Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de marți, 2 decembrie 2014, dimineața

Am trăit s-o văd și pe asta! Intelectualii Monicăi Macovei Băsescu îl ridică în slăvi pe Marian Vanghelie!

Duminică seara, butonînd în căutarea unui film cu final previzibil fericit, cea mai bună rețetă cînd vrei să-ți odihnești creierul, am nimerit peste figura vesel chinuită a lui Marian Vanghelie.
Se jeluia, se mînia, se bărbățea, într-un cuvînt, se da în stambă televizionistică, întrerupîndu-se din cînd în cînd pentru a și sufla solemn nasul.

Am nimerit pe Realitatea Tv! am exclamat, așteptînd să apară imediat și Rareș Bogdan, cu o predică gen Mihai Gâdea.
Știam că  Marian Vanghelie e la Realitatea Tv ca la el acasă nu numai metaforic, dar și financiar, și că Victor Ponta antipatiza postul nu pentru că-l critica de dimineață pînă seara, ci pentru că-l critica la ordinele lui Marian Vanghelie.
Dar nu, Marian Vanghelie nu era pe Realitatea Tv, față-n față cu Rareș Bogdan, ci pe B1 Tv, față-n față cu Sorina Matei.

După vreo oră și ceva, cutreierînd televiziunile de știri, am nimerit din nou pe B1 Tv.
Marian Vanghelie era tot acolo.
Tot cu Sorina Matei.
Tot dîndu-se în stambă.
Două ore la B1 Tv, televiziune acuzată c-ar fi băsistă, într-un dialog excesiv de amabil cu Sorina Matei, considerată și ea a fi dintre Intelectualii lui Băsescu!

Dumnezeule, nici Traian Băsescu n-a beneficiat de o asemenea onoare!
Am reușit cu greu să urmăresc zece minute din dialogul împopoțonat cu eticheta Exclusiv, de parcă n-ar fi fost Marian Vanghelie, de la 5, ci Barack Obama, de la Casa Albă.
Practic, Marian Vanghelie nu spunea nimic.
Nici n-avea cum.
Fusese la două dialoguri la fel de lungi și la fel de mieroase pe Realitatea Tv.
Intrase de mai mult ori telefonic pe B1 Tv, riscînd să aducă postului acuzația de Vanghelist, ținuse conferințe de presă, plasase la mai mult ziare, unde are inși plătiți cu bucata, zvonuri despre cum îl va face praf el pe Victor Ponta.

De ce beneficia de onoarea unui interviu de două ore, în prime time, cu vedeta postului?
Întrebare cu atît  mai necesară cu cît Sorina Matei e o aprigă macoveicistă, înțelegînd prin asta un talibanism feroce în abordarea scenei politice.
Marian Vanghelie, cu amestecul său de șiretenie funciară și plăceri de îmbogățit, cu zbîrlirile sale dese împotriva Gramaticii, cu înțelegerea Lumii din jur ca un Ferentari în care trebuie să-și păzești portofelul, fusese pînă acum disprețuit de Sorina Matei, un fel de Andreea Pora titulară de emisiune.
Răspunsul e simplu.
Sorina Matei îl urăște pe Victor Ponta.
Și în aceste condiții, cel care la rîndu-i îl urăște pe Victor Ponta – Marian Vanghelie – devine brusc aliatul Sorinei Matei.

N-aș fi scris aceste rînduri, dacă n-aș fi observat că mulți jurnaliști fățiș anti-PSD, care pînă nu demult îl disprețuiau pe Marian Vanghelie, l-au luat în brațe, făcînd din el un Dobrogeanu Gherea de sector 5, după excluderea din PSD.

Nu numai față de Marian Vanghelie s-a schimbat Sorina Matei și ceilalți macoveiciști și celelalte macoveiciste din presă, dar și față de Ion Iliescu. Pînă nu demult șandrama comunistă, după critica tovărășească  adusă lui Victor Ponta, Ion Iliescu a devenit Eroul democrației românești pentru deontologii și deontoloagele din presă.

Mă întreb ce se va întîmpla cînd Dan Voiculescu îl va ataca pe Victor Ponta:
Îl vor vizita la penitenciar deontologii și deontoloagele din presa noastră?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

29 comentarii pentru articolul „Gîndul de marți, 2 decembrie 2014, dimineața”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *