Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Gîndul de marți, 17 ianuarie 2017

Adevărata lovitură dată SRI de Sebastian Ghiță: A defectat cu multe secrete ale Serviciului!

Miercuri, 11 ianuarie 2017, într-o nouă înregistrare Sebastian Ghiță s-a referit la relația sa cu Florian Coldea, prim-adjunctul directorul SRI, conducător operativ al Serviciului din 2006, de peste 11 ani, așadar:

„La începutul anului 2010, la începutul lunii februarie, am fost împreună cu familiile în Seychelles, doar noi. Eram înainte de congresul PSD şi am hotărît să mergem într-o vacanţă pe o insulă exotică. Am stat împreună, şi se poate verifica uşor, la Hilton Seychelles Nord Resort. Dintr-o întîmplare, am găsit acasă plicul cu facturile de la acel hotel. Am stat zece zile (…) Nu a fost singura vacanţă petrecută cu Florian Coldea. În octombrie 2012 am fost împreună cu Vasile Dâncu şi cumnatul meu Cristi Anastasescu în Toscana, în Italia, unde am stat la o vilă numită Locanda DellʼAmorosa. Iată şi un document de la acea vilă cu numele noastre tipărite pe document. (…) Vă mai dau doar un exemplu de astfel de vacanţă şi o poză cu familiile la Disneyland, la Paris, în poză apare doamna general Dorina Coldea, soţia domnului Coldea”.

Privită chiar și în treacăt, confesiunea lui Sebastian Ghiță spune doar atît despre aventura sa cu Florian Coldea în Seychelles:
C-a fost acolo, la începutul lui februarie 2010, împreună cu familiile, „doar noi”.

Nu e prima dată cînd Fugarul, cum a fost poreclit Sebastian Ghiță, susține c-a fost amic de familie cu prim-adjunctul SRI.
Într-o înregistrare anterioară, în prefața unor secvențe memorizate de camerele de supraveghere pe 1 februarie 2015, Sebastian Ghiță a susținut că Florian Coldea a fost la vila sa de la Cheia, împreună cu familia, într-un popas de petrecere a timpului liber.

Iscodirea celor două declarații scoate la iveală scopul principal al mărturisirilor:
Sebastian Ghiță vrea să dea credibilitate maximă dezvăluirilor sale despre afacerile necurate ale Sistemului.
E un fel de Mihai Pacepa căruia i se pune la îndoială legătura cu Securitatea și prin asta adevărul din Orizonturi roșii.

Nicăieri Sebastian Ghiță nu spune că a plătit vacanța familiei Coldea.
Da, dar afirmația „doar noi” e de o gravitate deosebită cîtă vreme ea creează impresia unei relații de familie între prim adjunctul SRI și omul de afaceri Sebastian Ghiță.

Să nu uităm că Alina Bica a fost linșată de presa Binomului pentru mai puțin:
Pentru că niște poze făcute ca rezultat al unei Operațiuni de Serviciu secret o surprindeau la Paris cu politiciana Elena Udrea.
Tovarășa de Binom a lui Florian Coldea, numita Codruța Kovesi, a făcut mare caz la vremea respectivă de ceea ce ea a numit legătura periculoasă dintre șefa DIICOT și o politiciană.

Indiferent de ce a urmărit Sebastian Ghiță prin insistența pe relațiile de familie dintre el și prim adjunctul directorului SRI, era obligatoriu ca fie din partea conducerii SRI, fie din partea lui Florian Coldea, să se vină în chip de reacție cu precizări privind împrejurările în care șeful Operativului s-a aflat în relații de familie cu un om de afaceri controversat.
Aceste precizări n-au venit pînă acum.

De mirare, deoarece, în cazul știrii despre bolidul de lux al lui Florian Coldea (vă imaginați uluirea mea la această știre, dat fiind că nimic nu urăsc mai tare pe lume decît nevoia ghiorțănească de a te afișa cu mașini scumpe!) SRI s-a grăbit să aducă precizări.

În absența precizărilor privind prezența lui Florian Coldea în vacanțe de lux alături de omul de afaceri Sebastian Ghiță, după cum era de așteptat, au înflorit zvonurile devenite știri.
Care de care mai periculoase pentru imaginea lui Florian Coldea, dar și a SRI, deoarece e greu de imaginat un Serviciu Secret în care șeful Operativului petrece vacanțele cu un om de afaceri controversat, despre care circulă informații c-ar fi unul dintre beneficiarii contractelor cu SRI.

S-a ajuns rapid la aserțiunea că Sebastian Ghiță a plătit vacanța familiei Coldea și că omul de afaceri Sebastian Ghiță îl mituia pe ditamai generalul cu petrecerea timpului liber la vila sa de la munte.
În timp ce SRI a adoptat tactica Tăcerii chiar de la prima dezvăluire a lui Sebastian Ghiță, Divizia Presă a Binomului s-a năpustit asupra dezvăluirilor punîndu-le la îndoială ca fiind ale unui tip care se laudă cu relațiile sale.

Nu știu dacă aceste contracarări ale dezvăluirilor au fost lansate la ordin sau din proprie inițiativă.
Sigur e că au făcut cel mai mare rău lui Florian Coldea. Chiar și acum, cînd vine vorba de Codruța Kovesi, Divizia Presă a Binomului, dovedind că pot fi și ordine imbecile, bate cîmpii în apărarea Fecioarei morale a națiunii invocînd faptul că Sebastian Ghiță n-a oferit nici o poză, nici o înregistrare cu Codruța Kovesi.

Se continuă, așadar, și-n cazul Codruței Kovesi contracararea cea mai riscantă cînd e vorba de dezvăluiri precum cele ale lui Sebastian Ghiță:
Negarea absolută a Adevărului.

Și dacă Sebastian Ghiță vine cu poze sau filmulețe despre relația sa cu Codruța Kovesi?
Nu va fi atunci mai dezastruos pentru șefa DNA decît dacă s-ar recunoaște de pe acum relația cu Sebastian Ghiță?
O regulă elementară a bătăliei mediatice – reamintite de Dick Morris în legătură cu Scandalul Monica Lewinski – spune că în astfel de cazuri cea mai bună contracarare e Adevărul.
Sau, cum aș zice eu, Cea mai bună minciună e Adevărul.

Ar fi fost normal ca prezența lui Florian Coldea alături de Sebastian Ghiță să fie recunoscută și justificată prin ceea ce e demult un adevăr public:
Sebastian Ghiță a fost dacă nu ofițer acoperit atunci măcar colaborator de nădejde al SRI.
A fost implicat nu numai în Operațiuni financiare, dar și în Operațiuni diversioniste ale Binomului SRI-DNA ca, de exemplu, albirea Codruței Kovesi în 2012 pentru acuzația de plagiat sau, ca să dau un exemplu, prăbușirea Imperiului mediatic al lui Sorin Ovidiu Vântu.

În dezvăluirile sale, Sebastian Ghiță se prezintă ca prieten de familie cu Florian Coldea și cu Codruța Kovesi.
Nu știu dacă a fost sau nu în această ipostază.
Sigure sînt două lucruri:

 1. Sebastian Ghiță a fost omul SRI.
 2. În această ipostază, el a beneficiat de relații aparte cu Florian Coldea și cu Codruța Kovesi.

În campania declanșată de dezvăluirile lui Sebastian Ghiță împotriva lui Florian Coldea s-a ridicat o întrebare legitimă:
Ce căuta prim-adjunctul directorului SRI împreună cu soția într-o vacanță de 10 zile în insulele Seychelles împreună cu omul de afaceri Sebastian Ghiță?

Răspunsul ar trebui să fie:
Sebastian Ghiță nu era, la vremea respectivă, doar un om de afaceri.
Era un om de afaceri operativ al SRI.
Și avînd în vedere că în concediul respectiv, au mai fost și alți lucrători SRI cu familiile (George Maior, de exemplu), Florian Coldea n-a petrecut concediul cu omul de afaceri Sebastian Ghiță, ci cu colegul de unitate Sebastian Ghiță. Asemănător s-a întîmplat și cu Codruța Kovesi. La vremea respectivă procuror general, Codruța Kovesi l-a pilotat pe Sebastian Ghiță în fabricarea dosarului de șantaj SOV nu pentru că-l ura pe SOV, ci pentru că participa, cu sarcini specifice, la Operațiunea de siguranță națională Eliminarea lui SOV. Colabora cu Sebastian Ghiță nu pentru că erau prieteni, ci pentru că primiseră amîndoi misiunea să colaboreze.

În aceste condiții, România se confruntă cu o schizofrenie.
Sebastian Ghiță e luat în serios, inclusiv de Autorități – Conducerea SRI, președinte – ca un amic de familie al lui Florian Coldea.
Dezvăluirile lui Sebastian Ghiță despre vacanța cu familia Coldea stau sub acest semn.
Evident, Sebastian Ghiță procedează la o manipulare uriașă.
Relația sa cu Florian Coldea și cu Codruța Kovesi sînt prezentate ca rodul exclusiv al relațiilor dintre un om de afaceri și două persoane cu misiuni de excepție în lupta împotriva corupției.

Din acest punct de vedere, lovitura de imagine asupra celor doi e devastatoare.
Cum să explici opiniei publice datul în stambă a prim-adjunctului SRI și a șefei DNA cu un om de afaceri?
Om de afaceri care, culmea! e acuzat în patru dosare de corupție și pe deasupra mai e și fugar?

Normal ar fi ca SRI să recunoască oficial adevărata condiție a lui Sebastian Ghiță:
Cea de om al SRI.
În acel moment însă, cutremurul ar fi catastrofal.
S-ar ivi imediat întrebări legitime despre îmbogățirea lui Sebastian Ghiță și s-ar ajunge inevitabil la pușculițele care sunt pentru SRI oamenii de afaceri.
Și dacă se ajunge la pușculițe se ajunge inevitabil la întrebarea:
Cîți din banii negri au fost folosiți de Serviciu pentru Operațiunile speciale și cîți au îmbogățit ofițeri SRI?
O serie întreagă de abuzuri, puse acum de Sebastian Ghiță pe seama amiciției, s-ar dezvălui ca parte din Operațiuni ale SRI.
Cum să justifici atunci gravele încălcări ale drepturilor omului de către SRI și Sistem în cazurile SOV, Dan Voiculescu, Alina Bica?

N-am nici o îndoială că imediat ce s-a știut că Sebastian Ghiță a fugit conducerea SRI a abordat cazul ca un grav incident de Securitate.
Păstrînd proporțiile, în SRI, dar și în Sistem, panica a amintit-o pe cea stîrnită de Fuga lui Pacepa.
După aproape două decenii de colaborare, un om de afaceri, Sebastian Ghiță, a defectat.
Nu la un alt serviciu, ci la Opinia publică.
Sînt sigur că în grabă s-a verificat tot ce-a făcut Sebastian Ghiță în numele Serviciului.
Tot atunci s-a adoptat strategia pe care aș numi-o:
Limitarea dezastrului.
Altfel spus, s-a decis sacrificarea lui Florian Coldea (nu știu dacă și a Codruței Kovesi) prin prezentarea acestuia ca un ofițer care a avut relații cu un om de afaceri pentru ca nu cumva să se dezvăluie adevărata natură a relațiilor din Florian Coldea și Sebastian Ghiță.
Cea de colegi de unitate!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

9 comentarii pentru articolul „Gîndul de marți, 17 ianuarie 2017”

 • se pare ca nimeni nu vorbeste despre ascultarea telefoanelor mobile ma refer la

  un reprezentat economic in domeniul telecomunicatiilor pt ca se tem sa iasa in

  fata sa vorbeasca sa va dau un exemplu: in timp ce vorbeam la telefon cu iubita

  dintro data sa auzit cu ecou noroc ca stiam ca se asculta si iam injurat de toti

  sfintii dupa care nu sa mai auzit cu ecou si am putut sa vorbesc normal, sint sigur

  ca erau implicate serviciile pt ascultarea asupra populatiei si se fabrica dosare pe

  banda rulanta fara dovezi concrete din ce stiu eu din informatiile culese de pe

  internet.

 • Comunicatul SRI e un soi de aruncarea batistei pe tambal. In traducere libera: sistemul putred se salveaza iar pe domn „ghinaral” il curata si protejeaza! Si iote asa … daca natia asta e suficient de proasta sa se opreasca aici si sa nu continue presiunea pana la declasarea unei investigatii publice si transparente din partea Senatului Romaniei care sa organizeze o comisie speciala in acest sens, treaba va merge unsa ca si pana acum, probabil cu vreun Coldea 2 la carma!

  Nu sunt fanul dvs, insa va multumesc domnule Cristoiu pentru analizele pertinente din ultima vreme! Nu va opriti nici dumneavoastra si nici restul presei pana cand sub presiune civica si mediatica vor fi fortati sa faca mai mult decat „sacrificiul” asta pentru ca sistemul sa mearga mai departe cu pierderi minime!

 • Comunicatul SRI este o facatura: Daca Coldea chiar a solicitat personal, eliberarea din functie si punerea la dispozitia serviciului, ce treaba are asta cu demisia, ca sunt doua lucruri total diferite. A solicitat imopostorul de Hellvig lui Ioahnnis sa-l demita? Daca da, pentru care motive tinand cont ca Serviciul, ca institutie, l-a scos basma curata? Traim intr-o tara in care facatura e la moda, din pacate.

 • Detronarea Regilor Bucuria Nebunilor……!!!! 😛
  Ca un Bufon al Regelui ce va Abdica, as intreba multimea:
  – Ce ar fi, daca , S. Ghita ( Colonel ??? ) si C. Kovesi
  ( Generala ?? ) s-au inteles sa-l scoata pe Generalul SRI.
  Coldea pe Tuse printr-un bodychuck, sau o Tuse ca la SUMO !!
  Ei fiind Grei, cred ca SUMO s-ar potrivi !!!
  Miorita lae, bucalae…… Doar Romani se numesc , dar numai in
  acte……

 • Domnule Cristoiu, va ascult si va citesc cu gura cascata de cateva zile, la fel cum fac si cu posturile TV care tot vantura acest caz. Vreau sa va spun ca sunteti intr-o grava eroare- Florian Coldea nu a actionat de capu lui „subordonandu-si Justitia” cum se spune, a avut directive clare de la Traian Basescu si de la partenerul strategic american – care au trasat agenda de lucru in CSAT. S-a hotarat la nivel de stat si de „parteneriat strategic” cum a actionat Coldea in toti acesti ani. Asa a fost agenda de lucru, nu a fost vorba de un abuz de putere personal, desi nici aceasta varianta nu e exclusa. Traian Basescu stie mai bine numai ca se comporta ca o curva, asa cum a facut toata viata. Asa cantitate de aberatii ce am auzit la posturile de stiri, in diverse dezbateri, zielele astea nu am auzit o viata intreaga. S-a aflat ieri ca Coldea si Kovesi sunt recrutati de americani? Se stia de 100 de ani. Sluga de Basescu tace malc. A uitat cand stateau cu totii la chiolhanuri la aceeasi masa. Coldea poate fi acuzat cel mult de coruptie, in caz ca se dovedeste ca a obtinut foloase materiale, dar… restul agendei a fost trasata de CSAT. Cu Basescu in frunte si cu partenerul american in dreapta, CSAT a hotarat, prin 2005-2007, ca SRI trebuie sa se ocupe mai putin de securitatea nationala si mai mult de coruptie in conditiile in care nu terorismul era amenintarea majora la adresa securitatii nationale a Romaniei ci coruptia escrocilor – mediul politic + procurori si judecatori. Se ajunsese in situatia in care peste 70% din dosare, din sesizari zaceau in sertare, iar procurori si judecatori furau cot la cot cu afaceristii locali. Nu va mai amintiti ce El Dorado a fost in Romania in urma cu 10 ani, inainte sa inceapa ofensiva impotriva coruptiei, cu varful de lance – Adrian Nastase?

  Trebuie diferentiat abuzul omului Coldea, care desigur a existat, de agenda de securitate nationala trasata de CSAT.

 • Deja se dicuta ca binomul era inregimentat la alt servicu strain de imformatii…nu la SRI..deci nu au fost colegi cu Ghita….asta a fost patriot)))
  Eu zic ca a fost…..a luat calea lui Codrut Marta.
  Si daca la stapanul american e alt conducator….trebuie schimbata garda si in Romania.
  Romania s-a schimbat in 10 zile cat in zece ani.
  Romanii nu iubesc dictatorii si nici tradatori de neam.
  Hai Basescule ca e timpul tau la….esafod….bafta.

 • La cei doi tradatori pomeniti de Ghita- Coldea si Kovesi , mai adaugati (cel putin) 2 : Basescu si Macovei .

 • :mrgreen: ce se întâmplă e foarte grav!

 • Dupa parerea mea SRI are doua variante:
  1. Sa-l treca repede pe Coldea in reserva pe baza vacantelor si asa sa incheie scandalul.
  2. Sa lungeasca treba si sa fie confruntat cu dezvaluiri care ar duce la caderea mai multor grei din serviciu sau chiar compromiterea intregului SRI si poate chiar a presedintelui.
  Ghita pare sa mai aiba suficiente piese de artilerie grea in dulap.
  Faptul ca Johannis l-a chemat la o intrevedere sub patru ochi pledeaza pentru varianta 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *