După România educată și România climatizată, se prefigurează un nou Proiect de țară: Schimbarea becurilor (Ion Cristoiu)

Gîndul de marți, 19 mai 2015

Despre cum ne-a zis Klaus Iohannis la toți, cei care ne-am întrebat despre farsa cu interviul acordat Televiziunii publice germane Hai, Sictir! Cum de îndrăzniți să mă deranjați pe mine, Imperatorul, cum un asemenea fleac?

Misterul interviului acordat de Klaus Iohannis televiziunii publice germane s-a deslușit.
N-a fost vorba de nici un interviu difuzat de televiziunea publică din Germania în care șeful unei țări precum România era întrebat, în chip slugarnic, incredibil și-n cazul unei cameriste de hotel în fața unui client bănuit a avea portofelul burdușit, d-apoi în cazul unei ziariste și încă nemțoaice, despre amănunte minore ale politichiei din țara respectivă, ci de un taifas dulce între o venită de la Viena și Klaus Iohannis, pus ulterior de distinsa pe site-ul unei televiziuni regionale din Germania.

De tragerea pe sfoară a opiniei publice din România, căreia o moletieră de infanterist i s-a prezentat drept pălărie de contesă, e vinovată Direcția de comunicare de la Cotroceni. Aceasta a intoxicat presa cu știrea potrivit căreia Klaus Iohannis a acordat un interviu televiziuni publice germane și, mai ales cu fragmente ample din interviu.

La conferința de presă de luni de la Cotroceni, o ziaristă l-a întrebat pe Klaus Iohannis despre această farsă de prost gust jucată opiniei publice de la noi:
Iulia Teodorescu: Dacă îmi mai permiteţi o întrebare. Ieri a fost dat un mesaj presei acreditate în care se anunţa un interviu al dumneavoastră la televiziune publică germană. Între timp, prin verificări am văzut că au apărut doar 18 secunde din acest interviu pe televiziunea publică germană şi de fapt în integralitate a fost difuzat doar pe canalul de youtube al unei televiziuni regionale. Şi vă întreb acest lucru făcând trimitere şi la o postare a dumneavoastră pe Facebook din data de 20 ianuarie 2015, când vorbeaţi de un interviu pentru The New York Times care nu a mai apărut între timp.”

Ce -a răspuns președintele României, cel pe care funcția îl obligă să-și respecte Poporul? Că-și cere scuze românilor pentru această farsă? Că va lua măsuri să nu se mai repete astfel de situații? Că-i va sancționa pe cei vinovați?
Nu.
Klaus Iohannis a răspuns astfel:
Klaus Iohannis: Departamentul de comunicare o să vă lămurească integral în această speţă.

Să ne lămurim.
Jurnalista nu l-a întrebat la tv în direct ceva gen Nu vă supărați, nu știți unde e WC-ul în clădirea asta?
Nu, jurnalista l-a întrebat, în numele opinie publice trase pe sfoară, cum a fost posibilă o asemenea șmecherie ieftină făcută în numele președintelui de consilierii de la Cotroceni.

Am scris și am spus că, în cazul lui Klaus Iohannis, refuzul de a se explica poporului său, cum fac în lumea de azi pînă și dictatorii, nu exprimă o stîngăcie de comunicare, ci credința că e un Imperator, pus pe tron și nu în fotoliul prezidențial, de Dumnezeu și nu de electorat.

Răspunsul dat de președintele României la întrebarea serioasă a jurnalistei, la întrebarea care dădea curs unor nedumeriri ale opiniei publice, echivalează cu Hai Sictir! Cum îndrăznești să mă întrebi pe mine, Imperatorul, un asemenea fleac?!

Acesta e punctul meu de vedere.
Dvs ce credeți?
A răspuns Klaus Iohannis cum se cuvenea din partea unui președinte?
Dacă nu, de ce a răspuns astfel și mai ales cum ar fi trebuit să răspundă?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

82 comentarii pentru articolul „Gîndul de marți, 19 mai 2015”

 • Erratum:”… consilierii si functionarimea SUNT PLINE de caracter si vointa”….

 • In opinia mea, dl Iohannis este intotdeauna la curent cu tot si toate. Amintiti-va ca pe timpul dictaturii era un curent care zicea „Ceausescu nu stie, nu e informat, i se ascunde etc….. ca daca ar sti, mama, mama ce ar face…”. Istoria ne-a aratat ca era mai mult decat la curent. Era „complicele” si „provocatorul”. Sa fim realisti, in mentalitatea poporului nostru, seful trebuie intrebat, consultat, nimic si nimeni nu misca o hartie, nu ia nici cea mai mica si inofensiva decizie fara sa ceara aprobarea sefului. Din lasitate, de frica (sa nu cada in dizgratie, sa piarda favorurile sefului), din pura linguseala. Daca aceste lucruri se petrec in micile birouri, crede cineva ca la Cotroceni, unde mizele sunt enorme, consilierii si functionarimea e plina de caracter si vointa? In plus, dl Iohannis ca sef, pare al naibii de ciufut. Asa ca, inclusiv varianta cu responsabilizarea cuiva pt „interviul german” imi pare desueta. Cel responsabil este Presedintele. A stiut, a fost de acord. Si nu e suficient de „GERMAN” sa recunoasca. Este doar un sas prapadit. In sens metaforic, pentru ca are si „padurea germana” suficiente uscaturi….

 • Tapalaga s-a lepadat de satana 🙂 o fi adevarat?

 • aia toți de l-au așezat ficus acolo, il plimba ca pe moaște peste tot, sa fie cat mai departe de Cotroceni El saracul cred ca habar nu are ce i se intampla! Oricum prostul pana nu-i fudul, nu-i prost destul!

 • ROMANIA TREZESTE-TE Austria a trecut la o campania de denigrare a Romania si la boicotare turism Romanesc Avand in vedere ca au control asupra mai multe banci si asupra petrol Romanesc ,ce credeti ca putem face ?Va rugam sa preluati aceasta intrebare si s-o postati sub forma unui questionar in mai multe grupurile private ,conturi de facebook etcDeaseme rog pe cineva care este mai liber sa lanseaza o poza cu un text de gen si s-o face sa circula deoarece intrebare repectiva are o putera de viralitate uriasa

 • PE 5 IUNIE ZIUA INTERNATIONAL AL MEDIUL TREBUIE SA-L OBLIGAM PE MACELARUL DE LA COTROCENI SA PLECE CU ELICOPTER Pana atunci zilnic si cel putin de 3 ori pe zi trebuie sa vorbim de felul in care macelarul de la Cotroceni, si ambasada Austria ,au fost cumplici intr-o astfel de problema sa invitatm oamnie sa cauta expresie Iohannis este nasul de cununie al consului Austriei si 13 motive pentru care program de guvernare este un dezastru

 • MAFIA PADURILOR A INTRAT IN PANICA Disperare in care actioneaza mafia Padurirlor si cumplici lor in incercare de a opri votarea lege care sa intarzica exporturilor de masa lemnoasa numai are limite dupa o serie de amenintare pe care le au prezentate ,acum spre surprindere a milioane de Romanii a disparut lege care interzice un asemene masacru Stind ca popor nu acepta nicio alta masura decat cea de a opri definitiv exporturilor de masa lemnoasa ,mafia padurilor a intrat in panica Macelarul de la Cotroceni este si el disperat si se gandeste mereu la acel epeisod din istoria in care lumea era la fel de revoltata iar ditactor de atunci a plecat cu elicopter

 • Alti ca si tine acum stiu adevarul „Cautati expresile pe internet 1) „”IOHANNIS ESTE NASUL DE CUNUNIE AL CONSULUI AUSTRIEI „” si 2) 13 Motive pentru care program de guvernare PNL este un dezastru si veti afla adevarul despre care ei nu doresc ca dvs sa le stiti

 • PE 5 IUNIE ZIUA INTERNATIONAL AL MEDIUL TREBUIE SA-L OBLIGAM PE MACELARUL DE LA COTROCENI SA PLECE CU ELICOPTER Pana atunci zilnic si cel putin de 3 ori pe zi trebuie sa vorbim de felul in care macelarul de la Cotroceni, si ambasada Austria ,au fost cumplici intr-o astfel de problema sa invitatm oamnie sa cauta expresie Iohannis este nasul de cununie al consului Austriei si 13 motive pentru care program de guvernare este un dezastru

 • excelenta analiza aseara la Turcescu.

 • prins cu adevarul , a gasit o formula de iesire ! raspunsul era – daca intr-adevar asa stau lucrurile , urmeaza sa iau masurile necesare !!!!

 • Dacă „îmi iau un interviu” şi-l „pun” pe net (oricum nu-l citeşte nimeni) rezultă că l-am publicat. Treaba „postacilor” că nu intră pe…interviul meu

 • Da,cat de curand vor fi mai multi care vor intelege cine este Iohannis.Pacat ca atunci,deoarece va fi cazut,maestrul il va apara.C-asa-i maestrul.

 • Pentru inceput cred ca era mare nevoie de vocea Maestrului pentru ca in fine cineva sa palmuiasca Mutul de la Cotroceni deoarece piata jurnalistica este plina de pupincuristi … In ceea ce priveste raspunsul lui Iohannis pare a fii un raspuns pregatit de Mihalache si dovedeste clar ca NU avem Presedinte, doar un palton solid care de la gat in sus e un zero.

 • Ieri, era o „escrocherie nerusinata” pusa la cale de presedinte sau servicii… Azi, este „de vina” directia de comunicare. Maine, probabil femeia de servici, nu conteaza, v-ati facut „treaba”… in haita, cu Turcescu si restul. Ordinul a fost executat si leafa incasata. Ce deontologie frate, ce confirmare din trei surse, de ce sa dai un telefon la jurnalista care a luat interviul, sau la postul tv, sau la presedentie, neee…Ba, daca tot ai dat cu mucii-n fasole, de ce sa dai o dezmintire sau sa-ti ceri scuze, astea-s aiureli. „Maestre” multumesc pt lectia de „jurnalism”. Presupun ca esti mandru cand te uiti in oglinda si tragi o basina, asaaa, artistica, de „maestru”, dar in public, ta faci de ras, pute rau. Pacat. Pe mine m-ai facut, ca de azi, din spectator, sa devin „fan Iohannis”…

 • Hai să le explic ceva politicienilor uimiți de faptul că, atunci când au probleme în justiție, mulți cetățeni se bucură când sunt arestați sau, în final, condamnați la închisoare. ”De unde și de ce atâta ură împotriva mea?”, se întreabă ei.
  Păi, e simplu. Pe de o parte, politicienii înșiși au contribuit la stimularea urii. Dar e mai mult decât atât. Se bucură chiar și românii neatinși de sentimentul de ură care a acaparat societatea, pentru simplul motiv că, în România, arestul și închisoarea au ajuns aproape singurele metode prin care un politician poate fi îndepărtat din funcție. Atât de tare se cramponează ei de scaune, încât, da, lumea se bucură când îi vede în cătușe, în primul rând pentru că asta înseamnă, aleluia!, că respectivul nu mai poate fi ministru, primar etc.
  Din acest punct de vedere, bocetele pesediste ”Dragneo, cui ne laaaaași? Dragneo, Dragneo, nu pleca!” vor avea ca efect chiote de bucurie ale publicului dacă Dragnea însuși sau alți politicieni ajung să fie încarcerați.
  Da, stimați politicieni, fiecare coleg al vostru care se ține cu ghearele de scaun înseamnă o bucurie mai mare pentru cetățenii simpli atunci când unul dintre voi ajunge după gratii. Există un sentiment de exasperare împotriva clasei politice. Într-o țară normală, orice probă de ilegalități sau doar de comportament imoral al unui politician este urmată rapid de demisia sa. Dacă voi nu vreți să plecați decât cu duba, oamenii ajung să se bucure când vă văd îndesați în dubă. Nu întotdeauna din răzbunare și nu pentru că v-ar dori neapărat la închisoare, ci pentru că, pur și simplu, vor să scape de voi. Vor să nu vă mai vadă în funcții și să nu vă mai vadă la televizor.
  E adevărat că se poate întâmpla ca și unii nevinovați să tragă ponoasele pentru ce fac niște nesimțiți, înșurubați de ani de zile în scaunele instituțiilor și de camerele televiziunilor, în ciuda serioaselor suspiciuni legate de onestitatea lor. Dar asta e. Îi vreți pe Dragnea, Nichita și alții asemenea în continuare în funcție? Votați în Parlament împotriva cererilor procurorilor? Atunci să nu vă mirați când publicul se va bucura să vă vadă pe toți după gratii.

 • credem ca se duce in cap in sondaje cu viteza luminii omul e o catastrofa

 • Pe la academie carti de gramatica au, „maestre”? Ce ar fi, de exemplu, daca am scrie ‘..tuturor celor care..’? Ar fi greu, nu-i asa?

 • Dormea….

 • Evident ca asta nu e un raspuns de presedinte, evident ca ramai siderat la astfel de raspunsuri… Le recomand jurnalistilor sa-nvete germana, sa i se adreseze Imperatorului in lb germana poate asa intelege mai bine ce e intrebat si poate catadicseste sa ne raspunda si nu sa ne directioneze catre tot soiul de departamente!


 • „MĂGÁR, măgari, s. m. 1. Animal din familia calului, mai mic decât acesta, cu părul de obicei sur, capul mare și urechile lungi, întrebuințat ca animal de povară și de tracțiune; asin (Equus asinus). ◊ Expr. A nu fi nici cal, nici măgar = a nu avea o situație precisă, a nu aparține unei categorii determinate. 2. Epitet dat unui om încăpățânat sau obraznic. – Cf. alb. magar, bg. magare.
  Sursa: DEX ’98 (1998) | Adăugată de claudia”

A apărut „1990- Ce se ascunde dincolo de evenimentele din 13,14 și 15 iunie? ”. Primul volum din seria Ion Cristoiu – istoricul clipei, 1990 – 1996

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog