Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

„Teroriștii” din decembrie 1989 au acționat și în iulie 1941!

Deși Ordinul Treceți Prutul! a fost dat în noaptea de 21 spre 22 iunie 1941, la ora două, activitățile de tip ofensiv pe frontul românesc au debutat abia pe 1 iulie 1941. Operațiunea Barbarossa se întindea de la Marea Baltică la Marea Neagră. La 22 iunie 1941, Frontul de Nord era în spatele celui de Sud. În Sud, unde acționa Armata Română, a trebuit să se aștepte avansarea liniei Frontului în partea de Nord, astfel încît să ajungă în linie dreaptă cu Frontul din partea de Sud.

Replica sovietică a fost palidă. Ea a constat, printre altele, și în două bombardamente asupra Bucureștilor în nopțile de 1 și 2 iulie. În prima noapte de bombardament, antiaeriana noastră a folosit tirurile luminoase.
Asta a creat în capitală o isterie uriașă: cea a spionilor ruși care semnalizează de la sol avioanelor dușmane unde să bombardeze. Despre această isterie se discută pe larg în Ședința Consiliului de miniștri din 3 iulie 1941, condusă de Mihai Antonescu, lăsat de Ion Antonescu, plecat pe Front, ca premier interimar.

Stenogramele Ședințelor Consiliului de miniștri din timpul Guvernării Ion Antonescu au fost publicate, în 11 volume, de Arhivele Naționale ale României, prin grija lui Marcel – Dumitru Ciucă și a Mariei Ignat.
Stenograma ședinței din 3 iulie 1941 a fost publicată în volumul IV ( iulie – septembrie 1941), București, 2000 și e rezumată astfel de editori:

„1941 iulie 3. Se discută despre: măsurile ce trebuie să se ia în Basarabia privind reconstituirea proprietății, a vieții economice, privind administrația, învățămîntul, Biserica și sănătatea; camuflajul împotriva bombardamentelor rusești; legalitatea semnării decretelor de către Mihai Antonescu, în lipsa lui Ion Antonescu.”

Reproducem mai jos fragmentele din Stenogramă care descriu, prin intermediul luărilor de cuvînt, o atmosferă în București asemănătoare celei din seara lui 22 decembrie 1989, cînd s-a declanșat Diversiunea cu teroriștii. La începutul lui iulie 1941 nu exista TVR care să intoxice populația cu știri false despre teroriști, presa era sub strict control guvernamental. Și cu toate acestea, ca și în decembrie 1989, cetățeni pașnici sunt denunțați la Poliție sau la Siguranță ca spioni sovietici. Nu puțin sunt arestați sau și unii chiar împușcați.

Isteria spionilor sovietici din iulie 1941, creată în afara unei diversiuni mediatice, doar prin simpla circulație a zvonurilor de la un cetățean la altul, ne spune că diversiunea Teroriștii din decembrie 1989 a fost lansată de niște buni cunoscători ai firii românești.

„M. Antonescu: În principiu nu mă introduc în problemele militare, dar, pentru că mi s-au semnalat cîteva lucruri, și în ultima vreme unele chiar grave, m-a determinat să ridic această chestiune și s-o aduc înainte dv, pentru ca, ținînd seama de experiențele făcute zilele acestea, să vedeți în ce mod s-ar putea remedia unele frămîntări create prin tirul mitralierelor antiaeriene la București, împrejurare care a creat o stare de spirit destul de frămîntată. (…)

De aceea îmi îngădui să semnalez că, datorită acestui tir cu traseu luminos al mitralierelor, a fost provocată o panică la București, acum două seri. Toată lumea asalta Ministerul de Interne…

G-ral D. Popescu (Ministrul de Interne n.n): Panică a fost chiar la Ministerul de Interne.

M. Antonescu: … Siguranța, cu telefoane, aducîndu-ne la cunoștință că sunt rachete luminoase și se aruncă o serie întreagă de alte semnale pentru aviatorii dușmani (…); și pe urmă, Armata noastră, în fața acestei stări de agitație care se crease, a ajuns să procedeze adesea foarte drastic.

De exemplu, dl. ministru Pflaumer (Karl Pflaumer, ministrul de Interne al Germaniei, venit la București pentru a consilia Guvernul Ion Antonescu în chestiunile ținînd de administrarea teritoriilor ocupate n.n) a fost ieri la mine și mi-a spus că, pentru o secundă, a trecut în interiorul casei din camera de baie, care era luminată, în hall-ul casei, care era întunecos, un soldat din stradă a tras atît de puternic încît a dărîmat zidul (…)

G-ral I. Iacobici (Ministrul Apărării Naționale n.n.) : Să vă dau toate relațiunile. Pînă acum am avut numai în două rînduri acțiuni mai serioase; am avut numai două alarme mai serioase. Cea dintîi a fost în cursul unei nopți, alarmă care a durat foarte mult. Am căutat imediat să iau măsuri. Am stabilit cum s-au petrecut lucrurile și am luat dispozițiile necesare, pentru ca să nu mai dureze atît de mult o alarmă.

O a doua incursiune a fost făcută de avioanele rusești într-o noapte întunecoasă, fără lună. Avioanele rusești s-au apropiat de Capitală, au căutat-o dar n-au găsit-o, pentru că s-a luat foarte buna măsură – o măsură de moment și care nu este obicinuită – de a se interzice orice lumină din partea proiectoarelor care urmau să caute inamicul. Datorită acestui fapt, în adevăr nici un avion n-a ajuns asupra Capitalei. Toate s-au învîrtit în jurul Capitalei, fără a o găsi și atunci au aruncat ici și colo bombele, fără rezultat.

Cum mi-au părut cam lungi aceste alarme, am avut o conferință, în care am pus problema alarmelor date în Capitală, din punct de vedere psihologic. Am spus: Eu pui această problemă mai ales din acest punct de vedere, fiindcă, în adevăr, în Capitala noastră situația prezintă un aspect cu totul interesant. Eu am comandat și supravegherea a unui număr de un milion de oameni – populația Capitalei – din care 95% sînt oameni nervoși!… Și deci trebuie să se țină cont de această stare psihologică și să se caute ca alarmele să fie cît de rare și cît de scurte, mai ales în timpul nopții.

De exemplu, o alarmă cum a fost aceea de alaltăieri, care este dată în timpul zilei, într-un moment cînd lumea este în drum spre casă, nu încurcă, n-are nici o importanță; dar cînd alarma se dă în timpul nopții și scoli oamenii din pat, la mijlocul nopții, ea trebuie să fie cît mai scurtă, pentru ca să permiți omului să se întoarcă îndărăt în pat.

Este adevărat că lungimea alarmelor depinde de starea vremii, de felul avioanelor, de modul cum lucrează aviatorii, de unde vin, unde deviază, ce urmăresc – toate chestiunile foarte grele, foarte delicate pentru a fi rezolvate de acei care conduc aceste avioane.

În ce privește alarma din penultima zi, adică de alaltăieri seara, iată cum s-au petrecut lucrurile. S-a dezlănțuit un foc foarte puternic de apărare a Capitalei, folosindu-se tirul luminos. Atunci am avut de constatat ceea ce știți și dvs. Am dat chiar un comunicat în această privință. Avioanele au fost oprite de bombardamentul dezlănțuit, în drumul lor spre Capitală, încercare de atac care, grație acestei reacțiuni, a eșuat, și au silit avioanele să se întoarcă. Ați văzut cum au reacționat, au zvîrlit bombele unde au putut, căutînd să se adăpostească de focul nostru și n-au reușit să producă asupra populației nici măcar o zgîrietură.

Eu cred că felul în care a fost făcută apărarea antiaeriană în seara acelei zile constituie o prea frumoasă pildă a unei bune apărări. Inamicul, din cauza acestei apărări, a fost forțat să arunce bombele în grabă și la întîmplare. Am fost personal la fața locului și am văzut personal rezultatele. O singură bombă a explodat. Au mai fost aruncate bombe și în alte părți, dar care n-au produs nimănui nici o pagubă. Mă întreb ce situație ar fi fost mai bună, mai ideală pentru populația Bucureștilor decît aceasta?

Că populația a fost speriată, o privește!

Eu am dat o explicare, un comunicat prin care am arătat necesitatea tirului luminos al mitralierelor. Nu putem schimba acest lucru. Trebuie să vedem, ca să putem trage bine asupra inamicului. Dacă bucureștenii vor să rămînă munițiile netrase, să nu mai utilizăm acest sistem, vor veni avioanele inamice.

Prin urmare, nu se poate schimba acest sistem.

Am avut grijă să reduc puțin efectul lui și reacția apărării antiaeriene, care a fost ceva prea mare față de numărul avioanelor. Dar este mai bine să cheltuim sute de proiectile, decît să ne moară oamenii.

G-ral I. Sichitiu (Ministrul Agriculturii n.n.) : Dar n-au fost lovite avioanele românești?

G-ral I. Iacobici: Nici un avion n-a fost lovit. Lucrează separat.

M. Antonescu: Nici prin minte nu-mi trece ca să critic o măsură de ordin militar sau de apărare antiaeriană; nici prin minte nu-mi trece ca prin aceasta să micșorez meritul Armatei noastre.

Pot să adaug chiar că, una din cele mai mari mîndrii pe care o am este faptul că aud în fiecare zi – aud de la germanii pe care îi întîlnesc – elogii, cuvinte pline de entuziasm și de mîndrie chiar pentru Armata Română și pentru aviația noastră. Am auzit astfel pentru aviația noastră multe laude în ultimele zile, laude care i-au fost aduse din primele ceasuri și pînă astăzi. Generalul Speidel ( Wilhelm Speidel, comandantul Misiunii Aeriene Germane în România n.n. ), astăzi, din nou, mi-a spus ce strălucitoare a fost experiența aviației noastre în acest război, ce rezultate a dat și ce bine s-a purtat.

Prin urmare, nici prin minte nu-mi trece ca să micșorez meritele Armatei noastre și acelea ale apărării antiaeriene.

În ce privește însă Bucureștiul și în ce privește scopul intervenției mele, vă declar că am urmărit numai ca prin măsuri de propagandă, sau prin măsuri de ordin administrativ, să putem să preîntîmpinăm acea spaimă de care vorbeați dv. Desigur că pe dv., din punct de vedere militar, vă interesează să apărați populația, chiar și cu sila, chiar și împotriva voinței ei trebuie s-o apărați. Aceasta este misiunea dv. de militari. O înțeleg. O respect. Și o admir. Pentru noi însă, Guvernul, care trebuie să ținem seama și de factorul psihologic, nu numai de factorul militar al apărării publice, trebuie să găsim soluția care să evite creări de neliniște, atmosferă de turburări grave, cum au fost acelea de alaltăieri seară, în București.

Firește că, în mare parte, starea de spirit de la București cred că a fost datorită și psihozei Iașului, care s-a răspîndit atunci asupra noastră și cînd toată lumea a văzut în manifestările de apărare națională ale noastre nu știu ce complicități oculte, care se dezlănțuie toate împotriva Armatei noastre, așa cum se petrecuse la Iași. Dar nici chiar în acele manifestări nu trebuie să vedem un element potrivnic Armatei sau mîndriei ei. Ceea ce vreau eu este să vă rog ca, dacă se poate, să fie anunțată de acum înainte populația din vreme, arătîndu-i-se că se va face, în împrejurarea unui atac aerian, se va face o apărare antiaeriană, care va folosi și tirul luminos. Să i se dea aceste lămuriri în așa fel încît populația să nu fie neliniștită. În felul acesta, cred că s-ar fi evitat tot potopul de neliniște, toate acele telefoane învrăjbitoare, de alarmă, care alergau la toate autoritățile, care erau date pentru ca să ne denunțe nu știu ce dușmani de aici, care făceau semne inamicului din avion. Eu însumi am primit cel puțin 30 telefoane, indicîndu-mi-se cartierele în care se aruncau de pe acoperiș rachete luminoase, pentru ca să arate avioanelor sovietice drumul spre București și locul unde se află Capitala.

Același lucru l-a primit dl ministru de Interne. Același lucru s-a primit la Siguranța Generală. Pretutindeni.

G-ral C. Pantazi (Subsecretar la Ministerul Apărării Naționale, pentru Armata de Uscat n.n) : Am luat măsuri imediate în toate chestiunile pe care le spuneți dv. Am pus chiar, în timpul nopții aceleia, la ora 12, ca din partea comandantului artileriei antiaeriene să se ia măsuri. L-am trimis la Comisariat, la Prefectura Poliției, unde au fost arestați oameni nevinovați, presupuși că au aruncat rachete.

M. Antonescu: Ceea ce m-a determinat să ridic această chestiune a fost nu numai alarma cu telefoanele. N-am vrut să merg mai departe. Am însă o serie întreagă de știri, din care rezultă că s-a tras în automobile; s-a tras chiar din contra automobilelor Armatei Germane.

G-ral C. Pantazi: În special la șosea s-a tras împotriva tuturor celor care mergeau cu mașina. S-a tras și împotriva celor care mergeau pe străzi în acea vreme și nu opreau mașina într-o secundă, la cel dintîi semnal; după cum s-a tras și în casele care erau indicate ca fiind sediile unor asemenea semnalizatori.

S-a tras pur și simplu ca la război.

M. Antonescu: Aceste lucruri am vrut să vi le aduc la cunoștință. Am luat numai telefoanele, pentru că ele sînt acelea cu care am fost sesizat direct. Dar reclamațiuni și indicațiuni precise despre incidente mai grave am avut imediat. Și acestea cred că le-am putea evita. Starea aceasta se datorește și populației care se neliniștește excesiv, care este formată 95% – cum ați spus dv. – din fricoși și 5% din curioși, care sunt mai periculoși decît fricoșii, pentru că vor să aibă un rol în acțiunea de apărare sau se amestecă în rosturile militare.”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

27 comentarii pentru articolul „„Teroriștii” din decembrie 1989 au acționat și în iulie 1941!”

  • Ţutuianu, Răzgândac Ţuţuianu, şi-a pus în gând să audieze un extraterestru, în locul lui Dan Andronic. I-a trimis o invitaţie prin telepatie şi de-amu aşteaptă să-i cadă pleaşcă din OZN înlocuitorul lui Andronic.
    Pentru extrajudiciarul Ghiţă, toate drumurile duc la Comisia de control SRI, adică – după ce ajunge în ţară – va refuza propunerea indecentă a Poliţiei române de a-l conduce în arest şi va face tot posibilul să fugă din nou, cu orice risc. Numai aşa va ajunge în braţele deschise ale lui Ţutu cel ingenios. De ce să-şi piardă timpul în Comisie cu un Andronic disponibil, când poate să vorbească singur?

  • Ce poate fi „Sunt cel mai informat om din România”?
    1. O minciună sfruntată.
    2. O afirmată greşită fără intenţie.
    3. O glumă în care a crezut şi Traian Băsescu. Când a aflat adevărul, i-a fost prea ruşine să recunoască. A recunoscut abia când nu i-a mai fost ruşine deloc. 😀

    • Cine ar fi îndreptăţit să spună pe bune: “Sunt cel mai informat om din România”?
      – Oligofrennis. 🙂 😡 😆

    • „Dezvăluiri bombă ale lui Dan Radu Rușanu: CAZUL PLĂCINTĂ”

      La Plăcintă înainte… era mai bine. 🙂
      A trecut în echipa doamnei cu sechestrul, Rauca Turcanu.

      Sorina Plăcintă:
      – „Nu-i cunoaşteţi! Nu-i cunoaşteţi, domnule Ruşanu, cât de puternici sunt, ce relaţii au în cadrul instanţelor de judecată şi ce presiune pot pune pe magistraţi”

      OK! Da’ de unde-i cunoaşte aşa de bine dna Plăcintă?
      „Băiatul ei a fost condamnat la șapte ani de închisoare cu executare” zice Dan Ruşanu minţând cu seninătate. Andrei Plăcintă a fost condamnat, într-adevăr, iniţial la 6 ani cu executare, dar cauza s-a rejudecat şi a primit în final 4 ani şi 6 luni cu executare.

      Da, dna Plăcintă i-a cunoscut bine de tot pe oamenii de cuvânt. A primit ce aştepta.
      Gândiţi-vă că dna Plăcintă n-a avut statut de suspect, inculpat sau denunţător! Doar de părinte, parlamentar părinte. Tot a avut o mâncărime de serviciu.

      http://www.flux24.ro/dezvaluiri-bomba-ale-lui-dan-radu-rusanu-cazul-placinta/

  • Care afirmaţie nu este adevărată?

    1.Sunt cel mai informat om din românia
    2.Iarna nu-i ca vara,
    3. Aici sunt banii dumneacvoastră!

    Cine a fost atât de naiv, încât să-l creadă pe Traian Băsescu cel mai informat om din ţară?
    Cine-i atât de naiv, încât să pornească diverse raţionamente pornind de la ipoteza falsă nr. 1?
    Ajută mai mult să reţinem că iarna nu-i ca vara.
    Aici nu-s toţi banii dumneavoastră. Doar o parte, iar diferenţa s-a furat în alte obiective şi promisiuni.

  • „Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a spus luni ca „nu crede” ca Sebastian Ghita va fi judecat in Serbia inainte de a fi extradat in Romania.”

    Diferenţa dintre a crede şi a vrea:
    – a crede = crezi ce vrei;
    – a vrea = vrei să crezi.

    Ce vrea să creadă Tuderel Toader?
    a) că nu se prinde nimeni că urmăreşte să pună pe cineva la adăpost;
    b) că nimeni nu observă cum vrea el să nu spună pe cine urmăreşte să pună la adăpost;
    c) vrea să creadă că extrădarea l-ar pune pe Ghiţă la adăpost.

    Eu cred că nu-i bine să crezi într-un răspuns corect sau adevărat, câtă vreme totul depinde de interesele celor care vor să ne facă să credem că le cunoaştem bunele intenţii dezinteresate.

    Singurul lucru clarificat în povestea lui Ghiţă este acela că nu-i nimic clar.
    Se bat – cu tupeu – cap in cap nu doar sursele de informaţii, ci mai ales instituţiile dezinformărilor cu tupeu.

  • Dilema veche din capul scărilor din DNA:

    Cum este posibil ca Sebastian Ghiţă să aibă acces la contracte cu statul prin, alături de, datorită, în asociere cu firma prietenlor lui Opriş – Quality Business Solutions SRL – dar să fie urmărit penal şi acuzat numai Ghiţă de DNA-ul care face abstracţie absolută de existenţa acestei firme?
    Mai exact, în ultimul dosar Ghiţă a fost acuzat de trafic de influenţă, spălarea banilor şi constituire grup infracţional organizat, dar acest GRUP e mai degrabă DEZORGANIZAT câtă vrme lipsesc familia Nicolau şi cataramele lor gradate, strâns legate de titularul isprăvilor cu statul: Quality Business Solutions SRL.

    Diversele asocieri în lanţul furăciunilor sunt observate de DNA, dar – după criterii secrete 🙂 – rămân nebăgate în seamă.
    Citez dintr-un comunicat DNA din 27 feb 2017:

    „În perioada 2007 – 2015 la nivelul instituțiilor publice și autorităților publice, au fost încheiate mai multe contracte de achiziție de programe informatice finanțate din fonduri publice, dar și din fonduri europene, de către mai multe societăți comerciale cu acest profil de activitate și de asocierea dintre acestea și societățile comerciale S.C. Teamnet International S.R.L. și S.C. Asesoft International S.A.

    Pentru încheierea acestor contracte finanțate din bani publici și fonduri europene, inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian, reprezentant până în anul 2012 al societăților comerciale S.C. Teamnet Internațional S.R.L. și S.C. Asesoft International S.A. și ulterior deputat în Parlamentul României, a pretins și primit de la reprezentanții firmelor, declarate ulterior câștigătoare ale procedurilor de licitație, sume de bani, pentru a determina factorii decizionali ai instituțiilor și autorităților contractante să atribuie contractele de prestare de servicii IT și/sau să faciliteze derularea în bune condiții, firmelor ai căror reprezentanți fuseseră contactați, anterior, de acesta”.

    • Selecţia naturală nu-i doar preferenţială în practica DNA.
      E demenţială.

      http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=8046

    • Acelaşi Opriş i-a tras lui Kovesi fir la scară, adică unul roşu, direct cu Coldea şi cu vedere spre marea căsuţă de nebunii, K2.
      La un moment dat, s-a împuţit atmosfera şi Coldea a mai dat jos din picioarele urcate pe masa lui Kovesi, din DNA. Nicio zi fără comunicare! 🙂

    • Observaţi anii urmăriţi de DNA pe capul lui Ghiţă!
      -2007-2008
      -2007-2012
      -2007-2014
      -2013-2014

      Din mai 2013, când a luat în primire primul mandat la DNA, de ce a avut nevoie Koves,i ca să îndrăznească – în sfârşit, adică în 2017- să se atingă de zona asta mai tabu decât mai târziu?
      – De al doilea mandat plus 1 an.
      Patru ani de gândire şi, în sfârşit, ne ia de proşti! 😀

  • Terorismul electoral postdecembrist ne-a potcovit la fel de transparent ca terorismul din decembrie 1989: toţi îi pomenesc, o parte îi caută, dar nu-i găseşte nimeni.
    Adevărul e unic: 😀 aşa ceva nu există nici după ce-i găseşti.

    Vorba muncitorului emblematic Dorel:
    – Decât să muncesc degeaba, mai bine stau degeaba. 😀

  • – Ce este un Opriş – audiat imediat după alegerile przidenţiale din 2009 – în Comisia de Apărare a Senatului? 😀
    – Este un om care ştire câţi suntem, în primul rând. 😀 În al doilea rând, ştie ce are în mână şi nu neagă nicicum acest adevăr despre dreptul lui de posesie.

    Şi-înc-o dată, măi sonatori! Nu contează cine are, contează cine primeşte la ultima mână. Nu-i musai să fie un partid, poate fi şi drogheria din casa conspirativă a generalului.

    „Directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), Marcel Opris, este audiat, joi, in Comisia de aparare a Senatului, potrivit unor reprezentanti ai comisiei, citati de Mediafax. Audierea sefului STS in Comisia de aparare a inceput la ora 10.00.”

    „Infrastructura de comunicatii si informatica construita de STS pentru procesele electorale a fost pusa numai la dispozitia autoritatilor abilitate de lege in organizarea si desfasurarea proceselor electorale din 2007, inclusiv pentru cel din 6 decembrie 2009. La acest sistem nu au avut acces partidele politice”, se arata intr-un comunicat de marti al Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS).”

    „Lista acestor terminale a fost accesibila tuturor persoanelor care au facut parte din Birourile electorale, inclusiv persoanelor din partidele politice care au facut parte din comisiile electorale”

    Serviciul mentioneaza ca, fiind terminale comerciale, mesajele puteau fi primite si de la alte surse, cum ar fi terminale mobile sau servere de SMS, „inclusiv in scop provocator sau in cel al constituirii unor asa-zise probe care, ulterior, sa fie invocate in diverse actiuni de reclamare a alegerilor”.

    http://m.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/directorul-sts-audiat-in-comisia-de-aparare-a-senatului-172223

  • În noaptea generalilor din casa generalului se aude o voce strigătoare:
    – Băi, e cutremur?
    – Ţi se pare. A ieşit tot Băsescu. 😀

  • – Domnule fost Preşedinte, ce este un Opriş?
    – Nici de el n-am ştiut că joacă tenis la două capete. Şi doar eu l-am făcut, eu l-am crescut, eu l-am crezut. 😀

    • – Domnule fost Preşedinte, ne daţi ori nu ne daţi un exemplu de ofiţer de serviciu demn de încredere?
      – Până când moartea ne va despărţi sau până la loc comanda?
      – Şi-şi.
      – Da, şi? 😀

  • Sebastian Ghiţă ştie de ce şi cum Microsoft s-a făcut un Micromoft al lui Kovesi în vârful scărilor din DNA.

    • Vorba precautului:
      – De ce ţi-e teamă de aia nu scapă nici Pescariu: de ultima mare chemare la DNA, la braţ cu Florică;
      Cum spuneam, numai de frică: „Vine Ghiţă, ne furnică!” 🙂

      • De unde constat ca de facut bascalie suntem foarte buni. Se pare ca ne cam incurcam cind este vorba sa muncim si sa creeam ceva real pentru prosperitatea tarii. Succes la facut misto !!!!!!!!

        • Mişto poantă!
          Cristoiublog – loc de creat prosperitatea reală cu mâna comentatorilor.

          • Asta ne mai lipsea: mâna vie care creează aici şi se dă drept exemplu de mână moartă.

  • Lanţul slăbiciunilor din competiţii electorale.
    Alegeri prezidenţiale Geoană – Băsescu, tur 2; rezultate urmărite în casa conspirativă cu răbdare, tutun şi Mocaină pentru VIP-uri. 😀

    În noaptea de 6 spre 7 decembrie 2009, la ora 3,15, toate derivatiile au fost dezafectate sub directa supraveghere a generalului Marcel Opris, fiecare judet decuplandu-se pe rand dupa ce s-au închis si cheile pe datele finale. Despre acest fapt stiu doar sefii judeteni ai STS si cadrele tehnice, respectiv doi subofiteri care au realizat conexiunile. Toate conexiunile au fost operationale cu data de 6.12.2009, ora 1,30.
    Afirmatia ca toate datele au fost transmise prin intermediul telefoanelor mobile si a telefonului guvernamental (T.O.) este falsa, deoarece toate datele au fost transmise electronic simultan cu cele oficiale. STS a avut inclusiv „spioni” de alarma care semnalau acustic si vizual depasirea în procente a unuia sau altuia dintre candidati.”

    • Un exemplu de verigă slabă:
      Catarama continuă. 😀

      „La data de 14 august 2009, firma soţilor Nicolau a încasat de la STS un contract în valoare de 338.555 de euro cu TVA pentru furnizarea echipamentelor hardware destinate exclusiv serviciului de localizare a apelurilor de urgenţă”.”

    • Ce este un Opriş?
      Opriş, în general, este unitatea de măsură mică a sunetului din mesajele transmise către marea casă conspirativă a generalulu Oprea
      -.
      Opriş către centrul de comando!
      – Beep – Geoană!
      – Beep-beep – Băsescu! 😀

      • – Aici Drogatul, recepţie din tranşee! Am primit porumbelul călător. După ce pleacă Andronic, punem masa înapoi, în priză, cu drogul de sare. 🙂
        Codificat, repet bancul cu drogul de sare: Sare-n nas!

  • Ghici ce legătură există – în lanţul slăbănogilor – între generalul Marcel Opriş şi Bianca Brad? 😆

    Bianca are un copil cu primul terorist cu acte în regulă – postdecembrist – al României, Aurel Frăţilă, ofiţer absolvent de şcoală posdecembristă, extrădat în SUA după o amărîtă operaţiune comercială:
    i-a livrat unui general – din Iran – echipamente de ghidare pentru rachetele balistice. 😆 Frăţilă era ca un frăţică pentru asociatul său de-o viaţă, Dumitru Octavian, nu comicarul ci Dumitru Octavian Nicolau – prietenul la cataramă al lui Marcel Opriş. Soţia generalului Opriş – Camelia Opriş – este şi ea prietenă la aceeaşi cataramă cu soţia lui Dumitru Octavian Nicolau – Iuliana Adriana Nicolau – iar ambii Nicolai au deţinul firmele „Quality Business Solutions” SRL şi „Omnivision Consultanta” SRL, ambele firme cu acelaşi contabil simultan şef administrativ: Camelia Opriş.
    Acelaşi Octavian Dumitru Nicolau a fost asociat în părţi aproape egale, mai exact 48%-52% în firma „Tibet Trading” SRL, cu teroristul exportator de tehnică militară interzisă- Aurel Frăţilă.

    Catarama i-a atras pe toţi la papat contracte în domeniul IT de circa 60 de milioane eurpo cu STS – prin livrare directă şi licitaţii prin procedura simplificată de simulare 😀 – toate în interesul naţional al securităţii informaţiilor informatizate.

    Aici a aderat şi Sebastian Ghiţă, de-a dreptul sau prin asocierea directă dintre familia de firme în lanţ „Teamnet”-Ploieşti şi… susamintita „Quality Business Solutions” SRL a soţilor Nicolau, prieteni la cataramă cu soţii Opriş… şi catarama continuă. 😀
    Cel puţin la prima vedere, din toate cataramele astea lipsea o singură soţie: a lui Sebastian Ghiţă. 🙂
    Prin acelaşi lanţ al slăbănogilor, familia de catarame şi-a atras contracte şi cu alte arme şi muniţii din şi de pe lângă guvernele României.

    Fam. Nicolau a mai deţinut firma „2K-Telekom” SRL transferată, tot în lanţul cataramelor, lui Sebastian Ghiţă.
    „Quality Business Solutions” SRL este nelipsitul ingredient intermediar – liantul de serviciu, grupa universală lucrativă la sânge – fără de care niciun viciu n-ar fi fost ce servit cu atâta precizie. 😀
    Punct ochit, lanţ servit la catarame, ca un dat până-n munţii Apuseni, unde s-a continuat – informatizat – căutarea avioanelor… cu lumânarea

  • Lanţul slăbănogilor.

    Tot un Marcel, Marcel Opriş – generalul STS, şi tot înainte de Ignat, mai exact, la 08 decembrie 2016, ne zicea:
    „Ce va fi, va fi cum n-a mai fost, căci, dacă n-ar fi fost, nici n-aveam ce povesti”.
    Mai exact, ne-a zis-o altfel: 😀

    „Alegerile parlamentare din 11 decembrie vor fi probabil cele mai transparente”

    „Am stabilit împreună cu ceilalţi factori şi am dat dispoziţie: orice fel de operaţiune informatică se jurnalizează şi se păstrează atât cât spune legea. Dacă e o infracţiune, noi vom păstra aceste jurnalizări până când se stinge efectul infracţiunii. (…) Deci, din acest punct de vedere, chiar dacă un operator STS, cineva din BEC face vreo operaţiune în sistemul informatic prin care să altereze corectitudinea votului, urmele rămân acolo şi sunt la dispoziţia justiţiei. Este exclusă orice fel de posibilitate ca în sistemele electronice să fie într-un fel alterată voinţa cetăţenilor”.

    „Nu va mai exista nicio intervenţie umană în acest proces, în sensul că la ora 12,00 noaptea fix toate procesele verbale completate electronic de către preşedinţii secţiilor de vot, asistaţi de operatori, vor fi publicate automat de sistem într-un format în care presa şi partidele îl pot prelua”.

    Ori filmăm, ori nu mai filmăm în secţiile de votare!
    „Neefectuarea acestei operaţiuni de filmare este infracţiune fiindcă înseamnă alterarea procesului electoral. În momentul în care undeva, la o secţie de vot, unei tablete, unui dispozitiv de genul acesta i s-a întrerupt funcţionarea aplicaţiei de înregistrare video, în centrul de monitorizare se semnalează automat acest lucru. Este atenţionată persoana care răspunde de buna desfăşurare a activităţilor în secţia de vot şi se va vedea dacă e un incident tehnic sau dacă a fost o întrerupere voluntară”

    Votul multiplu se va simplifica. Va fi simplu: 😀
    „În momentul în care un CNP a fost introdus a doua oară în sistem cu intenţia de a vota se generează informatic o semnalare care pleacă automat la poliţie”

  • România sună bine la Belgrad:
    – Alo, alo, aici Guvernul României! Sunteţi Ministerul Justiţiei din Serbia?
    – Da.
    – Sunt Ministrul Administraţiilor şi Internelor, Carmen Dan. Hristos a înviat!
    – E adevărat. Îl avem aici, la noi, în custodie. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *