linii mari de cele ținute la Sofia și la Liubliana. Tot în limba țării gazdă, tot cu trimiteri flatante la personalități ale culturilor respective, dar și ale fotbalului, pentru a scărpina pe burtă și marele public, de tribune.

De regulă prezența la astfel de sindrofii e pentru Birocrații de la Bruxelles un prilej de a da un semnal în privința unor treburi mai largi ale Uniunii.
De la Donald Tusk nu mă așteptam la așa ceva. Îl urmărisem în descinderile de la alte sindrofii din Est și băgasem de seamă că ține peste tot discursuri menite să flateze popoarele respective, complexate, după anii de comunism, de oaspetele străin, care aducea parfumuri pentru cuconițe și trabuce pentru cuconași. Nu știu dacă în alte părți băștinașii au fost dați pe spate de un astfel de truc al mărgelelor colorate. La noi, unde băștinașii sînt babuini, trucul a avut un imens succes.

De la Jean-Claude Juncker mă așteptam la așa ceva.
Mi-am zis:
Chiar dacă nu peste mult timp va ieși la pensie, și mai mult ca sigur se va angaja la o companie rusească, potrivit tradiției, chiar dacă e greu să-l găsești într-o stare de veghe, de cînd suferă de sciatica de pahar, Jean-Claude Juncker merită totuși urmărit în declarațiile despre marile probleme ale Uniunii. Mare lucru n-a zis distinsul în afara amenințărilor ca nu cumva să facem altceva decît ceea ce ne transmite Angela Merkel prin intermediul pudelului Klaus Iohannis. Am tresărit totuși întîlnind într-unul din discursuri o propoziție ieșită cu mult în afara nu numai a clișeelor, dar și a uscăciunii tipice unui Birocrat de la Bruxelles:

„Noi, comisarii, sîntem tratați ca niște prinți aici la București.”

Cum adică sîntem tratați ca niște prinți?
Ce dracu a vrut să spună Jean Claude Juncker prin sintagma asta?
Că la intrarea în Palatul Victoriei membrii delegației au fost primiți de personalul feminin din Guvern înșirat pe două rînduri, în fustițe și cu urechiușe de iepurași, aruncîndu-le la picioare musafirilor petale de trandafiri și răspîndind asupra lor, din pompițe, parfumurile grădinilor de primăvară?
Că la hotel, pentru a-i înlesni căderea în somn, Jean Claude Juncker a fost luat în brațe și legănat de Viorica Dăncilă, disperată că nu-l poate alăpta?
Că, prinți fiind, comisarii, au avut și dreptul primei nopți, cadou greu de făcut rost, avînd în vedere că, la noi, virgine nu se mai găsesc nici măcar în basme?

Răspunsul l-am primit de la un material publicat de site-ul stiripesurse.ro:

„ȘTIRIPESURSE.RO vă prezintă, în exclusivitate, cum a decurs prânzul cu care premierul Viorica Dăncilă i-a desfătat pe oficialii europeni.

La masa de prînz la care au participat Juncker și comisarii europeni, ministrul Agriculturii a adus cîntăreți de muzică populară care au întreținut atmosfera, îmbrăcați în costume tradiționale românești, au spus surse guvernamentale pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Juncker a «gustat» momentul și a fredonat și el cîteva versuri în luxemburgheză și le-a spus celor aflați la masă că a învățat și limba română: «Da dai di rai di dai di da».

Potrivit surselor citate, la început a fost o degustare de produse românești, de la țuică, palincă, păstrăv în brad și zacuscă de vinete, la ciuperci, cozonac, cornulețe, dulceață de nuci verzi și magiun de Topoloveni. Comisarii europeni au gustat, astfel, produse care sînt mărci geografice protejate în UE.

Masa a fost tradițional românească, cu felul 1, felul 2 și desert.

Oficialii europeni au ciugulit sărmăluțe în foi de viță și de varză, apoi apoi friptură de porc de mangalița și desert – prăjitură cu crustă de bezea cu nucă și cremă de vanilie.”

Comisarii veniți la București pentru a participa la ceremonia preluării președinție Consiliului UE de către România n-au făcut altceva decît să se trambaleze prin capitală în urlete de sirene, să stea în prezidiu, să citească niște texte și, în cazul lui Juncker, să se întîlnească cu premierul și cu președintele. N-au avut a decide nimic. De regulă, noi, românii, folosim tratarea ca niște prinți pentru trimișii Stăpînilor din afară în speranța de tip oriental că vom obține astfel înlesniri imposibile prin puterea legii. În cazul de față, comisarii de la Bruxelles n-au decis nimic. Chiar și din punctul de vedere al obiceiului nostru grețos de a potopi un oaspete cu fel de fel de cadouri – inclusiv cu muieruște sau cu băieței, în funcție de năravurile oaspetelui – tratarea ca niște prinți n-a avut nici un rost. Din punct de vedere al minimelor norme de viață europene tratarea ca niște prinți a unor funcționari de la UE stă sub semnul slugărniciei jegoase. Comisarii au venit în România cu diurnă. Nu văd de ce era nevoie să le dăm tot felul de banchete.

Pe vremuri, cînd umblam prin lume ca ziarist, am fost invitat, în cadrul unei delegații, la sediul firmei Colgate de la New York. Ne-a primit și a stat de vorbă cu noi un ștab din conducere. Cînd s-a terminat partea intelectuală a vizitei, ștabul ne-a zis Și acum hai să mergem la masă. Venit din Balcani, socoteam că vom fi beneficiarii unui banchet cu ospătari servind la masă și chiar guriști alintîndu-ne urechile. Cînd colo, am fost invitați de ștab la un Împinge tava. Cu el în frunte, desigur. Credeam că între timp ne-am mai europenizat și am renunțat la acest obicei al banchetelor date pe gratis unor funcționari care au totuși diurnă.

Ce mai încolo și încoace.
România i-a încîntat pe membrii delegației de la Bruxelles prin felul în care i-a servit la masă. Faină ospătăriță! Jean-Claude Junker, poznaș cum îl știm, o fi ciupit-o de fund?

N.B. Ar fi îndrăznit Cetățeanul turmentat de la Bruxelles să spună așa ceva la Budapesta? Și anume că ungurii l-au tratat, nu ca pe un funcționar de la Bruxelles, cu incredibile privilegii plătite de cetățenii UE, de unguri, adică, dar și de români, ca pe un prinț? Păi nu i-a fi administrat ungurul Victor Orban o scatoalcă verbală, de să-i meargă fulgii?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

44 comentarii pentru articolul „Gîndul de marți, 15 ianuarie 2019”

 • Băi, POSTACILOR, aţi făcut si voi un GRĂTAR, de ziua … CULTURII, că, mai nou, așa se… SARBATORESTE ???

 • PAMFLET – plagiat !!!
  Atât de dulce ești, NEBUNO,
  Că toţi barbaţii-n pat, te vor !
  Dar, când îti simt eu, epiglota,
  Zău dacă nu mă faci să MOR !!!

 • Nick Cernat:”Și eu, dacă voiam, îți dădeam UE azi, azon perc, dar ai noroc că-i ziua lu Eminovici! Cum, ți-am cu poezioara? Să fie primită! Uitasem!”
  Cum????
  Amice, you’re loosing it!!!

  • Bravos prostovane, ai corectat:”Cum, ți-am dat cu poezioara?” Intamplarea face ca e tot de-a-n pulea…

 • Mă gândesc să impunem și noi o notiune, profitând de președenția uniunii: ce-ati spune de cuvântul ,,tovarăși”, chiar așa ,, dragi tovarăși și prieteni” că sa reanodam trecutul cu prezentul!

  • Dacă te-ai gândit la cei de pe blog, e … GHINE, caci (!) îs GHESTUI !!!
   Dacă te-dus GÂNDU’, cumva, mai departe, AȘA, mai spre UE, iar e GHINE, caci (!) și p-acolo ÎS, mai MULŢ’ !!!
   Dacă … GÂNDU’ nu ţ-o LUCRAT, în nici-un fel, E GRAV, fi’ncă-ncepi să semeni cu unii de pe BLOGU’ aista !!!
   Unii de SUS, iar ALŢII de JOS !!!

 • Băi, cernat & serban, v-aţi luat pensiile, că, … uite,… sunt atacaţi poștașii, pe stradă !!!
  Dacă le luaţi pe card, norocu’ vostru !!!

 • GS, creca l-a scarbit nusce dobitoc p-aici, chiar Cernat, daca nu ma-nsel..

  • Nu stiu daca l-a blocat eraserul, dar stiu ca tabarase Cernat pe el, pt ca-i tinuse partea Baltagului intr-o speta de armetica, in care Garcea daduse rau cu mucii-n fasole. Trei zile s-a zvarcolit ipochimenul s-o intoarca in favoarea lui..

 • Tudor Bucur, tin eu pariul cu Olguta. Platesc 2 la 1 .

  • Ba pardon, m-am sucit. Ca ti-am vazut poza aia in care ti-au scris fetele pe PAMBLICA de la coroana de flori: Sarbatori Fericite!

   • He, he, te-ai sucit ca sa nu intri în dizgratia idolului tau, Gabi Serban. Tot cu periuta si limbuta? Te bag în seama pentru ca ieri m-ai pomenit fara sa-ti permit.

    • Ba, atat de prost esti ca nu te prinzi de un misto evident???
     Iar cu limbuta, tu ca lingaul necontestat al blogului, mai subtire.
     Dobi:¨Maestre, umorist daca erati si nu v-ar fi iesit mai bine articolul, m-am distrat copios citindu-l.¨

     • Da, tu, chiar atât de prost esti ca, dorind sa ma înjosesti, tot dai citatul acela care ma onoreaza? Idiotule, Cristoiu scrie ca un adevarat umorist câteodata, ti-o spune si stapânul tau, Gabi Serban!

     • Bai vierme, nu e vorba aici de cum scrie IC, nu incerca sa-l alaturi persoanei tale abjecte. Ce cauti tu cu limba pe capacul lui de WC, asta e intrebarea..

    • Si Dobi, nu te mai da ca nu esti Sanepid. NU se poate sa existe doi idioti atat de sinistri in aceleasi coordonate spatio-temporale..

     • Deci, daca Ion Cristoiu scrie bine, eu nu am voie sa-l laud. Du-te, bai, boschetarule, cu argumentele tale cretine, ca nici tu nu stii ce vrei sa spui. Si valea, ratatule, eu nu sunt Sanepid!

     • Ba, e nedrept! Si un prost ca tine ar trebui sa poata face diferenta intre a lauda si a pupa in cur. Cat despre faptul ca nu esti Sanepid, e imposibil. S-ar crea un paradox.. 😛

     • Lingaule, numai tu, care-l pupi în cur mereu pe Gabi Serban, stii foarte bine ce înseamna pupatul în cur! Bai, perversule, nu scrii niciodata vreun text referitor la articolul lui Cristoiu, pentru ca tu citesti doar replicile vulgare ale celuilalt pervers, care-ti servesc propriului libido, pesemne. Amândoi sunteti niste ratati scârbosi!

     • Usurel, baietica!!! Ai inceput sa faci spume.. 🙂

 • Bă Mateiasule , scrii satire , fabule la gazete , altfel Pruna a dat ordonanța nu c-a fost presata , asta e in devla ta , ci pentru ca CEDO tocmai ce se pregătea la ora aia sa dea o amenda de vreo 80 de meleoane de coco pentru evul mediu din pârnai , cam asta a fost socoteala , așa ca nu mai manipula tu , cum ca hârtia a fost uitată de sinistra prin sertare și au reactivat-o astilalti după ,astea sunt bălării plesnite de omul eșarfelor la gât ,care bate câmpii ca descreieratul la Realitatea .

 • Cernate, pana la urma n-ai venit cu nicio explicatie pentru faptul ca 2 zile ai postat la gandul zilei precedente, postari care nu depaseau nivelul lui Aristo.
  Un accident cerebral minor tot cred c-ai avut, dar ma bucur ca esti bine..Nu subestima insa puterea karmei!

 • In fapt, nazistul SABOTEAZĂ guvernarea pe toate căile posibile. E in campanie electorală cu Guvernul. Cu cât guvernul lucreză mai prost, cu cât cetățenii trăiesc mai prost, cu atât nazistului ii vine mai bine la socoteală, câștigă voturi.
  Pentru că votanții nazistului sunt demenții.
  Adică anti-pesediștii.

 • diferență clară de categorie

  a fost masă intre colegi, între prinți

  dacă veneau ziariști, care NU sunt colegii politicienilor, serveau împinge tava fără discuție

 • Bă agent Meteias , dacă se dădea amnistia și grațierea ,pentru nenorocirile staliniste comise ,nu se mai eliberau criminali , violatori ,et comp.dar tu cum preiei pe nemestecate texte din pădurea tutelară , pentru ca n-ai găsit alta rima ,arunci bomba ca sa-ți cada trompa .
  Apropo , cum te poziționezi fata sinistra-analfabeta Pruna , hoașca slinoasa fără studii ,singura ei calitate fiind un unchi ,altfel era o brava femeie de serviciu toată viața , nu ministru.

 • Dementul nazist respinge din nou miniștrii repropuși de Premier.
  Nu se află nimeni prin preajmă să-i spună că el NU are drept să refuze pe criterii de oportunitate.
  Văd că și boii ăștia de la TV Ghiță bâjbâie, nici ăștia nu vor să arunce la hazna ideea de TĂTUC. Că asta ii face și pe ăștia să bâjbâie Constituția.
  Oportunitatea numirii unei persoane ca ministru o DEȚINE doar premierul, și o are din partea parlamentului, la investirea in functie.
  Dacă nu ar fi așa, Johannis ar putea respinge dacă vrea și 100.000 de propuneri pe criterii de oportunitate (expertiză, competență).
  Constituțional, presedintele poate refuza o numire numai pe criterii de legalitate, clare, cf. unui articol de lege. Cu motivare scrisă, pentru a face față eventualei contestații in justiție, in caz de acuzații nefondate.

 • Când pulimea REZIST pune la zid, aruncă cu pietre in politicienii de la guvern care cer UE să ne trateze de la egal, când europarlamentarii REZIST votează in parlamentul european contra României – celor aflați temporar la guvern nu le rămâne decât varianta unei slugărnicii și mai mari. Altfel, se trezesc la viitoarea vizită cu firmanul decapitării.
  E mai bine că le-a tăiat vițelul cel gras.
  Mai puțini dușmani, domnie mai lungă.

  • No, asta cu slugarnicia guvernantilor datorata celor care-i critica pe ei, depaseste chiar imaginatia lui Ion Cristoiu.
   În loc sa spui clar ca nu a fost niciun fel de slugarnicie, ca invitatii trebuiau hraniti si ca alimentele nu au fost cine stie ce, ma lasi pe mine sa fac pe avocatul diavolului si sa tin partea pesedistilor. Ptiu!

 • * Huliganii #Rezist nu mai au limite. Dupa hartuirea mai multor demnitari, inclusiv a presedintelui CCR Valer Dorneanu, protestararii de profesie Cristian Dide (foto) si Sandy Matei au intrecut orice inchipuire luni, 14 ianuarie 2019, cand au infipt cutite in treptele Ministerului Justitiei si le-au murdarit cu vopsea rosie, cei doi vandali acuzandu-l pe ministrul Tudorel Toader nici mai mult, nici mai putin decat de complicitate la crima de la Medias. Iar asta din cauza ca Toader ar fi initiat recursul compensatoriu ce permite iesirea din inchisoare inclusiv a unor infractori violenti.
  Stimati cititori, in astfel de momente, sub presiunea emotiei generale provocate de o tragedie, este uriasa tentatia de a crede fel de fel de minciuni. De aceea, mare atentie:
  – recursul compensatoriu a fost initiat in 2016, pe vremea guvernului Ciolos, de catre ministrul de sinistra amintire Raluca Pruna, asa cum puteti vedea chiar pe site-ul dedicat proiectului de lege (click aici pentru a citi);
  – recursul compensatoriu permite scoaterea din inchisoare, la gramada, a oricarui puscarias care nu a beneficiat de conditiile de detentie impuse de catre CEDO, fara a se face distinctia daca acel detinut a comis sau nu o fapta cu violenta;
  – de cel putin doi ani incoace, hashtagistii urla ca apucatii impotriva amnistiei si a gratierii; or, de amnistie si gratiere ar fi beneficiat doar infractorii care au comis fapte fara violenta – nu si talhari, violatori, ucigasi etc., deci tragedii precum cea de la Medias ar fi fost evitate;

  • „Cristian Dide(foto)”

   Bonsoar domnu Traian Horia alias Scipio(foto și text) 😆

   • Azi IE ZIUA CULTURII, băi ETAJIȘTILOR !!!
    Hai, daţî-i o … **e și lu’ Eminescu, că poate al’ceva mai bun n-aveţi de făcut !!!

    • Uhahaha, drogatu ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, i-a cerut, liderului ALDE România, Călin Popescu Tăriceanu, să se opună ordonanţei de amnistie şi graţiere. 😯 Unu care e acuzat că ia șpagă puternic de la soros (Verhofstadt) îl acuză pe altu (Tăriceanu) care e acuzat tot de luare de șpagă. Șpagagiiii se luptă nene între ei pe partidele din putregaiul numit Parlamentu European 😀

   • Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis suspendarea temporară a emisiei Realitatea TV. Potrivit informaţiilor postului, sancţiunea vine pe fondul modului în care a fost reflectat mitingul Diasporei din 10 august, care s-a soldat cu violenţe.

    E un bun început pt o televiziune a serviciilor care nu mai are nimic a face cu libertatea de expresie și e profilată pe înjurături și știri false.Poate cu ocazia asta Gușatu își aduce aminte și începe să înapoieze din banii datorați bugetului public. Urăm vînt bun în pupa lu CNA și ptr DIGI TV, altă mizerie „de știri” kktă de Soros lîngă Ferentari 😎

    • E CAN fotbal, btw de rcs-rds-miti(TI)că !!!
     1. Avertisment ;
     2. JON-CARTUN ;
     3. EXIT !!!
     REALITATEA, … PAA !
     Pe denisa, v-am zis, o ieu la minie, ș-o fac masuţă de … ALTAR !

  • Dar cum de n-a participat si ceausescu, la acest ‘eveniment’ ? Gurile RELE spun c-ar fi luat-o-n freză, după SORCOVIREA lui Iordache, de la un VECIN al acestuia, cu CEAFA GROASĂ !!!

  • Teo matei, din față să ne-o iei
   Bă bou rezistent, da de unde știi tu ce-are calmuca Oana Pelea în poșetă? O artistă ratată care-și face de rîs ilustrul său părinte. S-au publicat atîtea probe că rezistenții lu Mălin Bot nu sînt decît bășini de-ale lu senilul soros . 😀 Cînd vrea senilu un „miting al poporului”, țac! apasă un buton și balamucul în frunte cu marin Ceausescu , Sandy și Dide se mută în stradă. De ce guyvernarea PSDnu interzice mișcarea rezist dacă e una plătită, care n-are nimici a face cu democrația? Fiindcă guvernarea PSD n-are coae, cum au avut alte state care au făcut-o și care acu au ONGurile eliberate de niște toxine 😎

   • TEO MATEI de Radu paraschivescu să ne iei
    Cine drac e și scribu ăsta? Soros a produs în Romînia o generație scîrboasă de fripturiști auto-intitulați „scriitori” sau „ziariști”. Cu CTP informator SRI, cu borțosu Pleșu lăudînd grupu „rezist”, cu Hodor trimis să „colecteze” de la arhivele cnsas ca să aibă „material” contra celorlalți, cu Monik macovei, modelu sclavului perfect, cu altzii. I-a chemat pe la ședințe, le-a dat o măslină de import și i-a făcut pe sclavi să se simtă importanți. Vedeți bă? Eu soros vă dau măsline adevărate, nu rahat de oaie. Romanul „1984” cu politzia gîndirii șpe care op prezintă nu a fost nicicînd mai de actualitate cu slugi ideologice ca paraschiveștii și rezistenții sulii. Teo Matei, și cu mașinării defecte ca tine 😯

    • Da cînd Daniel BUDA, Marian-Jean MARINESCU, Siegfried MUREŞAN, Cristian Dan PREDA, Theodor Dumitru STOLOJAN, Traian UNGUREANU, Adina-Ioana VĂLEAN şi Mihai ŢURCANU au votat împotriva Romîniei, ploșnița asta a lu soros, Paraschivescu ăla a sărit de cvr în sus să scrie ceva? Sau asta l-a uns pe sufletu lui unsuros? Domne, e unii scribi la Romania care are cerneală cînd scrie pe finanțare ONG 😀

     Citeste mai mult: adev.ro/pi5csi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *