Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Gîndul de marți, 19 mai 2015

Despre cum ne-a zis Klaus Iohannis la toți, cei care ne-am întrebat despre farsa cu interviul acordat Televiziunii publice germane Hai, Sictir! Cum de îndrăzniți să mă deranjați pe mine, Imperatorul, cum un asemenea fleac?

Misterul interviului acordat de Klaus Iohannis televiziunii publice germane s-a deslușit.
N-a fost vorba de nici un interviu difuzat de televiziunea publică din Germania în care șeful unei țări precum România era întrebat, în chip slugarnic, incredibil și-n cazul unei cameriste de hotel în fața unui client bănuit a avea portofelul burdușit, d-apoi în cazul unei ziariste și încă nemțoaice, despre amănunte minore ale politichiei din țara respectivă, ci de un taifas dulce între o venită de la Viena și Klaus Iohannis, pus ulterior de distinsa pe site-ul unei televiziuni regionale din Germania.

De tragerea pe sfoară a opiniei publice din România, căreia o moletieră de infanterist i s-a prezentat drept pălărie de contesă, e vinovată Direcția de comunicare de la Cotroceni. Aceasta a intoxicat presa cu știrea potrivit căreia Klaus Iohannis a acordat un interviu televiziuni publice germane și, mai ales cu fragmente ample din interviu.

La conferința de presă de luni de la Cotroceni, o ziaristă l-a întrebat pe Klaus Iohannis despre această farsă de prost gust jucată opiniei publice de la noi:
Iulia Teodorescu: Dacă îmi mai permiteţi o întrebare. Ieri a fost dat un mesaj presei acreditate în care se anunţa un interviu al dumneavoastră la televiziune publică germană. Între timp, prin verificări am văzut că au apărut doar 18 secunde din acest interviu pe televiziunea publică germană şi de fapt în integralitate a fost difuzat doar pe canalul de youtube al unei televiziuni regionale. Şi vă întreb acest lucru făcând trimitere şi la o postare a dumneavoastră pe Facebook din data de 20 ianuarie 2015, când vorbeaţi de un interviu pentru The New York Times care nu a mai apărut între timp.”

Ce -a răspuns președintele României, cel pe care funcția îl obligă să-și respecte Poporul? Că-și cere scuze românilor pentru această farsă? Că va lua măsuri să nu se mai repete astfel de situații? Că-i va sancționa pe cei vinovați?
Nu.
Klaus Iohannis a răspuns astfel:
Klaus Iohannis: Departamentul de comunicare o să vă lămurească integral în această speţă.

Să ne lămurim.
Jurnalista nu l-a întrebat la tv în direct ceva gen Nu vă supărați, nu știți unde e WC-ul în clădirea asta?
Nu, jurnalista l-a întrebat, în numele opinie publice trase pe sfoară, cum a fost posibilă o asemenea șmecherie ieftină făcută în numele președintelui de consilierii de la Cotroceni.

Am scris și am spus că, în cazul lui Klaus Iohannis, refuzul de a se explica poporului său, cum fac în lumea de azi pînă și dictatorii, nu exprimă o stîngăcie de comunicare, ci credința că e un Imperator, pus pe tron și nu în fotoliul prezidențial, de Dumnezeu și nu de electorat.

Răspunsul dat de președintele României la întrebarea serioasă a jurnalistei, la întrebarea care dădea curs unor nedumeriri ale opiniei publice, echivalează cu Hai Sictir! Cum îndrăznești să mă întrebi pe mine, Imperatorul, un asemenea fleac?!

Acesta e punctul meu de vedere.
Dvs ce credeți?
A răspuns Klaus Iohannis cum se cuvenea din partea unui președinte?
Dacă nu, de ce a răspuns astfel și mai ales cum ar fi trebuit să răspundă?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

82 comentarii pentru articolul „Gîndul de marți, 19 mai 2015”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *