În depunerea Moțiunii de cenzură PNL se bazează pe condamnarea lui Liviu Dragnea?
Pe Sandra Stoicescu o țin minte de pe vremea tinereții mele televizionistice, mai precis de la o ediție senzațională dedicată eclipsei de soare din 11 august 1999, realizată de distinsa jurnalistă la Antena 1, cu mine invitat special (Ca să vezi, mi-am dat cu părerea, de a lungul vieții, și despre Eclipsă!). Am fost apoi invitat la multe emisiuni ale Observatorului, jurnalul de știri al Antenei 1, realizat de Sandra Stoicescu. La rîndu-mi am avut-o și eu invitatăpe Sandra Stoicescu la o emisiune la Antena 3, de duminică după amiaza, despre care-mi amintesc de o jurnalistă de excepție, obișnuită să vorbească despre alții, emoționată de noua postură, cea de a vorbi despre ea.
După plecarea de la Antena 3 am fost nedrept cu Sandra Stoicescu, atacînd-o fără ca ea să mă fi atacat. Spre deosebire de alți jurnaliști, nu numai că nu mi-a răspuns, dar mai mult, întîlnind-o la o sindrofie, s-a purtat de parcă n-ar fi avut loc acel atac. Am povestit aceste lucruri pentru a sublinia semnificația aparte a emisiunii de duminică:
O reîntoarcere la alte vremuri în relația mea cu una dintre jurnalistele pe care, alături de Alina Petrescu (unde o fi dispărut?), o apreciez pentru profesionalismul indiscutabil într-o lume a presei tot mai lipsită de acest atribut necesar.
Experiența de pînă acum îmi spune că oricît de mare ar fi audiența unei emisiuni, dacă adevărurile discutate în hotarele ei nu sînt măcar consemnate în scris, fie electronic, fie tipărit, ele riscă să se piardă. Cine mai are timp să revadă înregistrarea unei emisiuni de o oră pentru a lua cunoștință de lucrurile discutate de moderator cu invitatul?
Iată de ce, potrivit unui SMS trimis în chip politicos de Sandra Stoicescu, emisiunea de duminică seara a beneficiat de audiență (am avut și norocul unei ferestre în programul campionatului mondial de fotbal), m-am gîndit să prezint în rezumat cîteva dintre cele susținute discutate cu Sandra Stoicescu în cadrul emisiunii.
Am supus logicii psiho-sociale Scandalul Petre Lăzăroiu, judecător la CCR, Simina Tănăsescu, consiler prezidențial.
Cu toată credința noastră că România e ogorul multor deraieri de la logică, n-am reușit să găsim o minimă explicație rațională amănuntelor desprinse din cele două documente aflate la dispoziție opiniei publice:
- Declarațiile lui Petre Lăzăroiu și Comunicatul Administrației Prezidențiale. Plecînd de la presupunerea strict etică potrivit căreia o discuție între doi oameni care se cunosc și se respectă nu se dezvăluie în spațiul public dacă cei doi nu convin că poate fi făcută asta, ba chiar că ar fi indicat să rămînă discretă și dacă nu se cunosc, iese din logica vieții graba lui Petre Lăzăroiu de a denunța imediat și cu mare zgomot faptul că Simina Tănăsescu ar fi fost trimisă pentru a-l avertiza că președintele pregătește un decret de revocare a sa din funcția de judecător. Indiferent de a ce a făcut Petre Lăzăroiu, președintele României n-are nici un drept de a emite un decret de revocare din funcție a unui judecător CCR. Desigur, teoretic președintele poate semna un astfel de decret, cum poate semna și o cimilitură, președintele bucurîndu-se, ca orice cetățean, la dreptul de a semna orice, dar un decret de revocare n-ar avea nici o putere. E normal să ne întrebăm, în aceste condiții, de ce să fie neliniștit Petre Lăzroiu că se va da un decret, cînd el știe, ca judecător CCR, că un asemenea act nu va avea nici un efect. Potrivit celor două documente, Simina Tănăsescu ar fi invocat preocuparea lui Klaus Iohannis față de solicitarea unui ONG pilotat de Cristi Danileț de a semna un decret de revocare. Cică solicitarea e pe masa președintelui din 4 iunie 2018 și ea a creat – zice Petre Lăzăroiu c-a zis Simina Tănănescu – o dilemă peste care, vorba lui Caragiale, nu se poate trece. Sau președinția nu dă curs solicitării ONG-ului cu pricina și atunci se va trezi acționată în judecată, sau semnează decretul și va fi acționată în judecată de către Petre Lăzăroiu. Imaginea presupusă de aceste istorisiri bate telenovelel de pe malurile Bosforului de mare succes pe malurile Dâmboviței. Las la o parte axioma că președintele n-are prerogative în semnarea decretului. Las la o parte că expeditorii au ținut să sublinieze imediat după declanșarea scandalului că n-au trimis nici o solicitare la Cotroceni. Dacă ar fi așa cum susțin istorisirile, ne întrebăm:
De cînd și pînă cînd Președinția are insomnii la gîndul că un ONG i-a cerut ceva ilegal și ea nu poate împlini ce i-a cerut ONG-ul?
Adăugînd acestor ciudățenii și graba Președinției de a confirma atît întîlnirea, cît și tema acesteia, supunînd logicii clasice Scandalul, am ajuns împreună cu Sandra Stoicescu la concluzia, că nu-i exclus ca discuția să fi avut drept subiect demisia lui Petre Lăzăroiu din postul de judecător la CCR pentru ca să i se găsească Codruței Kovesi un post menit a-i da imunitate. În același timp, prin această manevră, de după revocare, Klaus Iohannis ar întări la CCR gruparea sa din care face parte Livia Stanciu. Să nu uităm că Petre Lăzproiu, deși numit de președinte, nu mai joacă de mult așa cum cîntă Klaus Iohannis. Nu-i exclus să fi fost vorba și de vreo amenințare cu altceva decît decretul, amenințare la care Petre Lăzăroiu a reacționat cu dezvăluirea parțială a discuției pentru a preîntîmpina un posibil Scandal declanșat pentru a-l obliga să demisioneze.
Indiferent de explicații – am ținut să adaug în emisiune – opinia publică judecă doar ceea ce se vede pe scena la care ea privește. Și ceea ce s-a văzut în acest scandal e o încălcare a Constituției. Un consilier prezidențial n-are voie să se întîlnească și să discute cu un judecător CCR despre posibilitatea de a fi revocat de președinte. Mai mult, potrivit relatărilor, Simina Tănăsescu i-ar fi cerut lui Petre Lăzăroiu ajutorul pentru ca președinția să iasă din dilemă. E ca și cum un procuror ar căuta un suspect și ar avea o discuție cu acesta despre cum s-ar putea rezolva o plîngere penală dilematică pentru procurorul respectiv.
Față de această aberație, ar fi fost de așteptat ca PSD și ALDE, partide care pretind că apără România de abuzuri, să reacționeze. De joi, cînd a izbucnit scandalul, n-a apărut nici o reacție oficială a PSD și ALDE față de scandal. O prestație cu atît mai ciudată cu cît președintele Klaus Iohannis a fost prins cu poarta goală. De ce nu s-au grăbit să marcheze adversarii săi?
- Aceeași nedumerire am arătat-o și față de o altă provocare de la Cotroceni. E vorba de nominalizarea de către Klaus Iohannis a vicepreședintelui PSD Gabriel Vlase pentru funcția de director al SIE. Nu numai nevoia de a rezolva problema directorului civil la SIE, instituție care, în disprețul Constituției, n-are director civil de aproape doi ani, instituție care, prin iminenta pensionare a lui Silviu Predoiu va fi în curînd decapitată de șefi, dar și condiția președintelui de promotor al democrației, reclamau o discuție oficială cu conducerea PSD în legătură cu această propunere:
Cel propus e un membru important al conducerii PSD. Poate că PSD nu se poate dispensa de Gabriel Vlase. De aceea, partidul în fruntea căruia se află trebuia consultat.
Un director civil la SIE trebuie să aibă aprobarea partidului care deține majoritatea parlamentară. Nu numai pentru că propunerea trebuie să treacă la vot, dar și pentru că problema directorului SIE ține și de Guvern nu numai de președinte. Nici acum nu știm dacă această consultare a avut loc. Din zicerile liderilor PSD și ALDE nu se poate desprinde dacă președintele a avut consultări oficiale sau dacă doar i-a informat că așa vrea el, potrivit principului Statul sînt eu.
Nedumerirea e următoarea:
De ce n-a reacționat și nu reacționează oficial conducerea PSD la această provocare?
- PNL a anunțat că va depune o Moțiune de cenzură pe 20 iunie 2018. Un astfel de gest poate fi dezastruos pentru PNL dacă Moțiunea cade. În astfel de situații, decît să riști confirmarea publică a adevărului că stai catastrofal în Parlament, e preferabil să nu depui Moțiune de cenzură. Unui meci pierdut la scor e de preferat să nu provoci meciul și să ții galeria în legănarea iluziei că ești mare și tare. Avînd în vedere că PNL se consultă cu Cotroceniul în deciziile majore, înseamnă că Ludovic Orban a fost asigurat că moțiunea are șanse să treacă. Ea va fi depusă pe 20 iunie 2018. De votat va fi votată mai tîrziu. După pronunțarea sentinței în cazul Liviu Dragnea. Să se bazeze PNL pe un scenariu legat de condamnarea lui Liviu Dragnea?
Clarificare comentarii:
Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!
„boala Gindirii care nu gindeste” cum vor politicienii corupti.
Dacă n-o revocă, pe … „nemiluita”, după săptămâna asta, de „citit, KWJ e … pe FĂRAȘ ! Cam asta i-a „transmis” nea americanu’ !
putin offtopic, dar fiindca ati adus in discutie relatia cu dna Stoicescu: poate ne povestiti un pic si despre relatia cu Gadea/Badea/Ciuvica & co. Observ ca de la o vreme se ling scuipatii inca umezi pe care vi i-ati trimis unii altora. Care sa fie explicatia?
Între timp, scuipații au fermentat și s-au transformat în alcool comestibil! Altă-ntrebare?
Si eu am avut aceeasi curiozitate … si mi s-a sters comentariul.
Maestrul este un freelancer.
Escu. Care 9 miliarde de euro, bre? Banii aia exista doar pe hartie. Ei au fost demult dati la Stat ca imprumut cu dobanda.Ce, credeai ca deschizi magazia Pilonului 2 si gasesti acolo 9 miliarde?……Ba,prostule, nu s-a pus niciodata problema nationalizarii Pilonului 2. Nici macar in Ungaria sau Polonia. Unde pilonul 2 a murit de moarte naturala. Nu exista in Est nici o posibilitate de a investi cu profit pe termen lung. D-aia pilonul 2 e riscant ca o Loterie.
Bă, si atunci pe ce făceau analize prostălăii ăia pezediști de se cred miniștri? Pe ceva ce nu există? Bă, ori tu ești plătit să scrii tâmpenii, ori ești tâmpit, ori pezediștii umblă după cai morți să le ia potcoavele! Bă, dar titlurile de stat pe care spuneai acum câteva zile că le cumpără cei ce administrează fondurile Pilonului ll sunt loterie? Adică, ce dai de înțeles? Că statul român a fost adus în incapacitate de plată de pezediști? Bă, te spânzură Dragnea dacă îți citește postările astea! Bă, tu să nu mai acuzi pe alții ca să vă ascundeți voi neputințele; cu excepția anului în care a fost Cioloș, din 2012 numai voi ați fost la guvernare! CINCI ANI! Și dacă vorbești de cele 20 miliarde EURO, ți-aș aminti că banii au fost luați cu acordul B.N.R., unde prim-viceguvernator este PESEDISTUL Florin GEORGESCU, fost ministru al Finanțelor în guvernul Văcăroiu și în guvernul Ponta 1. Apoi, ți-aș mai aminti de deficitul bugetar pe anul 2008 lăsat de ,,competenții” voștri aliați Tăriceanu și Vosganian! Ia caută tu declarațiile miniștrilor pesediști din anul 2009 și vezi ce spuneau ei despre deficitul bugetar din anul 2008! Am și mai multe date și informații, dar nu mă stârni că nu mai încapi pe aici!
L-ai nenorocit pe cretin, n-are replică!
Ba, astia care injurati PSD o faceti la comanda Organilor sau a USR sau PNL? Nu e normal sa aveti si adversari, care apara PSD? Daca voi injurati gratis, eu contrez tot gratis.
Da, dar ne place și c-o sugi gratis! Curvo!
Escu. Guvernul pesedist a platit datoria de 20 miliarde euro facuta de Bazescu. A platit si dobanzile la titlurile de Stat emise de guverne anterioare. Toate guvernele au emis titluri de Stat.
Bă, Jane, mai lucrează la rima FI-ȘTII! Oare tu ȘTII că se scrie ȘTI, în context? Dacă scriai și PĂZII, atunci era corect, bă!
Am scris la mișto, n-ai văzut… ghilimelele ! De mâine incep „meditațiile”, cu Anna Iorga !
Deși port ochelari de soare (zic unii!), le-am văzut, numai că la „știi” nu le-am văzut! Eu, când scriu la mișto sau vreau să subliniez un cuvânt, scriu cu majuscule sau pun ghilimele! Sper că ȘTI asta, că mă citești DE MULT! Apropo, pe-aia o cheamă ANA!
Știu mult mai … MULTE, decât crezi tu ! Ghilimele pusei și eu, da’ nu le văzuși !!!
Ba și… SCRISEI, despre ele, mai sus !
ANA e o fostă colegă, din liceu, dar așa-mi place, mie, să-i scriu numele !
Spune-i lui Tectonic astea, că el e mai prost și te crede!
Se schimbă Codul Penal,
Acum să vezi …”dreptate”!
Pentru ei e-un vot … banal,
Ce ne va da … „pe spate” !
Să vezi acum … „infracțiuni”,
D-alea ce … „nu există”,
„Retrocedări”, de … cauţiuni,
Procese de … „revistă” !
Putine condamnări vor fi,
Doar achitări, pe … „bandă”,
De unele nici nu vom știi,
Căci fi-vor … „la comandă”!
Fiind zise-acestea, să sperăm
Că totul va fi … „bine”,
Justitia ne va … „păzi”,
Pe mine si pe tine !
Ești o … „poiată”, înnăscută, fată ! Dă-i înainte, fără grijă !!!
Cine dracu e atat de idiot sa creada ca cele cateva miliarde de lei de la parlitul de pilon doi pot fi confiscati de stat e idiot de idiot….Ar insemna ca Statul le intinde o mana de ajutor cotizantilor. ..Nu e mai bine pt. Stat ca banii sa dispara cum au disparut in cazul FNI?….Pai nu e mai bine pt. ca tot Statul e condamnat sa- i scoata din rahat ca fac aia Miting la Victoria.
Ce ,,pârlit de pilon ll”, bă? 9 miliarde de euro înseamnă puțin? Ia, întreab-o tu pe VEorica-Vasâlica dacă știe să numere din mie în mie până la un milion! Atunci, ce v-a apucat, bă, să faceți voi analize? Știți voi să faceți analize? Voi știți SĂ FURAȚI! Atât știți voi, pesediștii! Și când ajungeți la putere, dați legi ca să scăpați de pușcărie!
Te-am mai întrebat odată! De ce se împrumută, bă, guvernul pezedist prin vânzarea de titluri de stat cu dobândă de 5% pe an pe o perioadă de 5 ani? Ia află tu și dă-ne și nouă de știre care valoarea totală a titlurilor de stat pe care le pune în vânzare guvernul pezedist! Dar să nu dea dracul să dai o cifră eronată, așa cum știi tu (în stil pezedist, adică MINCINOS), că te ia dracul! Dacă te prind cu pezedisme (mai pe înțelesul tău, cu MINCIUNI), că nici pe aici pe la subsol nu o să mai ai loc!
Tataie, debitezi numai prostii.
Consumam prea mult abur pentru goarna. ……Romania e ca o locomotiva care pierde mult din putere pentru ca pierde prea mult abur pentru goarna. Goarna e Presedintele care dubleaza Executivul strict nrcesar tarii si armata din jurul sau care suge la sange bugetul fara nici un rost. E vorba de Secu si servitorii din justitie. Care au instrumente suficiente pt. a distruge Statul legitim format din politicieni alesi de populatie.
Politicienii manjiti de Statul paralel, cum e cazul lui Ponta nu mai pot reveni in politica de varf. Ei nici nu mai sunt oameni normali la cap. Pentru a scapa de puscarie au trebuit sa faca compromisuri. Era dreptul lor sa le faca, decat sa intre in puscarie, dar avem si noi dreptul sa ne indoim de ei. Daca ne indoim nu-i mai putem sustine. Fara sustinerea noastra, a fanilor PSD, nu merge.
Tataie, tu nu esti „fan PSD”, tu esti „fanatic PSD”.
Dar Dragnea, n-a fost și el „mînjit” de Statul Paralel, când se băga în seamă cu EL, ca unul venit de la țară și bun la toate? Bă, tâmpitule, tu nu vrei s-accepți REALITATEA că Dragnea se-ntâlnea cu reprezentanții Statului Paralel? Acum, când l-au lăsat din brațe, vrea să se răzbune, nu? Sincer, eu încă nu mi-am dat seama dacă ești dobitoc sau numai executant al sarcinilor de partid!
USR n- a avut timp sa citeasca legea pt. ca n-a vrut sa o citeasca. Asa cum Johanis nu are timp sa citeasca Decizia CCR…..Legile justitiei se discuta de doi ani, cine a vrut le- a citit si in dunga…..Macovei le- a dat prin Ordonanta in 2 saptamani . Le- a promulgat Bazescu. La fel Codurile, le- a scos fara Parlament, le-a promulgat Bazescu desi au 100 de articole neconstitutionale.
Dupa lichidarea lui Ponta, Statul paralel s- a concentrat pe cel ramas in locul lui. Pe Dragnea care a devenit el acum hotul nr. 1. Care trebuie vanat pt. ca se opune Statului paralel. Dosarul penal, fara care Statul paralel nu poate supravietui, era pregatit si pt. Dragnea. Deci Dragnea poate fi condamnat si daca e si daca nu e vinovat. Conform necesitatilor Statului paralel. Vrea Statul paralel sa dea guvernarea altora, il condamna pe Dragnea. Asa o salveaza si pe Kovesi iar Johanis incalca Constitutia fara a fi sanctionat. Cu Dragnea condamnat PSD nu poate rezista la guvernare…Si este obligat sa le lase guvernarea acum. Desi eu cred ca era mai bine sa le- o lase in toamna lui 2019, adica sa mai reziste un an. Dar, de, trebuie sa ne corectam din mers.
Ba nu, bă! Dragnea va fi condamnat și PSD-ul va fi lăsat la guvernare cu VEorica-Vasâlica la Palatul Victoria! VEorica-Vasâlica e o ,,mană cerească”! Ea trebuie lăsată acolo unde e! Ce zici, bă, de reclama agresivă a Ministerului Finanțelor la Titlurile de stat CENTENAR cu dobândă de 5% pe an pentru o perioadă de 5 ani? Ce bine le-ar fi prins cele 9 miliarde de euro de la Pilonul ll de pensii! De aia trebuie să stea PSD-ul la guvernare până în anul douăzeci-douăzeci; ca să desăvârșească ,,opera”!
Puterea in Romania o detine Statul paralel.Care si- a pus o sluga in functia de presedinte. Cu slugoiul de la Cotroceni si cu 10 procurori conduci Romania de o storci de bani..Ai grija sa faci dosare penale politicienilor de varf. Cand era Ponta premier el era hotul nr. 1 care trebuia vanat. Si a fost vanat pana la excludere din politica. Dupa excludere, Ponta n- a mai fost interesant, deci a fost achitat, nu era el hotul nr. 1.
Și de ce nu îl puneți șef la PSD? Sau tot nu vă lasă Johannis, statul paralel și Kovesi?
Acum se voteaza în Camera Deputatilor modificarile la Codul de procedura penala, fara ca deputatii sa aiba timp sa citeasca cele aproape 400 de articole. Câta nesimtire!
Postaci pesedisti, ce parere aveti despre acest abuz ?
Este inimaginabil ce se întâmplă, Domi!
Nu vb despre modificările legilor justiției, deocamdată!, ci despre modul în care se purcede la modificarea lor.
Cristian Diaconescu spune ca daca am fi avut acest Cod de procedura penala în anul 2007, nu am fi fost admisi în UE.
Încă n-au primit indicațiile de la partid! Când le vor primi, vor posta, că de aia sunt postaci! Fii și tu îngăduitor cu ei! Dragnea tocmai l-a concediat pe șeful Comunicării online a PSD-ului după scandalul trucării imaginilor de la Arena Națională și indicațiile vin mai greu!
Asta-i Parlamentul pe care îl ridica în slavi Axon. Niste slugi fara creier.
Totuși, fiind bolnav, are-o scuză!
Bai p_lica, dar cand Macovei schimba peste 100 de legi, intr-o zi, prin OUG, Predoiu schimba zeci de legi, intr-o zi, prin OUG, Pruna schimba, intr-o zi, peste 100 de legi… unde plm erai??? Prostii astia, le discuta deja de 9 luni. Creier inteleg ca n-ai, dar un pic de bun simt elementar, ceva?